Motorola Atrix – første indtryk

Atrix vil både være en topmodel, lagringsenhed og fungere som hjertet i en laptop. Kan den leve op til det? Læs de første indtryk her.

Motorola Atrix – første indtryk

Motorola Atrix kommer til Danmark i en version, som ser lidt anderledes ud, end den oprindelige. Blandt andet har den fået den nyeste version af Android, ligesom processoren angiveligt er blevet optimeret.

Den danske version er nu landet på Mobilsiden.dks kontor, og er allerede i brug.

I Danmark kommer Motorola Atrix i en salgspakke med en docking-station, ligesom det er muligt at købe en såkaldt lap-dock, der omdanner din mobil til en laptop. Motorola lægger dermed op til, at Atrix skal være der, hvor du gemmer alle dine dokumenter, fotos osv., og som gennem apps er centralt for din underholding – med andre ord, Atrix vil være hjertet i alt din kommunikation og underholdning.

Men kan en mobil i dag bære det ansvar på sine skuldre? Det bliver spændende at teste.

Her er de første indtryk, og de første tanker om Atrix, der har været i brug knapt et døgn.

Motorola Atrix
Motorola Atrix (Foto: Mobilsiden.dk). Foto: Mobilsiden.dk

Det ydre

Motorola Atrix er en mellemsvær mobil, med en 4 tommer skærm. Men køn er den ikke. Den er lidt tyk i det, med sine 11 mm, og føles generelt lidt klodset. Absolut ikke en mobil jeg ville købe for sin skønhed eller lækkerhedsfaktor.

Hold og sluk-knappen sidder i toppen af mobilen, bagpå. Det virker ikke specielt praktisk, og er umiddelbart ikke det bedste sted at placere den knap.

Knappen er i øvrigt samtidig en fingeraftrykslæser, som kan kodes til ejermandens pegefingre. Mister man sine fingre, eller skal man låne mobilen ud, kan den også åbnes med en kode.

Aflæseren virker rigtig fint, og giver kun mig adgang til mobilen. Det virker fint med min højre pegefinger, men med venstre kan jeg ikke få den rigtige vinkel på, når jeg holder den i hånden, og må derfor give op.

Lidt blæret er det med en fingeraftrykslæser på ens mobil.

HDMI- og strøm-stik sidder i venstre side af mobilen, hvilket efter min mening er en irriterende placering, hvor man tit kommer i kambolage med stikkene, når man betjener mobilen mens den sidder i opladeren.

Volume op/ned-knapperne sidder på højre side af mobilen, hvilket jeg også finder lidt bagvendt.

Til gengæld sidder jack-stikket til lyd-output i toppen i højre side, hvilket er helt optimalt.

Motorola Atrix
Motorola Atrix (Foto: Mobilsiden.dk). Foto: Mobilsiden.dk

Nem opsætning

Når man første gang får Motorola Atrix i hånden, skal den selvfølgelig sættes op.

Opsætningen er Motorolas egen, og ligner derfor ikke den, man normalt møder på en Android-mobil. Den virker til gengæld ganske fortrinneligt. Man bliver allerede ved opstarten mødt med muligheden for at opsætte diverse konti.

Brugerfladen er også Motorolas egen, Moto Blur, og udseende og funktioner er derfor helt deres egne mange steder – andre steder ligner det Android, som vi kender det.

Motorola har også deres egne widgets på Atrix, så udover de klassiske Android-apps og -widgets, er det muligt at tilpasse mobilen med Motorolas.

Motorola Atrix
Motorola Atrix (Foto: Mobilsiden.dk). Foto: Mobilsiden.dk

Tilpasning med apps og widgets

Apps kan frit placeres på de op til syv forskellige hjemmeskærme. Dog synes jeg det virker underligt, at når man under programmer finder ét, man gerne vil have på startskærmen, og holder fingeren på det, bliver man spurgt, hvad man vil gøre med det. På andre Android-enheder bliver applikationen som en selvfølgelighed taget med ud til startskærmene.

Det giver selvfølgelig nogle flere muligheder, men føles mest bare som ekstra-tryk, fordi det jeg 9 ud af 10 gange vil er det samme, nemlig have ikonet ud på startskærmen.

En anden finurlighed er, at hvis du vil af med en app fra startskærmen, og holder fingeren på den, skal den smides i skraldespanden i toppen af skærmen, og ikke i bunden, som ellers er standard.

Udover applikationerne på de syv hjemmeskærme, er det også muligt at tilpasse de fire genveje, der ligger i bunden af skærmen, og som følger med på alle hjemmeskærmene.

Opsætningen gik alt i alt smidigt, men jeg havde en udfordring med at få lov at sætte tid og dato manuelt. Efter en del forsøg lykkes det dog.

Motorola Atrix
Motorola Atrix (Foto: Mobilsiden.dk). Foto: Mobilsiden.dk

Er dual-core nok?

Som nævnt i indledningen, så mener Motorola, at Atrix er kraftig nok til at kunne fungere som laptop. Men har Motorola taget munden lidt for fuld?

Selvom der med Atrix er tale om en dual-core processor, oplever jeg faktisk mobilen langsommere, end tilsvarende single-core mobiler.

Jeg har allerede den første dag oplevet, at mobilen hænger i det, hakker, eller direkte går i sort skærm.

Jeg er spændt på, om der er tale om begyndervanskeligheder, eller en generel tilstand.

Kort om kameraet

Jeg har nået at bruge kamera-delen i Atrix, og er her imponeret over, at den selv spørger, første gang kameraet åbnes, om man vil gemme på SD-kort eller internt i telefonen. Det kunne andre producenter godt lære noget af.

Kameraet har også den smarte funktion, at det selv lukker ned, hvis det har været inaktivt i en rum tid, for at spare på batteriet.

Følg med…

Testen af Motorola Atrix fortsætter, og giver forhåbentlig svar på alle de spørgsmål jeg selv har stillet indtil videre.

Er der nogle spørgsmål, I ønsker besvaret i den endelige test, så stil dem endelig i kommentarfeltet.

Læs også:
Motorola Atrix sælges med docking-station
Motorola Atrix kan forvandles til en laptop
– Motorola Atrix kommer snart til Danmark
– Her er alle detaljerne om Motorola Atrix
– Motorola vil ikke tale om Google-opkøb

Det sidste nye om emnet

Emnet fik sin fortsættelse. mobilsiden fulgte op på historien. Efterfølgende d. 7/9/2011 bragte vi sagen Her er alle detaljerne om Motorola Atrix – Nyheden kan læses her. De seneste nyheder om temaet kan du læse her.