Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Mobilt trådløst netværk til flere computere (Test af E5)

Mobilt trådløst netværk til flere computere (Test af E5)

TEST: Mobilsiden.dk har testet den trådløse router E5 på kryds og tværs. Se hvordan resultatet blev.

Mobilsiden.dk har testet den trådløse router E5, som er en lille fin router på størrelse med en lille mobiltelefon.

Med E5 kan man komme trådløst på nettet med op til fem enheder af gangen.

Enheden tager simpelthen signalet fra mobilnettet og laver et lokalt trådløst netværk, som flere computere kan benytte på én gang.

Spørgsmålet er, om den rent faktisk fungerer.

Installation - hurtigt og nemt

Det er hurtigt og nemt, at installerer den trådløse router. Du sætter blot donglen til computeren og får den “aktiveret” på den måde.

Jeg har kun testet det på PC, og der er det en “out of the box” installation.

Kort og godt; isæt SIM-kort og tilslut computeren via USB. Derefter kan du altid blot tænde routeren og gå på nettet.

Ved andre mobile bredbånd jeg har prøvet, har installationen været lidt anderledes på Mac - men det har jeg som sagt ikke testet. 

Der kan i alt være fem enheder tilsluttet trådløst på én gang, så man kan uden problemer være online med både telefonen, computeren osv. på én gang.

Forbindelsen er god

Til almindeligt netbrug som f.eks. mails, læse nyheder osv. opleves forbindelsen rigtig god, og ikke anderledes end ved almindeligt trådløst netværk på samme hastighed.

De  gange jeg har målt hastigheden - via hastighedstests - har den ligget mellem 3 og 4 Mbit i download og omkring 1,5-2,0 i upload. Hastigheden er målt midt i Odense med fuld dækning.

I testen har jeg både lyttet til netradio, set videoer m.m. for at se og høre om forbindelsen virkede stabil. Det bestod den til topkarakter.

E5-routeren behøver ikke at være tilsluttet computeren hele tiden via USB. Når først den er opladet, kan den holde strøm i omkring fire timer. Dermed er de altså utrolig mobil, og man kan sige, at det trådløse netværk for alvor er med på farten.

Konklusion

Er du til en mobil router, og mangler du i ny og næ et trådløst netværk, så er dette alternativ rigtig godt.

Ligesom det er en god løsning, hvis du har behovet i sommerhuset med studiegruppen eller lignende, så er dette bestemt en super god løsning.

Men har du behov for trådløst netværk til daglig, til professionelt- eller gaming-brug, så er denne løsning ikke den bedste, fordi hastigheden simpelthen ikke er høj nok. 

Tidligere har E960-routeren været god til f.eks. sommerhuset, men jeg vil mene denne router er mere brugbar, hvis den også skal benyttes på farten, da den er lige så nem at bruge som en almindelig dongle.

Med en nem og hurtig tilslutning, stabil forbindelse der kan være med overalt og en prissætning alle stort set har råd til. Lige nu fåes routeren hos 3 for 299 kroner, det kræver dog en binding på seksmåneder ved et af deres abonnementer.

Men alt i alt så havner E5 på topkarakteren 6 ud af 6 stjerner - "Stabil, let og hurtig".

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Kurt Hartmann 29-07-2010 12:46:16

Det er ikke bare en salgstale fra mobilsiden.dk - E5 fra 3 virker helt efter hensigten!- den virker endog også som trådløs router til min HTC mobil samt som trådløs ruter til min Brother printer.
jeg bruger de i mit arbejde som sælger, hvor jeg er hjemfra ca. 100 dage om året - Stop lige med hetzen imod3!

0 0
Bjarke Hansen 18-05-2010 12:46:27

Det er tæt på en meget overfladisk test så det nærmest virker som ren reklame for firmaet der sikkert stiller dette produkt gratis til rådighed.
"test" af produkter har i flere år været skævvrædet af at blade og webmagasiner "lever" af gadgets de for smidt i hovedet hvis de bare lige kan lave lid god reklame.
Det lyder som om man ikke har testet produktere længere, end hvad det tog at lade routeren op i computeren.
Ingen test af hastighed rundt omkring i landet med "dyret" i campingvogn, skurvogn, hus eller andet der kan teste bla rækkevidden og ydelsen på produktet. Ingen test af om routeren mister pakker ved brug, eller andre stresstest. Batterilevetiden er sikkert også opdigtet direkte fra produktbladet...

Kom igen og test et produkt i 14dage eller noget inden man lige sige kanon produkt køb det.

0 1
TJ 17-05-2010 18:50:51

I øvrigt en vandvittig pris for en router når man skal til at købe endnu et data abb. oven i det jeg har på mobilen, hvorfor kan man ikke bare købe routeren til en rimelig pris, i stedet for det bondefangeri

0 0
Jesper Søgaard 18-05-2010 12:07:08

Det kan man også.. de koster ca. 1000kr på nettet ulåste. De ligger alle i det prisleje. Så jeg synes ikke at prisen ved 3 er urimelig.

0 0
Ole Langer 18-05-2010 12:42:35

Fåes hos Telenor med lille abonnement til ca. 600 kr inkl de første 6 måneder, men kan naturligvis købes med større "pakker"

@Lene Birkeslund ... synes at den forklaring er meget tynd og meget lidt uvildig

0 0
TJ 17-05-2010 18:47:28

OPREKLAMERET = 3.dk / Ejby / 4070 Kirke Hyllinge Er lig med 0 NET på min adresse

0 0
Ole Langer 17-05-2010 13:09:31

Undrer mig over at I kun tester og omtaler E5 routeren hos 3 når andre selskaber også har den i sortiment - især når i buldrer løs omkring det tendensiøse i brugen af Apple hos journalister/mediefolk?

0 0
Mobilsiden 17-05-2010 14:18:32

Vi har valgt, at teste den fra 3 - da de af flere omgange har vundet prisen for at have det bedste mobile internet.

0 0

Om brug af cookies