Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Navigation fra HP til topkarakter

Navigation fra HP til topkarakter

HP Travel Companion RX5940 kommer med alt fra Tomtom til bilholder. Windows Mobile 5.0 styrer det hele og bringer RX5940 til tops i vores test.

Navigation i et kompakt design. Vi har hørt det mange gange før. Markedet vrimler med GPS-enheder, men HP har med deres ”Travel Companion” et virkelig interessant produkt.

RX5940 leveres med ”out of the box”-navigation. GPS-softwaren, fra Tomtom (version 6.1) med hele Europa er installeret, når du modtager enheden. Med i kassen er desuden en rigtig god holder til bilen (sugekop). Antennen skal du ikke lede efter, da den er er indbygget. Efter opladning er du parat til den første tur med din nye navigator.

Konceptet med ”out of the box” er ikke nyt. Mange andre producenter, inklusive Tomtom selv, har disse enheder. Men det superfede ved HP Travel Companion er, at den kører på styresystemet Microsoft Windows Mobile 5.0 (Premium Edition). Det betyder, at hvis du på et tidspunkt bliver træt af Tomtom, kan du uden problemer, installere navigationssoftware fra en anden producent. Du får altså en stor frihed.

Desuden gør Windows Mobile, at dine kontakter, kalender og så videre kan synkroniseres med for eksempel Outlook, og at du har mulighed for selv at installere de programmer, du må synes er relevant for dig. I dagligdagen betyder det, at HP’s enhed også kan bruges til andre ting end lige navigation.

God kvalitet

Den fysiske opbygning af RX5940 er ret tillokkende.

På fronten finder du et joystick, som menupunkterne i systemet kan betjenes med. Der er også en Windows-tast, der bruges til åbning af startmenuen samt en ”luk”-knap. Du kan altså betjene en stor del af Windows-systemet uden brug pennen til skærmen.

I højre side er der genveje til blandt andet start af navigation og musikafspiller. Der er tale om knapper af god kvalitet. Skærmen på 3,5” og egner sig glimrende til betjening med pegefingeren.

HP Travel Companion RX5940 har Bluetooth og trådløst netværk (WLAN). Du kan altså overføre data til den samt tjekke mail og surfe på nettet. Den har ikke plads til sim-kort – da det ikke er en mobiltelefon.

Stabilitet

Jeg har ikke i testperioden oplevet nogen form for bøvl med stabiliteten. Navigationen virker hurtigt og effektivt uden pauser eller underlige hop. Det vidner om, at processoren (Samsung 400 MHz) og øvrigt hardware er godt skruet sammen. Desuden er den seneste udgave af Windows Mobile, yderst driftssikker.

Konklusion

Med en vægt på 170 gram og en tykkelse på kun 1,6 cm er HP Travel Companion RX5940 fra starten attraktiv.

Fleksibiliteten i forhold til styresystemet og det faktum at du også kan bruge den til andet end navigation trækker op. Det samme gør den indbyggede GPS-antenne samt medfølgende holder til bilen.

Det er desuden en fornøjelse, at HP ikke har forsøgt at lave dette til en mobiltelefon. Det ville nemlig have trukket voldsomt ned, hvis HP forsøgte at overbevise os om, at dette var den ultimative enhed, især fordi størrelsen så ville være et problem.

Alt i alt, topkarakter herfra!

Det mest ærgerlige er, at jeg nu skal sende den retur. Aktuelt har jeg dog set RX5940 til omkring 3.500 kroner inklusiv moms, så mon ikke der er en forhandler, som snart får besøg af mig.


HP iPAQ rx5940 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies