Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Navigon 8110 (produkttest)

Navigon 8110 (produkttest)

Topmodel med rigtig mange funktioner - måske også for mange! Betjeningen er i top, og bilister med stort kørselsbehov bør overveje denne enhed.

Med ramme i rustfrit stål, en stor 4.8 tommer skærm og en kvalitetsmæssig god følelse i designet, er grundstenene lagt til en enhed i superligaen.

Produktets bedste funktion er Reality View Pro. Her vises vises vognbaner, skilte og kørselsvejledning ved afkørsler i forståelig grafik.

Navigationsenheder uden denne funktion, kommer i forhold til Navigon, til at fremstå som håbløst gammeldags. Reality View er virkelig anvendeligt, og man skal være virkelig "tung i det" for ikke at komme den rigtige vej.

Med den indbyggede FM-sender kan lyden fra navigationen, sendes ud i bilradioen. Selvom det er smart, er det klart en funktion for de øvede navigationsbrugere.

Navigon 8110 har trafiksystemet TMC (Traffic Message Channel). Via dette modtager navigationen automatisk meldinger om problemer forude, og kan foreslå en ny rute. Funktionen er mest relevant, hvis du ofte kører i udlandet, men virker også i Danmark.

Navigationen

Systemet til navigation ligner Navigons andre enheder, men den store skærm højner komforten. Med "vognbaneassistent" vises vognbaneskift længere fremme, hvilket er rart.

Indtastning af adresser sker via intelligent vejforslag. Når man begynder at taste, forsvinder de bogstaver, der ikke kan bruges - en stor hjælp i det daglige.

Farvevalget i grafikken er forbedret i forhold til modellen 2110 Max - væk er sort tekst på grå baggrund, som er erstattet af hvid tekst. Absolut en forbedring.

Lyden er nogenlunde tydelig, og forstærkes yderligere via ekstra aktive højtaler i bilholderen, men det er stadig ikke den bedste lyd, vi har hørt fra en navigationsenhed.

Generelt er der ingen problemer med at finde vej. Kortene er desuden ret nye - omend den stadig kender en Burger King, der forlængst er lukket. Der medfølger kort over 38 europæiske lande.

Andre features

Der er ikke sparet på funktionerne. F.eks. kan der høres musik eller vises billeder, adresser kan synkroniseres med Outlook, og du kan koble mobiltelefonen sammen med navigationen, så den i princippet kan benyttes, som håndfrit sæt.

Alt sammen fine muligheder - men ikke noget der i valget af en navigationsløsning, bør tilskrives den store vægt, da man primært køber navigation, for at få... navigation !

Via Bluetooth kan mobiltelefonens adressebog overføres til 8110'ere. Desværre er det bøvlet, at få op at køre, og i øvrigt temmelig langsomt.

I salgspakken medfølger omfattende brugsanvisning, bilholder, billadestik, oplader til stikkontakt samt beskyttelsespose.

Automatisk kørebog

Som på den mindre udgave 2100 Max har denne også automatisk kørebog. Når en destination angives, kan der vælges "privat" / "erhverv" samt bilens kilometerantal. Herefter køres turen. Alle oplysninger om fra/til, gennemsnitshastighed, GPS-position, tid osv., registreres automatisk.

Den dårlige nyhed er, at Navigon ikke har gjort kørebogen tilgængelig direkte på skærmen, så gamle ture kan findes. Man er simpelthen nødt til, at tilslutte GPS'en til computeren, og manuelt finde Excel-arket med oplysningerne

Opdatering af kort

Der medfølger to års gratis kortopdateringer regnet fra første gang, der modtages GPS-signal. Derudover kan abonnementsperioden på kort forlænges for 749 kroner for yderligere to år.

Da friske kort er virkelig vigtigt i forhold til navigation, er "Fresh Maps" et STORT plus.

<strong>3 x minus og plus</strong><br /><br /><strong>Minus:</strong> <ul><li>Højt strømforbrug</li><li>Data fra kørebog skal findes manuelt</li><li>Bluetooth langsom</li></ul><strong>Plus:</strong> <ul><li>Reality View og TMC</li><li>Gratis nye kort i to år</li><li>Stor skærm</li></ul>
3 x minus og plus

Minus:
  • Højt strømforbrug
  • Data fra kørebog skal findes manuelt
  • Bluetooth langsom
Plus:
  • Reality View og TMC
  • Gratis nye kort i to år
  • Stor skærm

Konklusion: Pengene værd?

Der er meget få ting, at udsætte enheden. Grundet den store skærm er driftstiden på batteriet ikke så lang, og ud over de beskrevne småproblemer, er Navigon 8110 et lækkert stykke elektronik.

Funktionslisten er omfattende - men du bør overveje om f.eks. Bluetooth til mobilen, synkronisering med Outlook eller billed-viser er nødvendigt.

Navigon 8110 koster lige omkring 3.500 kroner, hvilket er mange penge for navigation. Det er på de fleste områder en velfungerende enhed, men du skal have et kørselbehov af de større, hvis det virkeligt skal være god investering. Ellers er den mindre 2110 Max et mere prisrigtigt bud.

Vores konklusion bliver, at kører du rigtig meget, ligger vi på omkring 5 ud af 6 på pointskalaen, men for den helt almindelige bruger, rammer vi nok 3-4 ud af 6 også set i forhold til prisen.

Læs også...

 - Navigon 2110 Max (produkttest)
 - Ny topmodel fra Navigon

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jesper 08-02-2009 11:25:55

Har du en 21xxMAX / 8110, så har den med garanti problemet (prøve ovenstående eksempler).

http://www.nav-user.com/forum/viewthread.php?forum_id=16&thread_id=2164 er de ved at samle "underskrifter" til en fælles protest skrivelse til NAVIGON.

Har du derfor en af disse modeller, så klik ind på http://www.nav-user.com/infusions/signatures_panel/signatures_panel.php og skriv dig på listen :-)

Mvh.
Jesper

0 0
Jesper 23-12-2008 09:26:42

Jeg har nu haft en 8110 i ½ år.
Generelt vil jeg sige at den er rigtig lækker - meget hurtig - men...

Navigon 21xxMAX og 8110 har altså problemer med at beregne korrekte ruter i nogle speciele tilfælde
.
2110Max: http://www.nav-user.com/viewpage.php?page_id=95
8110: http://www.nav-user.com/viewpage.php?page_id=94

De ældre og nyere Navigon har ikke disse problemer.
Navigon selv har benægtet lige fra starten af at der skulle være problemer, men har nu langt om længe meddelt at man har sat deres IT-afd. til at undersøge sagen - så må vi bare håbe at de snart får løst problemet!! Officielt hører man intet!

Med 2008-Q2 kort gav NAVIGON kortene skylden (samme kortversion i de andre MN7 modeller, hvorfor har de så ikke problemer??)
Så fik vi 2008-Q3 og nu 2008-Q4, men de ruter stadigvæk mærkeligt ved hurtig/optimal rute. Som i nogle tilfælde er 15-40km længere og 15-20min. LANGSOMMERE end den korte rute.

Eks.1
Fensmark -> Holbæk (Normal bil)
Hurtig Route - 95km 1:04 Fensmark, Køge, Roskilde, Holbæk
Optimal Route - 76km 1:03 Fensmark, Ringsted, Sorø Holæk
Route - 60km 0:55 Fensmark, Ringsted, Holbæk (=AutoRoute 2007)
Hurtig/Langsom bil giver samme rute/tid

Eks. 2
Fåborg til rastepladsen ved Knudshoved/Nyborg.

Hurtig rute 66km / 00:59 (Landevejen hele vejen til Motorvejen i Odense, dernæst mod Nyborg)
Optimal 55km / 00:48 (Landevejen via Kværndrup til Motorvejen ved Nyborg)

Imidlertid er der på de nye kort en ny vej med , som omkring Nr. Søby skære tværs over til den nye Odense-Svendborg Motorvej.

Tilsættes denne som et "via-punkt" bliver ruten nu på 62km / 00:45 - altså lidt kortere og 13 min. hurtigere end "hurtig rute"

Øvrige MN7 maskiner finder selv denne nye vej - men ikke 21xxMAX/8110.

Så har navigion sagt at det kun er i DK de oplever disse problemer - det passer heller ikke.
Efter hvad jeg kan læse på http://forum.pocketnavigation.de/ har de nøjagtigt samme problemer med at forstå hvorfor 21xxMAX/8110 ruter så meget anderledes/dårligere end de ældre/nyere modeller.
Fejlrutningnen i 210xxMax og 8110 ligger, som jeg ser det, i deres "kærlighed" for STORE landeveje og MOTORVEJE.

De kører meget gerne en større omvej på 15-40 km - også selv det giver 15-20 min. længere køretur.

Hvis start/destination ligger tæt på disse veje, giver det ikke problemer med rutningen.
MEN starter man 5-10 vest for en motorvej, og destinationen ligger tilsvarende vest for motorvejen, så vælger 21xxmax / 8110 at køre ud til motorvejen, kører langs motorvejen og dreje fra når man er på højde med destinationen.
Det VIL den gøre selvom der måske er en næsten direkte landevej imellem A/B som kan være væsentlig kortere og hurtigere.

Dette er IKKE kun et dansk fænomen:

Fra D - Hollingstedt (24876) -> D – Nordhackstedt (24980)

Hurtig: 61km / 00:51
Optimal: 61km / 00:51
Kort: 40km / 00:39

Og der er absolut INGEN forskel på hurtig, normal og langsom bil.

AutoRoute siger 39,8km / 00:41

I flere måneder har vi INTET hørt fra Navigion. Fra http://www.nav-user.com har vi hørt at Navigon arbejder på det, og at vi LIGE skullel vente på de nye kort – så bliver det løst. DET GJORDE SÅ BARE IKKE.

Det er altså lidt træls og have sådan en lækker GPS, og så alligevel være nødt til at medbringe sin gamle TS7000'er for at kontrollere ruten :-)

Det kunne være rart, hvis NAVIGON blev kontaktet af et stort IT magasin, som stillede kritiske spørgsmål mht. rute kalkulation på 21xxMAX / 8110.

Mvh.
Jesper

0 0

Om brug af cookies