Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   iPhone 4 - antennen, web og batteri (mobiltest) - del 3

iPhone 4 - antennen, web og batteri (mobiltest) - del 3

TEST: Apple gjorde i 2007 internettet mobilt - men er de stadig førende på det mobile internet? Og hvordan er batteritiden på iPhone 4, og giver antennen problemer?

Den første del af iPhone 4-testen konkluderede, at designet er noget af det ypperste, der fås på markedet, mens vi i del nummer to, gik tæt på både gode og dårlige sider af brugerinterfacet på produktet. Også Apples nye multitasking funktion fik et par ord med på vejen.

Her i tredje del af testen handler det blandt andet om internet-adgangen, integrationen med iTunes og ikke mindst de omtalte antenneproblemer.

Husk, kommentarer er meget velkomne under artiklen.

Apple satte ny standard

Når først man har prøvet en mobil, der kan åbne fulde hjemmesider, vil man ikke undvære denne mulighed. Specielt ikke, hvis det også er en mobil, hvor websiderne kan betjenes smidigt mht. navigation, zoom, osv.

Der er tiden før og efter 2007 og Apples første iPhone. Før dette årstal havde ingen mobilproducent formået at skabe en browseroplevelse, der holdt vand.

Apple introducerede multitouch (også kendt som pinch-to-zoom), hvor to fingre kan trække ind og ud i skærmbilledet, og dermed give en intuitiv zoom-oplevelse. En anden nyskabelse var, at siderne blev vist på den lille skærm, præcis som de er.

Holder stadig ganske godt

Ud over, at iPhonen med årene er blevet hurtigere til at indlæse hjemmesider, er det sparsomt med nyskabelserne i browser-delen, andet end muligheden for at kopiere tekster.

Der er fx ikke mulighed for at dele et link på Facebook eller Twitter, og Adobe Flash er stadig en mangelvare, men den grundlæggende browseroplevelse er stadig blandt de bedste på markedet.

Bemærk ordvalget - "blandt de bedste". Modeller som HTC Desire og Samsung Galaxy S gør det mindst lige så godt - og her kan også hjemmesider der indeholder Flash, benyttes fuldt ud.

Hastigheden halter

I anmeldelsen af iPhone 4 har vi testet indlæsningshastigheden på en række websites, op mod HTC Desire (med Android 2.2) og Samsung Galaxy S.

I dette uvidenskabelige setup, var alle mobiler på trådløst netværk (YouSee kabel-TV 25/4 Mbit/s) - og cachen var nulstillet før hvert indlæsningsforsøg. Samtidigt målte vi hastigheden både med Flash aktiveret og deaktiveret på Android-mobilerne.

Resultatet er, at iPhone 4 i forhold til konkurrenterne er bagud på hastigheden. Vinderen blev Samsung Galaxy S, der endda på nogle websites er hurtigere til at indlæse siden med Flash aktiveret, end iPhone 4 er - som jo altså ikke kan vise Flash.

HTC Desire klarer sig også godt i testen. Den er hurtigere end iPhone 4, men langsommere end Samsung Galaxy S.

Resultaterne af web-testen

  iPhone 4 Samsung Galaxy S HTC Desire
dr.dk (uden Flash) 10,8 7,6 ** 9,0
dr.dk (med Flash) - 12, 8 14,0
dba.dk (uden Flash) 10,2 7,0 6,2
dba.dk (med Flash) - 22,0 6,0 **
bold.dk (uden Flash) 9,7 6,5 ** 7,6
bold.dk (med Flash) - 23,0 8,0
avisen.dk (uden Flash) 15,0 12,9 ** 22,0
avisen.dk (med Flash) - 14,0 22,0
mobilsiden.dk (uden Flash) 12,0 9,0 11,0
mobilsiden.dk (med Flash) - 8,5 ** 11,0

** = Hurtigste indlæsningstid

Bedre trådløst netværk

Selvom iPhone 4 hænger en smule i indlæsningen af websites, holder den for vildt på trådløst netværk.

INGEN anden mobil, finder og forbinder hurtigere til trådløst netværk, end iPhone 4. Den er simpelthen på, så snart netværket aktiveres. De konkurrerende mobiler, skal altid bruge ekstra tid, på at opnå en forbindelse.

Dertil kommer, at iPhone 4 også er fantastisk god til at holde forbindelsen, når først den er inden for rækkevidde. Det kedelige er dog, at man skal ind og rode i indstillinger for at aktivere/deaktivere trådløst netværk - der burde være en genvej på "skrivebordet".

Mail på iPhone 4

Det er dejlig let at benytte e-mails på iPhone 4. De fleste kendte udbydere som Gmail og Yahoo er repræsenteret som standarder, og brugere af Microsofts mailløsning Exchange, kan også køre synkronisering af mails, kalender og kontakter via mobilnettet.

Benyttes Google Apps (professionel udgave af Gmail), sættes denne blot op under "Exchange", hvorefter det kører uden problemer.

Det skal nævnes, at Gmail brugere vil savne etiketter og arkiver funktionen i mail programmet.

Antenneproblemer?

...har nok været noget af det mest omtalte i forhold til iPhone 4. På Mobilsiden.dk har vi naturligvis forsøgt i mange sammenhænge, både inde og ude, og på forskellige lokationer, at genskabe de berygtede antennefejl.

Men uanset, hvad jeg har gjort, kan jeg ikke få iPhone 4 til at fejle mere eller mindre end andre mobiltelefoner. Den har for mig kørt fuldkommen fejlfrit på dette punkt.

Derimod har jeg observeret, at iPhone 4 er langt bedre end både HTC Desire og Samsung Galaxy S, til at holde fast i 3G-forbindelsen. Det virker som om, at når først iPhone 4 har fat i en 3G-mast, giver den ikke slip, før det er absolut nødvendigt.

Resultatet er, at man ikke bliver smidt over på en langsom GSM/EDGE-mast, blot fordi denne er tættest på.

Så antenneproblemer - nixen. Ikke for mig.

Sluger strøm på ingen tid

Apple mener godt nok, at deres nyeste mobil er blevet endnu bedre til at holde strøm end forgængeren, men nu vokser træerne jo ikke ind i himlen - heller ikke for Apple.

Jeg bruger mobilen RIGTIGT meget, kører med push-mail, Facebook, Twitter, bruger internet, apps som udnytter GPS til løb osv. Så mobilerne jeg tester, bliver pænt pressede.

iPhone 4 holder næsten en hel dag - dvs. fra kl. 6/7-stykker om morgenen, til 20/21 om aftenen. Nogle dage lidt længere - andre gange lidt kortere. Til sammenligning kan jeg ved det samme brug, få både Desire og Galaxy S, til at holde helt til sengetid.

Jeg har også opdaget, at man manuelt skal huske at afslutte visse applikationer via multitasking funktionen, da de ellers ligger i baggrunden og dræner batteriet. Dette er ikke et issue på de andre mobiler, jeg har nævnt i testen her.

Hurra for iTunes og App Store

Nok den bedste ting overhovedet ved iPhone er integrationen med Apple iTunes. Via dette program overføres musik, billeder m.v. automatisk mellem mobilen og computeren, og der laves endda backup af programmerne m.v.

Desuden opdateres iPhone'en let til en ny softwareversion, via ganske få kliks.

iTunes er, med min øjne, Apples vigtigste salgsparameter. Hvis man som kunde er i tvivl om, om iPhonen er den rigtige mobil, kræver det blot et kik på iTunes, for at omvende folk.

Samtidigt er App Store, hvorfra der kan hentes over 200.000 programmer og spil, langt foran konkurrenterne Ovi Store og Android Market.

Men Apple har desværre indbygget en begrænsning, som forhindrer brugeren i at hente over 20 MB via 3G-dataforbindelsen. Jeg er irriteret over, at dette ikke kan justeres, da mange brugere har et flatrate dataabonnement, og derfor ikke behøver tænke over, hvor mange megabytes der hentes på mobilen.

Mere på vej...

Vi nærmer os den fjerde del af iPhone 4 testen. Her vil vi blandt andet se nærmere på musik, kamera, video og galleriet.


Apple iPhone 4 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Peter S 17-08-2010 10:29:42

Gå ind under: Indstillinger - > E-post, kontakter, kalendere

Vælg den ønskede G-mail konto

Aktivér eller de-aktiver "Arkiver beskeder"

Hvis aktiveret, vil slette funktionen i den aktuelle postkasse i stedet for "Slet" hedde "Arkiv"

P.S. Jeres login overlay funktion fungerer VIRKELIG DÅRLIGT - kan slet ikke logge ind den vej hverken i FF eller Chrome.

0 0
Peter S 16-08-2010 11:21:20

iOS 4 understøtter Archive på Gmail - man kan faktisk vælge og man vil Arkivere ELLER slette mails, når man bruger telefonens "SLET" funktion.

Men jeg savner I DEN GRAD flag på exchange konti.

0 0
Mobilsiden.dk 17-08-2010 09:21:50

Hej Peter

Tak for beskeden.
Det kan jeg ikke få til at virke, kan du prøve at beskrive det nærmere?

0 0
Carsten Poulsen 12-08-2010 23:45:34

Jeg har endnu ikke selv en iPhone 4, men jeg prøvede at holde den i en butik og kunne se at signalet langsomt forsvandt, hvis jeg holdt "håndroden" under tommelfingeren hårdt indtil "hullet" i nedre venstre hjørne.

At det tar lidt tid er nok rent softwaremæssigt at der foregår en slags integration af signalet over tid og man derfor ser et delay. Rent fysisk forsvinder signalet hvis man blokerer for det, eller som jeg har forstået er problemet i dette tilfælde, hvis man ændrer antennens elektriske længde ved at "kortslutte" med en fugtig hånd over "hullet".

Det virker som om at dette ikke er et problem i normal dagligt brug, og jeg har også svært ved at se at Apple skulle sende et produkt på markedet som ikke virker i normalt dagligt brug.

Har bestilt en iPhone 4 og glæder mig til at få den!!

0 0
Sune Alexander Christensen 12-08-2010 00:53:44

Jeg må endnu engang, som i del 2, slå lidt på tromme for jailbreaking mulighederne. Problemet med begrænsningen i App Store har også irriteret mig gevaldigt, men med en simpel lille app kaldet 3G Unrestrictor kan man "snyde" de programmer man ønsker til at tro de er på wifi. Det kan dels fjerne begrænsningen på App Store så man kan hente apps i alle størrelser, men også andre begrænsninger som eksempelvis i YouTube app'en kan omgås. iPhone nedskalerer automatisk videoerne så de ikke trækker nær så meget data og dermed hiver regningen i vejret. Men som de fleste andre har jeg et flatrate abonnement og gider ikke have min telefon til at bestemme den slags. Så med 3G Unrestrictor kan jeg altid se videoerne i højest mulig kvalitet, lige meget hvor jeg er.

Men ja, det kræver jo man er villig til at lave et par cowboytricks med sin æblemobil :)

0 0
11-08-2010 09:48:06

Jeg kan få den til at smide 4 streger fra fuldt signal, den holder stædigt fast i den sidste streg og bevarer forbindelse. Under rigtig dårlige forhold har jeg to gange fået den til at miste signal helt, men den finder hurtigt et nyt signal, som den kobler sig på. Jeg oplever, at den hurtigere finder nyt signal, når den mister det sammenlignet med 3GS, men det er kun min oplevelse ud fra hukommelsen, da 3GS'en er solgt :)

0 0
Aagii 11-08-2010 09:25:30

Gizmodo.com har også været ved at anmelde. Der er kommet en del beretninger om fejl på skærmen. Er det noget du eller I andre oplever?

Se dem her:
http://gizmodo.com/5570100/the-iphone-4-review-by-you

0 0
11-08-2010 08:54:00

Skulle der have stået :)

0 0
11-08-2010 08:52:46

Jeg bruger selv gmail og i øvrigt andre Google tjenester (kalender, kontakter, picasa, mv.) det hele kører perfekt på en iPhone. Man kan som sådan godt håndtere etiketter på en iPhone, dine etiketter bliver blot vist som mapper. Hvis man er utilfreds med den indbyggede kalender, kan man hente andre kalendere i app store med større funktionalitet, såsom visning af ugenumre.

Jeg har selv iPhone 4, og den er efter min mening bedre til at holde strøm en 3GS, jeg får 1,5 til 2 dage ud af en opladning.

0 0
Peter 11-08-2010 11:57:36

Det glæder mig meget at man kan bruge gmail og andre Google tjenester som kalender, kontakter på IPhone 4 Så er det bare at venter på at den lander på mit bord.

