Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Kan mobilt bredbånd erstatte ADSL? - del 3

Kan mobilt bredbånd erstatte ADSL? - del 3

Mobilt bredbånd er synonym med svingende hastighed og begrænsninger i forbruget. Men kan et mobilt bredbånds abonnement erstatte en ADSL forbindelse - Mobilsiden.dk har gjort forsøget.

Nascar 2011 til PlayStation 3 var et af de online spil vi afprøvede.
Nascar 2011 til PlayStation 3 var et af de online spil vi afprøvede.

I tredje del af vores lille artikelserie, afprøver vi om mobilt bredbånd fra Oister kan bruges til online spil. Hvis du ikke allerede har læst del 1 og del 2 , så kan det anbefales at læse disse artikler.

Som sagt så benytter vi til den lille test mobilt bredbånd fra Oister samt et 3G modem og en router. 3G er en ”gammel” teknologi sammenlignet med 4G LTE, så den er ikke helt lige så optimal til online spil som 4G LTE. Men vi gør alligevel forsøget.

Online spil på PlayStation 3

En 3G forbindelse er altså ikke en optimal forbindelse, når det handler om online spil, men det skal ikke forhindre os i denne lille test.

Vi kan lige så godt slå fast med det samme, at denne journalist ikke er hardcore til firstperson shooter, ikke sidder bag skærmen otte timer om dagen og øver sig til næste konkurrence, og at denne journalist ikke ejer hverken Battlefield, Call of Duty eller for den sags skyld ”klassikeren” Duke Nukem Forever. Så det blev til spillene Warhawk og Nascar 2011.

Som 98 procent af den danske befolkning, så er denne journalist nemlig kun casual gamer og kan i realiteten ikke mærke forskel på en fiber- og en ADSL-forbindelse, selvom seriøse hardcore gamere sværger på at 25 millisekunder pingtid gør forskellen på at en vundet eller tabt online kamp.

Online 3. persons skydespillet Warhawk er en klassiker til PlayStation 3.
Online 3. persons skydespillet Warhawk er en klassiker til PlayStation 3.

Speederen i bund

Det først spil blev Nascar 2011, som er et klassisk racerspil. Spillet kørte fint, og selvom der var flere online spillere med, så kørte spillet flydende, og der var ingen problemer med afviklingen af spillene.

På intet tidspunkt var det åbentlyst, at spillet blev afviklet over en 3G forbindelse - heller ikke selvom der blev hentet postcast på forbindelsen på samme tid.

Det andet spil er 3. persons skydespillet WarHawk. En dejlig blanding af et online firstperson-shooter spil kombineret med en ikke eksisterende historie, som til sidst er mikset sammen med det simple ”fang flaget” gameplay.

Warhawk er et af den slags spil, hvor reaktionstid er meget vigtigt, og hvis man har en langsom forbindelse, så ender man ofte med hurtig død i stedet for at stjæle flaget. Reaktionstid er altså alfa og omega, og jeg havde da også min tvivl om 3G forbindelsen kunne klare udfordringen

Men tvivlen blev hurtigt gjort til skamme. Spillet kørte fint og helt uden åbenlyse problemer. Selv med 32 spillere, så kørte spillet flydende, og de drabelige kampe kunne udkæmpes på helt lige og fair vilkår.

Endnu engang må jeg indrømme at det altså er godkendt af en 3G forbindelse.

Det er bestemt ikke første gang denne journalist har prøvet af spille online spil over 3G forbindelse, men der er altså virkelig sket noget indenfor de sidste par år - til den positive side.

De seneste versioner af 3G standarden har sikret lavere pingtider, og det kan altså mærkes, når man spiller online spil.

Tidligere ville jeg aldrig nogensinde have anbefalet en 3G forbindelse til nogen former for online spil overhovedet, men jeg må altså sige, at jeg måske skal til at revudrere den holdning.

En 3G forbindelse vil på ingen måde være nok for hardcore gamere, men til casual gamere, så er en 3G forbindelse overraskende nok ganske fin.

I næste og sidste afsnit af denne lille serie, ser vi på om 80 GB data fra Oister virkelig er nok til en hel måneds forbrug.

LÆS OGSÅ:
- Oister bredbånd nu med 80 GB data

Læs også:
- Kan mobilt bredbånd erstatte ADSL? - del 1
- Kan mobilt bredbånd erstatte ADSL? - del 2
- Kan mobilt bredbånd erstatte ADSL? - del 4

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies