Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   iPad 2 - stadig den bedste! (produkttest)

iPad 2 - stadig den bedste! (produkttest)

TEST: Apple iPad 2 er verdens bedste tabletcomputer - uden undtagelse, uden diskussion. Derfor scorer Apple topkarakter igen.

Markedet for tablets, pads eller hvad de nu hedder, vokser dag for dag. Men desværre for køberne, er kvaliteten stadig enormt svingende. Efter min bedste vurdering, er iPad eller iPad 2, stadig det sikre valg.

Mit umiddelbare første indtryk, da jeg fik iPad 2 i hånden var, at der ikke rigtig var den store forskel, i forhold til étteren. Men efter et stykke tid kan jeg konstatere, at dette indtryk kun til dels var rigtigt.

iPad 2 byder nemlig på mange optimeringer, der endnu engang får Apple til at lægge afstand til konkurrenterne på tablet-markedet.

Det kører bare

Det er svært at sætte ord på, hvad det er Apple kan, når det kommer til brugervenlighed. Men de formår at forfine detaljerne og fjerne “nørd”-ting fra den almindelige brugerflade.

Resultatet er en stilren brugeroplevelse, som kan betjenes af alle - helt fra børn til ældre personer. Og netop fordi smidigheden på ALLE måder er konkurrenterne overlegen, sidder man heller ikke og er i tvivl om, hvorvidt man egentlig fik trykket på det man ville - eller valgt det rigtige på skærmen.

Og selvom man næsten ikke troede det var muligt, så er iPad 2 i dagligt brug både hurtigere og mere smidig end forgængeren.

Mere power - nye programmer

iPad 2 har en Dual-Core processor i maven, og kan derfor nogle ting, som iPad (étteren) ikke kan.

Det er blandt andet muligt at komponere sin egen musik (eller bare lege med instrumenter) i programmet GarageBand. Her viser Apple virkelig, hvad de kan i forhold til smidig betjening.

Et eksempel er klaveret i GarageBand, der både reagerer på, hvor længe en tangent holdes inde, samt hvor hårdt der trykkes på den. Og på guitaren kan man trække i strengene og lave accorder. Det er VILDT imponerende.

Også videoredigeringsprogrammet iMovie, der hidtil kun har virket på iPhone, findes nu i en iPad version (kun til iPad 2), med endnu flere features. Det vilde er her, at det som for få år siden krævede et monster af en stationær computer, nu er tilgængelig på en touch skærm.

Det bliver spændende at følge med i, hvordan softwareudviklere verden over, vil formå at udnytte den power som ligger gemt i iPad 2.

Kritik af internettet i iPad 2

Da jeg anmeldte Apple iPad fik jeg kritik for ikke at lægge nok vægt på, at browseren ikke understøttede Adobe Flash. Manglen på dette gør, at nogle websites ikke kører optimalt. Det er fx ikke muligt at se web-TV på Ekstra Bladet’s website.

Og jo - det er da p*sse irriterende at blive mødt med denne form for begrænsning. Men jeg fastholder stadig, at der reelt er tale om et langt mindre problem i hverdagen, end man gør det til, når man ser på specifikationslisten.

Men når jeg f.eks. vil se “Huxi og Karen” på EB.dk, så kan jeg jo i stedet vælge, at subscribe på deres videopodcast via iTunes. Så har jeg altid episoderne med mig rundt, og kan se dem når jeg vil.

Og netop fordi visning af Flash ikke er muligt i Apples produkter, så kører de bare en tand hurtigere på internettet, end tilfældet er hos konkurrenterne.

iPad 2 ER den bedste mobile web-oplevelse, uden undtagelse - også selvom der ikke er Flash!

Mere af det samme

Der er ikke nogle store nyskabelser i kalender, mail, kontakter, fotos, video m.v. - set i forhold til den første iPad.

Man kan sige, hvorfor lave om på noget, der virker. Omvendt, så vil man jo altid gerne have lidt “lir”, når man køber et nyt produkt.

Så det er altid ikke på grund af disse ting, at du skal købe iPad 2.

Nummer ét eller to?

Jeg vil klart købe en iPad 2, hvis der skulle vælges mellem ét og to. Godt nok er det mere af det samme, men den miskede størrelse og vægt, gør lige den nye version en tand mere lækker.

Og Smart Cover, som vi tidligere har omtalt, er et nærmest uundværdigt stykke tilbehør, som ikke fungerer med den første iPad.

Dertil kommer 2’erens forøgede processor power, som godt nok ikke lige nu giver så stor gevinst, som man skulle tro. Men jeg er sikker på, at programudviklerne nok skal få skrevet noget software, der for alvor frigiver iPad 2’s potentiale.

Konklusion: Den bedste er gjort bedre!

Jeg har tidligere sagt, at iPad var den bedste tablet. Nu retter jeg mig selv og siger, at “iPad 2” ER den bedste tablet. Der er mange fine bud på vej fra LG, Samsung, Motorola m.v. Men ikke noget af det som jeg har set, kommer i nærheden af iPad på brugervenlighed og programudbud.

Og så har jeg slet ikke fortalt, at det nærmest er umuligt at dræne batteriet i iPad 2 for strøm. Selv ikke når den bruges til web-TV.

Er du interesseret i en iPad, så vil jeg anbefale, at du også læser testen af iPad 1. I denne kommer vi mere ned i detaljerne med flere af programmerne og mulighederne med en sådan tabletcomputer. 

iPad 2 fortjener klart sine seks ud af seks stjerner.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Mick 26-04-2011 12:30:34

Det kunne nu være rart at en produkttest blev udført af en person som ville aggere neutral i forhold til produktet, og ikke en æble mand som det tydeligvis er tilfældet her.
Det samme gælder forøvrigt også den anden vej. (ved en android eller win test/review)
Hvor er sagligheden ?
Det er da heldigt der findes andre og mere saglige test personer.
## Mike ##

0 0
Mobilsiden.dk 27-04-2011 09:18:04

Tak for kommentaren.

Bare for at udrede tingene, så er jeg ikke "æblemand". Faktisk nok mere "Android-mand" når det skal stilles sådan op. Jeg har ikke en Mac - og har ikke i personlig eje hverken iPhone eller iPad.

/John G.

0 0
MGApcPro 26-04-2011 21:53:56

Han er ikke nødvendigvis super Applefan. IPad 2 er bare som han siger den bedste tablet på det danske marked lige nu, dvs at han er nødt til at basere sin vurdering af iPad 2 ved at sammenligne den med tablets på det danske marked, hvilket inkludere iPad 1 og galaxy tab.
Lad vær med at hade ham fordi der ikke er kommet tablets med 3.0 til danmark endnu.
Kunne han sammenligne iPad 2 med xoom ville den nok ikke få mere end 5 stjerner, da den bestemt har mangler i forhold i xoom.

0 0
Shawn S. Ø 27-04-2011 08:59:31

Når man tester et produkt så er man simpelthen nød til at stille dem op imod de produkter der er på markedet. Ellers kan man ikke sige det er bedst eller skamrose det. Der findes mange gode på markedet og enda nogle som sparker ret meget røv.

På Amazon er iPad 2 ikke engang den mest sælgende ;) Den er nr. 5
http://www.amazon.com/gp/bestsellers/electronics/1232597011/ref=zg_bs_nav

0 0
Jesper 14-04-2011 10:08:08

...at Android alternativerne er bedre end den iPlad2 jeg sidder med (iPlad2, 3g/wi-fi, 64gb)
Gæt lige hvem der skal GENSTARTE sin iPlad2 hvergang den har været i flytilstand! Det er s'gu helt Windows 98-agtigt! Skod!
Derud over, som Alattin Simsek siger: Hvad fa'n er der lige med det der Flash! Det kan da godt være, at det æder lidt ressourcer, men dem har iPlad2 jo rigeligt af (ifølge producenten!), så kan den vel magte det, eller hvad!?!?

0 0
Shawn S. Ø 18-04-2011 16:25:31

Kan vi ikke blive fri for det der Iplad2 og andre tåbelige kaldenavne ;) Det virker som om du er en lille sur mand i et barns krop.

Kom med noget indhold og argumenter i stedet for så bliver du også taget seriøs

0 0
David 16-04-2011 10:53:02

Du er altså en tosse Jesper :) du sviner altid Apple produkter til, men alligevel har du efter eget udsagn både iPhone og iPad, er det ikke lidt fjollet?

Mon ikke du skulle lade være med at bruge Apple produkter hvis du hader dem så meget? :P

0 0
Benjamin Jensen 14-04-2011 00:03:17

Flash er ikke ensbetydende med en god oplevelse - desværre. Vi er vant til hurtige bærbare og stationære pc'er, men når det kommer til tablets, så mangler der stadig den nødvendige power til at køre det. Det nedsætter også batteritiden utrolig meget. Jeg har endnu ikke set en tablet eller mobil der kører flash bare nogenlunde tilfredstillende.

Selv på min egen pc er der installeret adblock i Google Chrome. Jeg vil helst undgå alt flash, for det er ofte skyld i dumme nedbrud i browseren.

Med hensyn til usb indgang. De fleste android og apple brugere, bruger dropbox. En USB nøgle er efterhånden oldnordisk, når nu dropbox fungere så godt som det gør.

0 0
Alattin Simsek 13-04-2011 20:05:58

Jeg har aldrig erhvervet mig et Apple produkt, men jeg er yderst fascineret af iPad 2 - dér bar' fungere med de ting den lover - men jeg hader begrænsninger, der gør min gode gamle bærbare computer uundværligt for mig.

Flash er en yderst uundværlig egenskab for mig, for at kunne sige at internettet giver en yderst tilfredsstillende oplevelse. Uden flash har man begrænset sig på internetoplevelsen. Hurtig og smidig internetoplevelse er godt, men begrænsninger der gør, at jeg ikke kan undvære min laptop pc HOLDER IKKE!
Flash er måske en lille ting der mangler sammenlignet med hvad en iPad kan, MEN det er de SMÅ ting - hygiejne faktorerne - der gør det mest irriterende, når de ikke er der, når de godt kunne have været der.

Ingen mulighed for ekstern hukommelse i form af USB. HVORFOR i al verden ikke? Hvordan skal jeg flytte data i stor mængde rundt fra min bærbar pc til en iPad? Jeg vil gerne anvende iPad i forbindelse med mit studie... er den optimal i den forbindelse til at åbne powerpoints og pdf'er samt skrive noter til forelæsningerne og efterfølgende gemme og dele med andre elektroniske enheder eller netværks, tage backup osv? Alle disse små finesser er væsentlig for mig at vide, før jeg erhverver mig en iPad.

Ej heller gider jeg Androids versioner... jeg har en Htc Desire HD... jeg må sige... det kører bar aldrig så glidende som en iPhone/iPad styresystemer gør... der er bare nogle gange hvor det begynder hakke og sms tempoet falder ned... det duer bare ikke...

Jeg synes anmeldelserne på mobilsiden generelt overvurdere produktoplevelsen.

0 0
Benjamin Jensen 13-04-2011 03:07:54

Da Ipad kom frem i sin tid, sagde stort set alle andriod fans, at sådan en tablet var det mest ubrugelige skrammel der fandtes. Lige indtil der begynder at komme kopier i form af Android tablets.

Så er Ipad ikke bedst mere (men den var jo egentlig først ubrugelig), og nu er de nye Android 3.0 tablets bare meget bedre.

Egentlig lidt sjovt at se udviklingen i folks holdninger over et halvt til et helt år.

0 0
Jesper 14-04-2011 10:03:31

Yep, sådan er det nemlig! Fuldstændig ligesom da iPhony blev kritiseret for ikke at kunne multitaske, copy-paste, wi-fi router osv. osv. Når iPhony ikke kan én ting, er det fordi den store guru har besluttet for jer, at det har I ikke brug for. Eller også er det fordi Æble ikke har kunne finde ud af det indtil da! Vælg selv!

0 0
Shawn S. Ø 13-04-2011 09:39:25

Benjamin he he hvor i alverden har du den fra? Der er ingen af de Android fans jeg kender som har udtalt sig sådan og har jeg set nogen som udtalte sig sådan så er det sgu få.

Som Android fan købte jeg da også selv en iPad og det med et håb om at der en dag ville komme en med Android ;)

Lad os alle takke Microsoft for at have opfundet den kære tablet. Visionært ;)

0 0
Allan 13-04-2011 10:18:01

Shawn, det er muligvis Microsoft der har muliggjort tablet-funktionaliteten, men var det ikke Compaq, der kom først med et produkt, der kan kaldes en tablet? Jeg kan ikke rigtigt huske om denne Compaq kørte Windows med pen-input eller om det var noget Compaq havde bygget ovenpå selv - det er efterhånden nogle år siden...: http://findarticles.com/p/articles/mi_m1563/is_n2_v12/ai_15035428/

0 0
Shawn S. Ø 18-04-2011 12:41:11

Jeg må indrømme at jeg ikke ved om det var Compaq eller HP at MS lavede den første prototype på en Tablet PC med? Hvem det edn var så var de først he he

Men håndholdte terminaler var ikke en nyhed på det tidspunkt: Allerede i 1888 blev der givet et patent til Elisha Gray. Sjov tanke ;)

0 0
Allan 13-04-2011 07:56:00

Og lur mig om ikke Apple vil hævde at de har skabt dette marked for et produkt, der tilsyneladende ikke var brug for... ;-)

0 0
Elbæk 12-04-2011 17:49:56

Når I nu også har kastet jer over tablet-kategorien, kan vi så forvente at se anmeldelser af Motorola Xoom, Asus Eee Pad Transformer & Slider og Acer Iconia Tab?

0 0
Mikos 12-04-2011 13:10:16

..med min nørdede dual-core android tablet. Det lykkedes mig jo at logge ind på min profil her og skrive en kommentar. Det må være succeskriterie nummer 1. :D

A pro pos, hvilke kriterier skal opfyldes for at en tablet er den bedste (uden diskussion)? At børn og fulde mennesker kan betjene den? At det er ren underholdning at trykke på endsige vende skærmen?At der er tusindvis af applikationer (hvor mange bruger man reelt)?

Hvad er en tablet og, hvilke behov skal den egentlig opfylde og hos hvem?

:)

0 0
Lars Hansen 12-04-2011 14:16:02

præcis...
det er op til den enkle hvad der er bedst.

jeg tror xoom og mange af de andre der kommer vil være ligeså gode som ipad. de henvender sig måske bare til andre personer, FX mere nørdede personer(mig).
hvis jeg frit kunne vælge skulle jeg nok have en Android Tablet.
(jeg er 13 og bruger måske lidt for meget tid på at glugge mobiler)

0 0
Lars Hansen 12-04-2011 14:16:36

* det er op til den enkelte.

ikke enkle.=]

0 0
Lars Hansen 12-04-2011 14:16:00

præcis...
det er op til den enkle hvad der er bedst.

jeg tror xoom og mange af de andre der kommer vil være ligeså gode som ipad. de henvender sig måske bare til andre personer, FX mere nørdede personer(mig).
hvis jeg frit kunne vælge skulle jeg nok have en Android Tablet.
(jeg er 13 og bruger måske lidt for meget tid på at glugge mobiler)

0 0
Mikos 12-04-2011 15:31:11

Jeg håber at min søn på snart 11 år, om 2 års tid kan give udtryk for holdninger online, sådan som du gør det her. Men lad mig høre dig, skulle tiden være brugt til noget andet end at glugge mobiler? :)

Med hensyn til vurderingen om noget er bedst, så er det vel væsentligt, at man finder en klar definition på, hvad der karakteriserer netop 'det bedste'. Det behøver ikke være en individuel/subjektiv vurdering og kan sagtens være objektive kriterier blot de er relevante. Tænker jeg. :)

0 0
Lars Hansen 12-04-2011 17:40:48

Nej nej, jeg laver mine lektier=]
og svømmer 16 timer om ugen så det er praktisk set al min fritid der går til det.

0 0
Jakob 12-04-2011 13:09:18

det er da den næstbedste Tablet på markedet. Den har i hvertfalt overhalet Galaxy, men der er altså bare langt op til iPad 1 & 2 endnu...

0 0
Jesper 12-04-2011 13:32:12

Vrøvl! Honeycomb er markant bedre en iOS! Større fleksibilitet, større udvalg (inden længe!) og ikke en turtleneck klovn til at diktere hvad du må og ikke må!

0 0
Jakob 12-04-2011 18:08:35

Det er jo et definitionsspørgsmål. Så længe der ikke er en tablet der kører så smooth som iPad, så er der bare ikke andre der i min smag kommer tæt på.

Jeg er ret ligeglad med om man kan ændre ting eller den er mere nørdet, det er helheden i brugeroplevelsen der tæller for mig, og hvis ikke ganske almindelig navigation og browserhastighed er 100% i orden, så er det bare en bytter!

0 0
Shawn S. Ø 26-04-2011 15:22:17

Hvad er det for noget gylle!! at der ikke er nogen tablet der kører så smooth som Ipad. Min ASUS Eee Slate EP121 kører super smooth skal jeg lige sige ;)

0 0
Noia 12-04-2011 18:47:13

Jeg er helt enig :)

0 0
BSG 12-04-2011 12:50:09

Men, det er nok sidste gang nogen gider tale om apple, fordi nu er de ikke alene på markedet.
Nemt at være bedst, når ingen konkurenter er..

0 0
k 13-04-2011 22:49:36

"nemt at være bedst når man er alene?"

Ja der er heldigvis en fordel ved at være innovativ og opfinde produktet fremfor blot at kopiere. Så får man et par års forspring..

0 0
Jesper 14-04-2011 09:57:46

Nu siger du "opfinde produktet", men dét er vist lidt af en tilsnigelse!
Skal vi ikke hellere sige redefinere tablet begrebet! Æble har jo ikke opfundet en sk*d! De har "lånt" allerede eksisterende teknologier, og sat dem sammen på en ny måde. Fint nok! Men de har ikke opfundet noget...bortset fra iOS, som man så kan have sin mening om!

0 0
Shawn S. Ø 26-04-2011 15:19:19

Jeg vil enda sige at de har ikke engang redefineret men mere relanceret ;) De har faktisk været på markedet før med en plade. Men men de har ganske rigtigt ikke opfundet Tablet PC og hvis de har noget! så har de taget Microsofts idéer og gjort det som mange andre hardware producenter burde have gjort. Nemlig fået den på markedet ;)

Men sjovt nok tror mange mennesker fejlagtigt at det er Apple der er inovatoren.. men det er de langt fra. De har bare lavet et godt produkt og heldigvis er der mange andre gode produkter på vej.

0 0
MGApcPro 12-04-2011 00:07:39

Vil i gerne se en "dogfight" med Apple iPad 2 og Motorola XOOM... klik her part 1/2
http://www.youtube.com/watch?v=U-EbDpZl1Rc

0 0
Allan 12-04-2011 13:17:53

Tak for linket, det er en meget interessant video. Det er nok meget rigtigt at iPad er bedst til små børn og ældre personer (og John G ... ;-) ) men jeg synes da helt klart at Motorola Xoom er mange gange mere interessant bedømt ud fra brugergrænsefladen i denne video (jeg er "midaldrende"...)

0 0
Lowkey 12-04-2011 17:03:21

Når Xoom kommer til DK, vil den allerede være irrelevant i forhold til andre Android tablets.
Asus Transformer kommer på markedet i UK på mandag (iflg. amazon.co.uk) og den er væsentligt billigere end Xoom, selvom den har stort set samme specs.

0 0
pabstdk 12-04-2011 20:27:12

Xoom er bestemt et yderst interessant produkt og med potentiale. Har haft den, men har dog solgt den videre igen. Dette var umiddelbart ikke grundet kvaliteten på Xoom'en, men i langt højere grad udbudet af programmer til Honeycomb. Det skal selvfølgelig nok komme, men de programmer som ligger i dag, er efter min mening ikke gode nok, eller omfangsrige nok til at finde dem reelt anvendelige i dagligdagen. Jeg har derfor valgt at købe en iPad2 i stedet, og er yderst tilfreds. Godt udvalg af diverse apps, både til min datter, men også til håndtering af forretningsdelen, så som mind mapping etc. Men eftersom vi snakker "Den moderne religion" her, skal ovenstående ses som min personlige konklusion...

0 0
Shawn S. Ø 13-04-2011 09:51:38

Hvor købte du din Xoom

0 0
Mick 26-04-2011 12:33:49

Jeg har bestilt en ved Amazon i USA.
Købt igennem "http://www.shopusa.com/"
Site testet i DR på et tidspunkt.
Men den lander vist i EU inde for de næste 4 uger.

0 0
pabstdk 13-04-2011 11:38:47

Hej Shawn. Jeg købte den via dba.dk. Desværre til en noget høj pris, men man betaler jo gerne for at være pioneer.. :)

0 0
Shawn S. Ø 15-04-2011 09:36:13

Du må da have fået en kvittering med ikke. Og hvor der står hvor den er købt.

0 0
pabstdk 15-04-2011 10:10:11

Der var faktisk ingen kvittering, så jeg stolede på historien med at den var blevet givet fra Google i forbindelse med en messe i New York, altså uden kvittering...

0 0
BSG 12-04-2011 12:51:36

Glæder mig vildt til Motorola Xoom :)

0 0
homersimpson 11-04-2011 18:46:33

Garageband virker også til den første ipad og ikke kun til ipad 2 som der står i artiklen. Ingen fancy dual core er nødvendig for at kunne afspille det.

0 0
Zeb 11-04-2011 18:42:58

Heh her var det i det mindste kun et par underafsnit der handlede om Garageband og iMove. I Politikkens anmeldelse fyldte de halvdelen af anmeldelsen og blev nærmest angivet som hovedårsag til at man skulle købe den.

er det ikke noget med de også virker md nyeste iOS på iPad1 iøvrigt?

0 0
11-04-2011 18:31:46

I forbindelse med jeres artikel om coveret var der nogle kommentar om at coveret gav striber på skærmen, er det noget i har oplevet.

Andet spørgsmål, hvor mange af de programmer i nævner følger med som standard og hvad koster resten?

0 0
Kevin Bach Gravesen 11-04-2011 19:32:16

Både Garageband og Imovie koster penge, og jeg mener at det er omkring 30 kr. :)

0 0
Henrik 11-04-2011 16:59:22

Selvfølgelig er den det. Har selv en iPad. Android alternativerne er simpelthen bare for skraldede.

0 0
Om brug af cookies