Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Mobil-tv fra 3 (produkttest)

Mobil-tv fra 3 (produkttest)

DR, TV 2 og en mængde andre kanaler kan ses hvor som helst på mobilen. Vi har set på, om mobil-tv fra 3 er pengene værd.

Se tv på mobilen i høj kvalitet, når du er på farten. Teleselskabet 3 forsøger med deres mobil-tv, at vænne os til live-tv på den lille skærm.

Kanaludbuddet er rimelig interessant, set med danske øjne. DR, TV 2, TV 2 News og DR Update er repræsenteret sammen med MTV, BBC World og en række andre. Selvom pakken lige nu omfatter op til 26 kanaler, er der stadig mangler. Jeg tvivler på mange vil bruge tid på Fashion-tv - derimod kunne TV 3 eller Kanal 5 være ønskeligt.

Billedkvaliteten virker ganske god især efter 3 fornylig har fordoblet datahastigheden til mobil-tv. Undertekster står læsbart, men der er problemer med newstickeren på DR Update, der stort set er umulig at tyde.

Lydkvaliteten er desværre ikke ret god. Især med headset høres det at lyden er temmelig digital og kantet. Det går an på tale, men musik lyder langt fra kønt.

Kanalskift sker forholdsvist hurtigt, 5-7 sekunder. Der er komplet tv-guide for alle kanaler og mulighed for at sætte remindere i kalenderne, på de programmer man SKAL se.

Vi har testet på en Nokia N95 8GB, der med sin store skærm er perfekt til mobil-tv. Men strømforbruget er enormt. Godt 2½ times tv blev det til på en fuld opladning, uden samtaler. Så pas på, hvis du er langt væk fra laderen, så kan lidt tv på turen ud og hjem fra job - plus samtaler, sms m.v. sagtens tage livet af batteriet, inden dagen er omme.

Ikke "rigtig" mobil-tv

Tv-kanalerne sendes til mobilen som data, præcist som det kendes fra netradio og nettv via computeren derhjemme. Der skal altså ikke nogen særlig antenne på mobilen, for at modtage mobil-tv fra 3, blot en mobil som har de rette specifikationer.

Mobil-tv kan også sendes via systemet DVB-H der i branchen betegnes som "rigtig mobil-tv", men det kræver en masse sendemaster og mobiler, som understøtter standarden. I skrivende stund, er DVB-H ikke muligt at modtage i Danmark, derfor er tv via data et fint alternativ.

Mobilsiden.dk har flere gange haft mulighed for at teste "rigtig" mobil-tv ved forskellige pilotprojekter i Danmark. Derfor mener vi, at have baggrunden for at vurdere 3's mobil-tv, som "fint og okay", men der er langt op til kvaliteten som "rigtig" mobil-tv giver - DVB-H kanaler står simplethen skræmmende skrapt på mobilskærmen!

Skal du have mobil-tv

Stabiliteten og kvaliteten hos 3 er godkendt og brugbar. Men prisen er en barriere for vores anbefaling. Grundpakken på 15 kanaler koster aktuelt 79 kroner om måneden. Hertil kan købes ekstra kanaler til 12 kroner pr. stk./md. Comeon mand! Så skal der godt nok ses noget tv, for det kan blive en god forretning.

Pris op mod kvalitet og anvendelse - det kan kun blive til 3 ud af 6 point. Hvis prisen var mellem 25 og 35 kroner pr. måned, ville vi nok ramme 4-5 point.

Mobil-tv fra 3 virker på Nokia N95 8GB, Nokia N95, Nokia E65, Nokia N73 og Nokia 6120.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

.................. 10-06-2008 16:17:32

Det lyder cool. Og det er jo faktisk ikke så dyrt med kanalerne. Hvis man virkelig gerne vil se den serie eller film, men sad i bussen på vej hjem, ikke noget tv, så kunne man jo lige tage sin mobil frem. Det er sgu da vild dejligt. Så ville man ikke gå glip af sin serie hvis man skulle ha' overarbejde.

0 0
08-04-2008 19:51:49

Jeg synes, det er en rigtig god idé med mobil-TV.. Det er jo helt sikkert noget en almindelig dansker kommer til at bruge. Teknologien i mobilerne kan også følge med.. I hvert fald for de nye high-ends mobiler.

0 0
Michael Fallwickl 01-04-2008 19:30:19

John, 3 mobilTV har lige fået en ny release til 2 af SE's mobiler.
nemlig SE W910i og K850i.
kvaliteten er faktisk i top.

0 0

Om brug af cookies