Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Motorola Motozine ZN5 (produkttest)

Motorola Motozine ZN5 (produkttest)

Motorola og Kodak er kommet med kameramobilen ZN5. Det er dog musikdelen der trækker op i anmeldelsen.

Kameramobiler hitter i dette efterår, og alle de store producenter har deres topkandidat klar. Motorolo ZN5 er den amerikanske udgave af årets kameramobil, og et samarbejde med Kodak, skal give høj billedkvalitet og imponerende kamerateknologi.

Motozine ZN5 er også andet end et kamera. To vigtige dele er musik og entertainment, og så skulle den gerne kunne hamle op mod konkurrenterne Sony Ericsson C905, LG Renoir, Nokia N96 og Samsung Omnia.

Kameraet


Vi har ikke lagt skjul på, at det er kameraet, der stiller de højeste forventninger. Et samarbejde med Kodak, fem megapixels og autofokus burde resultere i noget positivt. Umiddelbart er kameraet også af høj kvalitet, men så alligevel ikke.

Billederne er flotte, og især makro-tilstanden imponerer. Autofokusen er rigtig hurtig, og også god til, at fange det ønskede objekt. Man kan indstille kameraet til makro, landskab og automatisk, og alle indstillinger klarer sig godt. Automatisk-tilstanden har det dog meget svært, når det kommer til billeder, hvor makro er krævet.

I landskab er det bare, at kameraet får det rigtig hårdt. Billederne er lidt mudrede, og det ser ud til, at der er en smule problemer med fokusen. I forhold til specifikationerne er det slet ikke godt nok.

Linsen virker da også formiddabel lille, og det kan være, at det er her kvaliteten har fejlet. Objektivdækslet er til gengæld en positiv oplevelse, og det beskytter helt perfekt.

Noget irriterende er kliklydene, som er installeret på mobilen. Man kan ikke slå dem fra, og samtidigt er de meget høje. Det er en sjov gimmick, at kunne sætte abelyde til, men den er bare ikke funktionel. Der mangler lydløs.

Kameraet er meget langt fra topkarakter. Men alligevel skal det godkendes. Det er af god kvalitet, men det kan ikke konkurrere mod C905 og Renoir.

<strong>Se billeder taget med ZN5</strong>:<br /> - <a href=Billeder taget med ZN5.zip" />
Se billeder taget med ZN5:
 - Billeder taget med ZN5.zip

Design

ZN5's design er traditionelt candybar, hvor kurver og former minder meget om tidligere Motorola-bekendtskaber. Den nederste del af telefonen har fået noget blødt gummibelægning, mens resten af "chassiset" er af almindelig plastik i forskellige sorte/grå farver.

Den øverste del buer cirka en halv centimeter bagud pga. kameraet, og det ser ret klodset ud. ZN5 er i forvejen halvstor, men dette får den til, at se endnu større ud.

Telefonen er generelt blevet klodset og useriøs, at se på. De skiftende farver, størrelsen, gummibelægningen og så den fuldstændig malplacerede blanklilla kameraknap gør designet til et stort kaos. Dumpet.

Musik og entertainment

En opløftning til ZN5 er helt klart musikafspilleren og kvaliteten. Til trods for, at fokuset er lagt på kameraet, så er musik og lyd virkelig i top i ZN5. Det medfølgende headset er ligeledes godkendt.

Det er dog en skam, at Motorola har valgt, at placere pladsen til hukommelseskortet ved batteriet. Det betyder, at man skal tage batteriet ud, når man skal skifte kortet. De dage burde være overstået.

ZN5 dur også til, at afspille videoklip, og man kan sagtens finde sjove mobilspil til den. Entertainment-delen er altså i top, og der er masser af underholdning i telefonen. Det skal Motorola have ros for.

Andet

Brugervenligheden er blevet noget helt andet end ældre Motorola'er. Alt virker nemmere, og telefonen er blevet betydeligt hurtigere. Tasterne er gode, og "blinde-pletterne" virker godt, når der nu ikke er nogen forhøjninger.

Batteritiden virker rigtig fornuftig, og ZN5 holder strøm på trods af meget brug. Især kameraet ser ikke ud til, at kræve synderligt meget strøm.

Desuden er det rigtig fedt med et 3,5 jackstik, så man kan tilslutte standard headset. Det siger også lidt om kvaliteten af audiodelen.

Derudover virker WLAN og Turbo 3G rigtig godt. Og den sidste positive ting, er det medfølgende TV-out kabel.

Konklusion

Motorola Motozine ZN5 er godkendt, som kamera- og musiktelefon. Multimedie er i højsædet, og det virker. Kameraet er bare ikke helt godt nok til, at følge med de bedste på markedet, men fokusere man i stedet på multimedie generelt, er ZN5 fin.

Designet trækker desværre meget ned i den samlede karakter, da den virkelig får ZN5 til, at virke useriøs. Som sagt, trækker kameraet heller ikke ligefrem op af.

ZN5 får 4 ud af 6 stjerner, men stadig en lille anbefaling, hvis man er træt af de førende mærker Sony Ericsson, Nokia og Samsung. Ellers er der andre bedre alternativer på markedet.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies