Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Navigation til ferien. Sony nav-u u50 anmeldelse

Navigation til ferien. Sony nav-u u50 anmeldelse

Navigation er uundværlig på ferien. Sony er på markedet med et bud på en dedikeret navigationsløsning. Ikke noget med mobil-pda’er og gps-antenner. Sony u50 er navigation ”to go”… Tænd og kør.

Navigation er uundværlig på ferien. Sony er på markedet med et bud på en dedikeret navigationsløsning.
Navigation er uundværlig på ferien. Sony er på markedet med et bud på en dedikeret navigationsløsning.

Designmæssigt er u50 en lidt tyk sag. Ikke den store betydning når den monteres i bilen, men skal den bruges på feriens gåtur i storbyen er den ikke særlig handy.

Salgspakken indeholder en ret god holder til bilen samt ladestik til bilens cigarettænder.

Første problem er, at ledningen ikke kan nå fra frontruden til stikket (i hvert fald ikke en Skoda Octavia).

Løsningen er at oplade u50 på forhånd eller få en fagmand til at lave en professionel montering af strømforsyning. For strøm er nødvendigt. U50 holder nemlig kun omkring 4 timer på en opladning. Bemærk, der medfølger ikke separat lader.

Skærmen

Den trykfølsomme skærm er omdrejningspunktet i betjeningen. Reaktionstiden er hurtig og præcis. Det samme gælder når ruter skal indtastes og beregnes. I forhold til navigationssoftware installeret på en pda-mobil er en dedikeret navigator som denne langt kvikkere – med andre ord, der sker noget når man trykker.

Skærmens lydstyrke og synlighed i sollys er rigtig god. Den har endda indbygget lysføler. Når det f.eks. bliver aften tilpasser den selv grafikken og lysstyrken på skærmen.

Når du får u50 i bilen kommer du let og ubesværet i gang. Tænd enheden og vælg ”nyt mål”, så giver resten sig selv. Når du har brugt den et lille stykke tid, har den en liste over dine ”seneste til adresser”. Denne feature er meget anvendelig og gør at navigationen dag for dag bliver lettere at komme i gang med. Ruteplanlægningen fungerer ligeledes ret intuitiv.

Navigationen

I testperioden blev jeg på intet tidspunkt ledt det forkerte sted hen. Men u50 lader ikke til at ”lære” mine handlinger. Hvis jeg f.eks. var i gang med en navigation fra A til B og ikke helt fulgte den anviste rute, fik jeg mange formaninger om at ”vende om”. U50 er vedholdende – det skal den ha’. I op til 1 kilometer, i en retning den opfatter som forkert, blev den ved med at sige ”ved om”, i stedet for bare at beregne en ny rute. Flere gange har jeg bedt om navigation på samme rute og som nævnt har den ikke lært, at jeg gerne vil køre en anden rute en den foreslåede. Jeg har tidligere testet andre navigationsprodukter, som dag for dag lærer nyt.

Men derudover virker navigationen ganske overbevisende. Skærmens angivelser er tydelige, blandt andet når der er sving forude, så vil en grafik ’tælle ned’. Den danske stemme i produktet er lækker og tydelig.

Når du når frem til ’ankomst-stedet’ (som stemmen udtrykker det) afsluttes navigationen automatisk og der vises i stedet lidt mere simpel grafik mens nu kører. Jeg kunne godt ønske, at man stadig kunne se hvilken vej man kørte på og hvad sideveje hedder, når navigationen var afsluttet.

U50 understøtter TMC (Traffic Message Channel), men det kræver en ny holder til bilen, da der ikke er antennestik i den medfølgende. TMC er et system som modtager trafikmeldinger via en indbygget FM-radiomodtager. Dog er det kun meldinger for amtsveje (motorveje og store hovedveje) der udsendes. Odense er fuldt op med generende vejarbejder og disse opdagene TMC-systemet ikke en eneste af. Så længe TMC ikke har forhindringer i byerne med, kan jeg ikke se hvad jeg skal bruge det til.

Hvad vil du savne i u50?

Godt spørgsmål. Det kommer an på hvem man er. Jeg har som udgangspunktet ikke manglet noget, andet end forøgelse af batteriets driftstid.

Konklusion

Havde Sony nav-u u50 kostet 2.000-3.000 kroner havde jeg næsten ikke kunne få luft af begejstring. Men vi er altså omkring 4.000 kroner… Phyyyy! Så foretrækker jeg lidt navigationssoftware på min pda-mobil – det er nemlig lagt mere avanceret.

Med andre ord, jeg synes ikke den er 4.000 kroner værd. Men kan du derimod finde den på tilbud eller som brugt til en lavere pris, er u50 bestemt værd at kikke nærmere på.

Råd til Sony vedr. næste version: Drop de langvarige ’vend om’ meldinger når man ikke kører den foreslåede rute og indbyg intelligent indlæring.


HOT
- God tydelig skærm
- Let at komme i gang og let i daglig brug
- Hurtig og betjene

NOT
- For dyr
- ’Vend om’ er irriterende
- Uhandy størrelse ved brug uden for bilen

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies