Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   N80 - lækker multimedie-slider fra Nokia

N80 - lækker multimedie-slider fra Nokia

Designet er i top, kameraet med 3 megapixel er imponerende, og det samme er lyden i Mp3-afspilleren. N80 er ganske enkelt en, på alle måder, fantastisk multimediemobil. Eneste minus er tasterne, som er for hårde.

N80 er anderledes lille og fiks end de andre modeller i N-serien. Det er imponerende i forhold til de mange funktioner, den indeholder.
N80 er anderledes lille og fiks end de andre modeller i N-serien. Det er imponerende i forhold til de mange funktioner, den indeholder.

Lækkert slider-design

Nokia N80 er ikke blot endnu en model i Nokias populære N-serie. Jeg kan lige så godt afsløre med det samme, at den er blevet min absolutte favorit.

Modellen har et helt igennem fedt, lækkert og enkelt slider-design, som man næsten ikke kan undgå at forelske sig i.

Nogle gange kan multimedie-modellerne godt blive lidt voldsomme. For eksempel ville jeg ikke ønske mig at skulle transportere en model som N90 i min lomme, og den ville heller ikke pynte i min lille fikse gå-i-byen-taske. Her er N80 helt anderledes lille og fiks i forhold til de mange funktioner, den indeholder. Den er absolut den mest kvinde-venlige af modellerne i N-serien, selvom den langt fra kan karakteriseres som en egentlig kvinde-mobil.

N80 udmærker sig ved at være robust og fiks på samme tid. Den henvender sig både til arbejde og fritid, hvilket Nokia formår at udtrykke i designet. Dette er helt klassisk både i sort og sølv. De let afrundede hjørner og slider-designet tilfører noget frækt på den diskrete måde til designet, hvilket passer perfekt til det klassiske. Hermed er modellen både velegnet til mødelokalet og en tur i byen med vennerne.

Brugervenligheden kan blive bedre

Selve slider-funktionen i N80 fungerer upåklageligt. Den er stabil og virker kvalitetsmæssigt i orden. Ikke desto mindre er der stadig plads til forbedringer på netop det område. Der er stadig stor forskel mellem denne Nokia-slider, som jeg anser som en af de bedste, og klassikerne D500 og D600 fra Samsung, som må siges at være cremen af slider-kagen.

Selve menuen i N80 er Nokia, hvilket er ensbetydende med, at den er helt i top. Overskuelighed, nem tilgængelighed og ikke mindst logisk navigation er kodeordene, hvilket er at foretrække med en mobil som denne, der indeholder mange forskellige funktioner. Nokia har virkelig forstået, at det ikke giver mening at have en funktionsrig mobiltelefon, hvis man som bruger ikke ved, hvordan man skal udnytte de mange muligheder.

Største og eneste egentlige minus ved N80 er tasterne, som ganske enkelt er alt for hårde. Det besværliggør navigationen og SMS skrivningen, hvilket er et irritationsmoment. Den nederste linje af tasterne er værst. De er hårde, og samtidig er det som om, at tyngdepunktet er forkert forstået på den måde, at mobilen risikerer at tippe, hvis man kun bruger en hånd.

Nokia N80 har alt hvad hjertet begærer på indholdssiden – både til arbejde og fritid. Modellen kan bedst karakteriseres som en alt-i-en telefon, hvilket Nokia formår at gøre på en yderst sofistikeret måde.
Nokia N80 har alt hvad hjertet begærer på indholdssiden – både til arbejde og fritid. Modellen kan bedst karakteriseres som en alt-i-en telefon, hvilket Nokia formår at gøre på en yderst sofistikeret måde.

Masser af funktioner – til arbejde og fritid

Nokia N80 har alt hvad hjertet begærer på indholdssiden – både til arbejde og fritid. Modellen kan bedst karakteriseres som en alt-i-en telefon, hvilket Nokia formår at gøre på en yderst sofistikeret måde. At N80 - udover at være en rigtig god businesstelefon - også er ideel til fritiden, er der ingen der vil kunne gætte, når den ligger på mødebordet med sit klassiske ydre.

Kameraet er i fokus på N80. Det har en opløsning på 3 megapixel, ligesom der er 20 x digital zoom og blitz.

Billederne taget med telefonen kan skrives ud med XpressPrint løsningen, ligesom XpressShare giver mulighed for at dele billederne med vennerne via e-mail, MMS eller Lifeblog.

Finder man telefonens skærm for lille til billedfremvisning, kan man med et LAN-netværk og UpnP-teknologien forevise dem med diasshow på fjernsynet.

Som nævnt er N80 en fin arbejdstelefon. Den har kalender, kontakter, e-mail og opgaveliste, som kan synkroniseres med computeren. Skærmen er lækker og skarp, hvilket gør det behageligt at læse dokumenter på den.

N80 har også 3G, så kollegerne ikke er længere end et videoopkald. Og tilslutningsmuligheder er der nok af. Den har både indfrarød og bluetooth og ikke mindst WiFi, som sikrer hurtig hastighed, når man er på internettet.

Når arbejdsopgaverne er udført, kan N80 byde på musik fra den indbyggede Mp3-afspiller, som har en overraskende god og stabil lyd. Når man kommer hjem fra arbejde og ikke gider høretelefonerne længere, kan telefonen sluttes til stereoanlægget hjemme i stuen. Og skal musikken byttes ud med nyheder eller lignende, skifter man blot over til FM-radio, som telefonen også tilbyder.

Er man til spil, kan man downloade disse eller spille dem direkte online.

Konklusion

Design er en smagssag. Men efter min mening er N80 uden sammenligning den lækreste og mest stilede model i Nokias N-serie til dato.

Der er tale om en helt igennem lækker multimedie-mobil. Med sit kompakte slider-udtryk er modellen både klassisk og fræk på en og samme tid. Det betyder, at N80 både er ideel til mødelokalet og fritiden.

Dette stemmer overens med indholdssiden, som byder på masser af gode sager – både til arbejdet og fritiden. 3G, Wifi, 3 megapixel kamera, Mp3-afspiller og mulighed for streaming er blot nogle af de mange funktioner og muligheder, modellen tilbyder. Indholdsmæssigt er det derfor svært at pege på nogle egentlige mangler ved N80.

Til gengæld er brugervenligheden ikke helt så god, som man kunne have håbet. Selve menuen er i top som altid, men tasterne er alt for hårde, hvilket bliver et irritationsmoment i længden. Slider-funktionen fungerer fint – dog er der plads til forbedringer på det område, hvis den skal nå op på højde med Samsung-klassikerne D500 og D600.


Nokia N80 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies