Minitest: Motorola Milestone er skuffende

Mobiltest: Det er ikke en ubetinget succesoplevelse at bruge Motorola Milestone - også kendt som Droid. Vi har testet mobilen.

Minitest: Motorola Milestone er skuffende

Vi har ikke hørt noget fra Motorola siden RAZR-succesen. Nu er den amerikanske producent, der tidligere var verdens største – tilbage med en ny satsning.

I det nye år vil Motorola forsøge at indtage mobilbutikkerne med mobilen, der i USA hedder Droid og i Europa Milestone.

I Danmark sælges Milestone af Tele-Online.dk, som har importeret et parti, da mobilen ikke fra officiel side er udbudt til salg i vores marked.

droid milestone nyt artikelfoto

Virkelig god kvalitet

Motorola er kendt for at konstruere mobiltelefoner i høj kvalitet, og Milestone er ingen undtagelse. Der er ingen løse ender eller noget som laller. Selv slideren til tastaturet er ualmindelig stabil.

Tasterne sidder tæt, og ligger plant med underlaget, men det kræver langvarig øvelse at skrive hurtigt og korrekt.

Årsagen er at hver tast, ikke af fingerne opleves som unik. Det er således vanskeligt, at kende forskel på bogstaverne, mens man skriver og vide præcist, hvor på tastaturet fingrene befinder sig.

Da Milestone ikke er lavet til det danske marked, skal æøå vælges ved at holde f.eks. “a” nede. Skærmen viser herefter forskellige symbolmuligheder, og “æ” indsættes ved at markere det på touchskærmen.

android ny

Google i maven

Milestone er baseret på systemet Google Android 2.0.

Generelt er vi vilde med Android, som er et rigtigt godt mobilsystem. Desværre har Motorola stort set ingen egne tilpasninger lavet. Derfor ligner Milestone ganske meget andre Android-mobiler – og opleves altså ikke som en særlig “Motorola-mobil”. I princippet kunne der stå hvilket som helst navn på æsken.

Fordelen ved Android er dog, at der frit kan installeres programmer fra Android Market, og systemet tillader dig at placere genveje, hvor du har lyst. Desuden kan små interaktive programmer (Widgets) også være med til at gøre mobilen personlig.

I den samlede brugeroplevelse, er der langt mellem Motorola Milestone og HTC Hero – som også er en Android-mobil. Hero er på dette punkt, langt bedre.

droid motorola nyt artikelfoto

Søg med stemmen – men kun på engelsk

En nyskabelse i Google Android 2.0 er muligheden for at søge med stemmen.

Efter tryk på mikrofon-ikonet siger man blot søgeordet, hvorefter der returneres et Google-opslag. Funktionen virker fint, så længe det er engelske ord. Danske opslag er derimod meget meget alternative.

Googles nye navigationsfunktion “Google Maps Navigation” findes ikke på Milestone, og det medfølgende “Motorola Motonav” har ikke kortmateriale over det danske område.

droid motorola nyt artikelfoto

God på internettet

Internetsider er en fornøjelse på Motorola Milestone. Takket være den store skærm og lynhurtige processor kan der let og smertefrit navigeres rundt på selv meget store og tunge websites.

Skærmen er berøringsfølsom, hvilket gør betjeningen ekstra smidig.

Zoom på en websites tekster sker med “multitouch”. Som på iPhone benyttes blot to fingre til at “trække teksten tættere på”. Dette fungerer også helt uden problemer.

Billeder taget med Motorola Milestone

Skal du købe Motorola Milestone?

Om du synes Milestone (Droid) er pengene værd, er naturligvis et individuelt spørgsmål. Men er du typen, som holder af nye gadgets, og gerne vil prøve noget nyt af, så er Milestone måske noget for dig.

Den åbne Android-platform gør det let at lave tilpasninger, og indrette mobilen efter dit ønske.

Motorola Milestone er ud fra min vurdering, ikke en mobiltelefon til den brede målgruppe. Man skal have en vis interesse i gadgets, for at få fuld glæde af den.

Motorola Droid nyt artikelfoto

Samlet konklusion

Jeg er ikke voldsomt imponeret og synes slet ikke Milestone indfrier de forventninger, som jeg havde, da jeg så den første præsentation af mobilen.

Milestone har mange gode sider – f.eks. capacitive touchskærm, 1 GHz-processor og ikke mindst Android. Men det er bare ikke nok til at skabe en fuldendt mobiltelefon.

På negativsiden kan nævnes, at lysføleren der styrer skærm-lydstyrken efter omgivelserne er dårligt justeret – og ofte synes jeg der mangler power i skærmen.

I opkaldsdelen er der ingen “smartdial” hvor der laves kontaktopslag mens man taster navnet på personen og kameraet på fem megapixels, er ualmindeligt dårligt når lyset er bare en smule begrænset.

Efter et stykke tid med Motorola Milestone i lommen står jeg med en underlig “var det dét”-fornemmelse. Måske hænger det sammen med, at vi allerede er blevet forvente i forhold til Android-platformen.

Ud over manglende smartdial savnes også Facebook-integrationen i kontakterne som på HTC Tattoo og Hero og en mængde andre småting, som man er blevet vandt til er standard.

Motorola Milestone koster godt 4.300 kroner og jeg synes ikke man får “value for money”.

Tre ud af seks stjerner.

Til sidst skal Tele-online.dk have stor ros, for at gøre Motorola Milestone tilgængelig i Danmark. På den måde har interesserede mobilkøbere, mulighed for at afprøve en mobil ikke så mange har.

Læs også:
 – Mere om Motorola Milestone (Droid)
 – Droid kommer til Europa under andet navn
 – Motorola Droid sælges nu i Danmark

Opfølgning af sagen

Siden vi bragte denne nyhed er der kommer nyt i sagen. mobilsiden har holdt fast i temaet. Allerede d. 9/1/2010 publicerede vi en opfølgning med et indlæg om Stor uenighed om risikoen for mobil-aflytning – Du kan læse det videre forløb her. Få også seneste nyt om sagen ved at trykke her..