Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   HTC Wildfire - knap så vild (mobiltest)

HTC Wildfire - knap så vild (mobiltest)

TEST: Det noget catchy navn til trods, er HTC Wildfire ikke en vild mobil, men det er prisen heller ikke. I denne mobiltest svarer vi på, om du kan nøjes med Wildfire, hvis en Desire er ønske-mobilen.

HTC Wildfire
HTC Wildfire

HTC Desire og Google Nexus One er forbilledet for Wildfire, der på blandt andet design, fremtræder som en neddroslet udgave af de to topmodeller, med den forskel at Wildfire er lidt mere "buttet" at se på.

Wildfire er som de fleste nye HTC-modeller baseret på styresystemet Google Android, og derfor er den grundlæggende funktionspakke på mobilerne ens. Det betyder, at synkronisering med e-mail, kalender og kontakter via Googles Gmail, fungerer perfekt. Adgangen til YouTube, programbutikken Android Market, hvorfra du kan hente programmer og spil, samt Google Maps findes ligeledes på HTC Wildfire.

I Google Maps er mobilen endda kraftig nok til at anvende Google gratis navigationstjeneste Google Maps Navigation. Navigationen glider perfekt, og man fornemmer på ingen måde, at Wildfire kun har halv maskinkraft af, hvad der findes i de store modeller.

Bruger du Exchange ActiveSync eller Hotmail, kan disse tjenester også sættes op på Wildfire.

God følsomhed i skærmen

Skærmen (TFT) i Wildfire er 3,2 tommer (3,7" på Desire og Nexus One) og opløsningen er reduceret til 240 x 320 pixels. Har man topmodellerne ved siden af, ses forskellen tydeligt, men i dagligdagen er det ikke noget, der overhovedet bekymrer. Trods alt skal man jo huske, at prisen på Wildfire er noget lavere.

Kun meget få steder i brugen af mobilen, opleves udfordringer ved, at skærmen kun er 3,2 tommer. Der hvor det irriterer mest er på internet-delen. Dog er det stadig muligt at zoome ind på teksten (multi-touch) og dermed få tingene tættere på. Browseren understøtter i øvrigt Adobe Flash.

Der er tale om en capacitive touchskærm, dvs. berøringsfølsom og ikke trykfølsom. Det gør, at mobilen føles meget enkel at betjene. Selv ved SMS-skrivning rammes de rigtige taster uden problemer og kan du ikke leve med fuld tastatur (QWERTY) kan et almindeligt T9-layout i stedet benyttes.

HTC Wildfire: De fire berøringsfølsomme taster.
HTC Wildfire: De fire berøringsfølsomme taster.

Berøringstaster er en fordel

Lige under skærmen sidder fire berøringsfølsomme taster (hjem, menu, tilbage, søg). Både for oplevelsen af designet og for betjeningen, er dette panel en succes.

Tasterne har den helt rigtige følsomhed, og mobilen vibrerer en smule, som kvittering for et tryk. Her vinder Wildfire klart over de andre HTC'ere som Legend og Desire, der har 'rigtige' taster, til disse funktioner.

På fronten findes desuden en optisk trackball der blandt andet kan anvendes i menuer, og som kameraudløser. Trackballen virker fint, men er ikke noget, jeg personligt bruger ret meget.

Her skal vi bemærke, at HTC ikke har tilføjet en dedikeret kameraknap. Du er altså afhængig af en genvej på skærmen, for at kunne starte kameraet op.

Aktiv brugerflade med personlighed

HTC Wildfire har brugerfladen HTC Sense, der byder på mange muligheder for at gøre mobilen personlig.

Som standard har mobilen en mængde gode widgets (interaktive skærmprogrammer), der kan placeres individuelt på de syv forsideskærme, som også kan sættes op med genveje til programmer.

Widgets er dog de sjoveste, da de giver mulighed for hele tiden at have en opdateret vejrudsigt, se Facebook-status, eller have favoritkontakterne lige ved hånden. Widgets er simpelthen med til at gøre mobiltelefonen levende og personlig.

Baggrundene kan også tilpasses, men såkaldt "live wallpaper", er ikke understøttet.

Også i Wildfire har HTC integreret Facebook i kontakterne, som blandt andet tilføjer et billede på dine venner samt deres fødselsdag. Den samlede kommunikation med en ven, er i øvrigt integreret direkte under den enkelte person i kontaktbogen.

En nyskabelse i denne mobil, er "app share", hvor en anbefaling af en applikation som man selv har installeret, kan sendes til andre venner med en Android mobil. Der kan deles via f.eks. mail, SMS eller Facebook. Funktionen er såmænd meget smart, men den danske oversættelse af teksterne i "app share" er horribel dårlig.

HTC Wildfire: Deling af links til applikationer.
HTC Wildfire: Deling af links til applikationer.

Småproblemer hist og her

På mange områder er Wildfire en glimrende billig touch-mobil, men enkelte steder kan der findes problemer.

Skærmtastaturet fungerer som nævnt fint, men nogle gange har man brug for, f.eks. efter indtastning af en tekst i en formular, at kunne fjerne tastaturet for at kunne trykke godkendt / ok. Det er dog ikke helt logisk, hvordan tastaturet minimeres, hvilket er voldsomt irriterende.

Vi er også nød til at bemærke, at FM-radioen har samme ringe modtageforhold, som tilfældet er på HTC Desire. Noget så simpelt som at køre i bus, og lytte til DR P3, kan være en udfordring.

Dertil kommer nogle enkelte steder i systemet, hvor den danske oversættelse halter.

Mange gode sider

En af de gode nyheder er, at Wildfire fint holder strøm til en hel lang arbejdsdag med fuld knald på alle tjenester. Vi synes også det er lækkert, at HTC's designere har givet genveje til trådløstnetværk, bluetooth, GPS m.v. nogle lækre farver, fremfor de tidligere grå og kedelige ikoner.

Et andet stort plus er muligheden for at tilslutte egne hovedtelefoner via 3,5 mm. standardstikket i mobilens top.

Både kamera (5 MP) og internettet virker som forventet, og selve menuen og brugerfladen opleves hurtig. Desuden har Wildfire en perfekt lommestørrelse.

Billeder taget med HTC Wildfire

Wildfire, Legend eller Desire?

Grundlæggende handler det om, hvad mobilen må koste. Ifølge Mobilpriser.dk ligger Wildfire aktuelt omkring 2.200 kroner, Legend koster godt 3.300 kroner mens Desire er på cirka 3.500 kroner uden abonnement.

Jeg mener ikke du skal købe Wildfire, hvis du har sat dig en Desire i hovedet. Godt nok minder Wildfire meget om, men specielt skærmstørrelse og kvalitet, er så markant bedre på Desire, at Wildfire kun kan blive en skuffelse.

HTC Legend vs. Wildfire er samme problematik. Legend har både bedre skærm og langt bedre design. Derfor køb en Legend, hvis den står på ønskelisten.

HTC Wildfire henvender sig derimod til førstegangs touchbrugere, som gerne vil prøve teknikken, uden at binde en stor økonomi i halen på det. Det var præcis det, som HTC Tattoo også satte sig på, for et lille års tid siden.

Siden Tattoo er der sket meget på mobilmarkedet - og det er Wildfire en fin opfølgning på.

Så Wildfire skal altså ikke købes for at spare, men for at prøve.

Konklusion...

HTC Wildfire er i det hele en fin mobiltelefon, med mange muligheder og den rammer målgruppen rimelig præcist, uden at det betyder, at der mangler funktioner i dagligdagen.

Der ER både Facebook, gratis programmer i Android Market, Gmail, Hotmail og et fem megapixels kamera, pakket sammen i et rimelig design og intuitiv brugerflade.

Jeg synes dog mobilen mangler et overraskelsesmoment, for at nå toppen på karakterskalaen. Derfor giver vi fem ud af seks stjerner, der gives til en mobiltelefon, der yder præcis det den skal til prisen.

Læs også:
 - Web-TV: Se HTC Wildfire


HTC Wildfire - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

marc 21-02-2011 13:49:41

jeg købte mig en Wildfire for en uge siden. og den har allerede froset mindst 5 gange. den lager også hvis man spiller alle andre spil en det der lå på den i starten. selv papi spilene lager. (små spil på under en mb) det tager ca. fem sekunder at ligge tastaturet ned. men når man har skrevet en tekst og så skal sende er det jo ikke et så stort proble at trykke to gange på skærmen i stedet for en gang.
min samlede vudering er hvis det udelugene er en mobil til at sende sms'er og ringe er den fin men hvis den også skal kunne underholde er det ikke den rette mobil (jeg er selv meget skuffet fordi det er et generelt problem mellem alle dem jeg kender der har en) men jeg gir den 3 ud af 6 stjerner hvis det er til at spille på. og 5 ud af 6 til det normale en mobil kan.

håber i er blevet klogere

0 0
Mazzen 12-07-2011 12:22:48

Du burde ha undersøgt det noget bedre inden du købte den så, HTC Wildfire har aldrig været beregnet som en "Gamer" mobil, der er Desire og over langt bedre egnet. Man får hvad man betaler for

0 0
marc 21-02-2011 13:49:39

jeg købte mig en Wildfire for en uge siden. og den har allerede froset mindst 5 gange. den lager også hvis man spiller alle andre spil en det der lå på den i starten. selv papi spilene lager. (små spil på under en mb) det tager ca. fem sekunder at ligge tastaturet ned. men når man har skrevet en tekst og så skal sende er det jo ikke et så stort proble at trykke to gange på skærmen i stedet for en gang.
min samlede vudering er hvis det udelugene er en mobil til at sende sms'er og ringe er den fin men hvis den også skal kunne underholde er det ikke den rette mobil (jeg er selv meget skuffet fordi det er et generelt problem mellem alle dem jeg kender der har en) men jeg gir den 3 ud af 6 stjerner hvis det er til at spille på. og 5 ud af 6 til det normale en mobil kan.

håber i er blevet klogere

0 0
Ida DP 09-12-2010 14:46:01

Og hvad for en telefon er bedst, HTC Gratia, eller HTC Wildfire?

