Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   KRZR K1 (Produkttest): Lækker kvalitetsmobil fra Motorola

KRZR K1 (Produkttest): Lækker kvalitetsmobil fra Motorola

Fedt og slankt med imponerende, lækre materialer. Sådan lyder dommen over designet på KRZR K1 fra Motorola.

Design

Hvis man falder over en KRZR K1, når man er nede hos mobilforhandleren, kan man hurtigt blive forelsket. Modellen har et fedt og klassisk design.

Selvom der er barberet omkring en centimeter af i bredden, er man ikke i tvivl om, at KRZR er en del af RAZR-serien. Begge modeller har det samme kantede, karakteristiske klap-look.

Det noget slankere udtryk hos KRZR K1 bevirker, at modellen virker knap så kompakt som RAZR. KRZR ser i den forstand en smule mere yndefuld og enkel ud. Det smalle design gør den ideel til en tur i bukselommen.

Materialerne, som er brugt til fremstilling af KRZR, er intet mindre end imponerende. Et magnesium-lignende materiale er kombineret med krom og glas og er en sand fryd for øjet såvel som for hænderne.

KRZR ligger perfekt i hånden. Det slanke men robuste design føles rart i hånden. Selvom mobilen ikke hører til i den letteste ende af skalaen, virker vægten på 103 gram passende til det lidt rå look og materialevalg.

Overfladen på KRZR virker hård og solid. Og til trods for en testperiode på flere uger, hvor mobilen har været med overalt - i tasker såvel som i jakkelommen, er der ikke en eneste rids at se på skærmen. Se, det kalder vi kvalitet.

Brugervenlighed

Selve menuen i Motorola KRZR er overskuelig med ikoner, som er lette at navigere i.

Klappen er et rart bekendtskab. Den har lidt tyngde og giver et dejligt, fast "klap", når telefonens smækkes sammen. Her kan man næsten høre, hvor helt igennem gode kvalitets-materialer, telefonen er lavet af.

Også tasterne på KRZR er rigtig gode. De virker en smule blødere end dem på RAZR, hvilket er en klar fordel, fordi det gør det nemmere at skrive hurtigt på dem. Tasterne er forholdsvis store og sidder tæt sammen, hvilket gør det hurtigt at skrive på dem - selv for folk med lidt tykkere fingre end gennemsnittet.

Eneste minus ved KRZR er, at den i nogle henseender virker lidt sløv i optrækket. Især ved SMS-skrivning kan det være et irritationsmoment, at den ikke kan følge med. Så hvis man er bare en lille smule fiks på fingrene, kan man godt forvente, at man enten skal sætte farten ned eller vente på telefonen, hver gang man vil skrive en besked.

Funktioner

På funktionssiden har KRZR K1 de mest gængse features. Der er et kamera med to megapixel, der kan tage helt udmærkede billeder. Der er ikke tale om en afløser til digitalkameraet men om et ganske fint mobilkamera, hvis billeder er ideelle til visning på mobilskærmen og til at dele med vennerne via Bluetooth eller MMS.

KRZR har også en musikafspiller, hvis lyd vi er positivt overraskede over. Her kan Motorola sagtens være med, hvilket de også har vist med RIZR, som vi tidligere har bragt en test af her på Mobilsiden.dk.

En smart detalje er, at mobilens udvendige navigationstaster skifter funktioner, når man afspiller musik. Så snart man fyrer op for tonerne, kan man således sætte musikken på pause eller skrue op eller ned - uden at åbne klappen.

Den interne hukommelse i KRZR er kun på 20 MB. Det levner ikke synderligt meget plads til billeder, musik og videoklip, som mobilen også kan klare. Til gengæld er det glædeligt, at hukommelsen kan udvides op til 2 GB.

KRZR har EDGE, hvilket sikrer højere datahastighed, når man surfer på nettet. I den forbindelse er det vigtigt at være opmærksom på, at det kun er Telia, der udbyder EDGE i Danmark på nuværende tidspunkt.

Konklusion

KRZR K1 er en rigtig fed mobil. Materialerne, som telefonen er lavet af, er i særklasse og får telefonen til at se godt ud og føles rar i hånden.

Brugervenligheden er god. Tasterne er rigtig rare, og menuerne er nemme at navigere i. Eneste minus er telefonens langsomme reaktionstid, som især er irriterende ved SMS-skrivning.

Også funktionssiden er stort set i orden. Skulle man pege på en mangel, måtte det være en FM-radio, som mange mennesker nødigt ville være foruden.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies