Motorola Razr Maxx – batterimonsteret (mobiltest)

TEST: Motorola Razr Maxx er en batterikæmpe uden lige, og sammen med dens brugerflade, er det den bedste Motorola til dato.

Motorola Razr Maxx – batterimonsteret (mobiltest)

Motorola Razr Maxx er efterfølgeren til Motorola Razr, og den er på næsten alle punkter den samme telefon, på nær ét punkt, dog et ganske væsentligt, nemlig batteriet.

Og hvilket batteri de har smidt i denne mobil, det er en ægte batterikæmpe, og dét sammen med den flydende brugerflade, gør Motorola Razr Maxx til en kompetent topmodel.

Mobilen har en 4,3 tommer skærm der er omkranset af et skarpt og alternativt design, man enten elsker eller hader.

Ellers byder telefonen på en 1,2 GHz dual-core processor, 1 GB Ram, Super AMOLED skærm med 540 x 960 pixels opløsning, 16 GB internt lager, microSD-kort understøttelse samt et otte megapixels kamera.

Den bliver leveret med Android 2.3.6 Gingerbread, og bliver senere opdateret til Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

De fysiske rammer

Dens design syntes jeg gør Maxx klodset at have i hånden, den er stor og fylder en del, selvom skærmen ”kun” er på 4,3 tommer. Til sammenligning er mobilen næsten ligeså stor som Galaxy S III, der har en 4,8 tommer skærm.

Den er lavet af plastik, kevlar og Gorilla glas, hvilket tydeligt  mærkes på samle-kvaliteten, der er helt i top. Den føles som et solidt og stærkt produkt, og plastikfølelsen er langt væk.

Kevlarmaterialet på bagsiden, og det kantede design er det eneste, der gør, at den skiller sig ud fra mængden.

Kevlar er det materiale som bruges i skudsikre veste, og det er fem gange stærkere end stål med samme massefylde.

Dens AMOLED-skærm står stærkt i farverne, dog ikke så “Disney agtigt”, som på andre AMOLED skærme jeg har set. Det er intet problem at bruge telefonen i stærk solskindsvejr, og genskin fra glasset er ikke for slem.

Opsætning ikke uden problemer

Under opstarten af telefonen får du tilbudt en lang række opsætningsmuligheder, og det er rigtigt dejligt at alle ens konti kan sættes op fra starten, således alt automatisk kommer fra skyen og ned i telefonen.

Men ikke alt gik helt smertefrit. Min Exchange konto kunne ikke sættes op på telefonen, alt hvad jeg forsøgte og uanset hvilken mailkonto-type jeg valgte, så kunne jeg ikke komme i kontakt med Exchange serveren.

Jeg satte mig derfor ud på en mission, der krævede adskillige klik på Motorolas hjemmeside, som ikke er dansk, for til sidst at finde en guide.

Og her var endda hele to muligheder for at sætte telefonen op til Exchange. Jeg valgte den anden, en metode der både er total idiotisk og som kræver rettelser efter opsætningen.

Hvis du selv skal opsætte en Exchange konto på din Motorola Razr Maxx anbefaler jeg dig at besøge denne side.

Motorola Razr Maxx
Foto: Mobilsiden.dk

En brugerflade uden de store problemer

Brugerfladen på Razr Maxx er ikke alene god, den er også hurtig og flydende – en fornøjelse at anvende. Jeg sidder tilbage med en følelse af, at have den bedste brugerflade på en Android 2.3 enhed i meget lang tid.

Ikke nok med at brugerfladen er justerbar på næsten samtlige punkter, så er den også let at finde ud af. Jeg kom fra en HTC Sense-brugerflade og savner på ingen områder HTC, på nær den simple måde at flette Facebook-kontakter med Gmail kontakter.

Én ting jeg heller ikke savner på HTC’en er de nedbrud den har i Sense, hvilket jeg ikke én eneste gang har oplevet på Razr Maxx, mildt sagt kører den bare derudaf.

Synkronisering med kalender, kontakter, billeder, Facebook, Twitter, Picasa og meget mere kører den simpelt og forholdsvis hurtigt på mobilen, galleriet er flydende, og alt fungerer ganske glimrende på telefonen.

Der er masser af integrationsmligheder med forskellige tjenester, og det kører flot og hurtigt, og jeg har ikke siddet tilbage med en følelse af en langsom enhed, på noget tidspunkt.

SMS, MMS, opkald og kommunikation

SMS og MMS funktionen i Razr Maxx virker rigtigt godt, selv med en godt fyldt indbakke henter telefonen hurtigt hele oversigten, og bladren i SMS-samtaler er flydende.

Det er let at skrive SMS’er på telefonen og tastaturet har ÆØÅ. Men der er kun to tastaturer i telefonen, QWERTY og Swype. T9 tastaturet er ikke at finde, hvilket ellers ville have gjort, at den ikke havde fået andet, end rosende ord med på vejen.

Opkaldsfunktionen er god, let at bruge, tasterne er store og lette at ramme. Der er også speed-dial, hvilket betyder du kan stave dig frem til den kontaktperson du vil ringe til.

Ud over basisfunktionerne, har Motorola lavet en social central, hvor alle ens netværk kan samles, således kan du se, kommentere og ”syntes godt om”. Facebook og Twitter opdateringer er samlet ét sted, og det er muligt at slå noget op på enten Twitter eller Facebook, direkte fra den sociale applikation.

Det er dog ikke kun her Motorola har lavet features der samler tingene ét sted. Universalindbakken er en widget der samler alle dine indkommende beskeder. Såsom SMS, MMS, Facebook og mails i en flot karrusel-designet indbakke.

Motorola er dog også rimelig virksomhedsorienteret, og har flere applikationer der henviser sig til den travlet forretningsmand. Blandt andet er der applikationerne, GoToMeeting fra Citrix der gør det muligt at holde et møde, MOTOPRINT gør det muligt at printe via netværksprintere direkte fra telefonen. Og til sidst, Qucikoffice der gør det muligt at se Office dokumenter på farten.

Motorola Razr Maxx
Foto: Mobilsiden.dk

Multimedieoplevelsen tilbyder gode features

Motorola har udstyret sine enheder med en funktion de kalder Motocast, der tillader at synkronisere musik, billeder og video med andre enheder, der kører Motocast, inklusiv din computer.

Opsætningen er let, og det hele kører ubesværligt. Motocast er en slags cloud-løsning fra Motorola.

Motocast tilbyder desuden fjernadgang til din computer, så du kan se dokumenter osv. fra telefonen. Rigtigt smart hvis man mangler informationer fra et dokument man har glemt.

Internet-browseren er ikke en stor oplevelse, tingene fungerer og hjemmesiderne hentes i fornuftigt tempo og lidt hurtigere hvis man slår plugins (Flash) fra.

Ellers skal man ikke forvente det store fra internetbrowseren, den eneste nævneværdige feature den har, er muligheden for at gemme en hjemmeside til offline læsning.

Det eneste negative jeg kan sige om den, er at ”text reflow” ikke er en del af browsermulighederne.

Galleriet i Razr Maxx er absolut også godkendt, og har du forbundet den til Facebook, så kommer de seneste Facebook-billeder direkte ind på forsiden, som du kan bladre i på samme måde som Universalindbakken. Flot og med skygger og det hele.

Alle dine venners Facebook billeder er der også adgang til direkte fra galleriet, samt dine egne. Og alle billeder taget med mobilen kan synkroniseres med din Motocast konto, som gør du på alle enheder, der kører Motocast, kan se dine billeder.

Musikdelen er også god, men musikbiblioteket er lidt kedeligt at kigge på i forhold til galleriet, den fungerer upåklageligt, og du kan endda streame musik fra din computer, og direkte ind i telefonen via Motocast funktionen.

Det er kanon smart, og fungerer rigtigt godt. Der er derudover også radiostationer koblet ind i musikdelen, så du kan lytte til radio på farten.

Ikke et fantastisk kamera

Kameraet i telefonen er ikke det værste jeg har prøvet, men mobilens pris taget i betragtning, så havde jeg forventet bedre billeder.

Modlys klarer den ikke særlig godt, og du kan enkelte gange risikere at den ikke har taget billedet, selvom lukkelyden har været der.

Den er dog oftest hurtig til at få billedet i kassen.

Indstillingsmuligheder er der ikke voldsomt mange af.

Videodelen er ganske udmærket, tingene kører flydende selv ved 1080-optagelser, og videostabiliseringen er god.

Mikrofonen er ikke for følsom, hvilket betyder at den tager godt imod høje lyde, hvilket ofte er et problem på smartphones, hvor lyden ender med at blive dårlig.

Generelt er kameraet godkendt, men til prisen er der set langt bedre kameraer, så dette er ikke salgsargumentet for telefonen.

Billeder taget med Motorola Razr Maxx

Batteriet er et monster

Salgsargumentet for Razr Maxx er derimod batteriet, der i telefonen er på hele 3.300 mAh. Til sammenligning har Galaxy S III 2.100 mAh og HTC One X kun 1.800 mAh.

Det betyder at du får en væsentlig forøgelse af batteritiden, også med mit strømforbrug, som på en smartphone er, hvad jeg vil betegne som stort.

Telefonen er blevet flittigt brugt i testperioden, med adskillige opkald og SMS’er om dagen. Dataforbruget har heller ikke stået stille.

Data har været brugt meget i både browseren, TuneIn Radio, Facebook, Twitter, Google+, netbank, Flipboard, og mange andre applikationer dagligt.

Også deling af 3G forbindelsen med min bærbare computer på vej til og fra arbejde, (halv time hver vej) tærer på batteritiden hver dag.

Men alligevel har denne telefon formået at holde sig tændt i alt mellem 36 og 42 hele timer! Det er absolut utroligt, og jeg er sikker på, at personer med et mere moderat forbrug, vil have strøm i mange flere timer, end tilfældet er hos mig.

Det er fantastisk ikke længere at være slave af opladeren.

Motorola Razr Maxx
Motorola Razr Maxx. (Foto: Mobilsiden.dk). Foto: Mobilsiden.dk

Smarte handlinger hjælper i hverdagen

I Motorola Razr Maxx har man valgt at implementere en funktion der hedder ”smarte handlinger”, og det er bestemt meget smart.

Med smarte handlinger kan du sætte telefonen op til at udføre ønskede handlinger, når der sker en udløsning.

Der er fra fabrikken af lagt en del smarthandlinger ind i telefonen, som gav mig et godt udgangspunkt til at starte med. Et eksempel kunne være dvale-handlingen.

Den er forudindstillet til at blive aktiveret når én af tre udløsere sker. Enten om natten, inden for en bestemt tid, som kan selvdefineres, eller ved at du kommer hjem (via Wi-Fi), eller ved at telefonen ikke har været i bevægelse i et par minutter.

Når én af de selvdefinerede udløsere aktiveres, går telefonen ind og sætter en handling i gang, i dette eksempel sættes telefonen til lydløs og synkronisering slås fra.

Smarte handlinger er fedt, og virker godt. Antallet af handlinger er næsten uendelige og indstillingsmulighederne er gode. Man kan lidt sammenligne funktionen med Sony’s Smart Tag system, bare uden NFC teknologien.

Motorola har lavet en video der viser hvordan smarte handlinger virker, den kan du se HER.

Video optaget med Motorola Razr Maxx

Konklusionen er klar

Da jeg fik Motorola Razr Maxx i hånden, var det ikke med særlig stor glæde, efter at have testet Motorola Motoluxe. Men telefonen her har overrasket mig meget positivt, den fungerer absolut fantastisk i dagligdagen.

Dens gode brugerflade og de mange fede features og detaljer, er med til at trække telefonen helt op i toppen af smartphone feltet. Og batteritiden er den absolut bedste jeg har oplevet i en smartphone.

Selvom der sidder et stort batteri i telefonen, har jeg på intet tidspunkt følt, at jeg har gået med en tung klods i lommen. Godt nok er designet ikke det mest håndterlige, men jeg syntes dog at det tykkere design gør, at den ligger bedre i hånden end dens lillebror Motorola Razr.

Skærmen har på intet tidspunkt været skuffende og lyden i telefonen både under samtale, og ved lytning til musik via højtaleren har været ganske gode.

Ifølge Motorola er telefonens ydre beskyttet af en nano-behandling, der skulle gøre at telefonen kan tåle at blive brugt i silende regnvejr. Hvor langt man kan gå med telefonen har vi ikke testet, men en hurtig søgning på Youtube viser at telefonen kan klare en del vand.

Det der derimod trækker ned er det manglende T9-tastatur, og at skulle bøvle utroligt meget for at sætte noget så simpelt op som Exchange mail.

Under forsøget med at spille Need For Speed Hot Pursuit, der er forinstalleret på telefonen, var der også bøvl. Og faktisk kunne jeg slet ikke spille spillet.

Angry Birds Space derimod, som også er forinstalleret virkede uden problemer, og spiloplevelsen var ganske udmærket. En test af det grafiktunge spil ShadowGun, viste at telefonen sagtens kunne spille det, uden de store udfald.

Kameraet er desværre også en af de ting der trækker ned, funktionaliten var udmærket, men kvaliteten af billederne, lever slet ikke op til resten af den standard som telefonen ligger på.

Jeg ender min test med en positiv indtryk af Razr Maxx, der tydeligt viser, at Motorola sagtens kan lave kvalitetstelefoner, der også viser det i softwaren og ikke kun hardwaren.

Motorola Razr Maxx lander på fem ud af seks stjerner.

Web-TV: Se testen af Motorola Razr Maxx

Prisen er i et meget fornuftigt niveau og en hurtig søgning på Mobilpriser.dk viser at telefonen kan erhverves til 3.858 kroner, uden abonnement.

Plus:
+ Batteritid
+ Brugervenlig og flot
+ Smarte handlinger er effektive

Minus:
– Kamera
– Mail opsætning
– Manglende T9 tastatur

Mere nyt i sagen

Vi prøvede, men vi kunne ikke lade sagen ligge. mobilsiden gik et skridt videre. 14/6/2012 fik historien nyt liv med artiklen om Monster headset med monster lyd til Nokia Lumia (produkttest) – Historien kan læses her. Absolut seneste nyt om temaet kan du finde her.