Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   iPhone 4S - en bedre iPhone (mobiltest)

iPhone 4S - en bedre iPhone (mobiltest)

TEST: Er iPhone 4S en smartphone du ikke kan undvære, eller blot mere af det samme. Denne anmeldelse går tæt på Apples 4S’er.

iPhone 4S (Foto: Mobilsiden.dk)
iPhone 4S (Foto: Mobilsiden.dk)
Foto: Mobilsiden.dk

Det er vanskeligt virkelig at sige noget HELT nyt om iPhone, men siden den første iPhone i 2007, er der trods alt sket lidt undervejs, men den vigtigste ting, at telefon-grundfunktionerne altid skal virke, og være lette at betjene, har ikke forandret sig synderligt.

Brugere som stadig har en af de første iPhones, kan altså uden problemer opgradere til en iPhone 4S, uden at være helt tabt på gulvet.

Apple har i deres udvikling af styresystemet iOS været god til at få selv ældre iPhones med. Dermed bliver springet fra en f.eks. iPhone 3G til iPhone 4S endnu mindre.

Nu er spørgsmålet så, om det er værd at opgradere.

iPhone 4S (Foto: Mobilsiden.dk)
iPhone 4S (Foto: Mobilsiden.dk)
Foto: Mobilsiden.dk

Bedste design på markedet!

Ingen slår Apple på design, som det er nu. Kombinationen af glas og stål, i en afrundet, poleret og enkel størrelse, er der ganske simpelt ikke nogle på markedet der kan slå.

Størrelsen og vægten er også afpasset, så der lige præcis er balance mellem skærmstørrelsen og det fysiske layout; ikke for stort, ikke for småt, men lige tilpas.

Men designet har også store ulemper, særligt i kombination med hårde overflader. Det er forholdsvis let, at smadre enten bag- eller forsiden - særligt hvis der er betongulve eller asfalt i nærheden.

Mange iPhone brugere løser denne udfordring med et gummicover, hvilket jeg på INGEN måder er tilhænger af, da designudtrykket så smadres fuldstændigt.

Som på iPhone 4 er det også bagsiden der på 4S’eren er mest modtagelige overfor ridser. Men her er min holdning også, at mobiler skal bruges, og ikke pakkes ind i plastik.

I øvrigt så er lås og volumentasterne, i forhold til iPhone 4, rykket en halv til en hel millimeter. Gamle covers passer derfor ikke altid helt til den nye model.

iPhone 4S (Foto: Mobilsiden.dk)
iPhone 4S (Foto: Mobilsiden.dk)
Foto: Mobilsiden.dk

iMessage – en god vane

Med iOS 5, og altså ikke bare iPhone 4S, har Apple introduceret iMessage, som en del af beskedfunktionerne. Med iMessage, kan der sendes beskeder der ligner SMS, fra ens iPad eller iPhone, til andre der benytter samme system.

Hele beskedtråden opdateres løbende på alle enheder, så der skiftevis kan skrives på iPad eller iPhone – og de er endda muligt at se, om en besked er afleveret til modtageren. Man kan også se, når den anden part i samtalen, er i gang med at skrive en besked.

iMessage er noget som hurtigt bliver en vane, da det lige tilføjer et par ekstra småting til beskederne, der i øvrigt sendes fra samme sted / tråd, som almindelige SMS’er.

Beskeder sendt med iMessage er grønne, mens SMS’er er blå. ”Send”-knappen tilsvarer også farven, så man hele tiden er klar over, hvilken beskedtype man afsender.

Det er ikke helt gratis at benytte iMessage, da beskederne sendes som datatrafik, men det er ikke prisen der bekymrer mig. Det er derimod alle de mange personlige beskeder, der passerer gennem Apples servere. For hvem har egentlig adgang til mine data der, og hvordan beskyttes de?

Læs også:
- Det koster det at bruge iMessage

Det hele overalt med iCloud

En anden funktion, som ikke KUN er iPhone 4S – men en del af iOS 5-systemet, er iCloud. Her kan blandt andet noter, påmindelser, bogmærker m.v. deles mellem Apple-enhederne.

Har du også en iPad, vil der altså være adgang til de fleste af de samme ting – på både iPhonen og iPad’en.

Med FotoStream overføres automatisk ens nyeste fotos til den anden enhed, så snart man er på trådløst nætværk.

iCloud funktionerne kræver ikke en masse teknisk setup – man skal egentlig blot aktivere den.

Jeg synes iCloud er genialt og klart en af den slags funktioner, der mangler på andre telefoner og tablets. Det skaber uden tvivl en større samhørighed mellem de Apple produkter, som man måtte have i husstanden.

Men det skaber naturligvis også en afhængighed af Apple, og gør det sværere at skifte til en telefon fra en anden producent.

Klart bedre kamera

De fem megapixels kamera i iPhone 4 er nu blevet til otte i iPhone 4S. Sensoren opfanger 73 procent mere lys end forgængeren. Og ifølge Apples egne oplysninger, er kameraopstarten på 1,1 sekund og tiden til den er klar til næste foto (0,5 sekund), blandt den allerhurtigste på markedet, hvis ikke dén hurtigste.

Sammenlignes med fotos fra iPhone 4 er det tydeligt, at fotokvaliteten også er forbedret. Både den større sensor, men også at der nu er fem i stedet for fire linser, har hævet resultatet mærkbart.

Det er nu muligt at tage billeder uden fotolys, selv ved dårlige lysforhold. Så tager du mange fotos, kan det godt betale sig at opgradere til en ny iPhone.

Billeder taget med iPhone 4S

iPhone 4S (Foto: Mobilsiden.dk)
iPhone 4S (Foto: Mobilsiden.dk)
Foto: Mobilsiden.dk

Virkelig hurtig på nettet

Et andet sted, hvor 4S har et forspring, er på nettet. Den er ganske meget hurtigere, både til at åbne websites, men også til den generelle navigation rundt på siderne.

iPhone 4 er ikke dårlig, men 4S’eren er tydeligt bedre – særligt når produkterne ligger ved siden af hinanden. Men omvendt er jeg ikke sikker på man vil opleve en forskel, hvis ikke der var en ældre iPhone at sammenligne med.

Det er også muligt at markere og kopiere tekst fra websites, og bruge dette i en mail eller besked.

Apple viste med den første iPhone, at nettet kan gøres mobil. Siden da er de andre mobilproducenter kommet godt med – men Apple er stadig med HELT fremme på denne funktion.

Uden iTunes

Med iPhone 4S og iOS 5 er afhængigheden af en computer og iTunes blevet væsentligt mindre end tidligere. Nu er opstarten af iPhonen ikke afhængig af en computer – og selv opdateringer til styresystemet kommer direkte til telefonen, uden brug af computer.

Indhold kan desuden synkroniseres mellem computeren og telefonen, når begge er på det samme trådløse netværk.

For brugere, uden interesse for computere og som ikke gider bøvle med iTunes i det daglige, er denne funktion kærkommen.

iPhone 4S (Foto: Mobilsiden.dk)
iPhone 4S (Foto: Mobilsiden.dk)
Foto: Mobilsiden.dk

Hello Siri!

Talefunktionen Siri er på mange områder et underholdende bekendtskab, og selvom det hele foregår på engelsk, og at der ikke er udsigt til en dansk version, kan Siri faktisk godt anvendes i dagligdagen til fornuftige ting.

Når jeg et par gange om dagen stiller bilens parkeringsskive, fortæller jeg på turen tilbage til Siri; ”set my alarmclock for 3.30 today”, og jeg slipper dermed for at gå med næsen nede i skærmen.
Også små reminders har jeg glæde af at indtale med Siri, fordi det bare er hurtigere at sige det, end at skrive det – særligt hvis man kører bil eller går.

Siri reagerer også på de lokationer man har sat op i mobilen, og kan således aktivere en reminder når man ”forlader arbejde” eller ”ankommer til hjemmet”. Kører du bil med headset er det også let at ringe til ”my friend” eller ”mom”, ”dad” osv.

Særligt sjov bliver Siri når man f.eks. spørger ”Tell me a joke”, ”Will you marry me” osv. Svarerende er varierede og ofte overraskende. På den mere seriøse del, kan Siri også lave opslag som ”what is the tallest mountain in the world”.

Siri er en fed funktion – men ikke en killer feature, der ikke kan undværes.

Og nej – Siri kommer med garanti IKKE på dansk.

Læs også:
- Siri er ikke gratis

God batteritid

Det er almindelig kendt, at Android telefoner ofte kan have et hemmeligt strømforbrug, hvor en masse batteri forsvinder, uden man ved, hvad et er gået til.

Da jeg fik iPhone 4S i hånden oplevede jeg ”Android sygen” hvor det var svært at holde strøm på en hel dag. Men efter Apple udsendte iOS 5.0.1-opdateringen, blev disse problemer løst.

Det betyder, at iPhone igen er tilbage i superligaen når det kommer til batteritid.

Meddelelsescenter fra Android

Apple har lånt idéen med et topgardin med notifikationer fra Android, samt generelt optimeret på måden, at beskeder om ting vises på.

I forhold til Android-toplinjen virker udgaven på iPhone mere lækker og færdig, og der er mulighed for at vælge, hvilke ting der skal fremgå i "gardinet".

Låseskærmen viser nu også beskeder om nye SMS'er, alarmer m.v.

Alt i alt er det nye meddelelsescenter virkelig velfungerende.

iPhone 4S (Foto: Mobilsiden.dk)
iPhone 4S (Foto: Mobilsiden.dk)
Foto: Mobilsiden.dk

Skal iPhone 4 opgraderes?

Det korte svar er nej. Det lidt længere svar kommer her.

For de fleste ”almindelige” smartphone-brugere med en iPhone 4 er springet til en 4S’er ganske simpelt for lille. Hvis det er en af de tidligere versioner man har i lommen, som er tjenlig til udskiftning, skal man gå direkte på en 4S, da man i den sammenhæng, altid skal opgradere til den nyeste version.

En mere hardcore mobilbruger, bør selvfølgelig skifte til iPhone 4S, da disse personer nok mere lægger mærke til de små detaljer, der er ændret.

I store træk skal man huske på, at iPhone 4S kører iOS 5, og at det rent faktisk er her de store nyheder befinder sig – og ja, iOS 5 kører jo også på iPhone 4 og 3GS.

Konklusion: iPhone 4S – for lidt nyt

Alle mobilproducenter, inklusive Apple, kommer med nye versioner af eksisterende produkter, hvor der ikke er de store nyheder.

Det er lidt lige som HTC Sensation XE og HTC Sensation XL, Samsung Galaxy S og Galaxy S II eller HTC Wildfire mod HTC Wildfire S - nyhederne ikke de store.

iPhone 4S ER hurtigere, HAR mere hukommelse og ER dyrere end forgængeren. Men den er ikke uundværlig – og da slet ikke til en pris på omkring 7.000 kroner uden abonnement.

Apple har forfinet deres i forvejen velfungerende smartphone – men har ikke glemt deres ældre produkter, der for nogens vedkommende, på softwaren, kan opgraderes til at kunne meget af det samme som den nye 4S.

Der er ikke tale om en dårlig mobil, tværtimod. Det er en fremragende smartphone – nok DEN bedste og mest intuitive smartphone lige nu, hvor selv ældre og ikke tekniskkyndige personer kan være med.

Når jeg ser på hvad der er af problemer med andre smartphones på markedet, er de småting der driller på iPhone 4S, så små, at de næsten ikke er værd at nævne. Jo – jeg har da haft en enkelt genstart undervejs, da MMS pludselig strejkede – men slet ikke i nærheden af, hvad der opleves hos konkurrenterne.

Der er desuden fremragende lyd, både ved samtaler, Bluetooth og højtaler. Den oplader lynende hurtigt, og antallet af applikationer i høj kvalitet, er uden sammenligning verdens bedste.

Så selvom jeg som teknik fagperson synes der er for lidt nyt i iPhone 4S, ændrer det ikke på, at dette i efteråret 2011, er verdens bedste smartphone. Ikke den mest nyskabende men den bedste, men den der er de færreste problemer med.

6 ud af 6 stjerner, og dermed første gang, at jeg giver en iPhone topkarakter.


Apple iPhone 4S - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

rasmus 07-04-2012 14:32:06

Hej,
Jeg står og skal til at købe en ny mobiltelefon, men er meget i tvivl om det skal være en Iphone 4s eller en samsung galaxy note.
Jeg har en ipad 2 nu og den er jeg rigtig glad for og derfor tror jeg det samme om iphone 4s.

0 0
emiljohnsen 24-02-2012 16:18:08

Jeg har selv en iphone 4s og jeg har lidt svært ved at se bare 1 område noget andet på guds grønne jord er bedre?! Selvfølgelig skal man behandle den som en dronning pga af den ikke kan holde til så meget.

2 0
Anja 26-12-2011 13:47:37

Hejsa alle sammen... Det kan godt være det her lyder lidt underligt, men er der nogen herinde som kan hjælpe mig med at finde ud af hvordan man anvender sine musiknumre som ringetoner på en Iphone 4S?
Er nemlig lidt træt af de standard ringetoner som er installeret....

2 0
23-11-2011 18:40:20

Jeg er ikke overhovedet expert på dette område ,men tænkte hvis man nu lavede en scala på 0-100 %
ville det ikke være smartere ,ville det ikke være lettere at bedømme udfra ,nu bare et exempel hvis man gav 4s feks 90 og den nye Galaxy 92 % ville det ikke skabe så meget ballade ,eller er jeg bare ude på et vildspor ?

0 0
Allan 23-11-2011 19:26:07

Idéen er såmænd god nok, når alle kriterier kan måles. Problemerne opstår når der kommer subjektivitet ind i billedet og noget som GUI præferencer er bestemt i den kategori.

Hvis alt omkring en mobiltelefon kunne måles og overliggeren kunne sættes tilpas højt (eller udviklingen kunne bremses lidt) så man havde luft indenfor de 100% i 5-10 år, så ville det være en fin idé, men jeg er bange for at det vil være for vanskeligt at implementere for mobiltelefonen lige nu.

0 0
23-11-2011 18:42:02

Men 100% ville jo være umuligt at opnå ,da der jo altid er et par detaljer som kunne trække ned .

0 0
23-11-2011 14:34:38

hej alle.
Jeg vil blot lige kort tilføje, at min erfaring med Iphone 4s er at batteritiden er væsentligt forbedret. Jeg vil tro at batteritiden er omkring 20-30% bedre. Og det føles som meget i det daglige. Eksempelvis er batteriet i skrivende stund på 2% og seneste opladning seneste mandag aften kl. 23.00.. Jeg bruger min Iphone ganske flittigt med radio til og fra arbejde - eller Ipod. Og så har jeg push slået til på flere apps. Jeg kan slet ikke genkende den her problematik omkring at batteriet er forværret ift. Iphone 4. Jeg har både haft Iphone 3, 3s og 4 - og 4s er klar den telefon med bedst batteri as of yet.

mvh. Simon

0 0
Kim Harder 23-11-2011 15:25:03

Så kan man begynde, at tvivle på batterifabrikantes evner, om det er selve disse batterier til 4s, som er af en dårlig kvalitet. Måske en hel serie, også er det blevet bedre igen.

0 0
17-11-2011 22:53:50

Jeg håber sgu john har lidt hård hud på kroppen fordi det var lige lovligt voldsomme kommentarer til anmeldelsen inklusivt min egen. Og jeg har egentligt lidt dårlig samvittighed over at have været en del af den vrede gruppe bønder med hø-tyve som har været efter en person som bare har sin mening. Det bliver for nemt her på nettet at glemme at det rent faktisk er et andet menneske, i den anden ende af net-kabelet. Mobilsiden.dk er en rigtig god og spændene side :-)

0 0
Thulemanden 18-11-2011 10:06:35

Jeg mener egentlig ikke det her er møntet på John G's person, men på Mobilsidens håndtering af anmeldelser generelt. Indtil den her anmeldelse har vi, som læsere, måske haft en idé om at redaktionen var Apple-fans, men de fleste anmeldelser har dog generelt været af en god og objektiv kvalitet, hvor den samlede vurdering af anmeldelserne kunne forsvares.

Den her anmeldelse går dog ind og bryder med de bedømmelseskriterier som mobilsiden selv har brugt til at forsvare tidligere anmeldelser, hvilket jeg ser som enormt uheldigt. Jeg vil igen bruge Mobilsidens anmeldelse af Sonyericssons Xperia Arc S som sammenligningsgrundlag. En telefon hvis forgænger fik karakteren 5/6, men selv måtte tage til takke med 4/6, selvom der ikke var konkrete kritikpunkter at sætte på telefonen. SE Arc var i forvejen en fremragende telefon, og har fået en af de bedste anmeldelser jeg har set her på siden, men måtte alligevel tage til takke med 5/6 (Ligesom iPhone 4).

Den store forskel kommer så voldsomt til syne i anmeldelsen af deres efterfølgere, som begge er "samme" telefon, men med små opgraderinger af processor osv., og ellers mindre softwareopdateringer, som deres forgænger sagtens kan opdateres til. Dette afføder en 6/6 til iPhone 4S selvom den igennem hele anmeldelsen kritiseres for flere faktorer. SE Xperia Arc S får derimod 4/6, fordi den ikke er nyskabende nok, hvilket får Mobilsiden til at stille sig tvivlsom over for den merpris der skal betales. Dette er taget ud af iPhone 4S betragtningen, selvom konklusionen hedder "...for lidt nyt".

Jeg ser ikke forskellen på de to produkter, udover at Mobilsiden ikke havde noget konkret at sætte på Xperia Arc S'en, hvilket de havde på iPhone 4S'eren, hvorfor karaktersystemet falder fuldstændig sammen, hånd i hånd med troværdigheden af sitet.

Så vil nogle af jer måske mene at folk selv kan bedømme og tænke og læse sig til sandheden, men faktum er, at langt de fleste ser JP's hjemmeside i går, og opdager at den nye iPhone har fået 6/6 stjerner, hvilket de ukritisk bruger som argumentation for at denne telefon nødvendigvis må være perfekt. Selvom nogle så skulle gå ud og undersøge markedet, så vil de ikke finde andre telefoner som har fået 6/6 på Mobilsiden, selvom der er mange som har færre fejl.

Jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre Mobilsidens forklaring på at man kan være så forskellig i sine bedømmelseskriterier? Ydermere burde denne debat få dem til at sætte nogle mål op for, hvad der skal være opfyldt for at en telefon kan opnå en bestemt karakter.

Når man opererer på et site, som skal fremstå som et ekspertforum, hvor både mobilnørder og almindelige mennesker henter information og inspiration til mobilkøb, så må man være indforstået med at mobilnørderne forholder sig kritisk, hvorfor jeg ikke forstår dit (Thomas') behov for at undskylde kritiken. Jeg forstår tilgengæld ikke mobilsidens forstummelse i denne debat, som i min bog burde tages yderst seriøst, da den rammer dem direkte på troværdigheden.

0 0
Peter Frederiksen 21-11-2011 14:34:58

Meget enig

Da jeg læste denne test i JP, blev jeg rystet, da jeg har meget svært ved at vægte og forhold mig til, da den eneste test i denne såkaldte ”test” er kameraet, hvor jeg I den grad syntes der mangler hard facts til at understøtte konklusioner, så det bliver det meget subjektivt.

Jeg syntes at argumenterne er for tynde for at kalde Iphone 4S ”Verdens Bedste smartphone” i efteråret 2011.

For det første mangler der nogle hardware specs i denne artikel, hvilken fremskridt fra 4 til 4s, f.eks. hvilken netværk standarder 2g, 3g eller 4g? Datahastighed forbedringer? Wifi? WPS? Bluetooth? Radio? Antenne? GPU? Og i forhold til konkurrenterne i klassen!

Det som undre mig mest er at ”Dual Core” ikke bliver nævnt i denne artikel?
Og er der noget der er mærkbart på baggrund af bedre specs andet end kameraet og hurtigere internet browsing?

Apple har ikke formået at komme med noget nyt eller revolutionerende hverken på software og hardware siden i betragtning af at der er 18 måneder imellem Iphone 4 til 4S og hvad konkurrenterne har diske op med i samme periode indenfor high end.

Inden man går i selvsving over Siri, er det ikke nyt. Der en siri lignede software med navn Vlingo (3. part) som er en integreret del af SGS2, men dog måske ikke så raffineret som Siri som lyder.
Her er en UK test af Ip4s og SGS2

http://crave.cnet.co.uk/mobiles/iphone-4s-siri-vs-samsung-galaxy-s2-vlingo-video-the-assistant-50005769/

Der er vist lånt lidt mere en rullegardinet.

“The parallels between iMessage and BlackBerry Messenger are impossible to ignore, same with the new iOS notifications and Android’s pull-down notification shade. iCloud brings cloud-based information and data storage to iOS, something that has always been of the cornerstones of Android.”

http://www.anandtech.com/show/4956/apple-ios-5-review/16

Jeg har ikke så specielt meget kendskab til IOS og Apple, men det virker som de er gode til at forbedre eksisterende teknologier til ”folks” i Æble verdenen..

Batteri tids testen?
Det under mig at starte med hemmelighederne i android og android sygen?, frem for hvor der i den grad mangler tests, hvor meget bedre er batteri tiden fra 4 til 4s? og en beskrivelse af tests’ne, som hvor meget tid på web-browsing, optagning/afspilning osv. før man kunne danne sig et billede.

Til sidst den manglede obligatoriske plus og minus.

Tynd anmeldelse / test

0 0
Katron 22-11-2011 00:59:47

Når man gir 6 ud af 6 stjerner, er det slet ikke nødvendigt med plusser og minusser...

0 0
Ida 17-11-2011 17:44:27

Det er iMessage beskeder der er blå og sms'er der er grønne

0 0
Kozmo 17-11-2011 13:04:01

Jeg kan huske dengang folk sagde der ikke ville komme dansk til voiceover men det gjorde der. Så spis nu lige brød til , siri er stadig i beta og som apple siger vil der løbende komme flere sprog og funktioner netop som det endte med at gøre i voiceover.

0 0
Kim 17-11-2011 14:05:17

Spansk, Kinesisk, Indisk (Indisk engelsk ;) )osv. er andre sprog det giver mening at udvikle Siri til. Igen, det er jo ikke en-vejs kommunikation - Siri skal ikke bare tale dansk men kunne forstå dansk.

0 0
Kim Harder 17-11-2011 14:22:09

Man sagde også engang, at google aldrig ville komme til, at oversætte til og fra Dansk. Når f´ørst man har tekniken, så er det nemt, at ændre sprog, så jo det kommer.

0 0
Kim 17-11-2011 15:10:45

Jeg vil nu påstå at Google stadigt ikke oversætter dansk skide godt... ;)

Men det er noget helt helt andet med tale end tekstgenkendelse. Siri virker jo ikke engang overbevisende hvis man har bare en smule accent nu.

... men ok, man skal aldrig sige aldrig, og jo det kommer nok en eller anden dag. Jeg tror bare ikke det er relevant at snakke om i forbindelse med 4S, da iPhonen efter min vurdering kommer til at hedde min. iPhone 5 før en dansk Siri er på markedet. Og så hurtigt tror jeg heller ikke det går.

0 0
PiX 17-11-2011 12:11:56

Eneste minus er, at man er nødt til at bruge iTunes, hvis man ikke har trådløst netværk. Det gælder iøvrigt også ifm. opdatering af nogle af apps'ne i AppStore! :(

0 0
Kim Harder 17-11-2011 12:07:20

Jo helt sikker Siri kommer på dansk, det er kun en sprøgsmål om tid. Nu skal der lige gang i brugen. Lige så vel, som ens GPS taler Dansk.

0 0
Katron 22-11-2011 00:49:33

LOL..

0 0
17-11-2011 16:33:32

Man kan faktisk få siri til android, det hedder bare Iris, lol .. (har ikke selv prøvet det)Personligt, syntes jeg ikke ideen med siri, iris og lignende virker særligt smart... Sikkert fordi at det sjældent virker særligt godt (når man har en stærk dansk accent (ala. Villy søvndal,), når man skal snakke engelsk til telefonen)

0 0
Kim 17-11-2011 12:32:50

Der er relativt få kommandoer i GPS, hvorimod Siri har et langt større spektrum. Desuden er GPS jo en-vejs kommunikation.
De to ting kan ikke umiddelbart sammenlignes, og dansk er et ret lille sprogområde at begynde at udvikle til Siri.

0 0
kasper 17-11-2011 11:26:06

Bliver da helt dårlig af alt de negative kommentarer :s

0 0
kasper 17-11-2011 11:26:44

"alle" :p

0 0
Thulemanden 17-11-2011 09:53:38

Jeg kan simpelthen ikke lade være med at sidde og tænke på jeres tidligere anmeldelse af SE's Xperia Arc S, når jeg læser det her...

( http://www.mobilsiden.dk/mobiltest/sony-ericsson-xperia-arc-s-der-loves-for-meget-mobiltest,lid.17322/ )

Den gav i 4/6 stjerner, og altså mindre end dens forgænger, netop fordi den var for lidt nyskabende. Den havde også nogle hardware opgraderinger med hurtigere processor, men den gik netop ned i karakter fordi den var for lidt nyskabende og fik en ordentlig én med hammeren, fordi der ikke reelt var nogen målelig effekt. Her blev prisen taget i betragtning ift. sin forgænger!!

Hvordan kan man på selv samme site, så give en nærmest identisk model med sin forgænger, topkarakter, når overskriften til konklusionen hedder: "Konklusion: iPhone 4S – for lidt nyt"?!

Jeg er rystet, og må indrømme at dette helt klart kommer til at bevirke at jeres troværdighed har fået et ordentligt nøk nedad i min bog.

0 0
Allan 17-11-2011 10:14:12

Godt opfattet og skrevet. Dit indlæg beskriver nok hvad de fleste af kritikpunkterne af denne test egentlig i bund og grund stammer fra.

0 0
Thulemanden 17-11-2011 09:58:31

Og her vil jeg lige tilføje, at i praktisk talt ingen kritikpunkter havde af Arc S'en, hvor jeg i ovenstående test, kan læse flere fejl. Hvor i alverden er kontinuiteten i jeres vurderings-kriterier??

0 0
17-11-2011 10:06:24

Helt enig med thulemanden. Anmeldelsernes troværdighed har fået et gevaldigt knæk. Og vil man have sandheden om et produkt skal man nok kigge andre steder.

0 0
Bepper 17-11-2011 02:05:04

Mht til iPhone kan du koge det ned til et anmeldelseskriterie: Vil du have en telefon med meget stor sandsynlighed for at få en smadret skærm?
iPhones kontruktion og egenvægt gør desværre at telefonen meget udsat for alvorlige skræmmer på skærmen, ved fald. Tjek Youtube for eksempler.
Og jeg ved ikke hvor mange jeg har set med iPhones med smadret skærm i virkeligheden :-/ men det er mange. Og det er bare ærgerligt

0 0
øboen 16-11-2011 23:33:50

Hvad med opkalds problemer, er jeg den eneste i det danske land der har dette problem, samt ekko i højttaleren. Kigger man i Apples forum,og enda ringer til dem, erkender de (uofficielt)et stort problem med opkald uden lyd. De bliver byttet rimeligt ofte.Er fan`me surt at skulle aflevere den til rep efter 14 dage. https://discussions.apple.com/thread/3404857?start=0&tstart=0

0 0
MGApcPro 16-11-2011 18:58:09

Personligt tror jeg ikke forskellen på en 5/6 og 6/6 gør det store, da begge jo ville være gode telefoner. Det handler om hvad der står i testen, end hvilken karakter den får. fx så giver engadget ikke karakter, selvom jeg syntes det er en fin illustration af værdi(så lad vær med at fjerne det).
Jeg troede den ville få 5/6, men jeg har den ikke og kan ikke dømme.
Men ligegyldigt hvad tror jeg Apple altid vil være et "not" for mig. Købte en ipod touch den var god, men.. "besværlig" at bruge.
Det jeg prøver at sige er: Kan du li' Android, burde du være ligeglad hvad iphones får i karakter, og visa versa. Dette gælder også windows phone(skulle nødigt glemme nogen :P ).
Selvfølgelig kan du li' alle styresystemer, godt for dig :)

0 0
16-11-2011 21:26:51

der er en kæmpe forskel på 5 og 6(eller det burde der være). 5 er vel et rigtigt godt produkt, dog med et eller få væsentlige minusser.

6 bør vel være til et referenceprodukt, med få og ingen betydelige fejl. Og for at det kan være referenceproduktet bliver det vel også nødt til at være nyskabende.

iPhone4s er formentlig en fantastisk telefon, men nyskabende, nej! Et produkt der ligner sin forgænger så meget er der ikke meget nyt over. Og så er der prisen, men den er åbenbart ligegyldig selvom jeg kan gå ned i Elgiganten og købe 2 sgsII til samme pris som en iPhone4s.

0 0
Footiefan 16-11-2011 23:47:22

Hvorfor altid sammenligne priser med den dyreste iPhone?? Ellers vil jeg da gerne vide hvilken Elgigant du handler i ;-)

4S 16 gb kan købes til 4700 direkte fra Apple, så køb gerne en Galaxy S II for mig, tak :-)

0 0
Mirzad 17-11-2011 16:18:50

Jeg undrer mig også over den pris John G. nævner, altså 7000,-
Men Galaxy S2 kan købes til 3299,-
http://www.edbpriser.dk/Product/Details.aspx?pid=4890997

0 0
MGApcPro 16-11-2011 23:02:02

Rigtigt, men når det kommer til at vælge hvilket telefon man skal have, kommer det nok mere an på ens egne præferencer, med hensyn til størrelse, design og performance. End om produktet har fået 5 eller 6.

0 0
16-11-2011 18:48:12

jeg er enig med næsten alle kommentarene til denne anmeldelse. Den er ikke objektiv, lugter af fanboy og falsk reklame. Der er ikke en dyt ny-skabende ved Iphone 4$.
SGS II er næsten 1 år gammel og har alligevel samme hardware konfiguration, ok kun 16 GB telefon hukommelse, men et sd kort kan isættes så man kommer op på 48 GB. Jeg har set en del tests på youtube iPhone 4$ vs Samsung Galaxy S II. Og de er for det meste lige hurtige , dog er SGS II en smule hurtigere til at boote op feks og på nogle andre punkter også...og altså 1 år ældre. Grunden til at android mobiler nogle gange bruger batteri på ting man ikke ved er bla. Fordi en android kan multi-taske, altså køre flere programmer samtidigt og disse bliver i baggrunden selvom man er på homescreenen. Folk lukker ikke programmerne rigtigt.
Se evt. droptestet youtube for at bedømme designet.

0 0
Footiefan 16-11-2011 19:11:36

Kom SGS II ikke i foråret, april/maj??

Noget andet:
For langt de fleste alm mobilbrugere (nej ikke os herinde..) kan jeg se, ud fra dem jeg kender, at det med hastigheden er lidt ligegyldig. Ikke at den slet ikke betyder noget, men om din smartphone er hurtig eller meget hurtig, tja til alm brug er de fleste jo tilfredse. De har ikke to overfor hinanden og ser om det tager 2,5 eller 2,7 sek at loade en side. Who cares :-)

Og igen, det her er en persons mening om en mobil. Ta' ikke for mere end det - det er ikke den endegyldige sandhed :-)

0 0
16-11-2011 19:54:40

Tja. Jeg tager det sgu ikke for mere end det er. det er dybest set fuldstændigt ligegyldigt, fordi det e.r bare smartphones. Men ved man ingenting om smartphones og står og skal ud og købe en og derfor søger anmeldelser og info syntes jeg bare at man skal have ren besked. Det der står i denne anmeldelse er ca. det man får at vide i en apple butik. .... Sagen er at man kan få det samme for den halve pris, det hedder bare ikke apple.

0 0
Footiefan 16-11-2011 23:35:11

Ja det er rigtig nok. Men synes ikke det med prisen holder. Fx kan 16 gb købes for ca 5000. Hvilken anden mobil, til det halve, vil du/I så pege på ?

Hvorfor altid sammenligne med den dyreste??

0 0
Kim 17-11-2011 10:16:20

De fleste af os forholder os til anmeldelsen, og kritiserer den. Og der står:

Phone 4S ER hurtigere, HAR mere hukommelse og ER dyrere end forgængeren. Men den er ikke uundværlig – og da slet ikke til en pris på omkring 7.000 kroner uden abonnement.


Derfor forholder jeg mig til den pris. Den kan meget vel være forkert, men det gør det jo bare mere sandsynligt at vores andre kritikpunkter også har merit.

0 0
Footiefan 17-11-2011 10:41:35

Fair nok. Men når I så siger at det er forkert, hvorfor så selv fortsætte med "forkerte" sammenligninger. Minus og minus gir' ikke plus ;-)

Nå fair nok, det undrede mig bare. Go' dag :-)

0 0
Kim 17-11-2011 10:57:52

Jeg har som sådan ikke stillet spørgsmålstegn ved prisen der er angivet i artiklen. Det er meget lavpraktiske faktuelle forhold, på linje med mængden af intern hukommelse - mobilsiden kører jo også mobilpriser.dk så jeg forventer de har styr på det.

Hvis det så viser sig forkert, bestyrker det bare min opfattelse af en dårlig, forudindtaget og ubrugelig bedømmelse. 6/6 for et produkt der faktisk kritiseres gennem hele anmeldelsen virker forkert, ligesom at der er andre (simple) faktuelle fejl, såsom at iCloud er et "unikt" Apple-produkt.

Alt i alt giver mængden af faktuelle fejl bare mere brænde på bålet. At prisen er sat for højt, mildner ikke den overordnede vurdering af anmeldelsen (som du siger minus og minus giver ikke plus). Det kan godt være at det er en fantastisk telefon, men anmeldelsen er utroværdig og derfor ubrugelig.

0 0
Footiefan 17-11-2011 11:31:37

Nu var det ikke et indlæg fra dig, jeg fra start af svarede på. Aner ikke hvordan andre sammenligner, derfor jeg skrev og spurgte ind til det.

Noget helt andet. Helt fair at mange er uenige og kommer med kritik af anmelder + mobil. (Ellers kunne man fjerne muligheden for at skrive herinde) Det er jeg egentlig ligeglad med. Men men, nogle skriver som om det er den største uretfærdighed der er begået mod dem, altså personligt. Folk er rystede osv. Rolig nu, tænk hvis der en dag skete noget...vigtigt?! Lidt perspektiv måske - det er bare en mobiltlf ;-)
Jeg har både en iPhone 4 og en SGS II. Så jeg kunne jo vælge at tage stort set alt der skrives herinde personligt, det er jo altid for og imod de forskellige ting. Men reelt er jeg ligeglad, det kan simpelthen ikke hidse mig så meget op, som det tilsyneladende kan for mange :-)
Er jeg glad for mit valg af mobiler, ja. Kan andre bestemme min mening om dem, nej.
Og er man ikke tilfreds med kvaliteten af artikler, ja så er der jo andre muligheder, frit land heldigvis :-)

0 0
Kim 17-11-2011 11:45:02

Det har du ret i, der er helt sikkert nogle der tager anmeldelsen som et personligt angreb. Og nej, det giver ikke mening.

Men jeg syntes godt man kan tillade sig at anfægte anmeldelsen og konklussionen(erne). Det er jo sket, at der har sneget sig fejl ind i artiklerne, og det ville jeg f.eks. også gøre journalisterne på andre medier opmærksomme på. (Visse medier undtaget - eb.dk f.eks. hvor fejlagtige og bombastiske meldinger er en klar del af den "journalistiske" linje).

0 0
Footiefan 17-11-2011 12:23:12

Helt enig.

Og med den tilføjelse, at en topkarakter til en iPhone, altid vil være en rød klud for mange, uanset om der er faktuelle fejl eller ej. Synes vi har set det før med artikler og debatter om iPhone/Apple contra alt muligt andet. Men det er åbenbart vores religion i 2011 ;-)

Og EB, ja det er så en helt andet snak, hehe ;-)

0 0
Michael 16-11-2011 18:15:46

Der er da en fejl i testen.

På min iPhone 4S er farven i SMS'erne da grøn, og farven i iMessage beskederne er blå.

Ikke omvendt som der står i testen.

0 0
Kim 16-11-2011 18:26:14

Vigtigt! Tænk hvis man troede det var omvendt, så kunne SMS koste selvom man havde fri SMS!

0 0
Bjarke Hansen 16-11-2011 17:18:48

Batteritiden skulle være ok Men alligevel er der et billede der viser at kl 11:12 er batteriet allerede nede på 39% er det en god batteritid`?

0 0
Michael 16-11-2011 18:17:10

Mener du helt seriøst at du kan udlede nogen som helst ud af batteriniveauet og klokkeslættet på billedet?

0 0
Footiefan 16-11-2011 17:37:48

Øhh hvad??

0 0
Mike 16-11-2011 17:07:20

"...med store ulemper"...øøh?? Mærkelig anmeldelse.
Jeg synes at problemet med designet er; Den er tung. Skarpe kanter. Skærmen er lille. Og især, lille i forhold til telefonens størrelse. Og så er den jo super skrøbelig.
Klart udseende frem for funktion.

0 0
DX 16-11-2011 16:51:55

Udført af John Iphone Pedersen - den behøver man ikke at bruge tid på, eller være professor, for at regne ud hvor lander. Ha ha en - en lettere opgraderet telefon får topkarakter med 6 stjerner. Det siger mere om standarten på dette site. Det var sku dagens griner - det må man give John, han har sku humor.

0 0
DX 16-11-2011 16:52:30

Haleluja

0 0
Kokomo 16-11-2011 15:01:26

Jeg vil nu ikke sige, at galaxy s II bare er en opgradering. det er en helt anden telefon. iphone 4s er bare den gamle, hvor de proppede en dual core og et bedre kamera i. resten er software opdateringer, som android også konstant får

0 0
16-11-2011 14:42:42

Hallo igen ,venner det er en mobiltelefon der tales om ikke andet ,lad nu være med at toppes hele tiden om den ene eller anden er bedst ,vær glad for det du har valgt ,hvis det fungerer for dig så er alt jo som det skal være .

0 0
Michael 16-11-2011 14:24:23

Uha hvor er der godt nok mange hatere herinde.

Hvorfor går folk så meget op i at kritisere iPhone, og hvorfor går folk så meget op i at kritisere Android?

Der er jo ikke noget definitivt konkret svar på hvad der er det bedste.
Nogle er til æbler, andre er til desserter og sådan er det bare.

Min egen helt fuldstændige objektive holdning er at iPhone med iOS fungerer bedre for mig end Android gør, og så kan alt andet da være totalt ligegyldigt.

0 0
Kim 16-11-2011 14:33:47

... jeg kan nu ikke se hvor alle de "hatere" er henne. Desuden er det jo primært anmeldelsen af den nye iPhone, og ikke selve produktet, som der kritiseres.
At der er tale om verdenens hurtigste jetjæger er jo ligeglydigt, hvis den bliver anmeldt som et rumskib.

0 0
16-11-2011 14:16:35

Mange kritiserer iPhone 4s for ikke at have et nyt design(visuelt) og andre for at den går for let i stykker.

Men design er jo netop ikke kun visuelt. Når SGSII for skyld for dårligt design er det jo netop det visuelle der hentydes til. Men netop fordi SGSII er af plastik, så sikrer den del af designet at den ikke går så let i stykker. Valg af plastik er et designvalg som giver mening, på samme måde som at en glasering af æblemobilerne giver mening men rent visuelt. Og når vi snakker udseende så er jeg enig med andre i at N9 har taget førertrøjen, men jeg kan ikke bebrejde at andre foretrækker det glaserede æble det er stadigt et af de flotteste visuelle designs

Og angående karakteren så opfylder mobilsiden præcist det jeg har skrevet tidligere med gratis reklame til Apples produkter.

Som andre kunne jeg forstå 5/6 eftersom jeg ikke kan se at den overordnet er bedre eller dårligere end andre topmodeller og som alle andre topmodeller er der nogle fejl og problemer.

0 0
hamzah10 16-11-2011 18:29:15

jeg synes der er nogen der glemmer et par med glimrende design for eksempel SE arc lg optimus 2 og mange flere. men glem nu ikke den bedste design htc desire S :) en god blanding af aluminium og plastik og den ser heller ikke tossede ud :)

0 0
Thomas 16-11-2011 13:52:47

"men den der er de færreste problemer med"

HAHAHAHA!!! hold da fast en gang .... at lukke ud.

Jeg var så dum at går fra HTC Sensation til 4S for at se om iOS muligvis var blevet noget for mig, siden den 3G'er som jeg havde.

Har aldrig haft så mange problemer med en mobil som med 4S'eren.
Batteri tiden er elendig - jeg skal have opladeren med på arbejde for at kunne høre musik på den på vej hjem i toget.
Den føles meget tung iforhold til dens størrelse, og samtidig med det skrøbelig syns jeg fordi det hele er glas.
Den hopper konstant på EDGE selv om jeg befinder mig i Odense C og der er fint 3G signal. Så skal jeg til at slå flytilstand til/fra for at få den over på 3G igen.
Skype app'en kan ikke fatte at den ALDRIG skal logge af når det er det jeg har sat den til.
Facebook app'en lagger som sindsyg når man scroller lige efter man har åbnet den.
Desuden er der flere steder hvor jeg oplever lags. Bl.a. når man scroller ud til søge funktionen på home-screenen og ikke har været der i noget tid.

Nej du, jeg skal tilbage til HTC Magic for at vi bare kommer i nærheden af den her oplevelse.

0 0
gsmmaster 16-11-2011 14:23:53

Er enig med batteri og designet, kan ikke holde strøm på den, selv efter opdatering. Kæmpe problem.

Angående designet synes jeg den er pænere end praktisk, synes den er tung og det er en klods med runde kanter. Synes meget bedre om den med en bumper på. Nok på grund af glasset på bagsiden, mod et bord eller anden overflade, og så lige lyden af et sandkorn. Kan ikke lide at holde ved kanten når jeg snakker i den, synes den glider ud. Men med bumper er den helt fin, fylder bare lidt mere, og den almindelig dock passer ikke! Hvorfor ikke komme med en ny. Præcis som iPad 2 med smartcover, epic fail. Måtte skaffe en universal dock til iphonen.

Må indrømme jeg savner min galaxy s og 2'eren, mest grundet den tynde fysik og vægten, meget nemmere med lommerne i bla jakkesættet. Den større skærm gjorde man havde bedre hold i dem. Kunne bare generelt bedre lide skærmen i dem.

0 0
Zeb 16-11-2011 13:52:36

Derfor kun et spørgsmål: Du (John G.) Cutter tit stjerner af i en anmeldelse pga. prisen. Her har du en telefon du selv siger koster op mod 7000kr uden abonnement. Hvordan i alverden kan du så IKKE komme ind på det i konklusionen og kappe minimum en stjerne af? Samsung Galaxy sII kan eks. anskaffes for under 4000kr. Der er jo et gigantisk prishop mellem top-modellerne hos Android of så iPhone 4S så når du skal hive dem ind i sammenligningen i konklusionen bør du absolut også tage prisen med.

0 0
16-11-2011 14:08:42

Nu er der jo tale om en topmodel, så måske er prisen ikke så relevant? Hvad er det for en tidligere anmeldelse af en topmodel, hvor prisen har betydet at den mistede en stjerne?

Men er meget enig i, at hvis man sammenligner prisen på Galaxy S II og iPhone 4S, så er der forskel i prisen. Men egentlig burde man vel også sammenligne med modellen som i hukommelse matcher? Dvs. 16Gb modellen? Den koster omkring 4.700,-. Sammenlignet koster en nordisk version af Galaxy S II omkring 3.800,-. Igen så er iPhone 4S også helt ny og det er Galaxy'en bestemt ikke, så den er allerede faldet en del i pris.

Kort sagt, så syntes jeg ikke man bør tage prisen i betragtning, når det handler om en topmodel, hvor prisen ikke er større end den er i dette tilfælde.

Til sidst kan jeg da lige nævne, at jeg til enhver tid ville vælge Galaxy'en fremfor 4S:-)

0 0
16-11-2011 13:41:59

Det var vist det for Mobilsiden.dk.

0 0
jramskov 16-11-2011 13:18:32

Citat: "Både den større sensor, men også at der nu er fem i stedet for fire linser, har hævet resultatet mærkbart."

Forkert - sensoren har samme fysiske størrelse:
http://www.anandtech.com/show/4971/apple-iphone-4s-review-att-verizon/11

Citat:
"Det er ikke helt gratis at benytte iMessage, da beskederne sendes som datatrafik, men det er ikke prisen der bekymrer mig. Det er derimod alle de mange personlige beskeder, der passerer gennem Apples servere. For hvem har egentlig adgang til mine data der, og hvordan beskyttes de?"

Hvis du er bekymret for det, så er der meget andet du også skal bekymre dig om. iMessage er jo ikke anderledes på det område end email, MS Live Messenger , GTalk, Facebook, G+, osv.

0 0
Raikkonen1974 16-11-2011 13:53:33

Det er da rigtigt nok at Blænde sensoren er blevet større og der er 5 linser se selv på deres hjemmeside, det er jo ikke selve linsen de skriver der er blævet større men Blænde sensoren:
http://www.apple.com/iphone/built-in-apps/camera.html

0 0
jramskov 16-11-2011 14:10:47

Dit svar giver desværre ikke meget mening.

"Blænde sensor" - jeg ved ikke hvor du har fundet det udtryk, men det er der ikke noget der hedder. Ja, blænden/aperturen er F/2.4 i 4s mod F/2.8 i 4, men det er altså optikken/linsen der er ændret. Det har intet at gøre med sensoren. Ja linsen i 4s består af 5 (plastik) elementer mod 4 i iPhone 4 og jeg er da ikke i tvivl om at linsen i 4s er bedre, men mere er ikke altid bedre. F.eks. er flere MPixels langt fra altid en fordel.

0 0
BluezCat 16-11-2011 14:16:27

Oveni det, så har iPhone stadig det, at den lige smider lidt ekstra kulør på billederne, som blev de redigeret.
Kameraet forholder sig ikke naturtro, hvilket er blevet bevist i flere tilfælde.

Der er andre smartphones på markedet, der gør denne disciplin noget kun bedre, end 4S.

0 0
Kim 16-11-2011 14:27:10

Lumia'ens kamera ser f.eks. rigtigt godt ud i tests. Meen... det bliver nu aldrig helt en N8 ;)

0 0
Dennis 16-11-2011 19:26:18

Hvordan i alverden kan du sige, at Nokia Lumia tager bedre billeder end n8?

Ved du godt, at kameraet er blevet kåret til markedets bedste?

0 0
Kim 16-11-2011 19:29:57

Hvem siger det? Alle ved da at N8 er uden sammenligning det bedste kamera i en mobil.

0 0
Dennis 16-11-2011 21:19:30

da jeg nu læser dit indlæg igen, kan jeg se at jeg fuldstændig har misforstået dit indlæg ;)

0 0
Kim 17-11-2011 11:41:37

;)

0 0
jramskov 16-11-2011 14:25:25

Kameraet i 4s skulle faktisk være klart forbedret på netop det område i forhold til iPhone 4. Se f.eks. testbillederne i Anandtech anmeldelsen: http://www.anandtech.com/show/4971/apple-iphone-4s-review-att-verizon/13

Derudover så er det bedste mobilkamera på markedet vist det der sidder i Nokia N8, men...

0 0
Kim 16-11-2011 13:32:54

Hehe ja med den bekymring in mente - hold dig langt væk fra Googles produkter! (Gmail, calender, docs, Android, searchengine, whatever)
... men mere rigtigt, hold dig langt væk fra internettet...

0 0
Cebastian 16-11-2011 13:11:54

eg vil da helt klart mene, at forskellen på en Galaxy S I og II er langt større end forskellen på en 4 og 4S (ikke kun design). Desire til Sensation er da også en pæn forskel. optimus One til 2x. Nej, Apple's iPhone 4S minder mere om en opgradering fra Sensation til Sensation XE. Og her gik man og håbede på (gennem hele anmeldelsen), at det tegnede til et flot 5/6, netop pga. div. mangler og småfejl. Men nej nej, det er jo Apple. Og produktt er altid SÅ gennemført. psf! Jeg vælger at glemme karakteren og tænker på selve anmeldelsen.

0 0
Kim 16-11-2011 13:09:22

Personligt blev jeg træt af glas og stål i sidste årti. Og som du selv er lidt inde på, er denne desginløsning den nok dummeste på markedet, i det at de går i stykker hvis man kigger vredt på dem. Plastik-etuiet var jo originalt Apples løsning på det naturligvis ikke eksisterende "death-grip" problem. Men jeg er da helt enig i at det for det meste skæmmer designet. Hvilket bare igen gør det mærkværdigt fra Apples side.

Som BluezCat mener jeg også umiddelbart, at du har glemt f.eks. N9 fuldstændigt i din vurdering af design, intuitivitet (phew kan man skrive det?) osv.

0 0
Bjørn 16-11-2011 13:05:20

Synes det er mærkværdigt at iphone 4s som bredt set betragtes som den mindst banebrydende af iphones lanceret (måske med undtagelse af Siri som alligevel ikke kommer på dansk) går hen og får topkarakterer som den første af iphones anmeldt her.

Design og performance er ikke længere i førerposition i mine øjne, og jeg undres virkelig over udtalelsen omkring at at notifikationscenteret som er tyvstjålet fra android fremstår mere perfekt i anmelderens øjne.

Nu sidder jeg til dagligt og roder med min egenvandroid og min kærestes iphone (4s), og må indrømme at jeg synes i høj grad iphones notifikationscenter er halvfærdigt. Det virker rent visuelt som noget man bare har lagt oveni, og ikke som om det er en del af helheden. Det jeg elsker ved androids notifikationscenter er de toggle funktioner man har adgang til, så man hurtigt kan slå wifi fra og til, eller justere brigthness osv. Noget som man skal lave specielle safari bogmærker på homescreen for at kunne gøre (jf. jeres egen artikel), og som stadig ikke er en egentlig toggle, men blot er en genvej ind i indstillingsmenuerne.

Og jeg kunne blive ved... Iphone 4s er fed, men den er ikke førende på nogen af de vigtige punkter i min bog. 4 ud af 6 stjerner.

0 0
Klaus 16-11-2011 19:54:20

Haha ja jeg sad også og tænkte det samme. Det er tydeligvis en, som aldrig seriøst har prøvet andet end iphone, for selvom det handler meget om smag og behag, så han også totalt blind overfor alternativer til apple software og hardware.

Men det han skriver her: "Apple har i deres udvikling af styresystemet iOS været god til at få selv ældre iPhones med. Dermed bliver springet fra en f.eks. iPhone 3G til iPhone 4S endnu mindre." er jo decideret forkert!

Jeg ved af erfaring at iOS kører dårligere og dårligere på ældre devices. Apple er totalt ligeglade med om det kan køre ordentligt på gamle enheder. De vil jo bare have folk til at opgradere.

0 0
D-Law 16-11-2011 13:04:36

i skriver i jeres artikel om Icoud, som værende helt unikt og noget man ikke kan andre steder!

Mig bekendt virker dropbox udemærket mellem android styresystem og andre enheder, med andet styresystem. Det slavebinder altså ikke en til et bestemt mærke.

0 0
Kim 16-11-2011 13:11:27

Skydrive? Alle der har en hotmail-konto har også Skydrive... Men WP-telefoner er integreret.

0 0
homersimpson 16-11-2011 12:47:25

Ip4s batteritid er forringet væsentligt. Selv apple har skrevet det, men der er næsten ingen der nævner det.

Standby-tiden er faldet fra 300 timer til 200 timer. Det er et kæmpe fald og standby er nok den tilstand, som må formodes telefonen mest er i.

Internet med wifi er faldet fra 10 timer til 9 timer.

Samtale med 3g er gået fra 7 timer til 8 timer

4S:
Talk time: Up to 8 hours on 3G, up to 14 hours on 2G (GSM)
Standby time: Up to 200 hours
Internet use: Up to 6 hours on 3G, up to 9 hours on Wi-Fi
Video playback: Up to 10 hours
Audio playback: Up to 40 hours

4:
Talk time: Up to 7 hours on 3G, up to 14 hours on 2G (GSM)
Standby time: Up to 300 hours
Internet use: Up to 6 hours on 3G, up to 10 hours on Wi-Fi
Video playback: Up to 10 hours
Audio playback: Up to 40 hours

Ellers fin anmeldelse:)

0 0
Allan 16-11-2011 12:44:24

Der står "Men den er ikke undværlig" - mon ikke det skulle være "uundværlig"?

0 0
BluezCat 16-11-2011 12:40:36

For at holde iPhone oppe på en piedestal.

'– nok DEN bedste og mest intuitive smartphone lige nu', hvad konkluderer du det udfra ??..
Den bedste pga div banale fejl, som f.eks batteritiden ??.. Eller bare fordi det er iorden, at iOS ikke kan finde udaf at indstille tiden, hvadenten det er til sommer- eller vintertid ??

Intuitiv!!!??.. Må indrømme, at jeg tager mig til hovedet, over iPhone ligefrem skulle gå som den bedste under dette begreb.
Det intuitive er skredet i svinget, for LÆNGE siden hos iOS, selv N9, er den ovelegen med flere længder, for hvad NETOP det angår.

'Bedste design på markedet! '.. Pudsigt nok, så mener hverken jeres danske eller svenske "kollegaer" at dette er tilfældet, idet N9 både i DK og Sverige vandt NETOP den pris.

Samtidigt, på baggrund af din test, og udtalelse omkring, at den ikke er det værd, at "opgradere" til, giver du den 6/6, Christ!!.. Det er jo nærmest odiøst.

0 0
asbjørn 16-11-2011 13:00:21

Har du selv en iPhone 4's du kan bedømme det udfra? Det er jo hans mening om telefonen han skriver her han kunne jo ligeså godt skrive en objektiv anmeldelse af den hvis det er folk alligevel kritiserer det¿ :V

0 0
Om brug af cookies