Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Lækkert bil-kit til HTC One X (produkttest)

Lækkert bil-kit til HTC One X (produkttest)

TEST: HTCs carkit til One X og One X+ er et absolut must have, hvis du ejer en af disse smartphones. Men det er ikke et produkt uden fejl.

HTC Car Kit til HTC One X og X+.
HTC Car Kit til HTC One X og X+.

Kører du bil og har brug for at tale i telefon eller navigere, er et godt carkit et absolut must. Lige præcis sådan en løsning er HTC leveringsdygtig i.

Produktet hedder Car Kit for HTC One X, men passer også til HTC One X+.

 - Minitest af HTC One X+

I pakken medfølger sugekop til vinduet, samt monteringsplade til bilens instrumentbræt, hvis du foretrækker denne form for montering. Du finder også ledning til strømstikket i bilen, så telefonen kan blive fyldt med ”juice” mens du kører.

Jeg har testet produktet et stykke tid, og det kan klart anbefales.

Speciel bil-applikation

Så snart en One X eller One X+ bliver sat i holderen, skifter telefonen til en særlig biltilstand med udvalgte ikoner i stor størrelse. Det giver et tydeligt ur og vejrudsigt, samt en mere bilvenlig betjening.

 - HTC One X+ - kæmpetest

Egentlig ironisk, at der findes en biltilstand, når man ikke må betjene mobilen under kørsel. Men sådan er der jo så meget.

 - Tip: Sådan må du bruge mobilen i bilen

Hvis der dumper SMS-beskeder ind, er disse også forstørret, således teksten er let at læse på afstand. Du får også genveje til musik. Tunein Radio, såvel som den lokale musikafspiller, gør også brug af det store interface.

En undtagelse er dog Spotify, der ikke er optimeret til brug i horisontal visning, hvilket er ærgerligt.

Rigtig navigation

Android-telefonerne kommer mes Googles fremragende navigationssoftware, der viser vej til destinationen. Når telefonen sidder i Car Kit, opnås for alvor glæde af Google Maps Navigation. Det er som om, at man pludselig har fået et fuldblods navigationsanlæg i bilen.

Indgående opkald, mens navigationen kører, kommer også i det store layout. Bagefter kan navigationen fortsættes uden problemer.

Det er blot den almindelige udgave af Google Maps-programmet der kører på telefonen, så her er der altså ingen særlige betjeningstilpasninger til bilen, andet end dem du normalt har i programmet.

Generelt fungerer HTC’s bil-app udmærket, men det er dog set, at den er gået ned, og har måtte genstartes, hvilket ikke er særligt godt, når man i bilen er ekstra afhængighed af stabilitet.

Småfejl i softwaren

HTC har gjort det muligt for applikationen automatisk at forbinde til Bluetooth headset og Car Stereo Clip (HTC Car A100), der kan sende lyden fra musikken, ud gennem bilhøjtaleren.

- Test af HTC Stereo CarClip

Det er dog ikke altid dette fungerer specielt godt, og den forbinder ikke stabilt til henholdsvis headset og Car Clip. Resultatet er, at headsettet måske tilslutter korrekt, mens Car Clip glemmes – hvilket så betyder, at f.eks. musikken nu spiller ud gennem mobilens højtaler og ikke bilens.

Sådanne småting er svært irriterende.

Konklusion: Must have

Jeg er ret vild med Car Kit for HTC One X og X+, der på alle måder er pengene værd.

Det er som om, at oplevelsen af disse mobiler fuldendes ved dette stykke tilbehør, og når du først har prøvet det, vil du ikke undvære det.

Prisen er 399 kroner på HTCs egen webshop, hvilket er en særdeles fin pris.

Vi kommer dog ikke uden om, at der i testperioden er oplevet en række småfejl, der trækker oplevelsen lidt ned. Stabilitet er altafgørende i en bilsituation, og derfor trækker vi et point fra.

Men fem ud af seks stjerner, er nu også en god karakter.


Læs også:
- Test: HTC Media Link HD

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

johnny 20-11-2012 21:56:23

Så må man da håbe det ikke fucker telefonen helt op når det har været i carkittet som er tilfældet med HTC sensation.

når man talte i bluetooth headset og satte den i carkit slog den over på højtaler i stedet for at beholde samtalen i headset.

når den havde været i carkit og igen var udeog man foretog et opkald ja så slog den højtaleren til så du fik den høje ringetone lige i øret.

Når du har sensation i carkit er der flere muligheder for hvordan din telefon del så ud enten havde du tasturet som når den ikke var i carkit andre gange vente den tastaturet vandret, nogen gange manglede du hele tastaturet blank skærm, andre gange 0 og andre gange ring op når den havde de 3 tastatur symptomer med manglede knapper var du tvunget til at genstarte telefonen hvilket jeg måtte 4-5 gange dagligt.

Var mange gange i kontakt med deres support som sagde den skulle til rep. så i de 1½ år jeg havde telefonen fik den skiftet 1 skærm første gang, dernæst 3 X mainboard og diverse andre ting men stadig havde den fejlen, nu har det taget den retur heldigvis.

0 0
Slaraffenland 19-11-2012 15:49:23

Hej John
Problemet med at bluetooth ikke tilslutter korrekt hver gang genkender jeg også fra min Samsung SII. Problemet opstår oftest når strømmen på bilen slukker og tænder med få sekunders mellemrum, f.eks. hvis motoren går ud.

Jeg bruger i øvrigt Car Widget Pro, som -foruden store ikoner- også har nogle af de features du nævner ovenfor.

Mvh
Thomas

0 0
Jesper 19-11-2012 15:43:26

...jeg citerer:"Egentlig ironisk, at der findes en biltilstand, når man ikke må betjene mobilen under kørsel. Men sådan er der jo så meget."

Det er ikke helt korrekt! Du må ikke betjene en HÅNDHOLDT mobiltelefon, mens du kører bil. Du må derimod gerne betjene en mobiltelefon, der er monteret i en holder!

Lidt mærkligt, al den stund at det ikke er det, at du holder telefonen i hånden, der er problemet, men derimod selve samtalen, som fjerner din opmærksomhed fra kørslen.
Men det er blot endnu et klasse eksempel på vores "fremragende og alvidende" politikere!

Jeg ved så godt, at argumentet er, at du ikke kan foretage en undvigemanøvre, når du har en telefon i hånden; men det kan du på den anden side heller ikke, hvis du sidder med en quarterpounder, en sodavand eller en fransk hotdog i hånden!

0 0
Mobilsiden.dk 19-11-2012 15:46:21

Hej Jesper

Nu er jeg jo ikke jurist. Men du har da en pointe. Specielt smiler jeg af dte med burger og sodavand :)

0 0

Om brug af cookies