Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Jabra Solemate Max: Bluetooth højttaler til bas-armen [TEST]

Jabra Solemate Max: Bluetooth højttaler til bas-armen [TEST]

Det danske firma Jabra leverer med deres storebror i deres Solemate serie en bombastisk lyd i et robust design.

Højttaleren der mest af alt ligner en sko, har en god lyd til prisen og kan sagtens tages med ud i haven her til sommer.

Solemate Max er storebroren til de to mindre udgaver, Solemate mini og Solemate. Denne her er dog ikke lige til at have med i tasken, men hvis man tager den med, så er festen også sikret.

Prisen på højttaleren er på Jabras hjemmeside 2.290,00 kr. Dog har jeg set den billigere på nettet til en tudse mindre - så hvis man er heldig at fange den på tilbud, får man rigtig meget for pengene.

Læs også: Jabra Solemate - stor lyd i kompakt indpakning [TEST]

Specifikationer

Størrelse: 30.2 x 10.2 x 13.8 cm
Vægt: 3 kg
Batteri: Li-ion batteri, op til 14 timers afspilning
Lyd: 2 x 76 mm subwoofere, 2 x 20 mm diskanthøjttalere,1235 mm X 92 mm passiv enhed
Forbindelse: Bluetooth 3.0, 3,5 mm Jack, NFC perimeter pairing
Farver: Grå
Pris: omkring 1.600 kr.

Robust nok til at kaste rundt med

I min test af højttaleren er den blevet døbt ‘håndværkeren’ herhjemme, ment at designet nok især er henvendt til mænd. Til trods for at jeg ikke er vanvittig begejstret over designet, vandt den i 2014 en Red Dot Award for produkt design i ‘Entertainment technology and cameras’ kategorien. Måske er den bare for grov til min tøsede smag.

Højttaleren er robust og simpel i sit look, der ved hjælp af sålen gør, at man kan stille den på stort set alle overflader uden at den skrider.

Generelt er højttaleren ideel til sommerens festivaler og udendørsarrangementer - for den er vand- og støvafvisende og jeg vil derfor ikke tøve et øjeblik med at tage den med ud. Hanken gør den transportabel, selvom den med sine 3 kg er lidt tung.

Det medfølgende kabel har de lavet plads til under sålen, hvilket er en lækker detalje. På den måde mister man det ikke.

De to mindre udgaver af Solemate fås i et væld af sjove farver, men desværre laves storebror Solemate Max kun i en grå/blå farve, hvilket jeg personligt er lidt synd, hvis man ønsker lidt mere spræl i tilværelsen.

Social højttaler med god lyd

Solemate Max har 4 frontvendte højttalere og Jabras specialudviklede basenhed, der sørger en god lyd og dundrende bas. Generelt synes jeg at højttaleren leverer god lyd til prisen, men den kan til tider lyde lidt skinger, hvis man ikke benytter sig af Jabras Sound App, og fintuner lyden der.

Ideen med appen er egentlig meget god. Man kan lave playlister der kan deles mellem venner og man kan indstille equalizeren. Det ville være bedre hvis lyden bare var der og man ikke behøvede at downloade en app for at få det maksimale ud af højttaleren. Appen tillader afspilningenr fra YouTube og af lokal musik, men desværre ikke andre musiktjenester. 

Appen kan hentes til iOS og Android her. Desværre er Jabra Sound App ikke udviklet til Windows Phone.

En behagelig stemme byder en velkommen når man tænder højttaleren. Du kan skifte mellem en kvinde og mande-stemme, der også fortæller dig hvis batteriet er ved at være dødt.

Læs også: Se Jabras nye trådløse højtalere og en overraskelse

3 muligheder for forbindelse

Du kan oprette forbindelse til højttaleren på tre forskellige måder; via Bluetooth, NFC eller via det medfølgende kabel.

Bluetooth-forbindelsen understøtter desværre kun version 3.0, hvilket ikke sikrer helt samme forbindelse som den senere 4.0 version. Jeg oplevede også et par gange at forbindelsen enten blev helt afbrudt eller skrattede - også selvom min telefon lå ovenpå og højttaleren var fuldt opladt.

Hvis din smartphone understøtter NFC (Er at finde i de fleste nyere Android telefoner og Windows Phone) kan du nemt og hurtigt parre den med højttaleren.

Derudover kan man helt oldschool forbinde med jackstik, så undgår man den løse forbindelse.

God batteritid

I specifikationer står der en batteritid på 14 timer og det synes at række. Når batteriet er ved at være fladt, giver stemmen et praj om, at den snart skal oplades igen. Desuden kan man via USB også oplade sin telefon fra højttaleren - en funktion der er god, hvis man har højttaleren med ud i felten.


Læs også: JBL lancerer kraftfuld trådløs højttaler

Konklusion: Solemate Max, en Bluetooth højttaler med udemærket lyd, henvendt til manden

Solemate Max leverer en god lyd og kan findes på markedet til en ganske fornuftig pris. Prisen ligger dog generelt lidt over mange andre (og mindre) Bluetooth højttalere. 

Størrelsen hæmmer lidt mobiliteten af Solemate Max, men den er oplagt hvis man ikke skal så langt, eller har plads i rygsækken. 

Hvis man ønsker en trådløs højttaler, der giver god lyd og bas og har et robust design er Jabras Solemate Max helt sikkert et godt bud. Dog kan forbindelsen glippe og designet appelerer ikke ligeså meget til kvinderne, som dens mindre brødre.

Højttaleren er ideel til udendørsbrug og jeg vil varmt anbefale den til sommeren festivaler.

Læs mere om Jabra's Solemate Max på Jabras hjemmeside.

Jabra Solemate Max får 4,5 stjerner ud af 6 mulige

Fordele:

  • Udendørsvenlig
  • God lyd til prisen
  • Brugervenlig

Ulemper:

  • Ustabil Bluetooth forbindelse
  • Større end andre trådløse højttalere

 

 
 
 

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies