JBL Pulse 2 – En solid partystarter [TEST]

Du får både pulserende lys og lyd med JBL Pulse 2, men lyden er ikke altid i top.

JBL Pulse 2 – En solid partystarter [TEST]

Trådløs lyd findes i alle mulige afskygninger. Der er løsninger i alle prislag og alle størrelser, derfor giver det mening, når JBL med højtaleren Pulse 2 forsøger at bringe en ny dimension i et overfyldt marked: Lys.

Det er anden version af JBL Pulse 2, og her loves der bedre lyd, samt flere tilslutnings- og lysmuligheder.

Er to’eren så den fest den lover? Læs med herunder og få svaret.

Læs også: Google Home, en højtaler der gør dit hjem klogere

JBL Pulse 2
Foto: Mobilsiden.dk

JBL Pulse 2 specifikationer

Vægt: 775 gram.
Batteri: 10 timers afspilning, 6.000 mAh
Lyd: 2*45mm woofer + 2*55mm basrefleks
Effekt: 2 x 8 watts digital forstærker, 85-20.000 Hz
Farver: Sort eller grå
Forbindelser: Bluetooth 4.1 og 1 x line-in
Pris: omkring 1.300 kroner

JBL Pulse 2
Foto: Mobilsiden.dk

En mellemstørrelse

Målene lyder på 194 x 84 mm hvilket svarer til halvvejs mellem en liter mælk og en halvliters dåsecola, altså ikke lommevenligt, men stadig kompakt nok til, at den ikke optager al pladsen i fjällräven. Vægten på 775 gram er tilstrækkeligt massivt til at Pulse føles som robust, uden at virke tung.

Pulse 2 er hovedsagligt støbt i stiv og mat plast, intet luksus her, men det er sammen med metalgrill foran lys og højtalerdrivere en bundsolid konstruktion. At den oveni er vand og stænktæt gør den kun mere velegnet til ferien eller adspredelse i haven.

Tilslutningsmuligheder er der rigeligt af, med både bluetooth, aux-input og du kan parre to styks Pulse 2 sammen til stereolyd. En indbygget headset-funktion gør samtidig, at du ikke misser opkald og notifikationer der måtte tikke ind på mobilen.

Læs også: Beoplay A1 lanceret – kompakt højtaler med voksen lyd

JBL Pulse 2
JBL Pulse 2 kan matche sine omgivelsers farver – her efterligner den Tuborg-grøn. Foto: Mobilsiden.dk

Indbygget lysshow

Pulse 2 ser ikke ud af meget når den er slukket, men så snart du tænder for højtaleren går Pulsens indbyggede lysdioder i gang i alle regnbuens farver.

Lyseffekterne kan indstilles efter 8 forskellige opskrifter som du finder i JBL’s connect app. Du kan envidere krydre lysshowet ved rytmisk at tappe i app’en eller ved at slå den musikstyrede funktion til. Sidstnævnte synes dog aldrig at matche musikkens rytmer som den skal.

Et lille indbygget kamera kan også benyttes til at få farverne til at matche omgivelserne – dog kun hvis det du peger på har samme farve som et af Pulse 2’s syv LED farver.
Selvom mulighederne er mange, tvivler jeg på at diskolyset vil falde i alles smag – på samme måde som lavalys langt fra er godkendt i mange hjem.

Da mobilsiden.dks salgschefs otte-årige søn var på besøg på redaktionen, gik der ikke længe før han blev hypnotiseret af de pulserende lyseffekter. Det giver mig grund til at tro, at Pulse 2 ville være et hit i drengeværelset. William på otte taler i hvert fald stadig om den.

Se også: Soundboks højtaler: Den fødte decibel-kriger [TEST]

JBL Pulse 2
Et indbygget kamera med flash kan bruges til at få JBL Pulse til at matche omgivelsernes farver. Foto: Mobilsiden.dk

Komplet lyd

Lydbilledet er egentlig ret komplet, det er en forholdsvis kompakt højtaler der kan stikke overraskende dybt i forhold til størrelsen.

Der er dog indgået nogle kompromisser her. Lyden virker fjern og jeg savner den præcision som BeoPlay A1 leverer i et mindre og lettere format.

Lige meget hvor jeg forsøger at tune lyden lykkedes det dog ikke at fjerne det let mudrede indtryk som Pulse 2 giver al slags musik. Værst bliver det, når der spilles kompleks musik hvor hele lydfladen fyldes ud.

Til gengæld spiller JBL 2 længe. Det 6.000 mAh store batteri er stort og holder du JBL Pulse 2 på kontorniveau spiller den snildt hele dagen og mere til, selv med diskolyset tændt.

Læs også: Jabra Solemate Max: Bluetooth højttaler til bas-armen [TEST]

JBL Pulse 2
Foto: Mobilsiden.dk

En smagssag

Anden generation af JBL Pulse er utvivlsom unik i kraft af sit særegne lysshow. Hvorvidt det er noget for dig beror dog på meget på hvor højt du vægter det farverige LED-lys.

Vurderet ud fra lydkvalitet og anvendelighed alene, er Pulse 2 dog fortsat en interessant størrelse, der er hårdfør og glimrer som rejseledsager. Skruer du helt op, kan den endda lige akkurat spille op til fest. Eneste hage her er, at lydbilledet ofte er en smule mudret.

Prisen på omkring 1.300 kroner er rimelig, du betaler altså kun lidt ekstra for LED-effekterne, og får en kompetent bærbar højtaler med i handlen.

Læs også: JBL lancerer trådløs højttaler og lette høretelefoner

Vi lander derfor på 4½ stjerner ud af 6.

Fordele:

  • Relativ stor lyd
  • Robust, stænktæt format
  • Headset-funktioner
  • God driftstid

Ulemper:

  • Ofte mudret lyd
  • LED-lys er ikke for alle
  • Lys følger ikke musikken

2 alternativer du også bør overveje

Denon Envaya – Den stærke
Søger du bærbar lyd i samme bærbare format som JBL Pulse 2, er Denon Envaya et alternativ der leverer bedre lyd til samme pris.

Du får ikke noget lysshow med her, men covers i forskellige farver giver mulighed for at skifte look på din højtaler.

Læs testen her.

BeoPlay A1 – Den fikse
Skal din trådløse højtaler først og fremmest være kompakt, er BeoPlay seneste A1-højtaler i dag det bedste du kan få i dens størrelse. Den fylder det halve af Pulse 2, men spiller klarere og stikker lige så dybt når det handler om bas.

Det lækre metaldesignet er desuden dansk, og er både stænk- og støvtæt. Du skal dog regne med at slippe omkring fem hundrede kroner mere for herligheden.

Læs testen her.

Flere nyheder om temaet

Fortællingen sluttede absolut ikke her. mobilsiden fulgte op på historien. 30/5/2016 gik vi videre med et indlæg omkring Fem fede gadgets til fars dag – Artiklen finder du her. Seneste nyt om tematikken kan du finde her.