Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   K800i er årets Sony Ericsson hit

K800i er årets Sony Ericsson hit

Til dato er Sony Ericsson K800i den bedste telefon i serien til de kunder der vil have mange funktioner af høj kvalitet. Vi anmelder her det nye mobilhit.

Du fornemmer straks du får K800i i hånden, at du står med et mobilhit.

Et lille halvt hoved større end K750i men fyldt op med funktioner og muligheder.

K800i ligner i hovedtræk lillebror K750i og fætter W800i. Den er bare SÅ meget bedre.

Alle menuerne har fået en kraftig overhaling. De fremstår klare, tydelige og med flotte dybe farver. Tasterne ligger godt under fingrene. Sms kan skrives i rasende fart. K800i har også en række taster som blandt andet gør det muligt hurtigt at bladre i fotoalbummet. En genvejsknap i højre side giver dig adgang til f.eks. bluetooth, radio osv. Genvejene kan du selv opsætte og flytte rundt.

Digitalkamera med mobiltelefon?

K800i er først og fremmest en fotomobil. Vi vover pelsen og kalder den et digitalkamera med indbygget mobiltelefon og mp3 afspiller. For de fotos du kan tage med denne enhed er ovenud fantastiske. Det er helt vildt!

Telefonen kan nu bruges til at tage fornuftige billeder indendøre eller i dårlig belysning (hvilket halter noget med andre mobiler, især dem med 2 megapixel kamera). Det såkaldte fotolys er nu erstattet af en velfungerende rigtig blitz med rødøje-reduktion.

Opløsningen på kameraet er 3,2 megapixels og desuden har K800i fået Sonys kvalitetsstempel ’Cybershot’.

Nu beskriver vi K800i-fotos som ”helt vildt”. Det er de også. Men stadig kun fuldt fantastiske når belysningen er i top. I forhold til et 'rigtig' digitalkamera bliver mange indendørsfotos stadig lidt ringe. Men vi er på vej den rigtige retning, inden tvivl om det.
Der er stor ros til fotoalbummet. En let oversigt gør det hurtigt at bladre mellem fotos, slette osv.

Du kan se flere fotos taget med K800i hvis du downloader denne pakkede fil (cirka 8 MB).

Foto taget med Sony Ericsson K800i. Nederst i artiklen kan du downloade en pakke med en række fotos i fuld kvalitet.
Foto taget med Sony Ericsson K800i. Nederst i artiklen kan du downloade en pakke med en række fotos i fuld kvalitet.

Internet i mobilen

Datakommunikationen flyver over stok og sten. Takket være 3G er det en fornøjelse at være på nettet med K800i.

Du kan dermed uden problemer benytte den nye funktion hvor de såkaldte RSS-feeds kan læses. Via RSS kan du hente nyhedsoverskrifter fra f.eks. DR, TV 2 eller her fra Mobilsiden.dk. Nyhedslisten kan automatisk opdatere sig selv flere gange i døgnet. Funktionen finder hurtigt plads i hverdagen da et lille ikon indikerer når dine nyheder er opdateret.

Hvis du synes videotelefoni er sjovt er dette også en mulighed med Sony Ericsson K800i.

Sony Ericsson K800i
Sony Ericsson K800i

Musik og radio

Godt nok lancerer Sony Ericsson K800i som en kameramobil. Men den holder bestemt også vand som en musiktelefon. Radioen (med RDS) er stadig rigtig god.

Musikafspilleren kan jeg bestemt heller ikke klage over. Det spiller bare max.

Eneste minus er det headset som medfølger. Det er slet slet ikke retfærdig for mobilen, ikke at vedlægge det headsæt der sælges sammen med f.eks. W800i. Hvis du vil bruger K800i som mp3-afspiller, vil jeg derfor anbefale dig at køber det headset der hedder ”HPM-70” ved siden af. Klik her for at se aktuelle priser på headsettet.

Ellers er telefonen spækket med de funktioner som vi kender fra andre produkter. Kontakter, kalender, synkronisering, videoafspiller, sms (med grafiske smilies) mms osv. osv. Der mangler ikke noget på funktionssiden.

Sony Ericsson K800i
Sony Ericsson K800i

Konklusion

Jeg kan uden problemer anbefale dig at investere i Sony Ericsson K800i. Det ER en fantastisk enhed. Vi kan kun håbe at 3 og TDC Mobil vil tage den ind i sortimentet således den kan købes til en interessant pris med 3G abonnement.

På den negative side skal nævnes at telefonen kun har 64 MB intern hukommelse og der medfølger IKKE et ekstra hukommelseskort (memory Stick Micro M2). Det betyder at du, udover et andet headset (som tidligere nævnt i artiklen), også skal påregne ekstra hukommelse. Jeg synes simpelthen ikke det er godt nok af Sony Ericsson ikke og sørge for disse detaljer er på plads.

Skal jeg gives en karakter må det være seks stjerner ud af seks mulige – med en lille pil nedaf.

Download fotos fra K800i

Du kan se flere fotos taget med K800i hvis du downloader denne pakkede fil (cirka 8 MB).


Sony Ericsson K800i Cyber-shot - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies