LG G Watch R – Kluntet, men på rette vej [TEST]

Anmeldelse - Der er gode og knapt så gode ting at sige om LG G Watch R, men potentialet kan man ikke komme udenom

LG G Watch R – Kluntet, men på rette vej [TEST]

Førte gang LG lavede et ur til Android Wear var det firkantet, men de kom siden på andre tanker og lavede en rund version. Det er mange nok glade for, da mange stadig mener, at et ur skal være rundt – smart eller ej.

Beslutningen om at lave et rundt ur bifalder jeg, men der er også beslutninger, som jeg er lidt mere uforstående overfor. Det gælder i og for sig både LG, der står for de hårde varer, og Google, der står for den bløde side.

Læs også: LG G Watch R: Unboxing [WEB-TV]

Det har været lidt vanskeligt at give en entydig bedømmelse, da det stadig er en relativt ny produktkategori – især når man tager Android Wear med i betragtningen. Samsung har efterhånden et par generationer smartwatches på sin kappe, men Google og LG er stadig nye i gamet.

Specifikationer LG G Watch R

Mål: 46,4 x 53,6 x 9,7 mm
Vægt: 62 gram
Skærm: 1,3” rundt OLED – 320×320 pixels, 245 ppi
Ydelse: Snapdragon 400, 1,2GHz processor
Hukommelse: 512MB RAM – 4GB lagerplads
Batteri: 410mAh
Styresystem: Android Wear 4.4W.2
Andet: IP67-certificering, pulsmåler, udskiftelige remme

Designet er et skridt i den rigtige retning

Normalt vil jeg ikke kommentere så meget på design og udseende, med mindre det har en funktionel betydning for enheden. Eksempelvis HTC Desire 816, som har sin tænd/sluk-knap placeret ualmindelig dårligt for højrehåndede.

Dette er dog et ur, og derfor skal der lidt mere fylde om udseendet – selvom brugbarheden stadig er i fokus. Det er nemlig et pænere ur end LG G Watch, som i den grad lignede en computer på håndleddet. Det kan man sige, at det også er, men det klæder de færreste.

Læs også: Apples guld-Watch bliver 15 gange dyrere

LG G Watch R har taget stil efter et mere robust og lidt sporty ur, og det er der både fordele og ulemper ved. Der er kun to runde smartwatches på markedet lige nu, og derfor er det naturligt også at sammenligne med Motorola Moto 360, som er det andet.

Versionen fra LG føles mere holdbar, og skærmen er ikke nær så udsat for risici som den er fra Motorola. Moto 360′ skærm er næsten frit svævende, mens G Watch R er pakket mere ind. Godt for sikkerheden, skidt for komforten.

Uret føles stort og også lidt klodset, lige så snart man får en langærmet trøje på, der skal ned over uret. Det samme gør sig gældende, når man har haft det på i nogle minutter, hvor det kan få lov til at finde en naturlig plads på håndleddet. Første gang LG G Watch R kommer på, er det ikke slemt, men det bliver værre med brug.

Læs også: Android Wear vil gerne lege med iOS

Bagsiden er i plastik, og altså ikke i metal, men personligt har det ikke generet mig. Nogle puritanere vil mærke en forskel, men jeg har ikke et problem med bagsiden.

Desuden er stroppen også ganske hård og stor. Læderstroppen på LG G Watch R vil selvsagt blive blødere med tiden, men sammenlignet med den på Moto 360 er den væsentligt tykkere, og i mine øjne derfor også mere kluntet af have på.

De hårde dele spiller

Der er helt generelt godt med power i LG G Watch R. Der er ikke noget tøven, når man skal ned og få startet en app, og animationerne kører helt efter planen, når en notifikation skal smides væk. Det er glimrende.

Forbindelsen via Bluetooth har også været ganske fin. Af og til har jeg kunnet bevæge mig rundt i huset, uden forbindelsen forsvandt, men andre gange er den knækket af de samme rute. Når ur og telefon er tæt på hinanden er forbindelsen dog god.

Læs også: Se Microsofts tastatur til Android Wear

Docken til opladning er også ganske glimrende. Man skal ikke underkende den magnetiske del af docken, der får LG G Watch R til at glide på plads – det fungerer også ganske godt.

Batteritiden i LG G Watch R er rundt regnet 2 dage. Det kommer selvfølgelig an på brugen og indstillingerne, men men 2 dage vil alle kunne nå. Er man god til at beherske sig og ikke har displayet til at stå tændt hele tiden, så kan 3 dage godt nås.

