Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   LG KM900 Arena - Multimedie (produkttest del 3)

LG KM900 Arena - Multimedie (produkttest del 3)

Arena er uden tvivl proppet med multimedie, men hvor gode er musikafspilleren, kameraet, FM-radioen og så videre?

"The place to play". LG ligger ikke skjul på, at Arena er beregnet til dem som ønsker at bruge sin telefon til lidt mere end bare opkald, sms og kalender. Der skal leges med telefonen, og hos Arena er der plads til det.

Vi starter hårdt og kontant; musikafspilleren i Arena er fantatisk. Den er sjov at bruge, man kan justerer alle tænkelige ting og den kan sagtens erstatte en almindelig MP3-afspiller.

Lydkvaliteten er fænomenal, og samarbejdet med Dolby Digital har virkelig båret frugt. Vil man tweake lyden til at virke helt perfekt, kan man vælge mellem et stort antal forudinstillinger under equalizeren. Der er noget til enhver smag, men Dolby-indstillingen kan dog virke misvisende. Denne passer nemlig umiddelbart ikke til musik, men til film og video.

Volumen kan skrues helt op, og der mangler bestemt ikke power i hverken headset eller telefon. Headsettet er in-ear, og passer perfekt. Hertil er der ekstra ørestykker, så man tilpasse headsettet til ens øre.

Sammen med musikafspilleren er der også en FM-radio, som har fået lidt af en overhaling. Brugen er FM-radioen er sjov og brugervenlig, og et grafisk scroll-hjul gør virkelig noget for brugeroplevelsen.

FM-radio og musikafspilleren afspille både i headset og telefonens indbyggede højttaler.

Kamera og videokamera

Igen har et eksternt samarbejde givet Arena noget ekstra. Kameraet har ikke bare fem megapixels, det har også fået optik fra specialisten Schneider Kreuznach. Oven i hatten er der autofokus, geo-tagging og masser af indstillingsmuligheder.

Kvaliteten af billeder og videooptagelser er i top, og brugeroplevelsen skal igen fremhæves. Det er lækkert at bruge kameraet, og der er ingen irritationsmomenter, som gør det svært at bruge.

Dog er der ventetid når selve billedet bliver taget. Autofokussen er hurtig, men der går lige et par sekunder før billedet er helt taget. Det gør at man nemt kommer til at ryste eller fjerne kamera fra fokus, hvilket kan gå hen og blive irriterende.

Overførsel og andet

Det er super nemt at overføre musik, billeder, video og så videre. Telefonen registrerer hurtigt hvilket format der er tale om, og om den skal ligges under musikafspiller, galleri eller andet.

Galleriet er simpelt og nemt opbygget, og endnu en gang er det nemt og bekvemt at bruge. Det samme gælder punktet "Mine ting", som også giver adgang til at navigere rundt i alle filer.

Der er medfølgende datakabel, som kan kobles direkte til computeren. På telefonen vælges "lagerenhed", og man er kørende uden nogen form for driver-installering. Super nemt.

Der findes desuden også Bluetooth, hvilket også har ubeklageligt.

Udover musik, radio, video og billede, er der fra start en række spil på telefonen. Der er både nogle i serien M-Toy, hvor man bruger bevægelsessensoren i Arena, samt nogle almindelige. Det er ikke verdens bedste spil, men et godt udvalg antal taget i betragtning.

Det skal dog fremhæves at der ikke er nogen applikationsbutik til Arena og S-Class. Man kommer altså ikke helt nemt til ekstra spil og applikationer, og det fjerner lidt af charmen ved telefonen. Det mangler virkelig at man kan tilføje flere programmer.

Alt i alt kan man godt mærke, at Arena er "The place to play". Telefonen er sjov at bruge, og man kommer nemt frem til alle features. Den manglende applikationsbutik er et klart minus, og kombineret med ventetiden på kameraet, er der ikke helt til topkarakter. Men vi er meget tæt på!

Læs del 1 af stortesten her...

Læs del 2 af stortesten her...

Læs del 3 af stortesten her...

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Nicolai 07-05-2009 19:42:50

Jeg er til forskel fra forfatteren, ret uenig omkring musik afspilleren.
Den er desværre ret begrænset, hvilket er trist når nu Arena'en teoretisk kan udvides med ialt 32Gb. Den er langt fra en erstatning for en hvilken som helst stand-alone mp3 afspiller.
F.eks. kan man ikke sortere ved, først at vælge kunstner efterfulgt af valg af album. Det er en enten eller situation. Enten vælger du hvilken kunster du vil spiller musik fra, eller også vælger du hvilket album. Det er svært uoverskueligt, hvis man har en CD samling på over 300 CD som man har lagt ind på telefonen. Det er noget skidt.

Desuden har musikafspilleren ingen hukommelse i den forstand at hvis du stoppe afspilningen, kan den ikke huske hvilket nummer man var i gang med at høre, dels kan man hellere ikke spole hverken frem eller tilbage i et enkelt nummer.

Jeg mener heller ikke at billede kvaliteten er i top. Billederne er lettere grynet, og blitzen er meget utilstrækkelig. Man kan desuden ikke på nogle let måde, bruge blitzen som lommelygte.

Desuden bruger kammera funktionen meget strøm, så her skal man være lidt påpasselig, hvis man ikke er i nærheden af en lader.

M-Toy er nok de ringest spil jeg har prøvet. Grafik er flot, men gameplayet er voldsomt kedeligt.

Telefonen skulle understøtte Flash lite, men jeg har endnu ikke fundet nogle spil der virker, hverken til flash lite 1.0, 1.1, 2.0 eller 3.0

Ligesom der ikke er nogen appstore, så er der heller ikke muligt at installere ekstra widget, så man må nøjes med de 5-7 stykker der følger med.

Ang. spil kan man dog tilmelde sig den engelske LG, hvor man kan downloade nogle få ret habile java spil begrænset af et mærkeligt point system.

0 0

Om brug af cookies