Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Navigon 7210 (produkttest)

Navigon 7210 (produkttest)

Flot design men generelt en høj pris. Vi ser nærmere på Navigon 7210 Europe 40.

Navigon har med 7210-modellen lavet en rigtig fin, men også gennemsnitlig navigationsenhed.

Designet er bemærkelsesværdigt. Skærmen ligger helt plant langs kanten uden forhøjninger, hvilket er med til at gøre Navigon 7210 til et stilrent udtryk til bilen.

Selvom enheden har modtaget den internationale Red Dot-
designpris er ikke alt godt - bilholderen er nemlig kedelig. Det lille stykke plastik der skal vippes for, at løsne enheden fra holderen opleves tynd og skrøbelig.

Skærmen er derimod klar og tydelig. Størrelsen er 4,3 tommer i 16:9 format.

Mange features

Navigatoren har kommer med en række brugbare features, som advarseler om skarpe kurver på vejen, og trafikmeldinger via TMC Pro. På mange GPS-enheder kræves en ekstra ekstern antenne, for at få TMC. På denne model, er modtager indbygget og ladekablet fungerer som antenne.

Den mest anvendelige specialfunktion er nok 'Reality View Pro', hvor enheden med flot grafik vejleder om optimal placering i vognbanerne. Når man først har prøvet dette, vil man simpelthen ikke undvære funktionen. 'Reality View Pro' aktiveres automatisk ved større motorvejssammenfletninger.

På de fleste veje angiver Navigon 7210 også maksimalhastigheden, og i forbindelse med navigationen huskes nylige destinationer, og favoritter kan gemmes.

Ruteplanlægning, SOS nødhjælp hvor der på tværs af landegrænser kan vejledes om nødhjælp er også en del af pakken. 3D Landmark View fremhæver producenten også som et plus, men med kun 10 bygninger i Danmark i 3D, synes jeg funktionen er ret ligegyldig.

Ikke uden problemer

Navigon 7210 ligner i softwaren ret meget producentens andre enheder. Men på lige præcis denne model, farer man ofte vild i softwaren. Lidt ironisk at en enhed som er designet til at vise vej, selv efterlader brugeren i en blindgyde.

Det største problem er, at det ikke er 100% tydeligt, hvordan man kommer retur efter, at have klikket på en funktion.

Finder fint vej

Omkring det vigtigste af alt, turn-by-turn navigationen kører timgene optimalt med klar og tydelig stemme. Når ruten planlægges benyttes intelligent indtastning, hvor kun de bogstaver der matcher en by eller vejnavn vises. Det gør denne del meget intuitiv.

I testperioden har der ikke været problemer med, at finde frem til destinationen.

Der medfølger kortmateriale over 40 europæiske lande. Med i salgsæsken er opdateringer hver tredjemåned i 24 måneder til en kampagnepris på 149 kroner. I materialet anføres en normalpris på 749 kroner. Bemærk: Disse priser kan have ændret sig, efter denne anmeldelse er skrevet.

De samlede indtryk

Vejledende udsalgspris er 2.699 kroner, men på nettet har vi set den ned til 2.400 kroner. Det betyder, at Navigon 7210 stadig ligger i den dyrere ende.

Derfor er det også skuffende, at der ikke er 240-volt oplader med i salgspakken. Derimod er der blevet plads til en filtlomme til, at beskytte enheden, når den ikke bruges.

Selvom designet er godt, kan jeg ikke hidse mig op til mere end tre point. Kan du leve med et dårligere design, findes der på markedet navigationmuligheder som er billigere, men med nogenlunde samme funktioner.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jesper 08-02-2009 11:30:38

Har du været ude for at din 7210 fryser igen og igen - og altid samme sted(er)?

Du er ikke den eneste!

Flere har skrevet om dette problem på http://www.nav-user.com/forum/viewthread.php?forum_id=16&thread_id=1954

http://www.nav-user.com/forum/viewthread.php?forum_id=16&thread_id=2164 er de ved at samle "underskrifter" til en fælles protest skrivelse til NAVIGON.

Har du derfor en NAVIGON, hvor du har oplevet problemer og klaget til NAVIGON uden at det har hjulpet, så klik ind på http://www.nav-user.com/infusions/signatures_panel/signatures_panel.php og skriv dig på listen :-)

Mvh.
Jesper

0 0

Om brug af cookies