Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Motorola One Vision: De første indtryk

Motorola One Vision: De første indtryk

Motorolas nye mellemklasse mobil byder på gode specifikationer til en meget overkommelig pris. Men hvordan er fx 21:9 skærmen i brug? Vi har haft den i hænderne.

Motorola One Vision
Motorola One Vision
Foto: Mobilsiden

Det er altid spændende når der bliver lanceret nye flagskibsmobiler. Dyrt legetøj og endnu bedre specifikationer. Men jeg bliver gang på gang mere imponeret over nutidens mellemklasse-telefoner, som tilbyder utroligt meget value for money - se bare sidste test af Motorola Moto G7 Plus. De er efterhånden blevet så gode, at vi mobilkøbere skal tænke os en ekstra gang om, når vi står og skal smide tusinder af kroner på en ny mobil. Måske er mindre nok?

Med Motorolas seneste bud på en mellemklasse beslutning, så bliver denne beslutning endnu sværere, for der er nu endnu mindre afstand mellem budgettelefonen og de dyrere klasser. Motorola One Vision byder på en spritny 21:9 skærm i fuld HD med udskæring omkring frontkameraet, hurtig Samsung Exynos processor, dobbelt kamera med 48 megapixel, stort batteri og hurtigopladning og ikke mindst en lækker Android One-brugerflade.

Læs også: Motorola One Vision lanceret - pris, tilgængelighed og specifikationer

Designet på Motorola One Vision

Med One Vision går Motorola nye veje. 19:9 skærmformatet er byttet ud med et ultra-moderne 21:9 format. Skærmen er på 6,3 tommer og det aflange format betyder, at One Vision er relativt lang. Men heldigvis ikke så lang, at det er et problem at nå toppen af skærmen, da den samtidig er meget smal. Kanterne omkring skærmen og frontkameraet er ganske små, ikke på niveau med flagskibene, men nogle af de smalleste kanter jeg har set i mellemklassen. 

For- og bagsiden er dækket af Gorilla Glass, som beskytter mod slag og ridser. Det er dog stadig glas og derfor skrøbeligt, men heldigvis er der et silikone cover med i salgsæsken. Dejligt at se. One Vision føles utroligt lækker i hånden og det er meget svært at mærke kvalitetsforskel, når man står med fx den og OnePlus 7 Pro i hænderne.

Designmæssigt er mit indtryk af One Vision meget positivt og meget imponerende for prisklassen. Det er værd at nævne at skærmen ikke er buet, hvilket jeg ved mange helst går langt udenom.

Den nye blå farve er flot og skal helt klart opleves.
Den nye blå farve er flot og skal helt klart opleves.
Foto: Mobilsiden

Ydelsen er over middel

4GB RAM, 128GB lagerplads med MicroSD-udvidelse, 3500 mAh batteri. Det lyder slet ikke så ringe for en mellemklasse telefon. Chipsættet fra Samsung er nyt for Motorola og hedder Exynos 9609. Det skulle angiveligt være en neddroslet version af Exynos 9610, der sidder i Samsung Galaxy A50. 

Ydelsen er netop et af de områder, hvor producenterne kan spare mange penge. Det giver mening netop for mellemklasse telefoner, at der her sidder langsommere chipsæt i. Og jo Exynos 9609 er ikke toppen af poppen, men der virker til at være rigeligt med hestekræfter. Navigation i brugerfladen er hurtigt og flydende, animationerne hakker slet ikke og man får ikke følelsen af, at One Vision hoster afsted, tværtimod. Det eneste sted man oplever der mangler overskud er når billeder skal indfanges, i hvert fald sammenlignet med dyrere telefoner, hvor One Vision er en anelse langsommere. Men det virker til at være ganske overkommeligt og ikke-genererende.

Android One, i version Android 9 Pie, er blandt de bedste brugerflade vi har prøvet. Det er simpelt, flydende og ser godt ud. En god software er en software der ikke er i vejen, og netop sådan er den på Motorola One Vision. Samtidig har Motorolas tilføjet deres egen smarte og brugbare funktioner, som Moto Actions og Display. De er nogle af de bedre tilføjelser jeg har prøvet.

Kameraet er nyt

Kameraet i Motorola One Vision er også nyt og kommer også fra Samsung og er udstyret med en Quad-pixel teknologi. Den primære sensor er på hele 48 megapixel med en blænde på f/1,7. Med One Vision introducerer Motorola en ny natfunktion, kaldet Night Vision, som indfanger mere lys når det bliver mørkt.

Det lyder altsammen ganske fint, men det er mere interessant at prøve det i virkeligheden. Og lad mig lige sige, at der kræves lang mere tid til at teste det ordentligt, men vi har fået en ret godt indtryk af kameraet. 

Faktisk er det Motorola Vision der har taget artikelbilledet til vores seneste OnePlus historie. Det billede får i lige her:

Billedet her er taget med Motorola One Vision.
Billedet her er taget med Motorola One Vision.
Foto: Mobilsiden

Natfunktionen kræver mere tid at teste, men det virker i hvert fald. Billeder der før var meget mørke og nærmest ubrugeligt, fremstår pludselig meget lysere. Kvaliteten skal vi lige nærstudere. Det er selvfølgelig ikke på højde med en telefon som Huawei P30 Pro, men voldsomt imponerende for en telefon til 2.299 kroner.

Vi tester videre!

Vi har fået et virkeligt godt indtryk af Motorola One Vision. Uden at sige for meget, så er den klart en mobiltelefonen der tilhører den højere ende af karakterskalaen. Den er flot, godt bygget, er rigeligt hurtig og har masser af plads. 

Men det her som kun vores første indtryk. Nu skal der testes videre og vi går i dybden med batteritiden, skærmen, kameraet osv. 

Men jeg er ret vild med den allerede nu og virkelig imponeret over, hvad man i dag kan få for 2.299 kroner. Min fornemmelse siger mig, at Motorola vil sætte standarden for prisklassen i lang tid fremover.

Stay tuned for anmeldelsen af Motorola One Vision.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Mest kommenterede

kommentarer

Om brug af cookies