Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Motorola RAZR2 V9 (produkttest)

Motorola RAZR2 V9 (produkttest)

Motorola fortsætter med RAZR-konceptet, og umiddelbart kan man fristes til, at forvente et ynkeligt forsøg på, at videreføre verdens største mobilsucces. Men sådan er det slet ikke med V9.

Motorola's første RAZR-klaptelefon blev en af de største - hvis ikke den største af dem alle, mobilsucceser i verden! Den blev solgt i imponerende antal, og den elegante klaptelefon så ud til, at skabe en hel trend inden for mobilverdenen.

Og det gjorde den også - uden tvivl. Men alting har sin ende, og det havde RAZR også. I lang tid så det bare ud til, at Motorola ikke rigtig kunne acceptere det. D&G-udgaver og i-modeller ødelagde succesen, og Motorolas nedtur begyndte.

Nu er Motorola nået helt frem til RAZR2 V9, og man kunne fristes til, at tro, at det ville blive endnu et fejllykket forsøg. Men det er det slet ikke...

Imponerende opkald og kvalitet

RAZR2 V9 følger præcis samme designstil, som den første RAZR, og det opdaterede design er rigtig fedt. Størrelsen er lidt stor i det, og med 125 gram, er V9 da heller ikke den mindste klaptelefon på markedet - tvært imod. Men det gør egentlig ikke noget.

Motorola har nemlig hældt en stor farveskærm på to tommer på ydersiden, og med 240x320 pixels og 262.000 farver slår den de fleste indvendige farveskærme. At den så også er gejlet med trykfølsomhed i nederste del af skærmen (hvilket virker imponerende fedt), gør bare det hele endnu bedre.

Men nok om designet, det er slet ikke det vigtigste ved V9. Det bedste ved telefonen er nemlig opkaldskvaliteten.

Motorola fortalte til Mobile World Congress, at de gerne ville lave telefoner, som virkede hundrede procent. Det kan godt være, at de andre producenter kan give mobilkameraet otte megapixels, men hvad med lukkehastighed, størrelse og alle de andre vigtige features ved kameraet? Så i stedet for, at proppe telefonen med funktioner, foretrækker den amerikanske mobilproducent, at de funktioner, der er, virker.

Og det er her den imponerende opkaldskvalitet kommer. Motorola har udviklet Crystal Talk, som forbedrer kvaliteten af opkald ved kraftig baggrundsstøj. Og imponerende kan slet ikke beskrive, hvor godt det virker. Modtageren vil bogstavelig talt kunne høre dig uden støj midt på motorvejen. Og samtidig er højttaleren klar og tydelig, så kvaliteten er gensidig for afsenderen.

Samme koncept har Motorola brugt i farveskærmen. Det er en "helt almindelig" 2,2 tommers skærm med 240x320 pixels og 262.000 farver - ikke nogle fancy 16 millioner farver, det er ikke nødvendigt. I stedet har den fået plexiglas, så den ikke bliver ridset.

For hvem gider have 16 millioner farver, når skærmen er fyldt med ridser fra lommen.

Kamera og de andre funktioner

Det omtalte koncept i forrige afsnit, kan dog gå hen og blive for meget. Motorola holder stædigt fast i det, når det drejer sig om mobilkameraer, og V9 er ikke en undtagelse. To megapixels er det blevet til, og på trods af andre forbedringer, så er det bare ikke særlig meget.

Kvaliteten er ikke imponerende, og kameraet er ikke helt tilfredsstillende. Lukketiden er hurtig, og det er rart, men billedkvaliteten vil kun kunne holde til mobilskærmen. Og når Motorola nu taler så meget om, at forbedre oplevelsen i stedet for selve funktionen, hvorfor giver de så ikke mulighed for, at fjerne lukketonen. Jeg vil hverken høre klik, muh eller abelyde (selvom det er lidt sjovt de første par gange), når jeg tager snap-shots.

V9 har fået Turbo 3G, som virker uden problemer. MicroSD-muligheden er rar, og de store taster, som kendetegner RAZR-serien er behagelige.

Det eneste punkt, der kan sættes en finger på, som det sidste, er ordbogen. Motorola kan ikke følge med Nokia på det område, og sms-skrivning er svært, at vende sig til på V9'eren. Det er lidt en skam, men forhåbentligt noget, som forbedres med tiden.

Konklusion

Motorola RAZR V9 er en glimrende telefon. Den passer til den "almindelige" mobilbruger, som i princippet ønsker sig en mobiltelefon, som kan foretage og modtage opkald uden problemer. Den har den bedste opkaldskvalitet på markedet, og går ikke i stykker i den nærmeste fremtid.

Designet er fedt, og selve telefonen fungerer uden problemer. Prisen er fornuftig i forhold til, hvad en designtelefon normalt koster.

RAZR V9 vil være et godt køb, og man vil ikke skuffe sig.

Den får 5 ud af 6 stjerner, og når Motorola forbedrer kameraet og ordbogen, står Mobilsiden.dk klar med den sidste.


Motorola MOTORAZR2 V9 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies