Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   I form med Sony Ericsson W580i, vi har testet sportsprogrammet

I form med Sony Ericsson W580i, vi har testet sportsprogrammet

Jeg har været på træningstur med Sony Ericssons Walkman / sportsmobil W580i. Men øv for en skuffelse...

Læs også:<br /><a href=Sony Ericsson W580i (produkttest)" />

Så har jeg igen taget træningstøjet på, og har bevæget min krop ned på atletikbanerne i Skovdalen, Aalborg, hvor jeg har mobilen i hånden.

Siden maj måned har jeg set frem til at teste sportsprogrammet i Sony Ericsson W580i, så forventningerne er høje. Det første, jeg til min store skuffelse må erkende er - at der ikke medfølger et armbånd eller lignende, så jeg kan fastgøre mobilen et sted.

Så der er kun ét at gøre. Jeg må lægge den i min bukselomme, for til stor forundring kan den ikke registrere, at man løber eller går, hvis man holder mobilen i hånden.

I mit første "træningspas" vælger jeg at starte ud med, at løbe en 60 meter sprint. På mobilen bliver der talt ned fra 3 til 0, hvorefter det bare er med, at få benene afsted. Efter de tilbagelagte 60 meter kigger jeg forventningsfuldt ned på mobilen, Desværre og super skuffende - viser den blot, at distancen skulle være 35 meter.

Med nyt gå-på-mod vælger jeg nu, at løbe 100 meter. Denne gang måler mobilen 102 meter. Dette er noget nær det mest optimale, jeg kommer til at opleve med denne mobil.

Dernæst tager jeg fat på at løbe 2 x 300 meter. Begge gange viser W580i en længere distance end den,  jeg reelt har tilbagelagt, i og med den skriver henholdsvis 339 og 330 i længden af distancen.

Efter dette vælger jeg at slutte af med 3 x 100 meter sprint. Første gang viser mobilen 72 meter, efter en kalibrering 132 og sidst 113 meter.

Alt i alt en utrolig skuffende eftermiddag. Det, der skulle have været en god og pålidelig træningskammerat, har vist sig at være temmelig upræcis, hvorfor jeg personligt ikke er tilfreds med løbedelen af sportsprogrammet.

Den måler ganske simpelt for svingende, og hvis blot den så målte forkert med en fast procentdel, så kunne man tage det med in mente. Men dette synes i min testning, ikke at være tilfældet.

Skridttælleren har jeg haft sat til hver dag. Men også her, oplevede jeg en del uregelmæssigheder, idet den ofte kun talte, hver andet skridt. Vel at mærke,  hvis den lå i højre bukselomme, målte den kun hver gang jeg tog et skridt med højre ben. Dette skulle man så tro var tilfældet hele tiden, hvorfor jeg så bare ville kunne gange tallet med 2 og få det reelle antal skridt. Men næ nej så heldig var jeg ikke. For indimellem formåede den at tælle næsten hvert eneste skridt. 

Andre gange, når jeg testede skridttælleren og tog eksempelvis 500 skridt, som jeg talte i hovedet, havde den talt det til 510. Så det var nogenlunde præcist, men jeg vil også lige fastslå, det hørte til sjældenhederne, at den var så præcis.

For at opnå den mest præcis beregning skulle jeg indtaste personlige data, såsom køn, vægt og højde. Derudfra ville den så kunne beregne antal forbrændte kalorier. Denne funktion faldt også til jorden, da dataene jo var upålidelige og derfor ikke kunne gengive det præcise antal kalorier.

Konklusion -  et stort øv!

Alt i alt må jeg med stor skuffelse konstatere, at Sony Ericssons W580i's sportsprogram dumpede fælt.

Mobilen målte alt for upræcist, hvad angår løbeprogrammet og skridttælleren. Den var upålidelig, men til lidt sjov, og hvis man ikke går op i, at dataene skal være helt nøjagtige, kan den være sjov.


Sony Ericsson W550i Walkman - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies