LG G Flex 2: Buet mobil uden den sidste finish

Anmeldelse: LGs sci-fi mobil, G Flex 2, viser mulighederne i en bøjelig skærm. I farten glemmer LG dog at fintune det, der gør en mobil værd at købe.

LG G Flex 2: Buet mobil uden den sidste finish

En gang i mellem må det gerne være lidt specielt, og det synes at være tankegangen bag LG’s buede Flex serie. Med en LG Flex i din hånd, vil du have en telefon der skiller sig ud fra mængden, en konsekvens af den sydkoreanske teknologi som LG har hældt ned i den.

Bøjelig skærm, selvhelende bagcover og laserstyret kamera – det lyder alt sammen som taget ud af en sci-fi novelle, men det er blandt andet det, som LG har bragt af innovation til G Flex-serien.

I år følger sydkoreanske LG på fremtidsvisionen, med en mindre, men mere koncentreret, afløser: LG G Flex 2.

Læs også: LG G Flex anmeldelse: En mobil til entusiasten

LG G Flex 2

Specifikationer LG G Flex 2

Mål: 149 x 75 x 7,1-9,4 mm, 152 gram
Skærm: 5,5” OLED Full HD, 403 PPI
Kamera: 13,0 Megapixels, f/2 optik med OIS, 4K og 1080p50 video, 5MP frontkamera
Ydelse: 4×2,0+4×1,2 GHz octa-core Snapdragon 810, Adreno 430 grafik, 3GB RAM
Software: Android 5.0.2
Netværk: Cat 6 LTE, 3G og 2G
Batteri: 3000 mAh
Lager: 16GB + micro-SD op til 128GB
Øvrigt: Buet display, selvhelende bagcover og laser-fokus

LG G Flex 2

Som med forgængeren, så vil det vække undren og rejse spørgsmål, når du hiver din G Flex 2 op af lommen. Den krumme form er besynderlig, men er samtidig det, der får Flex til at fremstå som noget helt særligt. Men en banan-relateret kommentar kan altså ikke udelukkes.

Hvor forgængeren tårnede over andre mobiler med sin 6 tommer store skærm, skræmte den samtidig med sin kæmpestørrelse – her er afløseren mere kompromissøgende. Den er fortsat en stor telefon, med sit 5,5” Full HD display, men smalle kanter sikrer, at mobilen forbliver lommevenlig, og med lidt øvelse kan enhåndsbetjening ikke afvises.

LG benytter sig igen af sin utraditionelle placering af knapper bag på mobilen. En alternativ løsning der efter få dages tilpasning slutter med at give god mening, for ens pegefinger ligger jo typisk lige ovenover knapperne – klar til at klikke løs.

Samtidig gør det store format, at du ikke så let får printet fedtfingre over kameraets optik som på de mindre LG G2 eller G3s – med hvad det medfølger af slørede fotos.
Set i forhold til LG’s nuværende flagskib, LG G3, er den dog ikke nær så kompakt.

Læs også: 

Flex’ens fodaftryk på 149 x 75,3 er 3 millimeter højere, mens skarpere kanter fjerner din tommeltot fra skærmens action.

LG G Flex 2

Et andet ergonomisk tilbageslag er bagsidens cover. Den glattere finish er nemlig langt mere modtagelig for fingeraftryk. Samtidig virker den skinnende plast billig i en mobilverden hvor glas og metal er blevet status quo i topsegmentet.

Men der er en forklaring bag det særlige plastvalg. LG benytter her en særlig type polymer der selv kan lappe småridser på bare få sekunder – i teorien.

I praksis må jeg dog konstatere, at de småridser jeg pådrog mobilen i løbet af de sidste to uger ikke er lappet endnu. Jeg vil ikke udelukke at nogle mikroskopiske ridser er helet, men hvis du håber på at få en ridsefri mobil med G Flex 2, vil du blive skuffet.

LG G Flex 2

En skærm i udvikling

Så har jeg langt mere fidus til skærmen. Den er stor, den er skarp, den er farverig og så krummer den. Den buede form giver en ekstra dimension til dine film og fotos, som er unødvendig, ja, men giver noget særlig eksempelvis nå man scroller nedad på en hjemmeside.

Det er OLED-teknologi der gør displayet så tyndt at den kan bøjes. Det gør faktisk hele mobilen fleksibel: du kan vride og bøje denne mobil (indenfor rimelighedens grænser) uden at den lider overlast – slut med #bendgate.

Skærmen er dog fortsat teknologisk bagud i forhold til dens sydkoreanske kollegaer. Samsung var først med masseproduktion af OLED-teknologi, et forspring som de har holdt lige siden.

Læs også: Samsung Galaxy S6: Topper næsten alt [TEST]

Opløsningen er derfor lavere, farverne er ikke nær så naturtro når du kipper skærmen og lysstyrken matcher slet ikke den i Samsungs seneste topmobiler.

Mere graverende er at der kan opstå nogle svagt gullige plamager når skærmen afbilleder hvid eller gråt indhold. På min første test-enhed var effekten så tydelig, at jeg måtte rekvirere en ny – afløseren har en svag antydning af gulsot i det ene hjørne, men den er så svag at den hurtigt kan ignoreres.

Når seneste afsnit af Game of Thrones sættes på, glemmes småskavankerne dog hurtigt. Det buede display giver et pragtfuldt billede, hvor sort er kulsort og farverne skyller over displayet. Så selvom billedet ikke er nær så skarpt som hos G3 med dens quad-HD skærm, glæder det nethinderne.

På bagsiden af G3 sidder en enlig højtaler der febrilsk prøver at følge med det gode billede. Lydkvaliteten er desværre ikke noget match til klassens bedste som HTC One M9, eller endda de næstbedste som Samsung S6 og iPhone 6. Brug hellere det medfølgende headset i stedet.

LG G Flex 2

Masser af power

Det er allerseneste og kraftigste kraftværk fra Qualcomm der driver G Flex 2 frem – og den gør det godt. Sammen med Android 5.0 Lollipop understøtter den fremtidens 64-bit applikationer og med otte kerner samt 3GB RAM, er kraftoverskuddet til stede nu og fremover.

Helt uovervindelig er G Flex 2 nu ikke, og som i den anden topmobil ekviperet med chippen, støder den på problemer.

Den præsterer glimrende i de fleste scenarier, surfen på nettet suser derudaf, interfacet er flydende men der opleves ventetider når store spil eller apps fyres op. Her kan G Flex 2 ikke helt følge med klassens bedste som iPhone 6 eller Samsung S6.

Læs også: HTC One M9: Stadig dejlig, men magien savnes [TEST]

Mest kritisk er dog batteriet, som til trods for en rigelig størrelse på 3000 mAh får svært ved at levere strøm til det forslugne kraftværk. Det betyder at når du racer rundt i 3D spil som Real Racing 3, må løjerne stoppe efter 3½ times ræs.

Er du ikke til spil, vil G Flex 2 give dig en helt anden oplevelse. Den opfører sig pænt under standby og nipper her mådeholdent til batteriet – hvilket resulterer i et par dages mådeholdent brug.

Når strømmen er sluppet op lover LG at du hurtigt vil kunne tanke op igen. Hvilket næsten er sandt. Du kan tanke 35% op på en halv time og 65% op på en time. Det placerer G Flex2 i bunden blandt mobilerne med Quick-charge teknologien – men i toppen blandt mobiler uden teknologien.

Der er sket en del hos Google, siden LG lancerede G3 og dens software-design. Med Android 5.0 Lollipop lanceringen i efteråret fulgte også en grundig overhaling af det visuelle udtryk, som LG derfor skal integrere i deres version af Android. Det er bare ikke rigtig sket

Føler du dig i forvejen hjemme hos LG’s G3 eller G3s, vil du dog ikke bemærke de store ændringer. G3 benytter sig fortsat af et miks af cirkulære og kvadratiske elementer, men ikoner og overgange mellem hjemmeskærme mangler den sidste finpolering der snører det hele sammen.

Læs også: LG G3S – Mellemklasse med 4G og kraftfuldt batteri [TEST]

Derfor står interfacet i LG G Flex 2 desværre tilbage som et miskmask af flere design-filosofier, fra Googles KitKat og Lollipops Material-design, til sidst krydret med LG’s hjemmebryggede features.

En af de mest centrale på hjemmeskærmen er ’Smart Notice’. Det er en widget der agerer personlig assistent og giver dig meddelelser om eksempelvis at huske et møde, at ringe tilbage til et misset opkald, eller en paraply hvis vejrudsigten lover regn. Som hos G3 er pålideligheden ikke helt i top, og jeg endte derfor også med at slå funktionen fra.

Så er jeg mere vild med LG’s funktioner til at drage nytte af den store skærm. Pop-up vinduer giver dig mulighed for at svare direkte på SMS’er eller mails –selv hvis du skulle befinde dig inde i en anden app. Dobbelt-vindue funktionen er også anvendelig: et klik i multitasking-menuen tillader at dele skærmen op i to apps.

En anden brugbar feature er LG’s ’knock-on’ sikkerhed. Idéen her, er at du definerer et mønster med fire tryk som derefter kan anvendes til at låse skærmen op. Det er en enkel, sikker og især hurtig måde at låse skærmen op.

LG G Flex 2

Kamera med laser

LG G Flex sidste højteknologiske trick ligger i en lille laserdiode der flankerer kameraet. Med den ved sin side kan det 13 megapixel stærke kamera fokusere hurtigt og sikkert – selv i lavt lys. Og ligesom i LG G3 som den deler kameramodulet med, så fungerer det!

Der er dog et aber dabei, og det ligger i selvsamme kameramodul. Optikken med f/2,4 hører til blandt de mindst lysstærke på markedet, hvilket resulterer i støj og mørke natteoptagelser.

Heldigvis kan den optiske billedstabilisering rette op på nogle af dine aften-fotos ved at holde kameraet i ro, selv hvis du skulle ryste på hånden. Men det ville ikke få dig til at glemme at der kommet nyere og bedre siden sidste år, hvor dette kan.

Vi går heldigvis en lysere tid i møde, og G Flex 2 brillerer her med gode, skarpe, veleksponerede fotos med flatterende farver. Funktioner som HDR og Panorama virker glimrende og kamera-app’en er uhyre enkel i brug.

På videofronten er den optiske stabilisering også et plus, og det hjælper især når videoerne tages i det hyperskarpe 4K-format. LG anvender her en kraftig komprimering, hvilket slører detaljerne lidt, men gør at det indbyggede lagerplads på 16GB rækker til længere videooptagelser. Skulle pladsen alligevel slippe op, kan det dog udvides med et Micro-SD kort.

En upoleret fremtidsmobil

LG kan ende med at spænde ben for sig selv med sit nyeste flagskib. Ikke fordi G Flex 2 er noget dårligt produkt, men fordi LG’s egne mobiltelefoner trækker tæppet under den fleksible mobil.

LG’s G Flex 2 lander just nu i den danske handel, nogle få uger inden at det næste flagskib, LG G4, vil få debut – også med en buet storskærm.

Når softwaren samtidig er rodet og LG G Flex 2 skuffer på et par væsentlige punkter som skærmens lysstyrke og kvalitet, skal du være meget forelsket i det krumme design for ikke at vente en uge og se, hvad LG’s G4 vil byde ind med.

Se også: Ups, massivt læk af LG G4 billeder af LG Korea

Prisen på omkring 4500,- kroner er lavere end den seneste runde topmobiler fra Samsung og HTC, men milevidt fra LG G3 som er et par tusinde kroner billigere, som deler samme kamera, har en skarpere skærm og nu har den samme software.

LG G Flex 2 mangler derfor den sidste finish og mere nytænkning for at jeg helhjertet vil anbefale den. Vi lander derfor på 4 ud af 6 stjerner.

Få den bedste pris på LG G Flex 2 på mobilpriser.dk.

LG G Flex 2

Opfølgning på historien

Fortællingen har egentlig ingen ende. Næste relevante historie kom her. mobilsiden fulgte op på sagen. 31/3/2015 havde vi dette at sige med artiklen om Microsoft lancerer prisvenlig Surface 3Klik her og læs artiklen.. Se også de seneste nyheder om temaet her.