Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Nokia 3109 Classic (produkttest)

Nokia 3109 Classic (produkttest)

Klassisk designet triband telefon med 4 timers taletid, webbrowser, e-mail, video og musik afspiller. Fungerer - men mangler desværre kamera.

Design og brugervenlighed

Telefonen er holdt i grå nuancer og designet er enkelt og klassisk. Elegant og stilrent uden samtidigt at være prangende. Telefonen kan udseendemæssigt passe til enhver, men er måske lidt kedelig for dem, der godt kan lide en telefon med lidt spræl i.

Nokia 3109 Classic måler 108,5 x 45,7 x 15,6 mm og vejer 89 gram.

Telefonen ligger rigtigt godt i hånden. Tasterne er store og reagerer hurtigt, hvilket gør, at telefonen kan benyttes af både unge og ældre. Betjening og sms-skrivning forløber hurtigt og uden problemer.

Menuerne er nemme at finde rundt i. Lidt irriterende kan det dog være, at der skal "scrolles" en del for at nå visse funktioner.

Indgang til USB, headset og opladning er diskret placeret i bunden af telefonen, mens der på siden er mulighed for at styre lydstyrken. Denne knap fungerer ligeledes som genvej til "tryk og tal"- funktionen. Øverst sidder "tænd / sluk"-knappen, som ligeledes er diskret.

Funktioner

Nokia 3109 Classic har både Bluetooth, infrarød og USB indgang, hvorfor man nemt og hurtigt kan overføre musik, billeder mm. til hukommelsen på telefonen, som kan udvides med et SD-kort op til en størrelse af 2 GB.

En udvidelse er også nødvendig, hvis man ønsker at bruge den til musik og video, da telefonen kun har ca. 8,5 MB intern hukommelse.

Telefonen har en både video- og musikafspiller, som kan klare flere formater herunder mp4, 3GPP, mp3, acc, acc+, wma og midi.

Lydmæssigt er 3109 Classic intet vidunder. Ydermere er der en optagefunktion på telefonen, som er meget ringe. Optagelse af almindelig samtale er så dårlig, at den ikke kan bruges, som diktafon.

Der er intet kamera i telefonen, hvilket godt kan ærgre lidt, da dette ville løfte anvendelsesmulighederne. Til gengæld er taletiden 4 timer og standby-tid på 16 dage.

Telefonens styresystem er S40 og telefonen understøtter EDGE, GPRS, HSCSD. Via forbindelsen kan man derfor surfe på internettet, ligesom det er muligt at sende og modtage e-mails med vedhæftede filer.

Konklusion - udmærket til simpel brug

Alt i alt er Nokia 3109 Classic en udmærket telefon til brugeren, der ikke stiller de store krav til teknisk indhold.

Lyden ved musikafspilning er ikke noget at prale af, men kan dog sagtens bruges. Lyden ved samtale fejler dog ikke noget.

Ligeledes er mobilen nem at sende sms'er med og ligger godt i hånden.

Desværre har den intet kamera, men til gengæld er tale- og standby-tid rigtig god. Der er mulighed for at gå på internettet og håndtere sine mails, selvom hastigheden ikke er imponerende.

Men en pæn og funktionsdygtig telefon til den ikke alt for kræsne bruger.


Nokia 3109 classic - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies