Motorola Xoom 2 Media Edition (Produkttest)

Motorola Xoom 2 Media Edition stråler af kvalitet men mangler indhold – læs testen af Motorolas nyeste tablet her.

Motorola Xoom 2 Media Edition (Produkttest)

Motorola Xoom der blev kendt under CES messen i 2011, og var den første enhed med et tablet styresystem fra Google Android.

Siden da er designet og indholdet blevet ændret, samt Xoom 2 og Xoom 2 Media Edition er kommet på gaden.

I dag kigger vi nærmere på Xoom 2 Media Edition (ME), en tablet der kan fås både med og uden 3G-forbindelse.

Skærmen er på 8,2 tommer og viser indholdet i en opløsning på 1280 x 800 pixels, selve kraften i skærmen er ikke overdrevet, den levere fine farver og skarpheden er også udmærket, men der er set bedre og flottere tablet skærme på markedet.

Design og holdbarhed

Designet på Xoom 2 ME afspejler meget det, vi har set på både Motorola Razr og Razr Maxx. Men den er ikke blevet mindre klodset af, at skærmen er blevet større, det ser flot ud, men at sidde med er stadig ikke optimalt.

Materialerne skal dog igen roses, det er bestemt et sted Motorola ikke sparer på. Og det gælder også på Xoom 2 ME, der har en stærk, kraftig og holdbar plastikramme i et mat finish, samt en metallisk bagside.

Vores testenhed så desværre ud til at have en samlefejl, der gør at skærmen ikke flugter helt med rammen i det ene hjørne på enheden.

Der skal dog lægges vægt på, at Xoom 2 ME har en speciel og usynlig nano-beskyttelse, der gør at man kan tillade sig at spilde væsker på enheden uden at den tager skade, en feature vi testede på Razr Maxx i videoen her.

Funktionsknapperne tænd/sluk og lydniveau, er placeret det værste sted jeg nogensinde har oplevet, nemlig på bagsiden, og det er ikke til at kende forskel på knapperne med fingrene, man er derfor tvunget til enten at gætte sig frem til hvilken knap der er til hvad, eller vende Xoom 2 ME, for at se om man rammer rigtigt.

Vender man enheden forkert i vandret tilstand og prøver at skrue ned så skruer den op, og op når man vil skrue ned, altså følger hardware knapperne ikke med enhedens fysiske orientering.

Motorola Xoom 2 Media edition
Øverst til højre ses funktionsknapperne (Foto: Mobilsiden.dk)

Ældre Android version

Motorola Xoom 2 ME har ganske udmærkede specifikationer, en 1,2 GHz dual-core processor trækker størstedelen af slæbet, sammen med 1 GB RAM og 16 GB intern hukommelse, der dog kan udvides med et 32 GB MicoSD-kort.

Men her stopper det positive også, for enheden bliver desværre kun leveret med Android 3.2 Honeycomb, en version der var den bedste af 3.x versionerne, men bare ikke er på højde med hverken Android 4.0 eller 4.1, som flere enheder bliver enten født med eller opgraderet til i disse dage.

Det betyder at man køber et nyt produkt med gammelt software, og det er ikke optimalt i mine øjne.

Xoom 2 ME kører dog ikke langsomt eller dårligt, hastigheden er acceptabel og funktionel, men der mangler noget indhold fra Motorolas side.

Hvor deres Razr Maxx er fyldt med god og funktionelt ekstra-software, så er Xoom 2 ME næsten tom på nær enkelte programmer.

Et af programmerne er Motocast, der giver mulighed for at billeder, video og musik let kan afspilles fra en PC til Xoom 2 ME, det eneste det kræver, er PC’en står tændt.

Derudover er der selvfølgelig de sædvanlige Google programmer som Maps, Gmail, Google+ samt Quickoffice HD, der er et Office program tilpasset tablets, som tillader dig at se og redigere Microsoft Office filer.

Opgraderer man til Pro udgaven kan man også oprette skrive-, regne- og præsentationsark.

Motorola Xoom 2 Media edition
I bunden af enheden er stikkene micro-USB og mico-HDMI placeret

Acceptabelt multimedie niveau

Xoom 2 ME er ikke hurtig på internettet, specielt ikke med ”plugins” (flash) slået til, da kører enheden mildt sagt langsomt.

Men slås plugins over til ”påkrævet” eller ”fra” i browserens indstillinger, så begynder det at ligne et acceptabelt niveau, og hjemmesiderne hentes i en fornuftig hastighed.

Videoafspilning på hjemmesider hvor det ikke er Youtube video, kører heller ikke optimalt, og ofte oplever jeg at videoer kan køre i 10 til 20 sekunder før billedet følge med lyden, hvilket er uacceptabelt.

Selv YouTube indhold kan give problemer, og kvaliteten bliver ofte nødt til at være meget lav før det kører flydende.

YouTube applikationen virker dog uden problemer på enheden.

Lyden er i stereo på Motorola Xoom 2 ME, den spiller ganske fornuftigt med et godkendt lydniveau, og der er ikke megen lydforvrængning.

Der er i Xoom 2 ME også en micro-HDMI udgang, som betyder man kan sætte den til fladskærmen i stuen, og lade den afspille YouTube eller andet video indhold på den støre skærm.

Kameraet tager fornuftige billede set ud fra det er en tablet, og eftersom Xoom 2 ME er udstyret med en primær og sekundær, er der rig mulighed for også at kommunikere med kameraet via eksempelvis Google Talk eller Skype.

Galleriet kører også godt der er ikke den hakken, som jeg oplevede i anmeldelsen af Razr Maxx når der skal zoomes i billeder, men galleriet er til gengæld ikke fyldt med de smarte integrations features, som eksempelvis Facebook.

Spiloplevelsen på Xoom 2 ME er ganske god, enhedens skærm er bestemt i en størrelse der ikke er for stor at håndtere, og den er heller ikke for lille, det kunne blot have været bedre hvis ikke rammen var så klodset at holde ved.

I testen af det helt nye Asphalt 7: Heat klarede Xoom 2 ME sig godt, grafikken kørte flydende, og selv under meget grafiske forhold var der ikke noget at komme efter.

Motorola Xoom 2 media edition
Med 8,2 tommer skræm er Xoom 2 ME en passende størrelse (Foto: Mobilsiden.dk)

Konklusion

Motorola Xoom 2 ME er en fin 8,2 tommer enhed, der leverer fornuftig ydelse og udstråler en god holdbarhed, men design er ikke alt når systemet ikke følger med, hvilket det ikke gør på denne tablet.

Xoom 2 ME leveres med Android 3.2 Honeycomb, og selvom det er beregnet til tablets så er der sket meget op til Android 4.0, som gør at systemet føles forældet.

Den vejledende udsalgspris starter ved 2.999 kroner for Wi-Fi modellen, 3.599 for 3G udgaven. Det er ikke højt sat for en Android tablet, men det er højt for Xoom 2 ME, der hverken har quad-core processor, vild skærm eller en stor softwarepakke i ryggen.

Det er ikke fordi at Xoom 2 ME er en dårlig tablet, men der findes bedre enheder på markedet til nærliggende priser, samt den nye Galaxy Nexus 7 er lige om hjørnet, og kommer til at levere bedre hardware til en lavere pris.

Motorola Xoom 2 Media Edition lander på tre ud af seks stjerner.

Læs mere om Motorola Xoom 2 Media Edition her på Motorolas hjemmeside.

Plus og minus

+ Designet i gode materialer

+ håndterbar størrelse

+ God hardware beskyttelse

– Forældet software

– Klodset at holde ved

– ikke nok værdi for pengene

Redaktionen har dækket den videre fortælling

Siden vi publicerede denne historie er der kommet nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke slippe historien. Efterfølgende d. 3/8/2012 bragte vi en artikel der omhandler Det skriver medierne om mobil i dag – fredagKlik her for fortsættelsen.. Tjek også seneste nyt om temaet her.