Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Nokia 5310 Xpressmusic (produkttest)

Nokia 5310 Xpressmusic (produkttest)

Musikmobil med god lyd og relativ stor hukommelse. 5310 Xpressmusic kan fint konkurrere med Walkman-serien fra Sony Ericsson.

Xpressmusic er Nokias serie af telefoner, der skal konkurrere med Walkman-serien fra Sony Ericsson, således er Nokia 5310 Xpressmusic, et godt valg til Nokia-fans, der vil have en dedikeret musikmobil.

Mobilen er baseret på det populære system Series40, som også kendes fra f.eks. 6280. Series40 er hurtigt at betjene og har alle basale mobilfeatures, hvilket gør det elsket af mange Nokia-brugere.

5310 XpressMusic er én centimeter tyk og vejer 70 gram, hvilket gør den til en lille fiks og ret lækker mobilenhed. Knapperne sidder relativt tæt, og er gode til sms-skrivning - men store fingre kan ikke anbefales. Musikafspilleren betjenes via musiktasterne på mobilens venstre frontside. Start og stop reagerer på enten musik eller FM-radio - har du senest brugt radioen, er det den som startes/stoppes på knapperne.

Headsettet som følger med ved købet, er af standardtypen. Heldigvis kan din egen favorit tilsluttes direkte i jackstikket på toppen af mobilen. Lydkvaliteten er virkelig god, og Nokia 5310 Xpressmusic kan spille relativt højt - hvilket også gælder den indbyggede højtaler. Via equalizeren kan lyden justeres yderligere til at matche ens personlige smag. FM-radioen har i øvrigt RDS (Radio Data System) så du kan se hvilken station du lytter til - RDS er lidt af en sjældenhed i Nokias mobiler, men har en del år været at finde, som standard hos Sony Ericsson.

Med i salgspakken følger et hukommelseskort på 2 GB (gigabyte).

Kameraet på 2 megapixels har hverken fotolys eller blitz, derfor skal du ikke forvente at bruge mobilen, til andet end små hurtige snapshots. Vil du have bedre kamera, skal der kikkes efter 5610 Xpressmusic, som har 3,2 megapixels og autofokus - men også en noget større fysisk størrelse.

Samlet vurdering

Denne mobil kan vurderes på to måder. Ser vi på Nokia 5310 Xpressmusic, som en allround-mobil rammer vi tre til fire point på skalaen der går til seks. Rettes fokus mod et behov for en musikmobil stiger karakteren til fire til fem point, simpelhen fordi afspilleren, radioen og ikke mindst den medfølgende hukommelse, gør det ret godt.


Nokia 5310 XpressMusic - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies