Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   iPhone 3GS - del 3 (produkttest)

iPhone 3GS - del 3 (produkttest)

Kameraet har fået et løft og kamerarullen er stadig fantastisk. Vi ser også på App Store, spil og muligheden for at bruge iPhone som modem.

Denne gang er det kamera-delen, som vi sætter fokus på i vores test af iPhone 3GS.

iPhone og iPhone 3G havde begge et kamera på 2 megapixels, dette er forbedret til 3,2 megapixels, hvilket stadigvæk er forbavsende lidt i forhold til mange af de konkurrende mærker, som for eksempel Samsung Omnia og HTC Hero.

Den store forskel i kameraet på iPhone ligger derfor ikke i opgraderingen af megapixels, men at den nu har fået autofokus og kan optage videoklip.

Autofokus

På iPhone bruges touchskærmen, som udløser-knap på kameraet, og derfor er autofokussen opbygget på en lidt anderledes måde end på et almindeligt kamera.

Når man åbner kameraet, så fokuserer den selv i midten af billedet, dette kan man selv flytte rundt på ved at markere det sted på skærmen man ønsker fokus.

Kamerarulle og fotomapper

Kamerarullen og diverse fotomapper fungerer helt perfekt, Apple har virkelig formået at lave et smart fotoalbum. Dette gør sig dog gældende på alle generationer af iPhone's.

En ny feature i den nye software er, at fotos kan sendes som mail, mms, til MobileMe, tildeles en kontaktperson eller bruges som baggrund på telefonen.

En klar mangel er, at man fra fotoalbummet ikke kan lægge et foto ud på Facebook eller Twitter. Her skal man i stedet have hentet Facebook-applikationen.

Video

At mobiltelefonen kan bruges til at optage video på, er ikke noget nyt, men det er det for iPhone! Dette er helt bestemt en af de gode ændringer, og opløsningen er ganske acceptabel med 640x480 pixels, hvilket er på niveau med nogen af de bedre mobiler fra Nokia.

Det er også muligt at lave lidt videoredigering, man må dog nøjes med en lidt enkel redigering af klippene. Det er ikke muligt at lave avancerede ting, men man kan forkorte klippene både i starten og i slutningen.

Generelt er optikken i kameraet bedre end tidligere set fra Apple's side. Og overførelse af video'er og billeder sker automatisk til iPhone, hvis man har en Mac.

Ligeledes indeholder billeder og video geotagging, og integrationen er rigtig god.

Ønsker du at overføre din video til YouTube sker dette nem og hurtigt via telefonen.

Samlet set er kamera-delen godkendt, men den er ikke prangende. Det er stadig en mobiltelefon. Derimod er Apples fotoalbum det bedste og mest smidige på markedet.

Specifikationer for kameraet

  • 3,2 megapixel
  • 640x480 pixel på videokameraet
  • 30 fps video

 

Billeder taget med iPhone 3G S

Applikationer i App Store

Apple lavede med App Store noget helt unikt, hvilket i stor stil gentages af konkurrenterne. Men App Store er stadigvæk det sted, der har flest applikationer. Mulighederne er mange, og selv hvis man ikke vil betale for sine applikationer er der en masse interessante ting.

Vi har under testen af iPhone hentet en masse sjove og interessante applikationer, som alle har været gratis.

Benzinpriser.dk er en rigtig god og brugbar applikation, som på ganske kort tid ud fra positionen, kan fortælle dig, hvor det er billigst at tanke.

Nike Training er en anden sjov applikation, som er små træningsvideoer sat sammen. Så er der vidst ingen undskyldninger for ikke at træne, selv når man er på ferie o.lign.

Af andre rigtig gode gratis applikationer kan nævnes Facebook, som på iPhone endnu er den bedste mobile Facebook-applikation på markedet.

Til de modeinteresserede kan vi fortælle, at flere modehuse også er begyndt, at udsende deres kollektioner via applikationer på iPhone. Vi har set både D&G og DKNY's.

iPhone som spilkonsol

Processoren i den nye iPhone 3GS gør bare, at den nu er endnu bedre til spil og en endnu større konkurrent til for eksempel Sony's PSP.

I App Store er der en masse rigtig gode og spændende spil, men hvis man vil have de rigtig gode, så koster de penge

Vi har også testet demo-versionen af Tennis'09, for at se hvor god iPhonen egentlig er til spil. Der blev overbevisningen stor, grafikken og hurtigheden er suveræn på den nye iPhone 3GS.

Mobilen er virkelig blevet en interessant spilenhed,  vi  testede også skydespil, fodbold og tennis spil, og begejstringen ville ingen ende tage.

Kan bruges som modem

iPhone 3GS fungerer også som mobilt bredbånd.

Vi har med stor succes testet med et sim-kort fra 3, og det fungerer rigtig godt.

Hastigheden har på intet tidspunkt været på under 3,0 Mbit i download hastighed. Derimod er uploadhastigheden helt nede på 0,3 Mbit.

Vi er snart tilbage med den afsluttende del fire i den store iPhone 3GS-test.

Læs også
iPhone 3GS - produkttest, del 1
iPhone 3GS - produkttest, del 2

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies