Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Nokia 5630 XpressMusic (produkttest)

Nokia 5630 XpressMusic (produkttest)

Denne musikmobil er billig - næsten for billig og slår ikke Sony Ericssons walkman-mobiler.

Denne mobil er billig og lever i nogen grad op til forventningerne.

Den ligger godt i hånden, men er næsten for let. Jeg skulle vænne mig til, at den ikke helt har samme vægt, som min normale Nokia 6300. Med en vægt på "kun" 83 gram er den 8 gram lettere - og det er noget, som kan mærkes.

Menuen er den velkendte Nokia-menu (S60), så har man bare siddet med en Nokia-telefon i hånden i få minutter, vil man nemt kunne navigere rundt i telefonen uden at blive alt for forvirret.

Lynhurtigt kamera

Kameraet på 3,2 megapixels er hurtig på aftrækkeren, når der skal tages billeder.

Desværre synes jeg det er en kæmpe fejl, at man ikke kan tage billeder i macro. Selvfølgelig er det ikke alle, som bruger denne funktion, men personligt synes jeg, at det er fedt at få den mindste lille detalje af eksempelvis en blomst.

Under de rette lysforhold tager 5630 XpressMusic gode billeder, men kan på ingen måde konkurrere med lommekameraet. Til gengæld så er mobilen let at have med, når en sjov situation skal foreviges.

Billeder taget med Nokia 5630 XpressMusic

Skærm og mobilpose

Skærmen er 2,2 tommer LCD, og det er nemt at se, hvad der står, uanset om man er på nettet eller læser sms-beskeder.

Desværre bliver skærmen hurtigt fedtet og grim - og selv med den medfølgende "mobil-pose" har jeg flere gange måtte sidde og tørre skærmen af, for at den skal se blank ud.

Heldigvis, så beskytter mobil-posen mod ridser, og den holder mobilen pæn i længere tid.

Beskedskrivning

Er du en af dem, som skriver mange sms-beskeder, kan det nævnes, at Nokia 5630 XpressMusic har ordbogsforslag, hvilket er et stort plus.

Når man f.eks.vil sætte et komma, skal man også som på andre Nokia-produkter trykke på 1-tallet og efterfølgende *, men i modsætning til andre Nokia-mobiler, så "popper" der på 5630 Xpressmusic en valgmulighed op, helt som vi kender det fra Sony Ericsson-produkter.

Jeg har dog på intet tidspunkt fået armene op, når jeg har skrevet sms-beskeder. Ofte rammes "læg-på-tasten" i stedet for "slet-tasten" - et kæmpe irritationsmoment!

Musikken den spiller

Nu kommer vi til det, som denne mobil er god til - at spille musik.

Der gemmer sig en glimrende musikafspiller i Nokia 5630 XpressMusic. Afspilleren er utrolig nem at finde rundt i, og den gengiver lyden ganske godt.

Jeg kunne dog godt ønske mig, at man som bruger selv kunne indstille equalizeren. Okay, jeg har måske nok brugt radioen mere, og specielt internetradioen, som jeg synes er fantastisk.

Radioen med RDS kan selv installere lokale radiostationer ved at hente en liste fra nettet med de rette frekvenser.

Mobilen kan også hente podcast, også danske! Det er ganske let, giver let adgang til f.eks. "Mads og Monopolet". Her kommer telefonens Wi-Fi-forbindelse eksempelvis til sin ret.

Hovedtelefonerne kan tilsluttes via standardstik, hvilket gør man kan benytte sige egne. Dem Nokia har vedlagt i salgsæsken sidder ikke specielt godt i ørene.

Lyden i de medfølgende hovedtelefoner er egentlig i orden, men igen synes jeg at Nokia er kommet for let omkring hovedtelefonerne - specielt når det er en musikmobil.

5630 har ligeledes den såkaldte 'Say and Play'-funktion, hvor man holder *-tasten nede og siger et bandnavn eller et track. Herefter begynder nummeret at spille.

Internet-muligheden

Det er med stor skam, at Nokia endnu engang har lavet en mobiltelefon, hvori der ikke er en ordentlig internetbrowser.

Personligt, så vil jeg gerne tjekke de seneste nyheder fra store dagblade eller tv-stationer - men det er noget bøvlet på denne mobil.

Jeg glæder mig til den dag, hvor Nokia finder ud af at lave en rigtig lækker browser, som samtidig er let at bruge.

Konklusion

Med i salgspakken til Nokia 5630 XpressMusic følger et microSD-kort på 4GB, så allerede fra første dag er der rig mulighed for at lægge musik på mobilen, noget den helt klart indbyder til.

Generelt virker mobilen plastikagtig, og dermed også som en "billig" mobil. Det er synd, fordi Nokia 5630 har mange gode kvaliteter.

Mit første indtryk var, at Nokia 5630 XpressMusic lige så godt kunne have været en legetøjsmobil. Efter et stykke tid vinder brugeroplevelsen dog over det kedelige designudtryk.

Vurdering

Nokia 5630 XpressMusic koster knap 1.800 kroner uden abonnement, og til den pris får man faktisk et godt produkt. Men det er fortsat tydeligt, at Sony Ericsson er foran på designrigtige musikmobiler.

Nokia har plads til forbedringer, så derfor ender 5630 kun med 4 ud af 6 point.

HOT:
- God musikafspiller
- Podcast-delen
- Skærmen

NOT:
- Kameraet
- Internetbrowseren
- Tastaturet


Nokia 5630 XpressMusic - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Flemming 27-08-2009 16:10:37

Hej Mette !

Nej, jeg gjorde som de fleste sikkert kan gøre i den situation. Jeg beholdt den gamle, for den virkede jo godt nok./r/nMen jeg er sikker på at der nok skal komme kriller i købegenet igen på et tidspunkt. Men så tror jeg det bliver en Sony, selvom jeg altid har haft Nokia. c",)

0 0
Mette Birkeslund 28-08-2009 21:33:20

Hej Flemming,

Jeg kan egentlig godt forstå du har valgt at beholde din gamle mobil efter de oplevelser du har haft med Nokia 5630. Havde jeg været udsat for samme problemer som dig, havde jeg også valgt, at tage den gamle mobil i brug igen.

Jeg håber dog du ikke får problemer med en ny mobil, hvis du på et senere tidspunkt vælger at udskifte din nuværende mobil.

Mette

0 0
Flemming 26-08-2009 18:13:09

Hej !

Jeg kan ikke råde til at købe Nokia 5630. Jeg har haft tre stk. Alle købt ved forskellige forhandlere. De havde alle den fejl, at de "gik i sort" når man hørte musik. Eneste måde at komme ud af musikafspilleren på, var at pille batteriet ud. Så kunne jeg heller ikke registrere telefonerne på Nokias hjemmeside. Der fik jeg den besked, at de allerede var registreret.
Jeg blev så træt af Nokia 5630 at de blev sendt tilbage til forhandleren. Det var ellers en skam, for designet og funktionerne i telefonen er nu gode nok !

0 0
Mette Birkeslund 26-08-2009 22:25:13

Hej Flemming,

Jeg er ked af at høre om de problemer du har haft med de 3 5630-telefoner du har haft. Jeg har ikke selv oplevet disse problemer under testen.
Jeg håber du har fundet dig en anden telefon, som virker uden alt for mange problemer

Mette

0 0

Om brug af cookies