Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Motorola Razr Maxx - batterimonsteret (mobiltest)

Motorola Razr Maxx - batterimonsteret (mobiltest)

TEST: Motorola Razr Maxx er en batterikæmpe uden lige, og sammen med dens brugerflade, er det den bedste Motorola til dato.

Motorola Razr Maxx. (Foto: Mobilsiden.dk).
Motorola Razr Maxx. (Foto: Mobilsiden.dk).
Foto: Mobilsiden.dk

Motorola Razr Maxx er efterfølgeren til Motorola Razr, og den er på næsten alle punkter den samme telefon, på nær ét punkt, dog et ganske væsentligt, nemlig batteriet.

Og hvilket batteri de har smidt i denne mobil, det er en ægte batterikæmpe, og dét sammen med den flydende brugerflade, gør Motorola Razr Maxx til en kompetent topmodel.

Mobilen har en 4,3 tommer skærm der er omkranset af et skarpt og alternativt design, man enten elsker eller hader.

Ellers byder telefonen på en 1,2 GHz dual-core processor, 1 GB Ram, Super AMOLED skærm med 540 x 960 pixels opløsning, 16 GB internt lager, microSD-kort understøttelse samt et otte megapixels kamera.

Den bliver leveret med Android 2.3.6 Gingerbread, og bliver senere opdateret til Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

De fysiske rammer

Dens design syntes jeg gør Maxx klodset at have i hånden, den er stor og fylder en del, selvom skærmen ”kun” er på 4,3 tommer. Til sammenligning er mobilen næsten ligeså stor som Galaxy S III, der har en 4,8 tommer skærm.

Den er lavet af plastik, kevlar og Gorilla glas, hvilket tydeligt  mærkes på samle-kvaliteten, der er helt i top. Den føles som et solidt og stærkt produkt, og plastikfølelsen er langt væk.

Kevlarmaterialet på bagsiden, og det kantede design er det eneste, der gør, at den skiller sig ud fra mængden.

Kevlar er det materiale som bruges i skudsikre veste, og det er fem gange stærkere end stål med samme massefylde.

Dens AMOLED-skærm står stærkt i farverne, dog ikke så "Disney agtigt", som på andre AMOLED skærme jeg har set. Det er intet problem at bruge telefonen i stærk solskindsvejr, og genskin fra glasset er ikke for slem.

Opsætning ikke uden problemer

Under opstarten af telefonen får du tilbudt en lang række opsætningsmuligheder, og det er rigtigt dejligt at alle ens konti kan sættes op fra starten, således alt automatisk kommer fra skyen og ned i telefonen.

Men ikke alt gik helt smertefrit. Min Exchange konto kunne ikke sættes op på telefonen, alt hvad jeg forsøgte og uanset hvilken mailkonto-type jeg valgte, så kunne jeg ikke komme i kontakt med Exchange serveren.

Jeg satte mig derfor ud på en mission, der krævede adskillige klik på Motorolas hjemmeside, som ikke er dansk, for til sidst at finde en guide.

Og her var endda hele to muligheder for at sætte telefonen op til Exchange. Jeg valgte den anden, en metode der både er total idiotisk og som kræver rettelser efter opsætningen.

Hvis du selv skal opsætte en Exchange konto på din Motorola Razr Maxx anbefaler jeg dig at besøge denne side.

Foto: Mobilsiden.dk

En brugerflade uden de store problemer

Brugerfladen på Razr Maxx er ikke alene god, den er også hurtig og flydende - en fornøjelse at anvende. Jeg sidder tilbage med en følelse af, at have den bedste brugerflade på en Android 2.3 enhed i meget lang tid.

Ikke nok med at brugerfladen er justerbar på næsten samtlige punkter, så er den også let at finde ud af. Jeg kom fra en HTC Sense-brugerflade og savner på ingen områder HTC, på nær den simple måde at flette Facebook-kontakter med Gmail kontakter.

Én ting jeg heller ikke savner på HTC’en er de nedbrud den har i Sense, hvilket jeg ikke én eneste gang har oplevet på Razr Maxx, mildt sagt kører den bare derudaf.

Synkronisering med kalender, kontakter, billeder, Facebook, Twitter, Picasa og meget mere kører den simpelt og forholdsvis hurtigt på mobilen, galleriet er flydende, og alt fungerer ganske glimrende på telefonen.

Der er masser af integrationsmligheder med forskellige tjenester, og det kører flot og hurtigt, og jeg har ikke siddet tilbage med en følelse af en langsom enhed, på noget tidspunkt.

SMS, MMS, opkald og kommunikation

SMS og MMS funktionen i Razr Maxx virker rigtigt godt, selv med en godt fyldt indbakke henter telefonen hurtigt hele oversigten, og bladren i SMS-samtaler er flydende.

Det er let at skrive SMS’er på telefonen og tastaturet har ÆØÅ. Men der er kun to tastaturer i telefonen, QWERTY og Swype. T9 tastaturet er ikke at finde, hvilket ellers ville have gjort, at den ikke havde fået andet, end rosende ord med på vejen.

Opkaldsfunktionen er god, let at bruge, tasterne er store og lette at ramme. Der er også speed-dial, hvilket betyder du kan stave dig frem til den kontaktperson du vil ringe til.

Ud over basisfunktionerne, har Motorola lavet en social central, hvor alle ens netværk kan samles, således kan du se, kommentere og ”syntes godt om”. Facebook og Twitter opdateringer er samlet ét sted, og det er muligt at slå noget op på enten Twitter eller Facebook, direkte fra den sociale applikation.

Det er dog ikke kun her Motorola har lavet features der samler tingene ét sted. Universalindbakken er en widget der samler alle dine indkommende beskeder. Såsom SMS, MMS, Facebook og mails i en flot karrusel-designet indbakke.

Motorola er dog også rimelig virksomhedsorienteret, og har flere applikationer der henviser sig til den travlet forretningsmand. Blandt andet er der applikationerne, GoToMeeting fra Citrix der gør det muligt at holde et møde, MOTOPRINT gør det muligt at printe via netværksprintere direkte fra telefonen. Og til sidst, Qucikoffice der gør det muligt at se Office dokumenter på farten.

Foto: Mobilsiden.dk

Multimedieoplevelsen tilbyder gode features

Motorola har udstyret sine enheder med en funktion de kalder Motocast, der tillader at synkronisere musik, billeder og video med andre enheder, der kører Motocast, inklusiv din computer.

Opsætningen er let, og det hele kører ubesværligt. Motocast er en slags cloud-løsning fra Motorola.

Motocast tilbyder desuden fjernadgang til din computer, så du kan se dokumenter osv. fra telefonen. Rigtigt smart hvis man mangler informationer fra et dokument man har glemt.

Internet-browseren er ikke en stor oplevelse, tingene fungerer og hjemmesiderne hentes i fornuftigt tempo og lidt hurtigere hvis man slår plugins (Flash) fra.

Ellers skal man ikke forvente det store fra internetbrowseren, den eneste nævneværdige feature den har, er muligheden for at gemme en hjemmeside til offline læsning.

Det eneste negative jeg kan sige om den, er at ”text reflow” ikke er en del af browsermulighederne.

Galleriet i Razr Maxx er absolut også godkendt, og har du forbundet den til Facebook, så kommer de seneste Facebook-billeder direkte ind på forsiden, som du kan bladre i på samme måde som Universalindbakken. Flot og med skygger og det hele.

Alle dine venners Facebook billeder er der også adgang til direkte fra galleriet, samt dine egne. Og alle billeder taget med mobilen kan synkroniseres med din Motocast konto, som gør du på alle enheder, der kører Motocast, kan se dine billeder.

Musikdelen er også god, men musikbiblioteket er lidt kedeligt at kigge på i forhold til galleriet, den fungerer upåklageligt, og du kan endda streame musik fra din computer, og direkte ind i telefonen via Motocast funktionen.

Det er kanon smart, og fungerer rigtigt godt. Der er derudover også radiostationer koblet ind i musikdelen, så du kan lytte til radio på farten.

Ikke et fantastisk kamera

Kameraet i telefonen er ikke det værste jeg har prøvet, men mobilens pris taget i betragtning, så havde jeg forventet bedre billeder.

Modlys klarer den ikke særlig godt, og du kan enkelte gange risikere at den ikke har taget billedet, selvom lukkelyden har været der.

Den er dog oftest hurtig til at få billedet i kassen.

Indstillingsmuligheder er der ikke voldsomt mange af.

Videodelen er ganske udmærket, tingene kører flydende selv ved 1080-optagelser, og videostabiliseringen er god.

Mikrofonen er ikke for følsom, hvilket betyder at den tager godt imod høje lyde, hvilket ofte er et problem på smartphones, hvor lyden ender med at blive dårlig.

Generelt er kameraet godkendt, men til prisen er der set langt bedre kameraer, så dette er ikke salgsargumentet for telefonen.

Billeder taget med Motorola Razr Maxx

Batteriet er et monster

Salgsargumentet for Razr Maxx er derimod batteriet, der i telefonen er på hele 3.300 mAh. Til sammenligning har Galaxy S III 2.100 mAh og HTC One X kun 1.800 mAh.

Det betyder at du får en væsentlig forøgelse af batteritiden, også med mit strømforbrug, som på en smartphone er, hvad jeg vil betegne som stort.

Telefonen er blevet flittigt brugt i testperioden, med adskillige opkald og SMS’er om dagen. Dataforbruget har heller ikke stået stille.

Data har været brugt meget i både browseren, TuneIn Radio, Facebook, Twitter, Google+, netbank, Flipboard, og mange andre applikationer dagligt.

Også deling af 3G forbindelsen med min bærbare computer på vej til og fra arbejde, (halv time hver vej) tærer på batteritiden hver dag.

Men alligevel har denne telefon formået at holde sig tændt i alt mellem 36 og 42 hele timer! Det er absolut utroligt, og jeg er sikker på, at personer med et mere moderat forbrug, vil have strøm i mange flere timer, end tilfældet er hos mig.

Det er fantastisk ikke længere at være slave af opladeren.

Motorola Razr Maxx. (Foto: Mobilsiden.dk).
Motorola Razr Maxx. (Foto: Mobilsiden.dk).
Foto: Mobilsiden.dk

Smarte handlinger hjælper i hverdagen

I Motorola Razr Maxx har man valgt at implementere en funktion der hedder ”smarte handlinger”, og det er bestemt meget smart.

Med smarte handlinger kan du sætte telefonen op til at udføre ønskede handlinger, når der sker en udløsning.

Der er fra fabrikken af lagt en del smarthandlinger ind i telefonen, som gav mig et godt udgangspunkt til at starte med. Et eksempel kunne være dvale-handlingen.

Den er forudindstillet til at blive aktiveret når én af tre udløsere sker. Enten om natten, inden for en bestemt tid, som kan selvdefineres, eller ved at du kommer hjem (via Wi-Fi), eller ved at telefonen ikke har været i bevægelse i et par minutter.

Når én af de selvdefinerede udløsere aktiveres, går telefonen ind og sætter en handling i gang, i dette eksempel sættes telefonen til lydløs og synkronisering slås fra.

Smarte handlinger er fedt, og virker godt. Antallet af handlinger er næsten uendelige og indstillingsmulighederne er gode. Man kan lidt sammenligne funktionen med Sony’s Smart Tag system, bare uden NFC teknologien.

Motorola har lavet en video der viser hvordan smarte handlinger virker, den kan du se HER.

Video optaget med Motorola Razr Maxx

Konklusionen er klar

Da jeg fik Motorola Razr Maxx i hånden, var det ikke med særlig stor glæde, efter at have testet Motorola Motoluxe. Men telefonen her har overrasket mig meget positivt, den fungerer absolut fantastisk i dagligdagen.

Dens gode brugerflade og de mange fede features og detaljer, er med til at trække telefonen helt op i toppen af smartphone feltet. Og batteritiden er den absolut bedste jeg har oplevet i en smartphone.

Selvom der sidder et stort batteri i telefonen, har jeg på intet tidspunkt følt, at jeg har gået med en tung klods i lommen. Godt nok er designet ikke det mest håndterlige, men jeg syntes dog at det tykkere design gør, at den ligger bedre i hånden end dens lillebror Motorola Razr.

Skærmen har på intet tidspunkt været skuffende og lyden i telefonen både under samtale, og ved lytning til musik via højtaleren har været ganske gode.

Ifølge Motorola er telefonens ydre beskyttet af en nano-behandling, der skulle gøre at telefonen kan tåle at blive brugt i silende regnvejr. Hvor langt man kan gå med telefonen har vi ikke testet, men en hurtig søgning på Youtube viser at telefonen kan klare en del vand.

Det der derimod trækker ned er det manglende T9-tastatur, og at skulle bøvle utroligt meget for at sætte noget så simpelt op som Exchange mail.

Under forsøget med at spille Need For Speed Hot Pursuit, der er forinstalleret på telefonen, var der også bøvl. Og faktisk kunne jeg slet ikke spille spillet.

Angry Birds Space derimod, som også er forinstalleret virkede uden problemer, og spiloplevelsen var ganske udmærket. En test af det grafiktunge spil ShadowGun, viste at telefonen sagtens kunne spille det, uden de store udfald.

Kameraet er desværre også en af de ting der trækker ned, funktionaliten var udmærket, men kvaliteten af billederne, lever slet ikke op til resten af den standard som telefonen ligger på.

Jeg ender min test med en positiv indtryk af Razr Maxx, der tydeligt viser, at Motorola sagtens kan lave kvalitetstelefoner, der også viser det i softwaren og ikke kun hardwaren.

Motorola Razr Maxx lander på fem ud af seks stjerner.

- Web-TV: Se testen af Motorola Razr Maxx

Prisen er i et meget fornuftigt niveau og en hurtig søgning på Mobilpriser.dk viser at telefonen kan erhverves til 3.858 kroner, uden abonnement.

Plus:
+ Batteritid
+ Brugervenlig og flot
+ Smarte handlinger er effektive

Minus:
- Kamera
- Mail opsætning
- Manglende T9 tastatur


Motorola RAZR MAXX - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Hemo 05-07-2012 17:27:32

ICS til Razr Maxx er klar d. 21/7.

Se iøvrigt også denne test: http://blog.gsmarena.com/motorola-droid-razr-maxx-battery-trial-is-over-meet-our-new-champion-test/

0 0
Alfix 17-06-2012 23:14:46

Jeg har faktisk haft baade min Lumia 900 (og 800) over 30 timer med solidt dagligt brug. 900 32 timer, 800 37 timer. Det synes jeg er dejligt!

0 0
Brian Koch 18-06-2012 12:49:45

ja det næppe med solidt brug du får den tid ud af den desuden tar android platformen som regel mere strøm da der mere der synkroniserer

kan da også få min note til at holde flere dage hvis jeg skruer lysstyrken ned og stort set ikke bruger den

0 0
Alfix 05-07-2012 18:12:05

Nu er 30 timer jo naeppe flere dage, vel. ;)

0 0
18-06-2012 09:14:34

Må jeg forslå dig rent faktisk at bruge din telefon.

0 0
Alfix 05-07-2012 18:13:07

Af og til saette jeg min skaerm til low. Saa... det hjaelper ogsaa en del. Men heldigvis er 900 skaermen bedre end alt andet paa markedet, saa low staar godt i fht alt andet.

0 0
Alfix 05-07-2012 18:11:31

Net, opringninger, SMS... Dog har jeg mine mails paa manuel opdatering og skaerm brightness paa Auto. Wifi-OFF, saaklart. Bruger skam min telefon en hel del.

Det er selvklart at jeg bruger SMS, Telefon og net mest. Er ikke det store App-hovede. Spiller dog nu mere og mere fx. Monster Island og Mush. Saa det er klart at jeg ikke kommer paa 30 timer naar jeg spiller spil. Men jo.... Ligger stadig solidt om de 25-32 timer med min 900. Saaahh.....

Gaa et andet sted hen og brok jer Android Trolls :) (CasperHN)

0 0
beikes 17-06-2012 11:30:24

Ja jeg sidder nu ikke utålmodigt og venter på ICS. Det ER en anelse hypet, og hvis Gingerbread ellers fungerer, er der jo ikke meget at klage over. JEg vil hellere vente lidt ekstra på et ICS der virkelig fungerer, fremfor at få et halvfærdigt produkt. Motorola er jo ikke ligefrem markedsførende i Danmark, og derfor vil justeringer også tage lidt ekstra tid.

Vil I være søde og nævne jeres tre vigtigste ICS egenskaber?

0 0
18-06-2012 18:30:35

Er lige gået standby på købet, afventer at i har fået ICS på jeres, ICS gjorde vist ikke noget godt for Gnex'ses signal.

0 0
18-06-2012 09:16:22

1. Nye Google Apps: gmail, kalender mm.
2. Notifikationer er smartere: Åben "gardinet" fra lockscreen og swipe væk.
3. Scrollable widgets.
4. Generelt markant flottere look.

0 0
Brian Koch 18-06-2012 12:51:43

ja det er på standard ics men der ingen garanti for motorola ikke ændrer det til deres eget design og desuden kan jeg ikke se den store forskel på ics og gingerbread

0 0
17-06-2012 15:40:45

jeg overvejer da at flashe en Gingerbread på min Gnex, så kan det være at jeg kan få wifi signal, selvom jeg går mere end 4 meter væk fra min router ;-)

0 0
Benjamin Jensen 17-06-2012 00:37:37

Jeg synes det er imponerende, at man kan udgive en helt ny tlf, uden et opdateret OS, og så kalde den for ny.

0 0
17-06-2012 10:44:46

Det er en gammel telefon, der først nu er kommet til dk. Det burde dog blive udgivet indenfor en uge.

0 0
Brian Koch 17-06-2012 11:13:30

gammel eller ny telefon er det totalt ligegyldigt om den har gingerbread eller ice cream sandwich da den kører smooth i alt og det trods alt små ting der forskel på en razr med ics og en med gingerbread

0 0
BE 17-06-2012 00:15:01

Det er lige netop det jeg har skreget på i flere indlæg, og senest omking SGS III med den større skærm, men også tidligere.

Og så kommer den dejlig sætning fra forfatteren; "Det er fantastisk ikke længere at være slave af opladeren."

Vi skal nemig op omkring eller helt over 3.000 mA/h til disse mobiltelefoner, så vi slipper for den daglige "uundværlige" opladning, som nærmest er blevet en skjult accepteret standard!

0 0
Mulvados 16-06-2012 12:00:38

Kunne også være du lige skulle tage lidt notits af hans måde at udforme en post på. Ikke at du skal skrive en stil, men stavefejl og udbredt brug af meget mærkelige forkortelser giver ikke max mobilside.dk street cred :)

0 0
frits 15-06-2012 23:43:32

wow en stil, du lige fik skrevet der, få dig blogg :D hvor meget tid bruget du på den stil, og skrev du den på din elsket mot. raz. max. ??

0 0
beikes 15-06-2012 17:05:37

Jeg har haft min Maxx siden den kom på markedet for et par måneder siden, og jeg bruger den vel koncentreret 4-6 timer om dagen, og endnu er jeg ikke færdig med at opdage nye ting. Er I forresten sikker på, at der overhovedet er brugt plastik? Jeg mener at karossen er lavet mørk forkromet aluminium, samt kevlar på bagsiden. Jeg har haft rigtig mange forskellige enheder i hænderne, men har endnu ikke oplevet en kvalitets-fornemmelse lige med Razr Maxx.

SmartActions er uovertræffelig lækkert, og gør, at du som voldbruger, stadig kun behøver at lade enheden hver 2. dag. Mulighederne er, som også nævnt, uendelige.

Jeg er også enig i, at kameraet er lidt en fuser. Men så igen, jeg er ikke typen der sætter mig ind i kamera-delen, da det ikke er en prioritet for mig. Jeg har rigtige apparater til den slags. t9 tastatur kan man jo bare hente på G-Play, så det kan jeg ikke se skal trække ned. Men ja, for nogle er t9 stadig at foretrække, da det ganske enkelt kan være svært at ramme de små touch-taster, og det gælder sådan set alle telefoner. Men download Swiftkey-X, og alle problemer er løst :D

Jeg synes også lige Mirror-funktionen skal nævnes - der er jo HDMI udgang på Razr Maxx, og knald den til dit tv eller din pc, og du kan nu bruge din mobil på den store skærm, i fuld HD. Det er ikke kun anvendeligt til spil, YouTube videoer eller galleri, men også alt det andet. Du spejler din mobil og hele interfacet op på en dejlig 60", når du sidder hjemme i sofaen, og det er altså ikke værst. Og så føles telefonen pludselig meget lille :D

Men suk.. Designet er alligevel det jeg får den største erektion af, og jeg har faktisk bare lyst til at flashe dyret hvorend jeg er, stikke den op i fjæset på alle mobil-lemminger jeg møder. Man kan ikke andet end tabe kæben i begejstring over det frække, men maskuline design, der også er videreført i deres tablet Xoom II.

0 0
16-06-2012 21:50:30

Når du nu har haft den i et par måneder,hvordan oplever du signalstyrken ?
Jeg sidder med en Gnex, som må være den mest håbløse telefon på signal området, jeg nogensinde har oplevet.

0 0
beikes 17-06-2012 11:25:19

Den har fint signal, jeg har i hvert fald ikke haft nogle problemer.

0 0
Brian Koch 17-06-2012 11:10:59

jeg havde den almindelige razr og den havde syveræn signal og er også en af de steder motorola razr maxx får meget ros er på deres signalstyrke

0 0
DX 15-06-2012 16:20:43

Tastaturet trækker ned ??? På en Android ? Hvor man kan downloade hvad som helst med et par klik, ja et seriøst problem, æhh

0 0
16-06-2012 12:43:54

Jeg tror da liiige jeg vil tjekke den ud ved lejlighed, den lyder da for fed.

0 0
Brian Koch 15-06-2012 15:35:44

er der virkelig nogen der stadig bruger t9 tastatur

0 0
Kim Harder 16-06-2012 13:35:22

Ja dejligt :-)

0 0

Om brug af cookies