Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Mobilt bredbånd fra TDC (produkttest)

Mobilt bredbånd fra TDC (produkttest)

TDC overrasker positivt i Mobilsiden.dks test af deres mobile bredbånd.

Mobilt bredbånd fra TDC er et USB-baseret mobilmodem, der gør computeren i stand til at forbinde til internettet via mobilmasterne (præcis som fra Teleselskabet 3 og Telia).

Installationen er plug and play. I med stikket, så installerer softwaren næsten helt sig selv. Derefter "Connect" og du er på!

På Mobilsiden.dk tester vi alle bredbåndsløsninger i toget mellem Odense og København, da det er den ultimative prøvelse for teknologien. Alene togets metal og glas giver signalerne hårde vilkår, og når man ydermere sætter toget i bevægelse med 160 km/t, skal der virkelig et godt mobilnet til, at holde en stabil forbindelse.

Ved testens begyndelse leverer TDC en Turbo 3G forbindelse med 2-3 mbit/sek, men hastigheden daler, da toget speeder op. Alligevel kan der stadig surfes på nettet - blot lidt langsommere.

TDC formår på næsten hele turen, at holde hul igennem og laver perfekte skift mellem almindelig 3G og Turbo 3G. Noget overraskende formår TDC, at lave bedre skift mellem 3G og EDGE/GPRS end f.eks. konkurrenterne 3 og Telia. Der er dog ikke tale om 100% perfekte skift, da vi f.eks. under Storebælt og på lavbroen kun fik GPRS forbindelse, men intet dataflow.

I gennemsnit leverer TDC i praksis en internetforbindelse på 1-2 mbit/sek og brugeroplevelsen er, at det virker stabilt på hele turen, uden særligt mange irriterede nedbrud.

Intet er perfekt

TDC er langt fra færdige med udbygningen af 3G-nettet. Derfor kan vi kun forvente, at dækningen og hastighederne fremadrettet bliver bedre. Men som det er nu, er Teleselskabet 3 bedst - både med hastigheder, stabilitet og pris. TDC er nummer to - godt på vej med god brugeroplevelse, mens Telia stadig ikke kan anbefales.

Overvejer du TDCs løsning, bør du kun tage "basic"-løsningen med 1 mbit/sec downloadhastighed. Den store udgave, "2 GO" der tilbyder 3 mbit/sec kan ikke anbefales, da TDCs opbygning af Turbo 3G mobilnet endnu ikke nok udbredt.

TDC ender på karakteren tre ud af seks mulige. Det er godt, men der er plads til forbedringer.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies