Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Nokia 5500 Sport Music Edition (produkttest)

Nokia 5500 Sport Music Edition (produkttest)

Efterfølgeren til Nokia 5500 Sport er Nokia 5500D Sport, som er en “Music Edition”. Den gør det muligt at opmagasinere mere musik end forgængeren.

Læs også:<br> - <a href=Nokia 5500 Sport (produkttest)
- Test af sportsprogrammet i Nokia 5500 Sport" />

Så har vi testet Nokia 5500 Sport Music Edition, som i forhold til forgængeren navnligt skiller sig ud på musikområdet og med henblik på hukommelsen. Jeg vil dog også uddybe nogle af de funktioner, der kort blev nævnt, da redaktionen testede forgængeren.

Farverne på den nye Nokia 5500 Sport Music Edition adskiller sig fra den udgave, vi afprøvede tidligere på året. Orangerød, sort og bronze er de farver, der pryder denne udgave, og den henvender sig dermed via farvevalget til både mænd og kvinder.

Hvad angår tastaturet, kræver dette en smule tilvænning, for mig i hvert fald, idet der ingen riller er mellem de forskellige taster. I første omgang resulterer det i, at jeg skriver meget langsomt, men efter et par uger, er det rent faktisk tilfældet, at jeg kan skrive sms’er hurtigere end nogensinde før, da tasterne ligger ret tæt på hinanden. Man har valgt at lave et tastatur, hvor der ikke er nogen riller mellem de forskellige taster, for at mobilen ikke får støv eller regn ind i sig, når man er ude at løbe en tur i skoven.

Mobilens sportsheadset virker ret solidt, og det sidder utrolig godt fast, hvilket jeg også har kunnet mærke, de gange jeg har haft det på under en løbetur. Ved første øjekast, kan sportsheadsettet godt virke lidt stort og kluntet, da designet måske ikke ser videre smart ud, men det rykker sig i hvert fald ikke ud af stedet, når man har det på under løbeturen. Dette viser, at det er funktionsdygtigt.

På mine adskillige løbeture med mobilen har jeg erfaret, at musikken kan medvirke til at give én fornyet energi, da den fører ens tanker hen på noget andet end blot tanken om, hvornår man kan holde den næste pause.

I forhold til forgængeren, som havde et medfølgende 64 MB microSD-kort, har Nokia 5500 Sport Music Edition et 512 MB microSD-kort, som gør det muligt at gemme endnu flere musiknumre på mobilen. Derudover understøtter Music Edition helt op til 1 GB microSD-kort.

Sportsmodellen har en funktion, som gør det muligt at overføre musik fra computeren i forskellige musikformater såsom MP3, WMA, AAC, eAAC+ og MP4. Jeg har overført diverse musiknumre i forskellige formater og synes, at lyden er helt god på Nokia 5500 Sport Music Edition.

Som en ekstra finesse, har mobilen tekst-til-tale-funktion, som gør det muligt at få læst sms-beskeder op, mens man er ude at motionere. Det virker som en rigtig god idé, men det kan dog nogle gange være svært at forstå, hvad der bliver læst op, idet ordene ikke helt lyder som den rigtige vare. Men jeg synes bestemt, det er et godt tiltag.

Kort sagt, er jeg positivt overrasket over den gode lyd, som kan kombineres med det velfungerende sportsprogram. Den øgede hukommelse er også medvirkende til, at man kan gemme en masse sange i mobilen, således at der kan være musiknumre nok til en god og lang gang træning. Skulle musiknumrene ikke række, er der også mulighed for at slå radioen til, som selvfølgelig også er tilstede i mobilen.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies