Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   LG Chocolate. Design i topklasse (produkttest)

LG Chocolate. Design i topklasse (produkttest)

Chocolate fra koreanske LG er første model i deres black label serie. Vi har haft produktet i hænderne og ser om den rent funktionelt kan leve op til det prisvindende design.

Telefonen, som har benævnelsen KG800 men som lanceres under kaldenavnet "Chocolate", emmer ganske enkelt af stil og ypperligt design.

Dette mærkes allerede når man forsøger at åbne emballagen som er lukket med to magneter i stedet for en normal halv-kedelig lukke mekanisme.

Det lyder måske som en rimelig ligegyldig observation, men ikke desto mindre er emballagen med til at skabe de rigtige omgivelser for en nyindkøbt telefon

Med i pakken har LG valgt at lægge USB-kabel, en taske og en mindre håndleds rem som også kan bruges til at rengøre overfladen på telefonen - som jeg skal hilse og sige godt kan blive rigtig fedtet.

Derudover medfølger også et headset med indbygget fjernbetjening som det kendes fra mp3-afspillere. Med denne fjernbetjening kan man styre musik afspilleren uden at skulle have telefonen frem. Det er en enhed jeg savner hos mange telefoner nu hvor stort set alle kan bruges som musik afspillere.

Førstehåndsindtrykket

...er simpelthen fantastisk!

De blot 83 gram ligger perfekt i hånden. Når telefonen er lukket dæmpes lyset i skærmen og får den til at se helt mat ud. Glides den op tændes det varmefølsomme område og markeres med en kirsebærrød farve.

De varmefølsomme knapper er nok det mest kendetegnende ved denne model, de fungerer helt efter hensigten, blot en let berøring er nok til at aktivere ”knappen”.

Dette er blandt andet en af grundene til at den har vundet en Interntional Forum Design pris.

Mange vil uden tvivl give mig ret i at designet på LG Chocolate er helt i top! Det er ganske enkelt den telefon jeg har prøvet med størst wow effekt når man tager den frem.

LG KG800 Chocolate
LG KG800 Chocolate

Teknikken halter efter designet

Designet er som sagt helt i top, men kan funktionerne følge trop?

Det er tydeligt at der i denne telefon er lagt mest vægt på design. Specifikationerne er ikke videre revolutionerende.

Kameraet har en opløsning på 1.3 megapixel hvilket ikke er noget at prale af. Hukommelsen er på blot 128 MB og der er desværre ikke mulighed for at udvide denne. Altså vil der kun være plads til cirka 30 sange i normal kvalitet.

Når man lægger sange ned på enheden, skal man huske at alle sange skal ligge i den tilegnede mappe. Hvis man selv opretter en mappe til musikken, genkender telefonen ikke sangene. Dette er en lidt underlig feature.

Hvis man forringer kvaliteten af sine sange for at kunne gemme flere på enheden, skaber det rimelig stor uoverskuelighed at alle sangene ligger i samme mappe.

Til gengæld vil jeg give telefonen ros for sin brugervenlighed. Menuerne er ganske intuitive og det tager ikke mange timer før man føler sig familiær med telefonen.

Nu er LG jo ikke så store i Danmark, så det er nok begrænset hvor mange der har prøvet en LG telefon før denne, derfor er det vigtigt at man ikke skal bruge to uger på at lære menuerne at kende.

Dog skal man selvfølgelig lige vænne sig til de varme følsomme knapper, men fordi de fungerer så godt, at er det en ren fornøjelse at gøre sig fortrolig med dem.

SMS-delen er ikke just noget at prale med. Telefonen reagerer simpelthen ikke så hurtigt som det forventes af en telefon i dag. Jeg mener bestemt ikke selv jeg skriver hurtigt, men selv i mit tempo kan den ikke følge med, det er ganske enkelt ikke godt nok. Hvis du skriver en del sms’er, så vil du blive meget træt af dette inden længe.

Synkroniseringen med computeren er desværre heller ikke så enkel som jeg er vant til. På trods af flere guides som jeg har fulgt, er det ikke lykkedes mig at gennemføre en synkronisering med Microsoft Outlook. Når jeg køber en ny telefon, ønsker jeg ganske enkelt at den skal kunne synkroniseres med min PC, og opsætningen for at gøre dette muligt, skal ikke tage flere timer.

Desværre lykkedes det mig også at få nogle klager over lydkvaliteten under samtaler. Få steder hvor jeg aldrig har haft problemer med andre telefoner, havde denne LG model det med at skratte så det blev svært for den anden part i samtalen at høre hvad der blev sagt. Umiddelbart vil jeg ikke begrunde det med dårlig signal, både fordi andre telefoner ikke har haft problemer, og signalstyrken på KG800 lod til at være i top.

Konklusion

Som det fremgår lider telefonen af nogle småfejl som ganske enkelt ikke burde være der.

Spørgsmålet er om designet trækker så meget opmærksomhed til telefonen at det er til at leve med.

Den wow effekt telefonen giver når man tager den frem og begynder at lege med den, er i mange tilfælde nok til at man helt glemmer at det tager lidt ekstra tid at skrive en sms besked.

Størrelsen på vidunderet er også lige i øjet, den 15,2 mm dybe telefon ligger perfekt i en lomme. Går man rundt med sin telefon i brystlommen, glemmer man næsten man har den på sig.

Lige da modellen kom på markedet kostede den 3.500 kroner. Dette er ganske enkelt for meget at betale for den, når den har de skavanker som vi oplevede. Den er dog allerede faldet pris og kan nu erhverves for lige omkring 2.500 kroner uden abnnement hvilket er en utrolig fair pris.

Telefonen henvender sig til folk som lægger utrolig stor vægt på designet og ikke er superbruger af for eksempel sms-funktionen.

Hvis man uge efter uge slider huden af sin tommelfinger med sms-skrivning, skal man nok lige afprøve telefonen før man smider pengene efter den.

Men hvis ret skal være ret, så skal det nok også nævnes at det kan være at nogle af de nævnte fejl, rettes i en software opdatering.

Alt i alt vil jeg sige at telefonen er bestemt et blik værd hvis man overvejer en ny telefon. Men vi venter spændt på at se nogle af de nye modeller i denne black-label serie for at se om funktionerne skulle have fået et pift.


LG Chocolate KG800 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies