LG Optimus GT540 – rigtig god begynder-smartphone (mobiltest)

TEST: LG Optimus holder hvad den lover, det er en fremragende begynder-smartphone til folk, som vil prøve at få mere ud af deres mobiltelefon.

LG Optimus GT540 – rigtig god begynder-smartphone (mobiltest)

LG GT540, eller LG Optimus som den har fået tilnavnet, er den anden mobiltelefon fra LG med styresystemet Android, vel og mærke hvis vi ikke medtæller nogle af de modeller, som kun er tilgængelige i Asien.

Imens konkurrerende telefoner leveres med nyere versioner af Android, så må Optimus ejere nøjes med version 1.6, dog er denne model heller ikke rettet imod folk, som har haft smartphones igennem længere tid, og som allerede har fuldkommen styr på det.

Mobilen er rettet imod nye smartphone-brugere, som måske har haft en LG model før, men gerne vil udvide horisonten lidt.

LG GT540 nyt artikelfoto
LG GT540

Designet er ikke i top

LG står som bekendt bag Black Label-serien, som har vundet en række priser for design igennem tiden, men designet på Optimus GT540 er ikke helt så imponerende, men det var nu heller ikke forventet.

Størrelsen er yderst komfortabel, målene er 109×54,5×12,7 m.m., og vægten er landet på 115,5 gram. Den er altså ikke utrolig lille, men har stadigvæk en fornuftig størrelse.

Det skal siges med det samme, LG Optimus er ikke en dyr smartphone, og er derfor udfærdiget i plastic, omend i lidt bedre kvalitet end så mange andre telefoner. Den hænger godt sammen, der er ingen mislyde, og den er rar at holde om.

Den tre tommer store skærm fylder det meste af fronten, under skærmen er der fem taster: “Besvar”, “Læg på” og “Hjem” er ganske normale knapper, hvorimod “Tilbage” og “Menu” er berøringsfølsomme.

Det er en smule svært at forklare, og desværre er det lige så svært at benytte.

Jeg syntes ikke, at kombinationen af berøringsfølsomme og almindelige taster fungerer særlig godt på denne model. Alt for mange gange fandt jeg at tilbage-tasten ikke reagerer på berøringen, så jeg måtte prøve igen, det blev en smule irriterende til sidst.

Android styresystem

Da jeg fik denne model i hånden, gik det op for mig, at selv om jeg har læst og skrevet meget om Android styresystemet, så er det første gang, jeg oplever det hands-on.

Som nævnt er det en lidt ældre version af Android, som Optimus leveres med, og man skal nok ikke satse for mange penge på en opgradering til noget nyere.

Men tages prisen og målgruppen i betragtning, så gør det egentlig ikke noget.

Man kan vælge imellem to forskellige startskærme, Android basic, og så en som LG har pillet lidt ved, og har tilføjet nogle ekstra startskærme (man kan få op til syv), så der kan smides endnu flere widgets og genveje op.

Jeg valgte at benytte LGs modificerede layout, og lavede nogle forskellige startskærme med forskellige genveje og widgets, det fungerede rigtig fint.

Det der skabte størst problem for mig, var Android Market, hvor jeg havde glædet mig til, at browse igennem alle de mange applikationer, og det var da også en oplevelse, men desværre lykkedes det mig først sent, rent faktisk at downloade en applikation.

Jeg fik konstant fejlen “Download Mislykkedes”, og har som andre mobilbrugere ikke haft tid til en større fejlsøgning, men det fungerede ikke efter en nulstilling af telefonen. Først da jeg aktiverede WiFi, kunne jeg få lov til at downloade applikationer.

Det var en rodet oplevelse.

Beskeder og internet

Alle beskeder sorteres i tråde, så de er dejligt nemme at finde frem. 

Det indbyggede accelerometer sørger for, at skifte imellem landskabs- og horisontalvisning, hvilket fungerer rigtig fint og hurtigt, men ikke flydende.

Når man skriver beskeder, betyder den ændrede visning, et skift imellem et normalt tastatur-layout og komplet tastatur, skærmen reagerer dejlig hurtigt, når man skriver. Dog syntes jeg, at det er en smule omstændigt, at skulle tilføje ord til ordbogen, men det er jo heldigvis kun en engangsforestilling for hvert ord.

Internetbrowseren fungerer rigtig godt, der er desværre ingen pinch-to-zoom funktion, men man kan zoome ved, at benytte tasterne på skærmen.

Generelt om telefonen

En smart idé ved telefonen er, at det medfølgende USB-kabel også benyttes, som kabel til opladeren. 

Jeg blev meget imponeret over batteritiden. Efter fuld opladning kørte den i knap fire dage med GPSen tændt det meste af tiden, samt en smule brug af WiFi, og ellers lidt normalt brug af sms, opkald og email.

Når det kommer til forbindelsen med en PC, så er LG’s måde, at gøre det på, en smule omstændig syntes jeg.

Jeg ønskede blot, at overføre nogle billeder, men jeg blev nødt til at installere et væld af drivere og programmer, som jeg ikke er sikker på, jeg har behov for.

Først efter installation af tre eller fire forskellige modemdrivere og hvad ved jeg, kunne jeg overføre filer imellem de to enheder. Dette er ALT for besværligt for den almindelige bruger.

Kameraet er på 3,2 megapixel og billederne bliver langtfra fantastiske, så du kan bestemt ikke lægge dit digitalkamera i skuffen, hvis du køber denne telefon. Særligt når man kommer tæt på og afprøver makrofunktionen, står det skidt til.

Billeder taget med LG Optimus GT540

Konklusion

Som nævnt i starten er LG Optimus GT540 ikke rettet imod erfarne smartphonebrugere. Det er en smartphone til begyndere, som gerne vil forsøge at have lidt mere ud af deres telefon, hverken mere eller mindre.

Den gør sit job rigtig fint, dog med nogle enkelte irritationsmomenter som for eksempel tilbage-knappen på fronten, men tages prisen på cirka 1.600 kroner uden abonnement også i betragtning, så får man en del telefon for pengene.

Jeg syntes, at Optimus lever op til, hvad den lover, og den har ikke nok mangler til at trække længere ned, end en karakter på fem ud af seks stjerner.

Mere om Smartphone

Meget er sket siden vi kørte artiklen. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. 10/8/2010 fulgte vi op med artiklen; Virksomheder udnytter ikke potentialet i smartphones – Den videre historie om temaet finder du her. De seneste nyhedsartikler om temaet “Smartphone” finder du her..