0 0
Thomas Andersen 05-11-2010 17:13:22

Jeg fik ødelagt min LG gt 400 for en uge siden. Og var nød til at købe en ny mobil. Og tilfældet gik på wildfire. Efter jeg har det og prøvet hero af en kollega. så blev jeg positiv overasket over wildfire. Og er ret god på nettet skønt den lille skærm. Men at den ikke kan køre 3d spil, tja? jeg må bruge min kones LG gt 540

0 0
alc 24-08-2010 08:20:49

Jeg ville KLART gå efter Wildfire hvis valget stod mellem de to :)

0 0
AOK 19-08-2010 19:22:38

Hej hvilken mobil er bedst Samsung lindy eller HTC wildfire ??? da jeg skal have ny mobil og ikke ved hvilken jeg skal vælge

0 0
Mobilsiden.dk 24-08-2010 10:31:19

Helt klar en HTC Wildfire.
I øvrigt kan du læse testen af Samsung Lindy her: http://www.mobilsiden.dk/mobiltest/samsung-lindy-gt-m5650-mange-funktioner-til-prisen-mobiltest,lid.11359/

0 0
Kenni 24-07-2010 01:51:22

Jeg har netop givet min mor en HTC Wildfire, og hun virker utrolig glad for den, selvom det voldte hende lidt problemer i starten at finde rundt i den. Men hun er heller ikke særlig teknisk anlagt :)

0 0
Mobilsiden.dk 15-07-2010 09:56:17

Vi har lagt et indslag op hvor I kan se mobilen: http://www.mobilsiden.dk/?aId=12026

0 0
Dennis 14-07-2010 12:32:48

Jeg er os en ejer af Wildfire. Dog kan jeg ikke sende mms. Er der andre end mig der har det problem?

Men udover det lever den op til min forventning, jeg havde en HTC diamond touch2 før. alt kunne kun være bedre end den. :)

0 0
Dennis 15-07-2010 10:02:41

ha.. nevermind.. det virker nu. troede TDC's gratis opsætning virkede, men nej. Man skal selv indtaste de forskellige data'er og vupti.

0 0
kimling 17-07-2010 20:49:25

Hej Dennis.

Har samme problem. Vil du ikke lige skrive hvad du gjorde?

TAK :)

Kim

0 0
Dennis 19-07-2010 09:54:37

Hej Kim.

Jeg søgte lidt rundt omkring og fandt denne. Man skal selv indskrive det.
http://www.qtekuser.dk/forum.php?cat_id=93&action=emne&id=263

0 0
Hest 13-07-2010 18:25:22

Jeg har længe været træt af HTC's taster på deres telefoner, så jeg håber det er begyndelsen på flere telefoner med berøringstaster i stedet for.

0 0
Anders P 13-07-2010 16:09:51

Hej,
Jeg har læst et review på engadget hvor de skriver om dårlig performance ved afspildning af 640x480 MP4 og optagelse af video i 352x288 format. Det kunne tyde på at hardwaren er bedre i X10 mini selvom der er mindre ram.

http://www.engadget.com/2010/06/28/htc-wildfire-review/
http://www.engadget.com/2010/07/08/sony-ericsson-xperia-x10-mini-mini-pro-review/

0 0
Sazkia 13-07-2010 15:46:32

Hej..
Jeg vil lige sige at jeg er vild glad for min Wildfire, og ja den er nem at bruge og har sandelig ikke fortrudt købet.
Det i snakker om at det er træls med tastaturet skal fjernes, syntes jeg ikke er så stor et problem, når man har tastet det man skal taste trykke man ganske enkelt på "tilbag" tasten og tastaturet er fjernet. vil man have den frem igen, trykker man et sted hvor der er mulighed for at skrive.

0 0
Henriette 13-07-2010 14:59:16

Hej.
Jeg er selv meget i tvivl om, hvilken smart phone jeg skal smide pengene efter. Pt. hælder jeg mest til X10 mini pro, men tankerne har også været på HTC Desire. Det er mest størrelsen der gør, at jeg hælder til X10 mini pro. Er der nogen der har et bud på, hvilken telefon der er den bedste: HTC Wildfire eller SE X10 mini pro?

Mvh
Henriette

0 0
Lasse 13-07-2010 13:25:16

Hej..

Det har ikke rigtigt noget med Wildfire at gøre, men hvad hedder den battery widget i har på billedet øverst i artiklen? Tak :)

0 0
Nina 13-07-2010 17:01:49

Hej lasse.

Du kan også downloade "battery indicator". den kommer til at ligge oppe i toppen hele tiden med procent på. Altså i samme linje som htc batteriet..

0 0
Mobilsiden.dk 13-07-2010 14:08:55

Hej Lasse. Den hedder "Battery Status - Free"

0 0

Om brug af cookies