0 0
Peter 10-08-2010 17:12:59

Det er da noget skrammel at den ikke kan håndtere etiketter. Det er noget jeg bruger rigtig meget for at holde styr på arbejds- mail og privat på min HTC Legend. Det er meget lidt brugervenlig.....Så hva hjælper det at de skriver at de understøtter standarter som GMAIL. Når en af de vigtigste funktioner ikke virker

0 0
white 11-08-2010 00:06:47

Ja, og sådan en ting som uge numre... Hvorfor dælen fatter de ikke at vise det i kalenderen?! Man skal jailbreake for at få noget så simpelt.

0 0
Claus 16-08-2010 14:14:15

Jeg er nu ikke så utilfreds som ovenstående, men det er mærkeligt den ikke kan abonnere på kalendere ligesom iPad'en kan (og caledar på macen)

0 0
Jan 18-08-2010 22:17:37

Du kan da sagtens abonnere på kalendere: Settings > Mail, COntact, Calendars > Add Account... > Other > Add CalDAC Account eller Add Subscribed Calendar

0 0
evilguy 10-08-2010 15:47:38

Hvilket selskab har du benyttet til at teste antennen med? Hvis du har testet flere - var der så forskel på antennen ved brug af de forskellige selskaber?

0 0
Mobilsiden.dk 10-08-2010 17:08:28

Hejsa!. Vi har testet iPhone 4 på Telias netværk.

0 0
Zeropen 10-08-2010 17:06:39

Jeg tror på han har testet den med telias dækning (se venstre hjørne ;))

0 0
Nicklas Kirk Ø-A 10-08-2010 16:47:35

Telenor har de største problemer med antenne-rækning.

0 0
Nicolaj 10-08-2010 22:15:45

Jeg har Telenor, og jeg har ikke erfaret nogen problemer overhovedet, men det kommer jo også an på hvor i landet man er. Jeg befinder mig i Brædstrup ca. mellem Silkeborg og Horsens.

0 0
pb 10-08-2010 14:33:03

Kan ikke forstå dit batteri problem har ellers forstået at den skulle kunne holde strøm rimeligt godt ved almindeligt brug. Jeg har prøvet både Desire og Galaxy S og ved mit almindelige forbrug holder de max til kl. 20-21 fra jeg begynder at bruge dem om morgenen

0 0
JP 10-08-2010 14:20:16

Måske har du fundet en bug, men med mindre at applikationen faktisk anvender en baggrundsservice (spiller musik, VOIP, GPS navigation), så anvender en applikation i baggrunden ikke batteri, da den rent teknisk er suspenderet og slet ikke kan bruge CPU'en.

0 0
Nicolaj 10-08-2010 14:00:29

Synes det er så dejligt at høre nogen der er positive med henblik på antennen! Jeg har selv også prøvet som en gal at fremprovokere det omtalte problem, men uden held. Min iPhone 4 fungerer fantastisk!

Jeg har også opdaget, at man manuelt skal huske at afslutte visse applikationer via multitasking funktionen, da de ellers ligger i baggrunden og dræner batteriet.


Er du sikker på at det dræner batteriet??

0 0
Mobilsiden.dk 10-08-2010 14:09:25

Hej Nikolaj... Ja, det er jeg desværre ret sikker på :)

0 0
Deniz Balbay 10-08-2010 14:15:47

Jeg kan nu heller ikke få antennefejlen til at opstå, jeg kan få den til at gå en enkelt bar ned, men det også alt.

Mht. Vil give dig delvist ret i at den ikke holder længe hvis man virkelig giver den gas med spil, push, surf osv. så holder den kun en dags tid, men tilgengæld syntes jeg den holder fint når jeg har et gennemsnitligt forbrug af surf, musik, spil, mails osv.
Og vil mene at for den almindelige bruger er der rigeligt med power i batteriet til 1,5 - 2 dages tid.

0 0
Martin Pagh Ludvigsen 11-09-2010 19:46:20

Spøjst, at der skal være så stor forskel på de enkelte iPhones. For mig er den stensikker; tager jeg telefonen over i venstre hånd, mens jeg taler, ryger forbindelsen - hver gang. Ret stort problem, eftersom jeg førhen altid hold min telefon i venstre hånd, når jeg talte. Nu har jeg fået min gratis bumper, og den har ikke løst problemet, men dog fjernet symptomerne, så jeg igen kan bruge min telefon, som jeg plejer.

0 0

Om brug af cookies