Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Kæmpetest: Samsung i8510 Innov8

Kæmpetest: Samsung i8510 Innov8

Vi har samlet alle vores indtryk af Samsung i8510 Innov8 i en stor kæmpetest.

Mobilsiden.dk testede tidligere Samsung i8510 Innov8 i fire dele. De er nu blevet samlet, og den samlede konklusion på Innov8's egenskaber er kommet.

Design
Samsung i8510 Innov8 er på mange områder i900 Omnia i slider-design uden touchscreen. Funktionsmæssigt har de mange fællesnævnere, men på design og brugervenlighed ser situationen anderledes ud.

Innov8 er forholdsvis stor med en vægt på 140 gram, og dimensioner på 106,5 x 53,9 x 17,2 millimeter. Den er altså ikke til små håndflader. Men vægten og størrelsen er berettiget.

Telefonen er nemlig lavet, så den føles, som ypperste kvalitet. Blandt andet bagdækslet er lavet af metal, og hele mobilen føles rigtig solid. Slider-funktionen er desværre, en smule løs i det, men det ændrer ikke på følelsen af holdbarhed.

Designmæssigt kommer Innov8 i en blanding af blank og mat sort. Der er et par enkelte knapper og linjer i sølv, og det giver udseendet et professionelt og alvorligt look. Kameraet sidder øverst på bagsiden, og bagfra ligner Innov8 et ægte digitalkamera.

Knapperne på Innov8 har en nogenlunde fornuftig opbygning. Nummer-tasterne er store, og giver et godt klik, når man trykker på dem. Slet-tasten ligger over "2", mens der på hver side af den, sidder et par specielle genvejs-taster.
Disse virker dog ikke særlig godt, og man kan godt blive irriteret over, at ramme dem istedet for "1" og "3".

Er slideren ikke kørt ud, kan man navigere i telefonen ved hjælp af et 5-vejs joystick, to valgknapper, "læg på", "modtag opkald" og to menuknapper. Det lyder umiddelbart, som mange, men det fungerer rigtig godt.

På højre side sidder kameratasten, samt en tre-punkts knap, hvor man skifter mellem kamera, video og galleri. Man skal lige vænne sig til, at sætte knappen på den rette funktion, da den kan være nem, at overse. Men det er et spørgsmål om tilvænning. På venstre side sidder en to-punkts knap,  blandt andet til at justere lyden med.

5 ud af 6 stjerner.

 

Brugervenlighed

Som et genialt tiltag har Samsung valgt, at Innov8 skal køre Symbian-styresystemet, og endnu bedre Nokias fremragende Series60-brugeroverflade.

Hele opsætningen af telefonen virker derfor, næsten som Nokias smartphones, og det er kun positivt. Opbygningen er nemlig så gennemtestet, at man ikke kan sætte en eneste finger på det.

På samme tid har Samsung, alligevel tweaket udseendet en smule, og det er gået rigtig godt. Hovedskærmen er rigtig fed med masser af genveje. Ikoner og lignende har desuden fået et fedt gennemgående design.

Man kan næsten kun sige positive ting om Samsung i8510 Innov8, når det drejer sig om design og brugervenlighed. Designet er super fedt, og lavet som rigtig kvalitet. Det gør, at InnoV8 til enhver tid ville, kunne vinde suverænt over f.eks. Nokia N96.

6 ud af 6 stjerner.

Multimedie

Multimedie og underholdning er nøgleordene, når det kommer til Samsung i8510 Innov8. Og med specifikationer, der blandt andet tæller otte megapixels kamera, 2,8" skærm og Symbian Series60, tegner det også godt.

Første indtryk af kameraet er ret fedt, da objektivdækslet har fået en automatisk lukker-funktion. Det betyder at man kan glemme alt om manuelt, at skulle trække dækslet fra, inden man tager et billede. Nu holder man bare kameraknappen inde, og så åbner dækslet automatisk.

Lysføleren i kameraet klarer sig nogenlunde, men som sædvanligt er kvaliteten meget skiftende, når det kommer til inde- og udelys, aften, manglende belysning og så videre. Ved lav belysning bliver billeder problematiske, men udenfor er billederne imponerende flotte.

Autofokusen er en af de bedste, jeg har testet. Den skifter nemt mellem makro og landskab, og det kræver meget lidt fin-indstilling, før et billede er optimalt.

Skærmen er på hele 2,8 tommer, og det er rigtig stort. Det gør, at der er godt med plads på hovedskærmen. Opløsningen på 240 x 320 pixels er ikke helt i top ved dagligdagsbrug, men får man komprimeret video i den rigtige kvalitet, er videoafspilning lige så flot, som f.eks. Nokia N85.

Der skal dog ikke mange fejltrin til før, at videokvaliteten falder, og det virker som om, at skærmen er meget følsom, når det kommer til kvalitet.

Da Innov8 kører på Series60 medfølger den velkendte musikafspiller fra f.eks. Nokia N85 og N73. Og ligesom ved det meste andet ved Series60, er det svært, at påpege nogle fejl her.

Samtidig har telefonen et 3,5 mm jackstik, og medfølgende headset er rigtig høj kvalitet. Lyden er til topkarakter, og hvor Samsung tidligere har haft problemer med lav maksimum volume, kan headsettet virkelig blæse en omkuld.

Innov8 har også 16 GB intern hukommelse, så man skal ikke være nervøs for mangel på plads. Skulle der være behov for mere, er der plads til microSD-kort.

FM-radioen med RDS er ligeledes godkendt, og til sammenligning fungerer den også ligesom andre Series60-enheder.

6 ud af 6 stjerner.

Forbindelser

Når det kommer til internet og forbindelser, er indtrykket af Innov8 meget blandet. Series60-brugerfladen byder nemlig på ét negativt punkt, og det er internetbrowseren.

Denne er præcis som alle andre Series60-enheder, designet og brugeroplevelsen er bare ikke god nok. Navigationen er ikke intuitiv, og man får ikke lyst til, at bruge browseren - det tager blandt andet for lang tid.

Der er desuden ingen genveje til f.eks. rss-feeds - et minus i forhold til konkurrencen med Sony Ericsson C905.

Innov8 har først og fremmest WLAN og Turbo 3G, og forbindelse til disse foregår nemt og hurtigt. Turbo 3G sker automatisk via ens netværksudbyder, og man skal ikke selv ind, at indstille noget.

Ved trådløst netværk går man bare ind i forbindelser, vælger et trådløst netværk, logger sig på, og så kan man sætte trådløst netværk, som standard forbindelse. På den måde logger internetbrowseren automatisk på netværket, og man skal ikke bekymre sig om noget herefter.

Hvis netværket ikke er tilgængeligt, vælger man bare dataforbindelsen eller noget andet, hvis muligheden er der.

Med Series60 er Bluetooth-forbindelsen også gjort så nem som muligt. Parring mellem computer og telefon kan stadig blive besværligt, men det fungerer for det meste uden problemer.

Skulle problermene dog opstå, medfølger der datakabel via USB. Man kan ligeledes bruge hukommelseskort og adapter til computeren. Innov8 kommer til gengæld uden noget kort, da der er indbygget 16GB hukommelse.

Samsung har valgt, at inkludere Route 66 med i købet af Innov8, og det er rart, at have et helt navigationsprogram, når nu telefonen har GPS. Det skal dog siges, at skærmen er lidt lille i forhold til bilnavigation. Programmet kan sagtens bruges - den er bare ikke lige så god, som en rigtig navigationsenhed.

Til gengæld medfølger der også Google Maps, hvilket er et rart alternativ til GPS-funktionen. Derudover virker geo-tagging på billederne glimrende - det er dog ikke slået til automatisk.

I tredje del af Innov8-testen fik forbindelser 5 ud af 6 stjerner, men efter længere brug, er undertegnedes holdning blevet mere negativ. 4 ud af 6 stjerner bliver det til.

Andet

Samsung i8510 Innov8 har andet end en stor farveskærm, otte-megapixels digitalkamera, Symbian Series60, videoafspiller, musikafspiller og så videre. Slider-telefonen indeholder fra start blandt andet også to rigtig gode mobilspil.

Asphalt 4 har vi før testet på Mobilsiden.dk, og det er stadig det fedeste racer-spil til mobiltelefoner. Kvaliteten er ikke lige så høj, som på iPhone, men spillet er stadig rigtigt underholdende. Det er super fedt, at Samsung har valgt, at inkludere det.

Samtidig har Innov8 Fifa 08 fodboldspillet, som er konkurrent til Real Football. Fifa 08 er ligeledes af høj kvalitet, og der ligger masser af timers underholdning og gemmer sig. Fremragende, at Samsung har valgt, at inkludere hele to kvalitetsspil.

Batteritiden i Innov8 er meget blandet. Når det kommer til standbytid holder telefonen ud i rigtig lang tid, men der skal ikke meget brug til før, at batteriet er helt tappet.

Det er blandt andet musikafspilleren og brug af spil, som aflader telefonen fuldstændig. Et par timers musik og lidt spil, og så holder Innov8 ikke mere end én dag. Opkald tager samtidigt også hårdt på batteriet.

Innov8 har også fået en sej visitkort-scanner, som virker nogenlunde, dog uden at være fejlfri. Kameradelen er meget brugervenlig, og man kan praktisk talt ikke komme til, at gøre noget forkert.

Herudover er Innov8 spækket med ekstra funktioner, som blandt andet tæller et ZIP-program, konverter og meget mere.

Samler man alle de ekstra ting, fortjener Innov8 6 ud af 6 stjerner for alle de features, som man kan finde.

Konklusion

Samsung i8510 Innov8 er en af de mest attrative topmodeller på markedet. Den skal ses i konkurrence med Nokia N96 og Sony Ericsson C905, og her klarer den sig godt. Den slår klart N96, men mod C905 er kampen meget tæt.

I gennemsnit får Innov8 5,4 ud af 6 stjerner, og det er alligevel et stykke under C905's topkarakter. Det skal dog siges, at helhedsindtrykket trækker Innov8 højere op end 5,4 stjerner, og telefonen kan klart anbefales - hvis ikke lige så meget som C905, så næsten da.

Prisen på omkring 4.500 kroner uden abonnement er helt acceptabel.


Samsung GT-i8510 INNOV8 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies