Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Mio Moov Spirit 500 - forvirrende GPS (produkttest)

Mio Moov Spirit 500 - forvirrende GPS (produkttest)

På papiret får du mange muligheder til prisen. Men Mio Moov fejler på brugeroplevelsen.

Moov Spirit 500 har stil. Dens flade design (13,95 mm) og bløde hjørner gør den til en enhed, man gerne ønsker at blive set sammen med.

Med en skærm på 4,7 tommer er overblikket på turen sikret.

I salgsæsken findes en lille bilholder til frontruden som får Mio'en til at se lækker ud når den er monteret. Her kunne konkurrenterne lære noget. Bilholdere er ofte rigtig kluntet og triste designet.

Mange muligheder

Allerede ved modtagelsen opdager man at Mio Moov Spirit 500 er fyldt med gode features.

Den mest populære er vognbaneassistent og 3D-billeder som ved tydelige pile og grafik på skærmen, hjælper ved de svære vognbane- og afkørsels-situationer på f.eks. motorveje.

Som et ekstra plus har den trafikfunktionen TMC indbygget, så man slipper for at have et kabel dinglende ud af enheden.

Speaker-stemmen med rutevejledningerne er tydelig - og Moov 500 kan også udtale vejnavne. Ikke altid er det helt præcist - men featuren er ganske sjov.

Forvirrende betjening

Gennem tiden har jeg testet forholdvis mange GPS-modeller fra forskellige producenter. Men denne baggrund hjalp intet ved testen af denne MIO-enhed.

Menusystemet er temmelig forvirrende og selvom jeg har øvet mig en hel del har fortroligheden ikke indfundet sig. Flere gange sidder jeg med følelsen "hvad nu?".

Hvis jeg kan fare vild i en GPS så taler sandsynligheden for at også mere 'almindelige'-brugere får det svært.

Søg lokalt med Google

En af Mio's helt store salgspunkter med Moov Spirit 500 er lokalsøgning med Google. Meningen er, at man skal kunne finde opdaterede lokale informationer om restauranter, servicestationer, p-huse osv.

Idéen er god - men! Forbindelsen til internettet skal oprettes via Bluetooth til ens mobiltelefon. Dette er langt fra en pålidelig løsning - det er bøvlet og er desuden ofte besværlig at få til at virke.

Vil man noget i forhold til lokalsøgninger, bør producenten i stedet give mulighed for at montere et sim-kort i GPS'en.

Rimelig til prisen

Mio Moov Spirit 500 giver mange features for de op til 1.800 kroner den koster. Efter min mening er der alt for mange muligheder og betjeningen skal løftes i alvorlig grad.

I forhold til de store konkurrenter Tomtom og Garmin, klarer Mio'en sig middelmådigt. Og det er i høj grad brugeroplevelsen der trækker ned. Mio giver en stor bunke muligheder - men taber brugeren.

Naturligvis finder Mio vej til destinationen uden problemer - men det er bare ikke nok når enheden er bøvlet. Derfor ender Mio Moov Spirit 500 på to ud af seks stjerner.

Læs også:
Tomtom XL IQ Routes - god til prisen

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies