Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Mobilt bredbånd - bedst og billigst

Mobilt bredbånd - bedst og billigst

TEST: Lavprisselskaberne har de bedste og billigste produkter på mobilt bredbånd. Det viser en gennemgang af priserne netop nu, som Mobilsiden.dk har udarbejdet.

Endnu engang kan vi slå fast, at de billigste tilbud på mobilt bredbånd, giver forbrugerne den bedste oplevelse. Kun hvis du har et professionelt internetbehov, er det nødvendigt at give mere 200 kroner om måneden.

Siden Mobilsiden.dk i juni 2009 gennemgik markedet, er der kun sket forholdsvis små ændringer hos udbyderne af mobilt bredbånd. 3 er fortsat nummer ét på dækning, men TDC har snart lige så stor udbredelse.

 - "TDC er kommet godt med, men 3 er dog stadig bedst. Langt de fleste danskere vil få en næsten lige så god oplevelse hos TDC, som de har hos 3 - særligt, hvis de bevæger sig der, hvor der bor flest mennesker. Det interessante er, at TDC's dækning i 'de tynde egne' det seneste år, er blevet market bedre", siger John G. Pedersen, chefredaktør på Mobilsiden.dk

Oister vinder - igen!

Selvom priserne hos lavpriselskaberne er meget ens, har Oister formået igen at holde skansen som testvinder.

Årsagen er, at grænsen for hvor mange gigabyte data der kan hentes hver måned, er hele 10 GB - desuden benytter Oister 3's mobilnet, som har den største udbredelse. Dette sat sammen med 159 kroner om måneden og 2 Mbit/s i hastighed, giver et produkt som i alle ender og kanter holder, hvad der loves i reklamerne.

Telmore kommer på lavprisdelen tættest på Oister. Men her er dækningen ringere, da Telmore benytter TDC's net - desuden er forbrugsgrænsen kun halvdelen, nemlig 5 GB. Pris og hastighed er ellers fuldkommen den samme som hos Oister.

} De billigste lavpris-produkter på mobilt bredbånd

De store er dyrest

TDC, Telia, 3 og Telenor er de dyreste på markedet, og der er meget få argumenter for at vælge et af disse i forhold til lavprisprodukterne.

Undtagelserne er dog 3 EasyInternet Exclusive som under særlige gunstige dæknings-forhold giver op til 16 Mbit/s uden forbrugsloft. Prisen er her 329 kroner om måneden.

TDC's mobile bredbåndtilbud skal vægtes over f.eks. Telmore, hvis man ønsker musiktjenesten TDC Play - som gratis følger med TDC's produkt. Desuden giver TDC også adgang til hotspots i hele landet - f.eks. i intercity-togene.

} Priserne på top-produkterne

Telenor og Telia bygger stadig mobilnet

Det seneste år er dækningen på mobilt bredbånd blevet både bedre og hurtigere hos Telenor og Telia, men de har stadig lang vej igen, inden der er opnået ligeværdighed med TDC.

Hos Telenor bliver hastighederne i det eksisterende net snart udbygget. Inden sommeren 2010 giver alle mobilmaster en effektiv hastighed på 5 Mbit/s og 10 Mbit/s og efter sommer er den nye standard Turbo 3G+ implementeret, hvilket betyder at Telenor kommer på niveau med 3, og kan tilbyde op til 15 Mbit/s.

Telia har siden vi testede sidst formået at få en mere sammenhængende dækning på mobilt bredbånd. Det betyder, at endnu flere master i dæknings-områderne nu leverer en forholdsvis høj hastighed.

Læs også:
 - Priser på mobilt bredbånd til lavpris
 - Det koster topprodukterne på mobilt bredbånd
 - Test: Lynhurtigt 50 Mbit/s internet uden gravearbejde

Sådan gjorde vi...

Mobilsiden.dk har tjekket priserne og dækningen hos landets fire mobilnet; 3, TDC, Telenor og Telia. Produkterne er valgt ud fra, at de lettest skal kunne sammenlignes med konkurrenterne.

Dækningen er vurderet ud fra de dækningskort som teleselskaberne tilbyder på deres hjemmesider. Vurderingerne er lavet i de to kategorier "topprodukt" og "discount".

Inden for hver kategori er produkterne vurderet ud fra pris, dækning, hastighed og downloadmængde. Alle priser er indhentet den 21. februar 2010.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Peter 06-05-2010 13:01:28

Er du kunde, eller potentiel kunde hos Oister, så hold hele tiden øje med dine kontoudtog, for det betalingskort, som er tilknyttet Oisters betalingsmodul !. Oister kan sagtens være billigt, når de efter behag trækker abonnementet, på det åbne betalingskort, som skal være tilknyttet din konto hos Oister !. Hele fire gange indenfor det sidste halve år, har jeg oplevet, at Oister har trukket uberettiget fra det tilknyttede kort !. Hver gang, har jeg naturligvis henvendt mig til deres "Kundeservice", som igen og igen undskylder sig med, at menneskelige fejl kan ske ! Ja okay, men sgu ikke igen og igen, - så ligner det nærmere svindel / forsøg herpå !.

0 0
Jørn Hjuler 05-03-2010 08:29:23

Jeg ved ikke hvad artiklen bygger på, men påstanden om, at 3 nettet er det bedst dækkende net er efter min mening aldeles urimelig!
Jeg har både telmore og 3 mobilnet og rejser en del rundt i landet også til mere eller mindre isolerede steder (jeg er bl.a. sejler) og oplever ofte, at min 3 forbindelse ikke er i stand til at oprette forbindelse til nettet eller i stand til at opretholde forbindelsen. Telmore forbindelsen oplever jeg helt klart er bedre dækkende og som regel i stand til at opretholde forbindelsen, når først den er etableret. Jeg er ellers rigtig glad for min 3 alliance. 3 er på mange måder langt mere fremme i skoene. Men det stimulerer bestemt ikke 3 til at udbedre deres dækning i randområderne, når de hele tiden får at vide, den er fremragende: Det er den bestemt ikke. Efter min mening har de ikke rørt en finger overhovedet alt for længe...! Så artiklens konklusion er irriterende usand!

0 0

Om brug af cookies