LG Prada 3.0 – en model på ”catwalken” (mobiltest)

TEST: Wauw-faktoren er næsten i top på denne telefon fra LG - som i samarbejde med modehuset Prada, har lavet et ganske godt bud på en topmodel.

LG Prada 3.0 – en model på ”catwalken” (mobiltest)

Mobilproducenten LG og modehuset Prada har tidligere arbejdet sammen, og nu følger de op på de to tidligere succes-telefoner.

Den første telefon LG Prada KE850 kom på markedet tilbage i sommeren 2007, og blev solgt i en million eksemplarer de første 18 måneder. Anden generation af Prada-mobilen hed LG Prada II KF900, og kom på markedet i december 2008.

Nu cirka tre år efter er de klar med tredje generation, af det glamourøse samarbejde, og fra øjeblikket du ser indpakningen, forventer du eksklusivitet og kvalitet – allerede inden du har åbnet den.

LG og Pradas samarbejde er helt klart det bedste i mobilbranchen, hvor en mobil er pakket ind i et eksklusivt tøjmærke. Vi har tidligere set eksempler på telefoner, som ikke skulle være kommet til offentlighedens kendskab.

Android, LG Prada 3.0, Mode
LG Prada 3.0. (Foto: Mobilsiden.dk). Foto: Mobilsiden.dk

Generelt om LG Prada 3.0

Prada 3.0 er en af de mest opsigtsvækkende mobiltelefoner vi har set fra LG længe, hvilket i særdeleshed skyldes samarbejdet med Prada.

Når man første gang står med æsken, der ligner en ægte læderæske, i hånden, er det med en ægte wauw-oplevelse i maven.  Det næste wauw får man når æsken åbnes, for her ligger telefonen flot i et foret etui.

Den sidste og nok vigtigste wauw-oplevelse kommer når telefonen tændes – modsat mange andre mobiltelefoner er stilen ”Less is more”.

LG Prada 3.0 har en brugerflade der er enkel, lækker og eksklusiv – og her adskiller den sig kraftigt fra alle de øvrige Android-telefoner, der findes på markedet. Selve softwarelayoutet er holdt meget stilrent med farverne sort og hvid – og i forhold til mange andre telefoner så er layoutet minimalistisk – hvilket er en kæmpe gevinst.

Desværre er det ikke lykkedes LG og Prada, at ændre alle ikoner til det eksklusive design, så den gode idé bliver tildels ødelagt af Google, da deres indbyggede apps har de ikoner man kender – i farver. Det samme gælder de applikationer der downloades fra Android Market. Disse ligner sig selv, som man kender dem fra alle andre Android-telefoner. De kan dog ”skjules” så de kun ses når du skal bruge dem.

Rettelse til ovenstående: Vi har siden testen blev bragt erfaret, at det er muligt at ændre ikonerne. Du kan se hvordan i nedenstående video. Men gør du som vi viser i videoen, kan du vælge mellem mere end 80 forskellige ikoner – så du selv “Pradaficérer” din LG Prada-telefon.

Video: Pradaficér din LG-telefon

Det samme gør sig gældende i beskedoversigten, widgets osv. hvor det også havde været fedt, hvis grafik/billeder med farve automatisk blev ”grayed”. Dette havde lige gjort det helt fuldendt.

Android, LG Prada 3.0, Mode
LG Prada 3.0. (Foto: Mobilsiden.dk). Foto: Mobilsiden.dk

Designet – LG Prada 3.0 er som en model på catwalk’en

LG har holdt Prada 3.0 i et meget tyndt design, så den mest af alt minder om de tynde modeller på catwalken. Telefonen er 8,5 millimeter tynd, og er netop nu en af de tyndeste smartphones på det danske marked. Det varer dog ikke længe, for under CES-messen 2011 i Las Vegas præsenterede Huawei hvad der netop nu er verdens tyndeste smartphone.

Skærmen er en 4,3 tommer touchskærm – og fronten prydes ikke af LG’s logo, men derimod det glamourøse Prada-logo, som ses lige over skærmen.

Under skærmen finder man de almindelige ”Android-taster”, som det kendes fra de fleste andre Android-telefoner med styresystemets-version 2.3 eller herunder.

Bagsiden er også lækkert designet, med en ru overflade med Prada’s saffianomønster – igen er det ikke LG, som får det meste af reklamen. LG’s logo er trykt ind i bagsiden, mens Prada logoet også står med tydelig skrift bagpå. Det er tydeligt at Prada-brandet skal sælge denne telefon.

Designerne skal ifølge LG have brugt en avanceret laserteknologi og 3D-scannere til at producere bagsiden med Saffiano-skinnet.

En anden lækker designdetalje er ”slideren” som skjuler micro-USB-stikket. Vi har tidligere set eksempler på telefoner, der har haft en plastik-ting for at gemme dette, men på Prada-mobilen, virker det mere holdbart, end de bud vi tidligere har set fra andre producenter.

Android, LG Prada 3.0, Mode
LG Prada 3.0. (Foto: Mobilsiden.dk). Foto: Mobilsiden.dk

Android version – ikke noget at prale af

LG Prada 3.0 lider af det store Android-versions problem. Man køber en ny smartphone, som virkelig er lækkert designet, og hvor der virkelig er gjort noget ud af både det ydre og indre design. Men telefonen kommer ”kun” med Android 2.3.7 (Gingerbread).

Der er netop nu flere telefoner på markedet med den nyeste version 4.0 (Ice Cream Sandwich), så hvis jeg bruger omkring 4.500 kroner uden abonnement på en telefon, vil jeg da også gerne have det nyeste nye.

Men måske er det faktisk er Google, som har en del af kontrollen med hvornår producenterne får adgang til softwaren?

For eksempel betyder det, at man med LG Prada 3.0 ikke kan downloade den nye Chrome Beta browser til Android, den virker nemlig kun med Ice Cream Sandwich.

Det forventes dog, at LG Prada 3.0 opdateres til Android 4.0. Men der er endnu ikke en dato for hvornår det kan forventes at ske – eller en bekræftelse på AT det sker.

Skærmen – er flot

Skærmen på LG Prada 3.0 er en 4,3 tommer skærm af typen NOVA Brightness. Skærmen har en lysstyrke på 800 nit. Det skulle være samme skærmtype, som LG benyttede på LG Optimus Black, dog er lysstyrken forbedret med 100 nit.

Det skulle sikre tekst, billeder og video står knivskarpt på skærmen, hvilket de også gør – og kontrasten til de sort/hvide farver, der pryder Prada-telefonen gør formentlig også, at øjnene opfatter farverne som endnu skarpere, end hvis man så farver hele tiden.

Skærmen reagerer også helt perfekt, og der har i testperioden ikke været problemer med, at den har ”frosset sig fast” eller andet. Generelt en rigtig god og flydende oplevelse på denne skærm, som i øvrigt også er beskyttet af Gorilla Glass.

SMS’er, MMS’er og mails

Beskeddelen er mega flot på LG Prada, og både SMS’er og MMS’er har også et flot layout. Hele beskeddelen er holdt i grå/sorte og hvide farver – hvilket gør telefonen ret fuldendt.

MMS’er vises i samtaletråden – og klikkes der på det vedhæftede billede ses det i fuld skærm.

Mails fungerer  ligesom på andre Android-enheder, rigtig godt. Jeg har i testperioden både haft en Gmail-konto og en Microsoft Exchange (Office 365) sat op til synkronisering – begge har fungeret uden problemer.

Desværre har man på tastaturet valgt at placere ”ø” lige ved siden af mellemrumstasten, som i forvejen er MEGET lille. Dette er utrolig generende, specielt i starten. Med tiden vænner man sig til det, men man oplever ofte i starten, at man får skrevet ”ø” i stedet for at lave mellemrum.

Dog har telefonen en god ordbog, som gør skriveriet ganske hurtigt.

På billedet kan du se den lille mellemrumstast, samt det lidt anderledes placering af bogstavet “ø”.

Billeder og kamera er godkendt

Hele galleri-delen i LG Prada 3.0 er Google Androids standard galleri, hvilket bestemt er et klogt valg af LG at benytte. Galleriet er flot, overskueligt og gør det nemt for dig, hvis du har haft en anden Android-telefon.

Kameraet i telefonen har 8 megapixels, LED-fotolys, og videokameraet optager 1080p – i daglig tale Full HD. Telefonen har en dedikeret kamera knap med en MEGET underlig placering. Normalt sidder den jo på siden af telefonen, men LG har altså på Prada valgt, at sætte den i toppen – lige ved siden af hvor man sætter opladeren i.

Trykker du på knappen, så aktiveres kameraet. Desværre går den direkte til front-kameraet i stedet for telefonens primære kamera. Dette håber vi bliver rettet i en fremtidig opdatering.

Du kan se billeder taget med LG Prada 3.0 i galleriet herunder.

Billeder taget med LG Prada 3.0

Android, Batteri, LG Prada 3.0, Mode, Oplader, Strøm
LG Prada 3.0. (Foto: Mobilsiden.dk). Foto: Mobilsiden.dk

Batteri – som en gennemsnitlig smartphone

Batteriet på LG Prada er en rimelig standard-størrelse på 1540 mAh, og du kan forvente en batterilevetid ved almindeligt brug på omkring en dag. Jeg har i testperioden haft den i opladeren hver nat, men dette er bestemt helt almindeligt for mig.

Mit forbrug består af en del SMS/MMS-beskeder, brug af applikationer, synkronisering med to mailkonti, opkald, internetbrug og brug af applikationer.

Android, Headset, Hovedtelefoner, LG Prada 3.0, Mode, Musik
LG Prada 3.0. (Foto: Mobilsiden.dk). Foto: Mobilsiden.dk

Musikken – spiller nærmest max

Musik-afspilleren er god og fint designet, og lever op til Android standarden. Er dine filer ”kodet” med sangtekster, kan du selvfølgelig også følge med, så du synger rigtigt.

Der kan oprettes playlister, så du selv kan bestemme hvilken rækkefølge dine yndlingssange skal spilles i, og som bonus følger der et par flotte ørepropper med – som giver en rigtig god, klar og markeret lyd med god fylde og en FANTASTISK bund.

Men når der skrues helt op – så måtte lydstyrken godt være lidt højere, og ved max lydstyrke bliver bassen desværre også lidt mudret og smadret at høre på. Du opnår den mest optimale lydoplevelse ved at skrue ”helt op” og så lige et hak ned.

Prada-mobilen giver en af de bedste lydoplevelser fra ”salgspakken” der længe er hørt.

En bonus havde været, hvis der var flere forskellige størrelser puder med til ”ørepropperne”, så alle ”ører” ville få den gode oplevelse.

Et lille minus er den indbyggede højtaler. For det første forstår jeg simpelthen ikke de fleste mobilproducenter placerer højtalerne på bagsiden. Mange mennesker bruger ofte telefonen som afspiller på badeværelset, ferie m.m., og derfor er den indbyggede højtaler vigtig.

Placerer man højtaleren på bagsiden, så ryger noget af lydoplevelsen direkte ned i bordet eller hvor telefonen nu ligger. Her kunne man med fordel gøre det, som på blandt andet iPhone, at sætte den indbyggede højtaler i bunden af telefonen. For det andet så skratter den desværre for meget hvis man snakker i telefonen med højtaler på (speakerphone), men også hvis man hører musik og har skruet højt op.

Telefonen har også FM-radio, hvilket er godt for dem der ikke har fri data. Har du fri data inkluderet i dit abonnement, benytter du måske i ligeså høj grad diverse radio-streamings applikationer som TuneIn Radio.

Android, Headset, Hovedtelefoner, LG Prada 3.0, Mode, Musik
Det medfølgende headset til LG Prada 3.0. (Foto: Mobilsiden.dk). Foto: Mobilsiden.dk

Internettet kører godt

Telefonen har været brugt til daglig tjek af diverse nyhedssider. Foruden vores egen Mobilsiden.dk, har telefonen også uden problemer åbnet Ekstra Bladets.

Browseren har en flot ”cover flow”-visning, så du let kan overskue de vinduer du har åbne. Flot grafik, som lige gør det hele en smule mere lækkert.

Internetoplevelsen på denne LG telefon er klart en af de bedre, som vi har set på en Android-enhed, der er dog stadigvæk et stykke til den kommer op hvor blandt andet Windows Phone er. Dog vil mange nok sætte pris på, at browseren i denne mobil understøtter Adobe Flash.

Android, Internet, LG Prada 3.0, Mobilsiden.dk, Mode
LG Prada 3.0. (Foto: Mobilsiden.dk). Foto: Mobilsiden.dk

Prada har NFC

LG har udstyret Prada-telefonen med NFC (også kaldet Near Field Communication). Det er en teknologi der gør det muligt at overføre information mellem to enheder, når disse holdes op mod hinanden.

NFC vil i fremtiden blandt andet blive brugt som betalingsmiddel. Også Samsung Galaxy Nexus og Nexus S har NFC, samt flere Nokia-telefoner.

I et særligt NFC-program har du mulighed for, at udføre forskellige handlinger via NFC.

NFC er ikke et ”must have” endnu, men det forventes at blive stort i fremtiden. Derfor er det heller ikke en feature der trækker op i testen, da den reelt set kun kan anvendes begrænset i ”virkeligheden” endnu. Men absolut en smart ting, og på Prada virker det som det skal.

Android, LG Prada 3.0, Mode, NFC
Her kan NFC aktiveres på LG Prada 3.0. (Foto: Mobilsiden.dk). Foto: Mobilsiden.dk

Konklusion – gennemført, næsten til detaljen

Min wauw-oplevelse fra jeg pakkede telefonen ud har generelt holdt ved i testperioden. Jeg vil gå så langt at sige, at i det daglige så er LG Prada 3.0, sammen med Xperia mini fra Sony Ericsson, klart den Android-telefon der har imponeret mig mest.

Derfor håber jeg også, at LG ikke kommer ud i samme problemer med opdateringer vi tidligere har set. Dog kunne jeg forvente, at LG Prada-telefonen henvender sig til en målgruppe, der ikke går lige så meget op i opdateringer, som målgruppen for LG Optimus 2X gjorde.

Kan du lide telefonens design, layoutet i brugerfladen – ja så er jeg ikke i tvivl om du vil synes LG Prada er pengene værd. Du får en telefon, der både giver ”street credit” (man skal ikke undervurdere Prada-brandet) – men den holder altså også rent funktionsmæssigt.

En anden ting der lige skal nævnes er opladeren, som jeg synes er en pæn en af slagsen. Vi kan nok alle blive enige om, at det er meget forskelligt hvordan opladere ser ud, men i dette tilfælde er der tale om en flot oplader.

LG får virkelig ros for denne telefon – hvilket også er det niveau de skal leverer telefoner på, hvis de for alvor skal gøre sig bemærket i kampen om brugerne.

Om det er Prada eller LG der er ”skyld i” telefonen her lander på 5 flotte stjerner ud af 6 mulige skal jeg lade være usagt. Men LG Prada 3.0 er i nærheden af topkarakteren, og bestemt LG’s bedste bud på en Android-telefon.

Grunden til , at den ikke lander på 6 stjerner er blandt andet genvejen til kameraet åbner frontkameraet, placeringen af ø og mellemrumstasten (der virkelig er generende indtil vanen er i fingrene), samt den ikke kommer på markedet med Android 4.0 – hvilket havde ”klædt” en modetelefon i den prisklasse. Der er desværre ikke engang en dato på, hvornår telefonen får opdateringen.

Telefonen kom på markedet til en vejledende pris på 4.500 kroner, du kan se aktuelle priser på Mobilpriser.dk.

Se også:
Web-TV: Se vores test af LG Prada 3.0

Android, LG Prada 3.0, Mode
LG Prada 3.0. (Foto: Mobilsiden.dk). Foto: Mobilsiden.dk

Redaktionen har mere i sagen

Siden denne artikel udkom er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 13/1/2012 gik redaktionen videre og fulgte op med artiklen; Samsung Galaxy Note – en stor blok (mobiltest) – Den videre historie kan du læse her. Temaet er stadig aktuelt. Klik her for at læse seneste nyt..