Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   IPod Touch: Musik med stil og elegance (produkttest)

IPod Touch: Musik med stil og elegance (produkttest)

Lækkert design kan ikke skjule, at lyden ikke er 100% i top. Betjeningen er derimod i topklasse. Vi har testet iPod Touch som næsten er en iPhone.

IPod er nærmest de facto-standard inden for bærbare musikafspillere. Mødet med iPod Touch blev en absolut lykkelig oplevelse.

Touch er næsten en iPhone, blot uden phone. Grunddesignet er det samme, dog er Touch lettere og tyndere.

Styresystemet og menubetjeningen er i topklasse. Utroligt hvor smidigt effektivt touchscreen-betjening kan gøres. Ikonernes størrelse og lister af musik, kontakter, kalender, musik osv., er perfekt justeret til fingerbetjening.

IPod Touch fås i udgaver med henholdsvis 8 og 16 GB hukommelse. Om den bruges på musik alene, billeder eller video bestemmer du selv, på grund af den komplette dynamiske opbygning.

Musik med begrænset kvalitet

Musikken kan listes i både kunstner- og sang rækkefølge. Der kan lynhurtigt scrolles ned gennem listerne. Uanset hvor hurtigt du scroller, kan listen altid stoppe med et tryk på skærmen - og scoll stopper øjeblikkeligt.

Egne spillelister kan opbygges, men Touch laver også automatisk "senest afspillet", "senest tilføjet" og "top 25".

Lydkvaliteten er relativ okay og godkendt - men heller ikke mere end det. Hvis du regner med, at Apples har skaffet os uovertrukken lydkvalitet bliver du skuffet. Det medfølgende hvide klassiske Apple-headset giver en begrænset oplevelse og selv med eget headset af bedre kvalitet bliver det aldrig rigtig godt. Lyden kan justeres via en række fordefinerede EQ-indstillinger. Men uanset denne mulighed, så lyder standardindstillingen bedst.

Foto, video og podcast

Billeder, video og podcasts fra computeren kan benyttes på iPod Touch. Der kan bladres mellem billederne, blot med fingeren på skærmen. Hvis skærmen drejes fra vertikal til horisontal vender billedet automatisk med - hvilket sker smidigt og flot.

På billederne kan et enkelt område zoomes blot ved at bevæge to fingre over skærmen på det ønskede område.

Video og podcasts kan ses på Touch. Kvaliteten er lækker og ventetider er der stort set ingen af.

Andre muligheder

Bliver kedsomheden for stor kan der surfes på nettet i Safari-browseren, da Touch har indbygget trådløst netværk.

Internet adresserne skrives på et skærmtastatur - præcis som på iPhone. Ulempen er, at bogstaverne er relativt små, og altså svære at ramme hvis fingrene er lidt for store.

I browseren kan enkelte områder zoomes på samme måde som billeder.

Internettjenesten Youtube har fået eget ikon på iPod Touch. Er der blot adgang til trådløst netværk, kan videoer udvælges og ses.

Synkronisering - bing bing det kører

Apple kan noget med brugervenlighed. Installer iTunes. Sæt stikket til computeren og minutterne efter er Touch synkroniseret med alt video, billede og musikindhold fra computeren. Let, enkelt og ligetil.

Via iTunes kan video-podcasts hentes og indholdet overføres automatisk til enheden når den tilsluttes.

Teknisk kan alle være med. Det kræver hverken besværlige drivere eller andre krumspring. Blot iTunes er tilstede, er synkroniseringen på plads og næsten automatisk.

Samlet - næsten okay

Apples iPod Touch er en virkelig dejlig enhed. Men isoleret set, er det en meget stor musikafspiller.

Du skal have et ønske om en enhed, der kan bruges til mere end musik, for at få fuld glæde af produktet.

Det er også vigtigt at understrege, at lydkvaliteten ikke er voldsomt prangende.

For omkring 3000 kroner får du 16 GB hukommelse og flot design. Om det matcher dine behov og pengepung er op til dig.

Vi mener, Apple iPod Touch skal have 5 ud af 6 points - det er primært lydkvaliteten og headset som trækker karakteren ned.


Apple iPod touch - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies