Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Nokia 2310 - eller bare en fornyet 3310

Nokia 2310 - eller bare en fornyet 3310

Med Nokias strategi omkring mindre fokuserede målgrupper, opstår der en gang imellem nogle mobiler, man normalt ikke tænker så meget over. Nokia 2310 er en af de simpleste basismobiler du kan finde, men virker det så?

Basisfunktioner – fungerer det?

Nokia 2310 har en telefonbog som tillader nummer, navn og gruppe – simpelt skal det være. Alle kontakter kan tildeles hurtigkaldsnummer til enten sms eller opkald. Det kunne ikke virke bedre.

Beskedskrivning foregår ved Nokias gamle system, som vi kender fra f.eks. 3310. Tasterne er inddelt som ved alle Nokia-telefoner. Alt som vi kender det fra gamle dage. Dog kan man altså godt ændre på traditionerne en gang imellem.

Når det nu skal være så nemt og simpelt, hvorfor gemmer telefonen så stadig beskeden selv efter den er sendt? Hver gang man skal skrive en ny sms, skal man slette alt fra sidste besked. Ikke ligefremt nemt og hurtigt…

Nokia 2310
Nokia 2310

Men vent, der er mere!

Så kommer den store overraskelse, Nokia 2310 har faktisk andre funktioner. Som ved gamle modeller, er der et enkelt alarmsystem, et par spil, samt lommeregner, stopur osv. Du kan også personliggøre telefonen med et stort valg af ringetonetyper, pauseskærme og temaer.

Men til stor overraskelse kommer 2310 med et headset som skal bruges til den integrerede FM-radio. Så nu når dine venner driller dig med din ”fornyede” 3310, så sæt lige P3 på og afliv kritikken. Selv en basismobil kan blære sig.

Enkeltheden længe leve

Efter at have oplevet alverdens mærkelige menusystemer, genvejsknapper der ikke giver mening og taster som får blodet til at koge i kroppen, så er det rart at have Nokias gamle menusystem tilbage i hånden.

Enkelthed og simplicitet er hovedpunkterne i 2310, og kun Nokia kan opfylde disse krav. Telefonen kan ikke være nemmere at håndtere. Beskedskrivning er en leg, og at finde rundt i menuen kan næsten ikke være nemmere.

Menuen er blevet tweaket med en 65.000 farvers skærm, der faktisk gør det endnu lettere at håndtere telefonen. En farveskærm ja, men 65.000 farver lyder af meget mere end det ser ud. Rigtige billeder skal du ikke regne med at kunne se på – det er så også næsten umuligt at få over på mobilen.

Konklusionen

2310 opfylder helt klart hvad Nokia lover. Hvis du vil have en enkelt telefon som bare skal ringe, så er 2310 noget for dig. Ifølge Nokia kommer telefonen til at ligge på ca. 600,- kr. uden tilskud eller abonnement, så prisen er til at overkomme. 2310 blev lanceret til det kinesiske marked, som verdens største mobilproducent nyligt har ”invaderet”.

Alt virker som det skal – præcis hvad der forventes. Hvis du vil have bare en smule mere, har Nokia lavet f.eks. 2610 som så også tilbyder MMS, mobilt internet og GPRS.

Nokia 2310 er vellykket, men måske en smule for lidt til det danske marked. Som sagt er den lanceret til det kinesiske marked, og man kan stille spørgsmålstegn ved hvorfor den kan købes i Europa. Positivt, giver det flere valgmuligheder i markedet for basismobiler. Negativt, er det bare endnu en basismobil i rækken.

Lige meget hvad, så godkender Mobilsiden.dk 2310 som en basismobil – men så heller ikke mere.


Nokia 2310 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies