Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Kan Samsungs støvsuge-robot gøre rent? (produkttest)

Kan Samsungs støvsuge-robot gøre rent? (produkttest)

TEST: Så er der gjort rent. Eller er der? Vi har udsat Samsung Navibot robotstøvsuger for en almindelig børnefamilie.

Samsung Navibot
Samsung Navibot

Jeg indrømmer gerne, at Mobilsiden.dk ikke har spidskompetenser inden for rengøringsartikler, men på papiret lød Samsung Navibot som en gadget, der bare MÅTTE prøves af.

167 graders kameravinkel på toppen, to processorer til uddarbejdelse af kort over rummet, og intet mindre end 38 indbyggede sensorer, var mere end jeg kunne stå for.

Da Navibot ankom til min privatbolig var ungerne mindst lige så interesserede, som deres far - og på ingen tid, havde de ryddet op på værelserne, så støvsugeren kunne komme rundt.

Tænk, at der bare skal en gadget til, for at iværksætte frivillig oprydning - det burde jeg have regnet ud forlængst.

Op med benene

Samsung Navibot aktiveres fra sin ladestation ved et tryk på "auto", hvorefter det er op med benene og fjernbetjeningen til TV'et i hånden... Alt imens støvsuges der helt automatisk.

Pludselig forsvinder Navibot ind under sofaen... Nå ja okay. Der trænger nok derinde! Efter små fem minutter kommer den ud - helt langhåret. Konklusionen må være, at en edderkop eller to, har holdt fest under min sofa.

Navibot virker næsten helt menneskelig, når den futter rundt i hjemmet - og hænger den fast "kalder den på hjælp". Ja, man kommer ret hurtigt til at holde af den.

Forhindringer volder ikke problemer

Det smarte ved denne robotstøvsuger er, den automatiske kortlægning af rummene. I forhold til mange andre støvsuger-modeller er Navibot mere intelligent, og fortsætter ikke bare i en vilkårlig retning, når en forhindring mødes.

Når man iagttager dens arbejde ser det grundigt og organiseret ud, og den formår fint at navigere uden om rigtigt mange forhindinger.

Suge-mekanisme, servo-motorer og bunkevis af sensorer til trods, støvsuger Samsung Navibot ikke optimalt. Der er for mange smuttere på ruten, hvor alt for meget smuds efterlades.

Støvsuger som, når vi ikke gider

På "auto" forlader Navibot selv ladestationen, kører rundt i de rum, den kan komme til (hvor ikke f.eks. dørtrin kommer i vejen), og kører dernæst tilbage til basen igen.

På sådan en runde kommer den mange steder, men ikke alle steder, og den får slet ikke nok smuds med på sin vej. Det er lidt ligesom, når man selv støvsuger, og ikke gider.

Den optimale indstilling er "kør, til du løber tør for strøm"-indstillingen. Så kører Navibot længe og grundigt, mens du laver noget andet.

Er Samsung Navibot pengene værd?

Godt og vel 2.500 kroner er Samsungs robotstøvsuger set til på nettet - og det er faktisk en okay pris, selvom Navibot ikke erstatter den gamle manuelle Nilfisk.

Samsung Navibot er et fint supplement i en travl hverdag, specielt hvis ens børn også synes den er sjov.

Vi ender på 4 ud af 6 stjerner - og nu er jeg blot ærgerlig over, at vores nye ven af huset, skal sendes retur til Samsung.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Tim Petersson 01-04-2013 15:30:22

http://www.udstyrsguiden.dk/robotstovsuger/ kunne være et godt sted at starte hvis er op jagt efter en ny robot :)

0 0
chris 30-10-2012 10:17:18

Vil mene man burde lave en produkttest på Neato XV-15 som er International Testvinder :)

Christopher
http://utupu.dk

0 0
Erik jensen 05-09-2010 14:09:35

John kommende test af Roomba ser vi frem til. Jeg tror at du vil kunne komme til at holde af den, men det må jo komme an på en prøve..

Fjernbetjening og alt det andet "gejl" er strengt taget ikke nødvendig i forbindelse med støvsugning, men en timer som 555 er udstyret med kan naturligvis være ganske nyttig, særligt da støjniveauet kan virke forstyrrende for nogen, og så er det jo smart at den kan passe huset, mens man ikke er hjemme og dertil er et fyrtårn(spærring)som også medfølger til 555 er også meget praktisk

Om en indbygget timer og et fyrtårn så berettiger til en merpris på ca 1000 kr må man afgøre med sig selv, for teknisk/rengøriingsmæssigt set er der ikke nogen anden forskel mellem den billige 534 og 555; samme batteri og samme drifttid

Det manglende støvfilter til PET havde jeg overset. Tak til Claus for oplysningerne.


NemoIt.dk kan sælge 555 til 2799 kr, men husk altid at billigste pris på nettet ikke betyder bedste køb, særligt ikke hvis produktet går i stykker og du har behov for service (kig istedet efter E-mærket)... Men igen: du vælger selv ;-)

0 0
Claus Mosekjær 04-09-2010 12:03:22

Samsung og Irobot er svære at sammenligne, da de kører meget forskelligt. Samsung robotten er meget mere effektiv ift. køretid ol.
De nye Irobot 555 serien er klar det bedste til prisen. Den kan det hele uden alt unødvendig tilbehør såsom fjernbetjening. Alle Pet-serierne er ikke at anbefale, da de ingen udblæsningfilter har og derfor puster de alt støv ud ugen. Som sagt er Irobot Roomba 555, det bedste køb. Den er set til 2899 kr i Fnugfri.dk - Holstebro.

0 0
Erik jensen 26-08-2010 14:17:38

Ja du burde nok prøve en Roomba, som jo er en teknologisk sidegevinst ved udviklingen militære robotter til observation og minerydning f.esk i Afghanistans klippegrotter o.l.

Har haft Rooma modellerne fra starten, og hvor de kun kunne købes i US

Udviklingen og kvaliteten har været rigtig stor siden da, så selvom Roomba umiddelbart ikke har ændret sit design væsentligt, er forskellen enorm på den tekniske side, og der er slet ikke noget som kan genbruges fra de gamle til de nye, - hverken hjul, børster, sensorer e.l.

De sidste modeller i 500 serien er uovertruffen i rengøring og i særdeleshed driftsikkerhed, (hvilket var et stort problem for de første mange modeller, som regelmæssigt havde driftstop pga af bugs i software og dårligt konstrueret hardware, men det var altså dengang, hvor man prøvede sig frem

Eneste anke i dag er som sædvanligt batterilevetiden, men det er der ikke noget nyt i..

Bemærk at Roombas kvalitet og rengøringsformåen er ens i 500 og 600(pro) serien (undtagen er dyr/pet som er udstyret med en lidt anden børste og lidt større støvbeholder).

Kun tilbehør adskiller de enkelte modeller i form af indbygget timer,lader, fjernbetjening, fyrtårne m.m.

Gl. modeller af Roomba kan under ingen omstændigheder anbefales, da de kvalitetsmæssigt er alt for ringe sammenlignet med de nye.

Wubti kan f.eks i øjeblikket sælge en 534 til u. 2000 inklusiv levering og det synes jeg bestemt er en okay pris i forhold til hvad man får.

0 0
Mobilsiden.dk 04-09-2010 18:55:12

Hej Erik. Jeg har netop modtaget en testversion af Roomba. Så nu må vi se hvordan det går :)

0 0
Woober 24-08-2010 13:33:32

Hvad med at prøve nogle af de andre mærker på markedet. Har hørt at roomba iRobot skulle være noget af det ypperste, i forhold til de billigere mærker.. kunne godt tænke mig at se en anmeldelse af den.

0 0
Mobilsiden.dk 24-08-2010 16:43:30

Hej Woober

Det lyder som en god idé. Ved du hvem der har distributionen i Danmark?

0 0
Woober 25-08-2010 12:02:27

Er ikke helt sikker. Men tror det er http://www.roboteksperten.dk de dukker i hvert fald op mange gange når jeg googler det.

0 0
25-08-2010 12:00:53

Hej John

www.roboteksperten.dk forhandler iRobot. De har både iRobot's støvsuger og gulvvaskere. Nu er det lidt sent på sæsonen, men de forhandler også en robot-græsslåmaskine, hvis det var noget :)

0 0
Bjørn A 23-08-2010 11:17:25

Er det ikke noget med at de støvsugere, lære mere og mere efterhånden som de får kørt "banen" igennem? den kortlægger jo ruten, så hvis den får lov til at køre nok gange i indlærings perioden skulle den gerne være meget mere grundig.

Nu kender jeg ikke den model, men jeg mener der er andre der fungere sådan.

0 0
Mobilsiden.dk 23-08-2010 17:16:26

Hej Bjørn,

Jeg har brugt produktet i tre uger, men den er desværre ikke blevet bedre undervejs. Alligevel bliver den nok savnet derhjemme ;O)

0 0

Om brug af cookies