Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   KAZAM Thunder2 4,5L - Standardtelefon med indbygget førstehjælp [TEST]

KAZAM Thunder2 4,5L - Standardtelefon med indbygget førstehjælp [TEST]

Isoleret set er KAZAM Thunder2 4,5L ikke en speciel telefon, men firmaet bag er klar, hvis du kommer i problemer

KAZAM er endnu ikke så kendte i Danmark, men de sigter efter et segment, der måske kan være et potentiale i, nemlig dem, der ikke vil betale alverden for en telefon. Der kan være tusindvis af grunde til, at man ikke gider kaste flere tusinde kroner efter en smartphone, og de kunder er KAZAM på jagt efter.

Det kan også mærkes på KAZAM Thunder2 4,5L, som er opfølgeren til KAZAM Thunder Q4,5. Det er ikke specifikationer, der får Samsung, HTC, Apple og Sony til at ryste i bukserne, men det skulle være nok til at komme igennem dagligdagens gøremål for den gennemsnitlige smartphonebruger, der altså ikke har brug for et gigantisk lager eller den vilde multitasking.

Alt i alt udmærker KAZAM Thunder2 4,5L ikke via sin hardware, men det er heller ikke firmaets mening. Kunden er i fokus hos KAZAM, og derfor er der spændende ting at opdage, hvis man bevæger sig lidt uden for det rent præstationsmæssige.

Et sikkert køb

Det skal forstås rigtigt, når jeg skriver et sikkert køb, for selvfølgelig vil det ikke være en telefon for alle, og det er ikke alle, der vil gå smilende i seng, hver gang de har brugt KAZAM Thunder2 4,5L. Til gengæld kan man føle sig sikker på, at man er i gode hænder, og det er et gedigent plus.

Læs også: Kazam sender octa-core mobil på gaden

KAZAM har nemlig en kundeservice, der kan få direkte adgang til telefonen via deres ‘Rescue-app’. Man ringer ind til kundeservice, og er det ikke et problem, man kan få hjælp til gennem telefonen, kan man give medarbejderen adgang til telefonen via appen og en 6-cifret pinkode, der bliver genereret i situationen, så forbindelsen er sikker.

På den måde kan KAZAMs kundeservice gå ind og læse eksempelvis hvilken Android-version, der er installeret eller de kan gå ind og installere nødvendige apps eller opdateringer, så der ikke er behov for gøre det selv. Personligt forestiller jeg mig det som en kæmpe fordel for ældre mennesker, der ikke er så velbevandrede ud i teknologi.

Derudover er der to års garanti på telefonen, men der er også 12 måneders skærmgaranti, så skulle man tabe telefonen og få en revne i skærmen, så er der ingen grund til panik, KAZAM udskifter den kvit og frit.

Man kan følge med i det, der bliver lavet fra supportens side
Man kan følge med i det, der bliver lavet fra supportens side

Specifikationerne på KAZAM Thunder2 4,5L:

Mål: 136.5 x 67.5 x 11.5 mm
Vægt: 143,5 gram
Skærm: 4,5” TFT 854 x 480 pixels 218ppi
Hukommelse: 1GB RAM
Ydelse: Quad-core 1,2GHz
Lagerplads: 8GB intern lagerplads - microSD op til 32GB
Kamera: 8MP/1,6MP
Batteri: 1850mAh
Netværk: 3G, 4G, Bluetooth 4.0
Operativsystem: Android 4.3
Andet: Rescue fjernhjælp, 12 måneders skærmgaranti

Godkendt tankevirksomhed

Der er ikke den store ventetid med KAZAM Thunder2 4,5L, når man scroller igennem nyhedsapps eller spiller Flappy Bird. Også i menuer, indstillinger og deslige går det ganske fint, og man føler ikke, at der er fare på færde.

Lidt i stil med LG G2 Mini, så vil KAZAM Thunder2 4,5L være tilfredsstillende for de fleste, der ikke skal bruge mobilen til meget mere end at læse op på nyhederne og så tage sig et spil sudoku i ny og næ.

Læs også: Pas på Siri, Google Now og Cortana 

Skal der mere tryk på kedlerne, begynder KAZAM Thunder2 4,5L at halse lidt efter. Real Racing 3 kører faktisk ganske fint, men der er skruet ned for de grafiske detaljer. Eksempelvis er bakspejlet bare gråt, hvor det i kraftigere telefoner godt kan vise, hvad der sker bagude.

Det er heller ikke det, KAZAM vil brandes på, og derfor er det også begrænset, hvor meget det kan trække ned i vurderingen, men det er et godt eksempel på, hvad man får. Det brugbare, der dog ikke strækker sig ud over det.

Godkendt kamera

Kameraet i KAZAM Thunder2 4,5L er udemærket uden at være prangende. Det vil sagtens kunne bruges til det hurtige billede, der skal fange øjeblikket, men som med så mange andre kameraer i denne klasse har det også sine begrænsninger.

Video kan optages i op til 720p, og herunder kan I se både nogle prøvebilleder og en lille video skudt med KAZAM Thunder2 4,5L

Nogle betænkeligheder

Skærmen på KAZAM Thunder2 4,5L er bestemt ikke noget at råbe hurra for. Betragtningsvinklerne er fine, men der er ikke særlig mange pixels at lege med, og det synes jeg er meget tydeligt. Sammen med en skærm, der ikke har så meget power, kan det til tider give et lettere uklart billede.

Et lidt besynderligt aspekt ved telefonen og dens kamera er, at det billeder man ser, når man har kameraet åbent, er meget grynet. Det betyder, at det er svært at se, hvor skarpt ens billede bliver, for det bliver bedre, end det ser ud på skærmen.

Læs også: Swiftkey nu gratis på Android 

I og med at skærmen ikke er så lysstærk og har en særlig højt opløsning, så havde jeg forventet mere af batteriet i KAZAM Thunder2 4,5L. Der er til en dags brug, og det er som sådan meget normalt, men de fleste andre telefoner har også større skærme med flere pixels, der skal serviceres.

Ligesom med LG G2 Mini så synes jeg, at 8GB lagerplads er i underkanten. Der er mulighed for at udvide med et SD-kort, som i nogle tilfælde følger med, når man køber telefonen, men gør det ikke det, så er der ikke plads til de helt store “se-katten-gør-noget-sjovt”-videoer.

Missionen lykkedes - sådan da

KAZAM vil som sagt gerne skille sig ud fra mængden ved noget andet end selve telefonen, og det synes jeg er lykkedes dem rigtig godt - både på godt og ondt.

Thunder2 4,5L føles som en metervare, der ikke udmærker sig ved noget særligt. Den får dig gennem det, du skal, hvis du ikke vil for meget med den, og så ikke så meget mere. Ved selve telefonen er der ikke noget, der i hverken positiv eller negativ retning trækker den langt væk fra konkurrenterne. Der er kritikpunkter, men der er folk, der ikke vil vægte det særlig højt. Telefonen føles bare ikke speciel.

Læs også: Stor overhaling til Chromecast

Til gengæld er KAZAMs service virkelig noget andet. Skærmgarantien på 12 måneder er en god og meget velkommen ting, og selvom den ikke er fuldstændig unik, så er det ikke mange, der har den. KAZAMs Rescue-app er til gengæld en virkelig god ting at indbygge i telefonen. Processen fungerer let og uden komplikationer, og det giver en form for tryghed eller ro at vide, at telefonen ikke nødvendigvis behøver blive sendt ind til reparation, der er et skridt før, der kan hjælpe.

Alt i alt, så er KAZAM Thunder2 4,5L meget lig LG G2 Mini, selv på prisen. Hvor G2 Mini havde nogle aldeles glimrende funktioner indbygget, så har KAZAM supporten, der kan være en stor hjælp for nogle. Karakteren bliver en smule lavere, da KAZAM Thunder2 4,5Ls største plus reelt kun kommer i spil, hvis man får problemer med telefonen.

Derfor ender KAZAM Thunder2 4,5L med 4 ud af 6 stjerner.

Det betyder mobilsiden.dks karakterer

Fordele:

  • KAZAM Rescue
  • Skærmgaranti
  • 4G

Ulemper:

  • Uimponerende skærm
  • Uimponerende batteri
  • Ringe indbygget lagerplads
 

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Robert 01-07-2014 16:24:01

Igen fik i mig med BT overskriften. Se når jeg tænker førstehjælp så er det noget med at redde mennesker at gøre, ikke hvordan man får telefonen til at bruge mindre strøm.

4 1

Om brug af cookies