Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Navigon 2110 Max (produkttest)

Navigon 2110 Max (produkttest)

GPS-navigation til fornuftig pris med positive overraskelser på funktionslisten, blandt andet kørebog, god batteritid og friske kort.

Designet er det første man bider fast i, når salgspakken med 2110 Max fra Navigon åbnes.

Den højglans polerede kant på bagsiden, samt omkring skærmen, giver en fornemmelse af kvalitet. Om navigation pynter i bilen er der flere meninger om, men denne her, kan du godt være bekendt.

Skærm, grafik og lyd
Skærmen på 4,3 tommer er i 16:9 format med en rimelig kontrast, og betragtningsvinklen er nogenlunde okay. Men i godt solskin skal lysstyrken skrues op på max, for at du får det hele med.

Enheden kan selv skifte til natlys, hvor skærmens lys dæmpes yderligere.

Grafikken til navigationen er holdt i grå toner, med orange stribe der viser vejen. På papiret en god kontrastrig kombination, men desværre er vejangivelser, hastighed, ankomsttid osv., med sort skrift på grå baggrund, som gør det svært,  at se teksten tydeligt. Det er især irriterende ved boksene, som viser ankomsttidspunkt og hastighed.

Stemmevejledningen er flot og tydelig indtalt og ingen dialekter. Højtaleren bagpå gengiver lyden tydeligt, men indimellem er der lidt resonans mellem holder og kabinet, som trækker lydoplevelsen lidt ned.

Indtastning af adresser

Den grundlæggende opbygning er brugervenlig.

Der startes ud med mulighederne "Ny destination", "Mine destinationer", "Hjem" og "Vis kort".

Ved "Ny" kan du indtaste adressen i en by eller "særlige adresser" - også kendt, som interessepunkter (POI). Dette er dog bøvlet at anvende. Heldigvis opvejes det af den almindelige indtastning.

Efter at have valgt by (eller postnummer) indtastes vejen. Ved skrivningen forsvinder de bogstaver, som ikke matcher en gyldig vej, og det gør vejangivelsen utrolig logisk og let.

Generelt kunne det dog være ønskeligt med mulighed for angivelse af vej før by - en feature som vi kun sjældent ser i navigationsenhederne, med undtagelse af X-Road Destinator.

Kørebog og bedre vejvisning

Bruges bilen i jobbet, er den indbyggede kørebog genial. Når en destination angives, kan der vælges "privat" / "erhverv" samt bilens kilometerantal. Herefter køres turen.

Alle oplysninger om fra/til, gennemsnitshastighed, GPS-position, tid osv., registreres automatisk.

Den dårlige nyhed er, at Navigon ikke har gjort kørebogen tilgængelig direkte på skærmen, så gamle ture kan findes. Man er simpelthen nødt til, at tilslutte GPS'en til computeren, og manuelt finde Excel-arket med oplysningerne.

Navigon 2110 Max har "Reality View Pro" som giver hjælp ved vognbaneskift, og avancerede vejkryds i hele Europa.

Når bilen nærmer sig en afkørsel på f.eks. motorvejen, vises de rigtige skilte sammen med vejen, og en pil angiver tydeligt, hvor du skal køre. Reality View virker så overbevisende, at alle kan køre i selv de mest besværlige sammenfletninger. Funktionen får ældre konkurrerende GPS-enheder, til at ligne noget af dengang, hvor tekst-tv var hot.

<p><strong>3 x minus og plus</strong></p><br /><br /><p><u>Minus</u>:</p><ul><li>GPS'en fastgøres i bilholderen ved en plastiktap der virker tynd, og man frygter at knække den.</li><li>Der medfølger ingen oplader udover den til bilen</li><li>Resonans i lyd</li></ul><p><u>Plus</u>:</p><ul><li>Trafikmeldinger via TMC. Ladekabel bruges som antenne</li><li>Kørebog og Reality View</li><li>Intelligent indtastning af adresser <br /></li></ul>

3 x minus og plusMinus:

  • GPS'en fastgøres i bilholderen ved en plastiktap der virker tynd, og man frygter at knække den.
  • Der medfølger ingen oplader udover den til bilen
  • Resonans i lyd

Plus:

  • Trafikmeldinger via TMC. Ladekabel bruges som antenne
  • Kørebog og Reality View
  • Intelligent indtastning af adresser

Samlet vurdering

I vores testperiode fungerede enheden perfekt. Den har en god brugstid på batteriet, og havde ingen problemer med, at finde de nye veje i området - så kortmaterialet var altså også i orden. Vi oplevede et par gange, at det indbyggede ur havde lidt bøvl med tiden, men det rettede sig undervejs.

Du får rigtig meget for pengene med Navigon 2100 Max. Priserne svinger fra 1.600 til 2.000 kroner og der medfølger komplet Europa-kort og mulighed for trafikmeldinger, samt en række andre gode funktioner.

Kortmaterialet er i orden, da produktet kommer med "FreshMap Gurantee" som giver brugeren 30 dage til gratis, at opdatere alle kort til de nyeste. Desuden medfølger en rabatmulighed, hvor man for 149 kroner kan få friske kort i 24 måneder.

Godt råd: Køber du 2100 Max til billigst mulige pris er der "value for money". Det er ikke et topprodukt, men hører alligevel til i den bedre ende af navigationsløsninger.

Godt 4 ud af 6 point.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jesper 08-02-2009 11:24:23

Har du en 21xxMAX / 8110, så har den med garanti problemet (prøve ovenstående eksempler).

http://www.nav-user.com/forum/viewthread.php?forum_id=16&thread_id=2164 er de ved at samle "underskrifter" til en fælles protest skrivelse til NAVIGON.

Har du derfor en af disse modeller, så klik ind på http://www.nav-user.com/infusions/signatures_panel/signatures_panel.php og skriv dig på listen :-)

Mvh.
Jesper

0 0
Jesper 23-12-2008 09:28:04

Jeg har nu haft en 8110 i ½ år.
Generelt vil jeg sige at den er rigtig lækker - meget hurtig - men...

Navigon 21xxMAX og 8110 har altså problemer med at beregne korrekte ruter i nogle speciele tilfælde
.
2110Max: http://www.nav-user.com/viewpage.php?page_id=95
8110: http://www.nav-user.com/viewpage.php?page_id=94

De ældre og nyere Navigon har ikke disse problemer.
Navigon selv har benægtet lige fra starten af at der skulle være problemer, men har nu langt om længe meddelt at man har sat deres IT-afd. til at undersøge sagen - så må vi bare håbe at de snart får løst problemet!! Officielt hører man intet!

Med 2008-Q2 kort gav NAVIGON kortene skylden (samme kortversion i de andre MN7 modeller, hvorfor har de så ikke problemer??)
Så fik vi 2008-Q3 og nu 2008-Q4, men de ruter stadigvæk mærkeligt ved hurtig/optimal rute. Som i nogle tilfælde er 15-40km længere og 15-20min. LANGSOMMERE end den korte rute.

Eks.1
Fensmark -> Holbæk (Normal bil)
Hurtig Route - 95km 1:04 Fensmark, Køge, Roskilde, Holbæk
Optimal Route - 76km 1:03 Fensmark, Ringsted, Sorø Holæk
Route - 60km 0:55 Fensmark, Ringsted, Holbæk (=AutoRoute 2007)
Hurtig/Langsom bil giver samme rute/tid

Eks. 2
Fåborg til rastepladsen ved Knudshoved/Nyborg.

Hurtig rute 66km / 00:59 (Landevejen hele vejen til Motorvejen i Odense, dernæst mod Nyborg)
Optimal 55km / 00:48 (Landevejen via Kværndrup til Motorvejen ved Nyborg)

Imidlertid er der på de nye kort en ny vej med , som omkring Nr. Søby skære tværs over til den nye Odense-Svendborg Motorvej.

Tilsættes denne som et "via-punkt" bliver ruten nu på 62km / 00:45 - altså lidt kortere og 13 min. hurtigere end "hurtig rute"

Øvrige MN7 maskiner finder selv denne nye vej - men ikke 21xxMAX/8110.

Så har navigion sagt at det kun er i DK de oplever disse problemer - det passer heller ikke.
Efter hvad jeg kan læse på http://forum.pocketnavigation.de/ har de nøjagtigt samme problemer med at forstå hvorfor 21xxMAX/8110 ruter så meget anderledes/dårligere end de ældre/nyere modeller.
Fejlrutningnen i 210xxMax og 8110 ligger, som jeg ser det, i deres "kærlighed" for STORE landeveje og MOTORVEJE.

De kører meget gerne en større omvej på 15-40 km - også selv det giver 15-20 min. længere køretur.

Hvis start/destination ligger tæt på disse veje, giver det ikke problemer med rutningen.
MEN starter man 5-10 vest for en motorvej, og destinationen ligger tilsvarende vest for motorvejen, så vælger 21xxmax / 8110 at køre ud til motorvejen, kører langs motorvejen og dreje fra når man er på højde med destinationen.
Det VIL den gøre selvom der måske er en næsten direkte landevej imellem A/B som kan være væsentlig kortere og hurtigere.

Dette er IKKE kun et dansk fænomen:

Fra D - Hollingstedt (24876) -> D – Nordhackstedt (24980)

Hurtig: 61km / 00:51
Optimal: 61km / 00:51
Kort: 40km / 00:39

Og der er absolut INGEN forskel på hurtig, normal og langsom bil.

AutoRoute siger 39,8km / 00:41

I flere måneder har vi INTET hørt fra Navigion. Fra http://www.nav-user.com har vi hørt at Navigon arbejder på det, og at vi LIGE skullel vente på de nye kort – så bliver det løst. DET GJORDE SÅ BARE IKKE.

Det er altså lidt træls og have sådan en lækker GPS, og så alligevel være nødt til at medbringe sin gamle TS7000'er for at kontrollere ruten :-)

Det kunne være rart, hvis NAVIGON blev kontaktet af et stort IT magasin, som stillede kritiske spørgsmål mht. rute kalkulation på 21xxMAX / 8110.

Mvh.
Jesper

0 0

Om brug af cookies