Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   LG GD 880 Mini - ikke en smartphone (mobiltest)

LG GD 880 Mini - ikke en smartphone (mobiltest)

TEST: Vi har testet LG's nye mini-model. Lækker, brugervenlig telefon, men nogen smartphone er den ikke.

Alle mobilproducenter vil efterhånden være med på Mini-bølgen. og GD 880 Mini er LGs bud på en mini-model.

Mini'en blev præsenteret for verden i februar under Mobile World Congress i Barcelona. Ugen efter viste LG ved et pressemøde den frem her i Danmark.

Jeg var imponeret fra starten, og synes umiddelbart, at LG Mini var en lækker, fiks lille mobil. Jeg vil faktisk gå så langt som at sige, at den design-mæssigt er en af de bedste mini'er på markedet. Men det er selvfølgelig en smagssag.

Dengang fortalte LG, at deres Mini er til dem, der gerne vil skille sig ud, og hvor blærehedsfaktoren er vigtig.

Jeg vil tildels give dem ret i, at den skiller sig ud med sit design, men nogen blærerøvs-mobil vil jeg ikke kalde LG Mini. Jeg mener nemlig ikke, den kan kalde sig en smartphone, men mener mere den ligger sig i en kategori mellem smartphones og de gammeldags tale og SMS-mobiler.

Det udvendige

Designmæssigt havde LG Mini som sagt min interesse fra starten.

Den minder faktisk en lille smule om iPhone 4 med rammen i aluminium. Designet på iPhone 4 var dog ikke kendt, da LG Mini blev lanceret, så der må være tale om et tilfælde.

Kombinationen af det sorte og aluminium giver et eksklusivt look, og den har en solid feel.

Der findes kun tre knapper på mobilen-  alle på siden. Tænd/sluk, volume og en tast til kameraet. Stikket til Micro-USB opladeren og Micro SD kortet er gemt elegant væk under henholdsvis en klap og en slide klap.

Mini'en tiltrækker da også beundrende blikke, og flere har kommenteret, at det er en ualmindelig elegant lille mobil.

Der er ingen tvivl om, at den udseendesmæssigt er perfekt til dem, der ikke er interesserede i telefoner med kæmpe skærme, og som vil have en lille mobil, der ligger godt i hånden, og ikke fylder noget i lommen eller tasken.

Til gengæld er den meget firkantet og går dermed meget imod tendensen med runde former, der ellers er hos mange mobiler og producenter.

Skærmen er på 3,2 tommer og capacitiv med pinch-to-zoom, og fungerer i og for sig fint - den er dog langtfra noget topprodukt.

Den reagerer okay, når man berører den, men helt glidende i menuen er den ikke. Men for en billigere model er det faktisk helt rimeligt.

Der findes ingen knapper på fronten, hvilket bidrager til det lækre look. Til gengæld kan jeg tit godt mangle en udvej, når jeg er inde i et program, der ikke svarer, eller noget der går for langsomt, eller lignende. Altså en tilbage- eller 'home'-knap, der tvinger telefonen til at stoppe med det, den har gang i.

Mangelfuld opsætning

Opsætningen af LG Mini er ikke så nem, som man kunne ønske.

LG Mini kører på LG's eget styresystem, men den prøver at hente lidt inspiration fra andre styresystemer - primært Android.

På forsiden af skærmen ligger et ikon til Gmail, kalender og Facebook. Det tegner alt sammen meget godt, men det er ikke lykkes at sætte telefonen op til at bruge Gmail.

Normalt ville man kunne synkronisere både mail, kalender og kontakter gennem Gmail, men det er altså ikke lykkes. Jeg har derfor været hensat til at bruge kontakterne fra SIM-kortet.

Fra starten ligger der som nævnt en Facebook-applikation, og den er faktisk ret lækker. Den er LG's egen, og den virker gennemført. Dog er browser-oplevelsen ikke den hurtigste. Mere om det senere.

Til gengæld er der ikke nogen adgang til en applikationsbutik. De programmer telefonen er født med, må man altså nøjes med.

SMS og opkald

SMS skrivningen foregår, når telefonen er oprejst på det gammeldags T9-tastatur, men den kan lægges ned, hvor man får et fuldt QWERTY-tastatur frem. Begge dele fungerer rigtig godt, tasterne reagerer fint og præcist.

Dem der er fan af de gammeldags tryk-telefoner, vil helt sikkert glæde sig over LG Mini. SMS-skrivningen fungerer så godt, at man skriver SMS'er lige så hurtigt og sikkert, som på de gammeldags telefoner.

Lyden under opkald er også fremragende med LG Mini, og den ligger godt og sikkert i hånden.

Musik med pil nedad

Musik-applikationen på LG Mini fungerer meget fint, og ser godt ud. Den kører fint i baggrunden, mens man laver andre ting på mobilen.

Men lyden i de medfølgende høretelefoner er ikke noget at råbe hurra for. Den er okay, men jeg ville ikke bruge LG Mini som primær musik-afspiller.

Størrelsen gør den ellers ideel at have med i lommen som musikafspiller, men det egner den sig på grund af den lidt hule lyd, ikke rigtigt til.

Browser til internet

I browseren er der især problemer med hastigheden, og oplevelsen er meget hakkende og langtfra flydende.

Der er pinch-to-zoom, men når det ikke foregår flydende, går ideen lidt af.

Hvis man ikke har det store internet-forbrug på mobilen, er det sikkert til at leve med. Hvis man kun tjekker Facebook, og måske bruger Google lidt ind imellem, så er browseren fin. Man skal blot væbne sig med tålmodighed.

Udemærket kamera

LG Mini er udstyret med et 5 megapixel kamera, hvilket egentlig er imponerende i forhold til størrelsen.

Kamerafunktionerne er der ikke mange af, men autofokus har den.

Se billeder taget med LG Mini i galleriet.

Billeder taget med LG GD880 Mini

Batteri-panik

Der er ikke så meget at sige om batterilevetiden. Den holder langt bedre end de store smartphones, men lidt mindre end de enkelte og simple tryk-telefoner. Præcis, som man kunne forvente.

Til gengæld har den en brist, som jeg tidligere har bemærket hos andre LG-telefoner. Fra den melder "lavt batteri", til den dør, går der ufattelig kort tid.

Det er derfor med at haste til en oplader, så snart batteri-ikonet begynder at blinke.

Konklusion

Alt i alt er LG GD 880 Mini et godt bud på en telefon til dem, der vil have lidt mere end en gammeldags mobil med fysiske taster, men samtidig ikke har det store behov for en decideret smartphone, med dertilhørende mail og internet-adgang.

LG GD 880 Mini ender på tre ud af seks stjerner, der gives til en jævn mobil, hvor pris og kvalitet ikke helt hører sammen. Bedømmelsen er i høj grad båret oppe af designet, og med det forbehold, at jeg ikke kategoriserer Mini'en som en smartphone.

Til gengæld trækker det ned, at prisen er så høj, og faktisk kan man få en kvalitets smartphone som HTC Legend til omtrent samme pris. 

I den kategori hvor jeg placerer Mini'en, er opkald og SMS det vigtigste, og det gør den upåklageligt.

Plus og minus

Gode ting:
- Flot design
- Udemærket kamera
- Alarm med mulighed for at vælge egen musik som vækning

Dårlige ting:
- Kan ikke kalde sig en smartphone
- Ingen adgang til applikations-butik
- Langsom og hakkende browser


LG GD880 Mini - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

peter 11-08-2010 18:13:46

Skyldes den dårlige lydkvalitet de medfølgende høretelefoner, eller er det selve afspilleren den er gal med? - Kan man bruge andre høretelefoner end de medfølgende?

0 0
David 26-07-2010 12:24:25

Fed mobil med fantastisk skærm. Man kan installere amaze gps, vælg versionen til lg arena 4,7. Jeg har ikke haft problemer med at oprette mine mails. Bruger både exchange mail, gmail og flere imap mails.

0 0
24-07-2010 12:08:42

Jeg har lige været inde og kigge og i skrivende stund kan man købe en LG Mini til 1990,- mens en HTC Legend koster minimum 2974,-
Dette er altså en forskel på næsten 1000 kr. Dette kan da ikke beskrives som omtrent samme pris? Jeg mener faktisk at Mini'en har haft denne pris i lidt tid, så derfor undrer det mig at en så ny artikel kan drage sammenligninger mellem to så forskellige modeller.

0 0
Joey 20-07-2010 16:58:13

Der havde LG ellers muligheden for at lave en konge mobil, men udfra den her anmdeldelse vil jeg sige det er skuffende. Den havde potientale til meget mere :)
Det kunne have været en mobil som denne der fik mig til at droppe de store smartphones.

0 0
Henrik 22-07-2010 15:49:32

LG er eksperter i at lave "flot at se på, men noget lort alligevel"-telefoner. Desværre.

Når jeg tænker over det har de faktisk bare lavet den ene lorte-model efter den anden siden Chocolate (mere buggy device tror jeg ikke findes) og Viewty'en (godt kamera, frygtelig UI og ustabilt system).

0 0

Om brug af cookies