Læs også: HTC: intet smartwatch i år

Der er en enkelt anke, og det er, at uret ikke altid er lige godt til at gætte, hvornår jeg gerne vil se, hvad klokken er. Nogle gange skal man næsten stå at baske med armene, før skærmen tænder, og man kan se viserne. Det er irriterende, selvom det andre gange fungerer rimeligt.

Skærmen er ganske god, og den er let at læse i langt de fleste situationer. Direkte lys er en udfordring for alle skærme, men LG G Watch R klarer det godt og kan læses uden problemer. I de fleste tilfælde kan skærmen læses uden at skrue helt op for lysstyrken, og det er jo godt for batteriet.

Android Wear

Som nævnt i indledningen, så er Android Wear ikke det mest erfarne styresystem i verden. Det er stadig ungt, og det kan ses på flere måder. Det er med til at gøre, at man bliver lidt irriteret på uret, selvom det ikke nødvendigvis er urets fejl.

Der er tegninger til noget betydeligt større, men som det er lige nu, så er Android Wear et stykke fra at være en perfekt platform – selvom det næppe kommer til at se dagens lys. Android Wear er allerede i tredje omgang siden den offentlige undfangelse i juni, og det viser godt, at Android Wear allerede er i en rivende udvikling.

Læs også: Få installeret Windows 95 på dit Android Wear

Google Now, eller Google Nu på dansk, og kortene i den funktion spiller en rigtig stor rolle. For at tage kortene først, så passer de ikke optimalt til den runde skærm – de er nemlig firkantede. Det betyder, at nogle notifikationer mangler noget tekst i hjørnet, og det bliver et irritationsmoment.

Den anden del af Android Wear og koblingen med Google Now er stemmekontrol. Det at bruge stemmen til at styre med skal man vænne sig til, for det kan godt være en smule mærkeligt de første gange.

Og så er der lige det med at Google ikke er helt flydende i dansk endnu. Man kan sagtens lave en Google-søgning på, hvor mange mennesker der bor i Rom, og Google forstår nok til at det kan fungere.

Læs også: LG vil bruge webOS på deres smartwatches

Til gengæld er kommandoerne på engelsk, og man skal derfor på engelsk bede om at få målt sin puls. Det er ikke alle, der kan imitere en amerikaner eller brite 100 procent, og derfor vil det for nogle blive misforstået eller ikke forstået.

Får man ramt stemmekommanduen ‘send a text’ så har man problemer med at overbevise Android Wear om, at den skal sendes til Søren. Navne driller stadig Google, når de udtales på dansk.

Lang vej hjem, men på rette vej

LG G Watch R har de samme udfordringer som smartwatches generelt. Det er en relativt ny platform, og det kan man godt mærke. Først skulle urene ligne ure mere end tidligere, og der er LG som sådan kommet i mål. LG G Watch R ligner et ur – om det så er ens stil er op til en selv.

Hardwaren leverer også som den skal, og der er kræfter nok til at køre de ting, den bliver bedt om. Snapdragon-processoren kunne godt ligge i en low-end smartphone, så der er grobund til at gøre nogle spændende ting, hvis man får den rigtige ide.

Læs også: LG G Watch: Knapt så smart ur [TEST]

Men ser man på LG G Watch R lige nu, og det skal jeg jo, så er det ikke et produkt, jeg kan anbefale til særlig mange. Er man en tech-interesseret gruppe venner, så er det nok meget cool at vise det frem, men den brede befolkning vil ikke få så meget gavn af et smartwatch – heller ikke LG G Watch R.

Notifikationerne er rare at have på håndleddet, men med en vejledende pris fra LG på 2290 kroner, så er det en dyr fornøjelse. Man kan gøre meget med software og apps, og der har Android Wear en fordel i samspillet med Android. Der vil blive lavet en masse apps, og uret vil blive bedre med tiden – ligesom hele platformen og konceptet smartwatch vil.

Det betyder mobilsiden.dks karakterer

Lige nu er LG G Watch R dog ikke i mål, og derfor får LG G Watch R 3 ud af 6 stjerner.

Fordele:

  • Masser af kræfter
  • Ligner et ur

Ulemper:

  • Ikke god support for dansk
  • Firkantede kort på rund skærm
  • Føles klodset at have på
 

Sagen efterfølgende

Her finder du efterfølgende nyt og anvisning til de seneste nyheder om emnet. mobilsiden kunne ikke lade være. Allerede d. 24/10/2014 gik redaktionen videre med et indlæg omkring Android Wear vil gerne lege med iOS – Læs den her. Redaktionen har fokus på tematikken. De seneste nyheder finder du her.