Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Minitest: Motorola Milestone er skuffende

Minitest: Motorola Milestone er skuffende

Mobiltest: Det er ikke en ubetinget succesoplevelse at bruge Motorola Milestone - også kendt som Droid. Vi har testet mobilen.

Vi har ikke hørt noget fra Motorola siden RAZR-succesen. Nu er den amerikanske producent, der tidligere var verdens største - tilbage med en ny satsning.

I det nye år vil Motorola forsøge at indtage mobilbutikkerne med mobilen, der i USA hedder Droid og i Europa Milestone.

I Danmark sælges Milestone af Tele-Online.dk, som har importeret et parti, da mobilen ikke fra officiel side er udbudt til salg i vores marked.

Virkelig god kvalitet

Motorola er kendt for at konstruere mobiltelefoner i høj kvalitet, og Milestone er ingen undtagelse. Der er ingen løse ender eller noget som laller. Selv slideren til tastaturet er ualmindelig stabil.

Tasterne sidder tæt, og ligger plant med underlaget, men det kræver langvarig øvelse at skrive hurtigt og korrekt.

Årsagen er at hver tast, ikke af fingerne opleves som unik. Det er således vanskeligt, at kende forskel på bogstaverne, mens man skriver og vide præcist, hvor på tastaturet fingrene befinder sig.

Da Milestone ikke er lavet til det danske marked, skal æøå vælges ved at holde f.eks. "a" nede. Skærmen viser herefter forskellige symbolmuligheder, og "æ" indsættes ved at markere det på touchskærmen.

Google i maven

Milestone er baseret på systemet Google Android 2.0.

Generelt er vi vilde med Android, som er et rigtigt godt mobilsystem. Desværre har Motorola stort set ingen egne tilpasninger lavet. Derfor ligner Milestone ganske meget andre Android-mobiler - og opleves altså ikke som en særlig "Motorola-mobil". I princippet kunne der stå hvilket som helst navn på æsken.

Fordelen ved Android er dog, at der frit kan installeres programmer fra Android Market, og systemet tillader dig at placere genveje, hvor du har lyst. Desuden kan små interaktive programmer (Widgets) også være med til at gøre mobilen personlig.

I den samlede brugeroplevelse, er der langt mellem Motorola Milestone og HTC Hero - som også er en Android-mobil. Hero er på dette punkt, langt bedre.

Søg med stemmen - men kun på engelsk

En nyskabelse i Google Android 2.0 er muligheden for at søge med stemmen.

Efter tryk på mikrofon-ikonet siger man blot søgeordet, hvorefter der returneres et Google-opslag. Funktionen virker fint, så længe det er engelske ord. Danske opslag er derimod meget meget alternative.

Googles nye navigationsfunktion "Google Maps Navigation" findes ikke på Milestone, og det medfølgende "Motorola Motonav" har ikke kortmateriale over det danske område.

God på internettet

Internetsider er en fornøjelse på Motorola Milestone. Takket være den store skærm og lynhurtige processor kan der let og smertefrit navigeres rundt på selv meget store og tunge websites.

Skærmen er berøringsfølsom, hvilket gør betjeningen ekstra smidig.

Zoom på en websites tekster sker med "multitouch". Som på iPhone benyttes blot to fingre til at "trække teksten tættere på". Dette fungerer også helt uden problemer.

Billeder taget med Motorola Milestone

Skal du købe Motorola Milestone?

Om du synes Milestone (Droid) er pengene værd, er naturligvis et individuelt spørgsmål. Men er du typen, som holder af nye gadgets, og gerne vil prøve noget nyt af, så er Milestone måske noget for dig.

Den åbne Android-platform gør det let at lave tilpasninger, og indrette mobilen efter dit ønske.

Motorola Milestone er ud fra min vurdering, ikke en mobiltelefon til den brede målgruppe. Man skal have en vis interesse i gadgets, for at få fuld glæde af den.

Samlet konklusion

Jeg er ikke voldsomt imponeret og synes slet ikke Milestone indfrier de forventninger, som jeg havde, da jeg så den første præsentation af mobilen.

Milestone har mange gode sider - f.eks. capacitive touchskærm, 1 GHz-processor og ikke mindst Android. Men det er bare ikke nok til at skabe en fuldendt mobiltelefon.

På negativsiden kan nævnes, at lysføleren der styrer skærm-lydstyrken efter omgivelserne er dårligt justeret - og ofte synes jeg der mangler power i skærmen.

I opkaldsdelen er der ingen "smartdial" hvor der laves kontaktopslag mens man taster navnet på personen og kameraet på fem megapixels, er ualmindeligt dårligt når lyset er bare en smule begrænset.

Efter et stykke tid med Motorola Milestone i lommen står jeg med en underlig "var det dét"-fornemmelse. Måske hænger det sammen med, at vi allerede er blevet forvente i forhold til Android-platformen.

Ud over manglende smartdial savnes også Facebook-integrationen i kontakterne som på HTC Tattoo og Hero og en mængde andre småting, som man er blevet vandt til er standard.

Motorola Milestone koster godt 4.300 kroner og jeg synes ikke man får "value for money".

Tre ud af seks stjerner.

Til sidst skal Tele-online.dk have stor ros, for at gøre Motorola Milestone tilgængelig i Danmark. På den måde har interesserede mobilkøbere, mulighed for at afprøve en mobil ikke så mange har.

Læs også:
 - Mere om Motorola Milestone (Droid)
 - Droid kommer til Europa under andet navn
 - Motorola Droid sælges nu i Danmark

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

07-02-2010 14:34:31

Det med at søge med stemmen kan jeg nu også på min HTC Hero med Android 1.5...

0 0
EmilF 14-01-2010 18:11:03

Jeg vil lige bemærke at det medfølgende navigationssoftvare "MOTONAV" virker fint på min Milestone her i Danmark. Meget god stemme navigation og 3D kort - dog taler det engelsk:-)

Så navigation virker altså fint i dk - kort hentes automatisk online.

0 0
Jorg 13-01-2010 00:32:23

Jeg må nu sige, at det er lidt synd at Milestene kommer så dårlig ud af testen. Jeg kan godt se, at Milestene ikke har den samme tilpasset Android som ved HTC Hero eller f.eks. en Motorola Dext, som bruger BLUR, som virkelig er bedre end den software som HTC Hero har.
Jeg har fået lov til at leje med en Milestone og måske er jeg bare en af dem, der godt kan lide at få en mobiltelefon som ikke allerede har installeret programmer. Motorola er ”tom” fra starten, men det kunne jeg godt lide. Giv mig en ”tom” Milestone og Android Market og efter kort tid har jeg en mobil, der er tilpasset fuldstændig til mit behov, men som stadig har kræfter til lidt mere, hvis det skulle være.
Alligevel syntes jeg at er lige er nogle andre ting som skal nævnes, noget som jeg savner hos andre mobiltelefoner, især hos iPhone!!
F.eks. har jeg set mange af min venners iPhone som har ridser på skærmen, da de nogle gange har nøgler og mobilen i samme lomme. Ved ikke med HTC om den har samme problem med ridser.
Jeg er en af de personer, som bliver rigtige irriteret, når jeg køber en dyr mobil og kort efter har den en ridse på skærmen. Jeg er ikke en håndværker eller en som er outdoor hele tiden, men jeg køber ikke en mobil som bare skal ligge på skrivebordet hele dagen, hvis den ikke lige kan overleve en tur i lommen med nogle småpenge eller nøgler, er den ikke noget jeg kan bruge til hverdagen.
Hos Milestone, kan man endda tage sine nøgler og skrabe mod skærmen, og den får ingen ridser eller skrammer, desværre når man ridser uf over kanten af skærmen kan man komme til at ridse lakken af.
Milestone har virkelig kun 550 Mhz, som overrasker mig meget, da man bare er hurtig rigtig god til Multi-tasking, uden at den føles til at blive langsommere.

0 0
Mikkel 12-01-2010 12:30:37

Hej ganske udemærket anmeldelse, jeg har selv netop købt mig en Milestone. Og må desværre rette jer, den har ikke en 1 Ghz processor men kun en 600 Mhz der er nedclocket til 550.. Men det er dog en mindre detalje :)

0 0
EmilF 12-01-2010 11:21:17

I skriver at telefonen ikke har smartdial, og at det derfor er besværligt at søge efter kontaktpersoner.

Hvis man skyder tastaturet ud og begynder at skrive et navn, så kommer kontaktpersoner frem. Hvis du f.eks. skriver "And" kommer "Anders Hansen" således frem. Det fungere meget fint.

0 0
Jesper Søgaard 12-01-2010 09:02:11

Hej Mobilsiden.

Fremover vil I så ikke tage nogle billeder indendørs i almindelig rumbelysning? Det er virkelig der hvor man kan se hvad kameraet virkelig kan. Udenfor tager alle telefoner hæderlige billeder, men indendørs er der milevid forskel. Selvom min Hero har bedre kamera end en iPhone 3G så tager iPhonen væsentlig bedre billeder indendørs end min Hero.

Ellers tak for (endnu) en god anmeldelse.

0 0

Om brug af cookies