Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   LG KC910 Renior (produkttest)

LG KC910 Renior (produkttest)

Renoir er ikke en nem telefon, at blive klog på. Den er sin helt egen, og det er måske ikke så positivt, som det lyder. Vi har anmeldt LG KC910 Renoir.

LG KC910 Renoir er en sjov størrelse. Umiddelbart var mit første indtryk, at Renoir skulle kæmpe mod lækre designmobiler, men sådan er den slet ikke. Den skal heller ikke gå i kamp mod Samsung Omnia eller iPhone 3G. I stedet kunne den godt være et alternativ til Nokia 5800 eller Samsung TouchWiz. Men til slut kan den også godt sættes op mod Sony Ericsson C905 og Nokia N96.

Renoir er nemlig en touchscreen-mobil i den fornuftige prisende. Den er ikke super billig, men med en aktuel pris på 3.000 kroner uden abonnement, er den heller ikke dyr. Samtidig har den otte-megapixels kamera, som også ser fornuftigt ud. Og imens fremhæver LG selv multimedie, som fokuset i Renoir.

Vi ser lidt på, hvilke ting der er succesfulde, samt hvilke telefoner den vil kunne konkurrere imod.

Multimedie og skærm

Digitalkameraet tager vi som et separat punkt, men når det kommer til multimedie, er Renoir også tanket godt op. Trådløst netværk, 3" farveskærm, lydteknologi fra Dolby Mobile, understøttelse af Divx og Xvid, GPS og et hav af andre funktioner.

LG har bestemt ramt rigtigt med Dolby-samarbejdet. Musikkvaliteten er i fremragende kvalitet, og med det medfølgende kvalitets-headset, kan jeg ikke være andet end tilfreds. Det eneste der mangler er 3,5mm jackstick.

Videoafspilning er samtidigt godkendt. Skærmkvaliteten er fin, men telefonen mangler måske lidt processorkraft.

Forbindelse til trådløst netværk foregår nemt og hurtigt, og man kan samtidig forbinde via microSD-kort, Bluetooth eller det medfølgende datakabel.

FM-radioen er en selvstændig applikation, som fungerer lige så godt som musikafspilleren - hvilket betyder nemt og flydende. Der er ikke nogen GPS-applikation fra start, men GPS'en fungerer fint sammen med kamera, geo-tagging og lignende.

Generelt er multimedie helt på højde med f.eks. Nokia 5800 XpressMusic, som på det område ligger i samme klasse.

Digitalkamera

Skulle man sammenligne direkte med 5800 XpressMusic, ville Renoir kunne trække et ordentligt es ud af ærmet. Kameraet med otte megapixels er der nemlig få mobiler på markedet, der kan konkurrere imod.

Kameraet er certificeret af Schneider-Kreuznach, og hvor meget man skal ligge i det, er nok begrænset. Til gengæld er kvaliteten helt i top. Tidligere har Mobilsiden.dk sammenlignet Renoir mod konkurrenterne C905 fra Sony Ericsson, Omnia fra Samsung og N96 fra Nokia, og den kan sagtens følge med - hvis ikke overhale.

Billederne er gode både på telefonen og computerskærmen, og en af de overraskende kvaliteter er den digitale zoom. Normalt ligger vi ikke noget i digital zoom, da det basalt set er en forringelse af fotokvaliteten, men på Renoir er det godkendt. Rigtig fed ekstra feature.

Renoir har ligeledes registrering af smil og lukkede øjne, samt en million indstillingsmuligheder, blandt andet kompensering af baggrundslys.

Kameraet er af bedste kvalitet, og fortjener topkarakter med et ekstra plus.

Brugervenlighed og design

Nu har vi indtil videre sammenlignet 5800 XpressMusic, N96, C905, Omnia og TouchWiz, og når det kommer til multimedie og kamera, ligner Renoir faktisk en vinder.

Problemet er bare at Renoir generelt mangler funktionaliteten. En ting er nemlig mange funktioner, en anden ting er at kunne udnytte dem.

Bruger-interfacet er LG's eget, og det er slet ikke i orden. Først og fremmest er telefonen for langsom, og mangler tydeligvis processor og hukommelseskræfter. Og oven i det er opbygningen besværlig, og slet ikke intuitiv - som LG ellers hævder.

Skærmen er på tre tommer, men den virker kun halvt så stor. Der er for mange ting presset sammen, og bare at skrive en sms føles håbløst. Alt er for småt, eller også virker det bare ikke ordentligt. Et eksempel er internetbrowseren, som både er besværlig, langsom og uoverskuelig. Den havde fået bedre karakterer, hvis ikke den var der!

Bare det at få hovedskærmen frem efter telefonen har ligget i dvale, er et irritationsmoment. Langsomt, og så skal man samtidig kæmpe for at komme videre.

Renoir har desuden tre fysiske knapper, "tag" og "læg på", samt en menu-knap, som slet ikke er en menu-knap - men der i mod til genveje. Hovedskærmen har på samme tidspunkt uendeligt mange genveje, mens selve menuen er gemt godt væk i hjørnet. Uheldigt og uoverskueligt.

Designet retter lidt op på karakteren, hvor kvaliteten er betydeligt bedre. Det er mest plastik, men telefonen er fast, og der er ikke nogle løse dele. Her er Renoir godkendt.

Konklusion

- "LG KC910 Renoir er en sjov størrelse", det kræver en gentagelse. Telefonen er svær at blive klog på, og det er svært at se lige præcis hvem, som den smarte mobil skal henvende sig til - andet end LG-fanatikere.

Ingen tvivl om at Renoir har masser af fede funktioner, og især kameraet er virkelig i super kvalitet. Men manglen på brugervenlighed, hurtighed og det smarte, som man ser ved iPhone, Omnia, C905 osv., er svært at undvære.

Prisen taget i betragtning, kan LG Renoir godt anbefales. Men man burde kraftigt veje fordele og ulemper mod hinanden, og tage et ekstra kig på Samsung TouchWiz, Innov8 og Omnia, Sony Ericsson C905, samt Nokia N96 og 5800 XpressMusic. Det kunne meget vel være, at en af disse vil give det "lille ekstra", som Renoir tydeligt mangler.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies