Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Mobil-ladestation: En rigtig god idé

Mobil-ladestation: En rigtig god idé

Rod med ledninger og ladere til mobiltelefoner er et kendt problem i mange hjem. Løsningen kunne være Mobilpit som vi har testet. Produktet er fint, men mangler danish design.

Opladning af mobiltelefonen kan være noget at et kunststykke. Især i familier hvor både far, mor og to teenagere har hver deres mobiltelefon. Laderne sidder i alle ledige stikkontakter og ofte ligger mobiltelefonerne bare på gulvet fordi der intet er at ligge dem på. Dertil kommer så rodet med, hvilken oplader der hører til hvilken telefon.

Ud fra dette kendte billede har nogle mænd i Viby opfundet løsningen; En universal mobil-holder / ladestation. Mobiltelefonens originale strømforsyning monteres i holderen og ledningen vikles op bagved holderne. En lille polstret plade udgør basen hvor telefonen skal ligge. Stikket fra opladeren sættes i bunden af mobilen og hele anordningen sættes i stikkontakten. Dermed er ledningsrod med et trylleslag forsvundet og mobiltelefonen sidder sikkert i kontakten.

Over de seneste tre uger har jeg testet ”Mobilpit” (som produktet kaldes) og den er efterhånden blevet en del af hverdagen – ja, faktisk er vi blevet rigtig glade for den. Det er nemlig en rigtig god idé – men!!!

Gode idéer kan blive bedre

Jeg synes folkene bag Mobilpit skulle have kontaktet en designer inden de satte produktet i produktion. Idéen er intet mindre end fantastisk – men den er ikke færdigudviklet.

Jeg tror en designer med fokus på den moderne bolig, kunne have gjort Mobilpit smart og lækker. Alene det faktum at den er udført i sort plastik fra ende til anden synes jeg er ’total nederen’. Den ser på ingen måde smart ud når den sidder i stikkontakten – den såkaldte WAF-faktor (WAF = Wife Acceptance Factor) er der i hvert fald ikke tænkt på. Enhver producent skal nemlig altid holde for øje, hvem der egentlig bestemmer i hjemmet. :-)

I Danmarks er vi berømte for ”danish design” – men Mobilpit er ikke just noget som vinder en designpris.

Konklusion

Mobilpit er en god idé som mangler en designer – især når man holder for øje, at prisen i udsalg er 69 kroner. Den nuværende version af produktet ville jeg henvise til 20 kroners-rodekassen i Netto. Lad os håbe der kommer en Mobilpit til 99 kroner – i et lækkert design i f.eks. stål / aluminium.

HOT: Intet ledningsrod og god idé
NOT: Dårlig design / for høj pris i forhold til design
Pris: 69 kroner.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies