Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Nokia 5300 XpressMusic - smart musikmobil med et ungt look

Nokia 5300 XpressMusic - smart musikmobil med et ungt look

5300 er en slider fra Nokia, i farven hvid og rød, som har afrundede hjørner. Udenpå mobilen er der både dedikerede taster til musikafspilleren og kameraet.

Design

Nokia 5300 fås i to farveudgaver, som er hvid/rød og hvid/grå. Udgaven med den røde farve, synes at være henvendt til kvinderne, hvorimod den grå sigter mere efter mændene. Dette virker utrolig velovervejet, idet Nokia hverken udelukker den ene eller den anden målgruppe.

Det er tydeligt allerede ved første øjekast, at 5300 er en dedikeret musikmobil. Man behøver ikke engang åbne telefonen, for at man kan høre musik. På den venstre side af mobilen er der tre knapper, som er ”tilbage”, ”start/pause” og ”frem”. På den højre side kan man justere volumen. De selv samme knapper, som styrer volumen, får en anden funktion, hvis man trykker den knap ned, som får mobilen til at fungere som et kamera - så virker knapperne som ”zoom ind” og ”zoom ud”.

Mobilen har et ungt look, som kendetegnes ved farvevalget og formen med de afrundede hjørner. Dette lever også meget godt op til, at mobilen blev lanceret som en mobiltelefon til ”musikelskere med et ungt sind”.

Da telefonen jo er en slider, kan man ved opkald vælge blot at trykke på den grønne knap uden at ”slide” mobilen op. Derudover kan man ved modtagne sms’er trykke på den runde knap uden nødvendigvis at åbne mobilen.

Brugervenlighed i top

Slideren i Nokia 5300 fungerer rigtig godt. Det kræver ikke mange kræfter i tommelfingrene at skubbe telefonen, så den åbnes.

Tasterne er flade og placeret tæt på hinanden, hvilket gør, at man kan skrive ret hurtigt. Det var i al fald tilfældet for mig. Men jeg skal da heller ikke lægge skjul på, at jeg er en flittig sms-skriver.

Hvad, der ikke helt faldt i min smag indenfor sms feltet, var, at man utrolig let kunne komme til at gemme ens sms i ”kladder” i stedet for at slette det, man rent faktisk ville have gjort. Jeg skal dog ikke kunne sige, om det blot er min fingre, der var lidt kluntede.

Generelt er funktionerne i 5300 dog ret lette at bruge, hvilket man kan takke menuen for, som er utrolig let at navigere i. Skærmen er 320 x 240 pixels, og den synes klar og tydelig.

Funktioner

Musikafspilleren i Nokia 5300 understøtter formaterne MP3, AAC, AAC+, enhanced AAC+ og WMA. Jeg overførte selv en del sange til mobilen via det tilhørende kabel, og disse afspillede telefon upåklageligt.

Et plus ved musikafspilleren er helt klart, at der er dedikerede musiktaster på den udvendige side af mobilen.

Lydkvaliteten er særdeles god, men ved enkelte rocknumre var lyden en anelse tam, da bassen ikke kunne komme fuldt til udtryk.

I musikdelen finder du også en FM-radio.

5300 har et kamera med 1,3 megapixels, og den har 8 x digitalt zoom. Den tager udmærkede billeder, men dog synes jeg ikke altid de er helt skarpe. Man kan dog sagtens vise dem frem til andre på mobilen eller sende billeder til venner og bekendte via Bluetooth og MMS, men her stopper festen og for anvendelsen af billederne.

Sjove spil...

Hvis man er til spil, kan 5300 også tilbyde en del.

Der er Musikquiz-spillet, hvor der bliver spillet et meget kort udsnit af en sang, hvorefter du skal vælge mellem tre svarmuligheder.

Hvis dette ikke lige falder i din smag, er der også en slags ”vendespil”, hvor man vender et kort uddrag af en sang, hvor man skal finde dens makker blandet de andre uvendte ”sange”.

Dette var en stor fornøjelse for mig, da det førte mig tilbage til barndommen, hvor jeg spillede sådanne vendespil utallige gange.

Konklusion

Alt i alt kan det siges, at Nokia 5300 er en rigtig fed musiktelefon med et fedt ungdommeligt look, og navigationen er let.

Ifølge Mobilpriser.dk koster 5300 på nuværende tidspunkt omkring 1600 kroner uden abonnement.


Nokia 5300 XpressMusic - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies